ЖК Family House у Львові

Чергова львівська новобудова, яка мене зацікавила, це ЖК Family House. Невисока поверховість, клубний формат, поряд з природою – все, як я люблю. Тож вирішила детальніше дізнатись про цей проєкт, задля чого зібрала подробиці, якими й поділюся з вами у форматі короткого огляду.

ЖК Family House візуалізація
Візуалізація ЖК Family House

Спочатку про місце розташування. ЖК Family House зводять на північній околиці Львова, в місцевості яку здавна називають Замарстинів (Шевченківський район міста). Тим, хто хоче ближче познайомитись з цією місцевістю, я раджу почитати чудову книгу Ігоря Мельника «Довкола Високого Замку шляхами й вулицями Жовківського передмістя та північних околиць міста Львова» – мені вона дуже сподобалась і відкрила Львів з невідомих до цих пір сторін.

Взагалі, якщо проводити аналогії, то мені здається, що Замарстинів – це нібито аналог київського Сирця. Передмістя, яке з часом було поглинуте містом, кривава історія за часів другої світової, активна забудова багатоквартирними будинками у 60-80 роки минулого сторіччя… Буду дуже вдячна львів’янам, які розкажуть про історію та сьогодення цієї місцевості трохи більше. А я повернусь до ЖК «Фємелі Хаус».

ЖК Фемілі Хауз на карті
Місцерозташування ЖК Family House на мапі Львова

Тож цей комплекс будують по вулиці Пилипа Орлика – біля Замарстинівського парку, міської лікарні швидкої допомоги та дитячої лікарні. До центральної частини Львова звідси можна дістатись десь за півгодини громадським транспортом – неподалік від ЖК проходить близько десятка маршрутів, які розвозять пасажирів майже по всьому місту. Автівкою, до речі, шлях буде не набагато швидшим, навігатор пише приблизно 20 хв. Взагалі, як на мене, Львів не дуже пристосований для автівок – особливо у центральній частині 😉

Зазначу, що поряд з ЖК можна знайти всі міські зручності: магазини та супермаркети, ліцей, школа, дитячі садочки, салон краси, відділення банків, спортклуби, ресторан та навіть ТРЦ з кінотеатром – все це є в радіусі до 15 хв. пішки від «Фемелі Хаус». А ще –  Замарстинівський лісопарк, близькість якого мають оцінити всі, хто любить прогулянки на свіжому повітрі.

За проєктом житловий комплекс складатиметься з 8 будинків заввишки 5-6 поверхів. На рендерах вони виглядають досить сучасно та не нудно: різне оздоблення фасадів, різні варіанти скління, цікаве розташування віконних отворів – все це надає проєкту власний «характер» та розширює кількість варіантів планувань квартир.

ЖК Фемелі Хаус генплан
Генеральний план проєкту

Окрім житла, в комплексі передбачені нежитлові приміщення, в яких розмістяться об’єкти соціально-побутової інфраструктури. Під будинками – підземний паркінг, в який будуть спускатися ліфти. Загальну територію не планують закривати парканами – взагалі, у Львові новобудови зазвичай інтегрують у міський простір, а не роблять «острівцями» як у Києві, і львівський підхід мені імпонує більше.

Будувати ЖК «Фемелі Хаус» будуть за монолітно-каркасною технологією. Стіни змурують з цегли, а фасади утеплюватимуть комбінацією пінополістиролу та мінеральної вати.  Основні комунікації підключать до міських мереж, але опалення в кожній квартирі зроблять індивідуальним. Завершити будівництво плануть у дві черги: першу (будинки А, Б, В) – у 1 кварталі 2024 року, а другу (будинки 1-5) – у 2 кварталі 2024 року.

ЖК Фемілі Хаус хід будівництва
Майданчики троьх будинків першої черги ЖК “Фемелі Хаус”, липень 2022 року. Фото ЛУН

Якщо говорити про квартири, то проєктом тут передбачені 1-, 2 та 3-кімнатні варіанти. Площа житла – різна. 1-кімнатні є від 35 до 61 кв.м, 2-кімнатні – від 53 кв.м, 3-кімнатні – від 71 кв.м. Різноманіття планувань дозволяє підібрати варіант на будь-який смак: стандартні та з приміщеннями неправильної форми, з відкритим балконом, заскленою лоджією чи навіть з терасою, з гардеробом чи без – вибір справді великий.

Загалом всі планування тут досить ергономічні: зі зручними коридорами, просторими кухнями-вітальнями, затишними спальнями та зручними санвузлами. Але у квартирографії, як на мене, є косяки – наприклад, в деяких квартирах спальня має спільну стіну з сусідським санвузлом чи кухнею – це може створювати сусідам деякі незручності.

ЖК Family House поетажний план
Спірне розміщення приміщень – як на мій погляд

Також я не в захваті від квартир зі скошеними внутрішніми стінами – мій внутрішній перфекціоніст від них починає страждати. Але я точно знаю, що декому такий планувальний креатив подобається. Ще додам, що висота стель у квартирах не надто висока – 2,7 м до оздоблення. Але за рахунок збільшених та панорамних вікон, внутрішній об’єм кімнат повинен візуально збільшитись.

ЖК Фемелі Хаус варіант планування квартири
Квартира з найнеоднозначнішим плануванням в проєкті – на мій погляд, звісно

Вартість квадратного метру в ЖК Family House стартує з $710 у 2- та 3-кімнатних квартирах та з $730 у 1-кімнатних. Тож мінімальна сума інвестицій у цей проєкт складатиме близько $26 тис. за умови 100% передоплати. Забудовник готовий надати інвесторам розтермінування, якщо перший внесок складе не менше 30% повної вартості майбутньої квартири. Залишок необхідно сплатити протягом року. Інвестиція оформляється через укладання угоди попереднього договору купівлі-продажу нерухомості (продавець – юрособа).

 

Девелопером ЖК Family House є компанія «Галжитлобуд» – київським інвесторам вона знайома за такими проєктами, як ЖК «Бережанський», «Багговутівський» та «Дніпровська мрія». Зауважу, що жоден з київських ЖК не був зданий вчасно, новобудови мали проблеми з підключенням до інженерних мереж та інші негаразди – тож столичні інвестори, чесно кажучи, не в захваті від цього девелопера. Але у Львові ситуація, здається, дещо інша – сподіваюсь, місцеві інвестори розкажуть свій досвід співпраці з цим девелопером на форумі блогу.

Замовником будівництва ЖК «Фемелі Хаус» є ТОВ «Львівська Будівельна Компанія КОНТРАКТ», генеральний підрядчик – ТОВ «Галицький Будівельний Гарант».

Будівництво ведеться на ділянці з кадастровим номером 4610137500:08:001:0896, цільове призначення якого 02.03, «Для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку».

На будівництво ЖК «Фемелі Хаус» видано містобудівні умови згідно Рішенням ЛМР № 429 від 29.05.2021 р.  А у лютому 2022 року замовник будівництва отримав Дозвіл на проведення будівельних робіт № ЛВ012220204397.

Я раджу потенційним інвесторам цього проєкту за можливості перевірити легітимність виданих документів (для цього можна особисто звернутися в ЛМР та ДІАМ), пересвідчитись, що забудовник має ТУ на підключення будинків до інженерних мереж. А також дуже уважно вивчити договір, який пропонується підписати – особливо в розділах, які описують права та обов’язки сторін, порядок та строки оплати, штрафні санкції та форс-мажорні обставини.

Це вся інформація, яку мені вдалося зібрати про цей проєкт в форматі короткого огляду. Сподіваюсь, що в коментарях ви його доповните, тож запрошую обговорити ЖК Family House на форум блогу, у телеграм-чат інвесторів чи на сторінку у ФБ.


85 відповідей
  • Іванна
    23.08.2022 о 19:11

    На жаль забудовник Галжитлобуд, вже 3й рік обіцяє що ось ось добудують жк Багговутівський…але все це тільки на словах(( гроші виводять на інші об’єкти чи куди інше… все стоить ……вже 5 разів біля будинку плитку перекладають…бо руки з”ж”..дуже розчарована в забудовнику. У ЛЬВОВІ ТЕЖ МАЮТЬ ОБЄТКИ.

    НЕ РЕКОМЕНДУЮ ВКЛАДУВАТИ КОШТИ ….ЧЕКАТИ ДУЖЕ ДОВГО ПРИЙДЕТЬСЯ….

    Олексій
    23.08.2022 о 21:29

    Вкладався в ЖК Баговутівський (Київ) цієїж компанії ще у 2016 році. Підписував договір з компанією Будбілдінг (ТМ ГалЖитлоБуд). Починаючи з 2019 року обіцяют кожні пів року що вже ось-ось підключать комунікації. Спочатку інвестори вірили (і пан Василь всіх запевнював, що 100% до зими все буде). Уже третій рік чекаємо. Саму коробку вивели, але ніхто не може почати ремонт, ключі не видають, системи життезабезпечення (електрика, вода, каналізація, опалення для дахової котельні) не підключили. Але нова пошта чомусь почала працювати в нашому домі. Дивуємося тільки куди зливають каналізацію з цієї нової пошти. Знаю, що така сама ситуація по багатьох обєктах у Львові і Києві. Тому дуже рекомендую думати!

    А, і ще – обіцяли ЖК з надземним паркінгом і дитячим майданчиком. Майданчика, як виявилося не буде. А замість паркінга побудують офісний центр. Ось такий бізнес від львівської компанії.

    Анастасія
    25.08.2022 о 14:57

    НЕ РЕКОМЕНДУЮ ЦЬОГО ЗАБУДОВНИКА!!!! ми вклалися 3 роки тому в ЖК Багговутівский і нам обіцяли, що через рік вже зайдемо на ремонт… ну, а далі все як і в інших коментарях – почались обіцянки!!!!!Будинок зданий в експлуатацію, але ще повністю не добудований, комунікації не підведені та не підключені!!!!! Інші ЖК інших забудовників, які ми також розглядали вже в них люди живуть, а наш будинок «чекає погоди».

    А ще, те що вони там вам малюють та проекти показують, як все буде гарно… то все «РАЗВОДНЯК»…. Нам також обіцяли гарний будинок, гостьовий паркінг, дитячий майданчик (а це все для нас був важливий фактор і ми питали про це)….. озеленення і т.д. , а по факту пуста коробка з одним заїздом/виїздом у двір, щоб просто висадити пасажирів та десь в іншому кварталі паркуватись. ЦЕ ШАХРАЇ!!!!!!

    Іванна
    23.08.2022 о 19:08

    На жаль забудовник Галжитлобуд, вже 3й рік обіцяє що ось ось добудують жк Багговутіамький…але все це тільки на словах(( гроші виводять на інші об’єкти чи куди інше… все стоить ……вже 5 разів біля будинку плитку перекладають…бо руки з”ж”..дуже розчарована в забудовнику. У ЛЬВОВІ ТЕЖ МАЮТЬ ОБЄТКИ.

    НЕ РЕКОМЕНДУЮ ВКЛАДУВАТИ КОШТИ ….ЧЕКАТИ ДУЖЕ ДОВГО ПРИЙДЕТЬСЯ….

    Забудовник – жесть. Здав будинок без комунікацій і вже рік нічого не робить. До прикладу ЖК Багговутівський обіцяли здати в 2018 році, зараз, в 2022році він вже зданий але жити там неможливо бо немає води, електрики, опалення каналізації. Не довіряйте кошти цьому забудовнику!

    • Відповідь змінена 1 year, 7 months тому користувачем  Perkova Masha.
    • Відповідь змінена 1 year, 7 months тому користувачем  Perkova Masha.
Читайте всі 85 коментарів на форумі: ЖК Family House у Львові