Львів: 5 зданих ЖК з вільними квартирами 

Столична нерухомість це, звісно, must have для інвесторів, але не єдиний цікавий варіант вкладання коштів. Зараз доволі привабливими виглядають й львівські новобудови: це відносно спокійний західний регіон, тут активно відновлюють будівництво та продажі, починають нові проєкти. До того ж ціни на квартири у новобудовах Львова поки залишаються нижчими, ніж у Києві – хоча вони поступово наздоганяють столичні показники.

То ж не дивно, що погляди інвесторів зміщуються у західному напрямку. Я вирішила допомогти потенційним інвесторам і склала добірку львівських ЖК, які вже збудовані та введені в експлуатацію – і в яких ще можна придбати квартиру від забудовника.

ЖК «Голоські кручі»

Цей ЖК зведений у північно-західній частині Львова по вулиці Під Голоском (Шевченківський район міста). Поряд з новобудовою справжній ліс, а до центру міста можна дістатись автівкою за 10-15 хв – тож локація ЖК має сподобатись як інтровертам, так і екстравертам:) З інфраструктурою поруч теж наче все непогано: є магазини, школи, садочки, салони краси кав’ярні та інші корисні та приємні заклади.

У складі ЖК два 10-поверхові будинки на 225 квартир, власна закрита для сторонніх територія, підземний паркінг та нежитлові приміщення, в яких повинні розміститися об’єкти власної соціально-побутової інфраструктури.

ЖК Голоські кручі візуалізація
Візуалізація ЖК “Голоські Кручі”

Будинки теплі, збудовані за монолітно-каркасною технологією. Стіни з газоблоку, утеплені пінополістиролом та оздоблені штукатуркою. Опалення в ЖК автономне завдяки власній котельні на даху. Фішка проєкту – тераса з лаунж-зоною на даху однієї з секцій для відпочинку мешканців, що не дуже характерно для ЖК комфорт-класу.

Зараз в цьому ЖК Сертифікат про прийняття до експлуатації має будинок №2, і в ньому у забудовника можна придбати 1- або 2-кімнатну квартиру, вартість яких стартує з $47 тис. та $80 тис. відповідно. До речі, забудовник виконує в квартирах чорновий ремонт, тож інвестори зможуть заощадити трохи грошей та часу на підготуванні квартири для нових мешканців.

Зауважу, що в цьому ЖК можна скористатися розтермінуванням оплати від забудовника, хоча й тільки до грудня 2022 року. Або оформити кредит від банку на купівлю квартири строком до 5 років.

ЖК Avalon Zelena Street

ЖК Avalon Zelena Street розташований у південно-східній частині Львова по вулиці Зеленій (Сихівський район міста). Ця вулиця є однією з радіальних магістралей міста, тож близькість до неї значно спрощує прокладання маршрутів у інші частини Львова. Поруч з ЖК є вся необхідна інфраструктура: в радіусі 15-хвилинної прогулянки можна знайти школу, садочок, крамниці, кав’ярні, торговельний центр та іншу «цивілізацію».

У складі ЖК – п’ять будинків заввишки 9-10 поверхів (14 секцій), в яких розміщено близько 1,2 тис. квартир. Всі вони доволі просторі – площа 1-кімнатних стартує з 37 кв.м, 2-кімнатних – 36 кв.м, а 3-кімнатних – з 75 кв.м.

Мене трішки збентежила висота стель – вона тут заявлена на рівні 2,65 м – як на мене, це дещо малувато… Можливо, ситуацію трішки виправляють панорамні вікна, але все одно мені здається, що людям високого зросту в таких квартирах може бути не зовсім комфортно. З хороших новин – у складі новобудови є підземний паркінг, тож можна сподіватись, що двори ЖК не будуть вщент заставлені автівками.

ЖК Авалон Зелена Стріт візуалізація
Візуалізація ЖК Avalon Zelena Street

В ЖК «Авалон Зелена Стріт» у забудовника можна купити готову квартиру на 1, 2 або 3 кімнати, і знадобиться на це від $ 50-75 тис. (в залежності від квартири та її площі). Із забудовником можна домовитись про розтермінування – зараз ця опція пропонується на індивідуальних умовах.

ЖК «Парус City»

ЖК «Парус City» зведено в південно-західній частині Львова, по вулиці Кульпарківська (Франківський район міста). Поряд з новобудовою – два парки (лікарняний та Кульпарківський) та озеро, тож поціновувачам прогулянок на свіжому повітрі локація ЖК повинна сподобатись.

Не будуть розчаровані і шанувальники міських зручностей – поряд є необхідні магазини, школи, садочки, салони краси та інші об’єкти міської інфраструктури. До центральної частини Львова – близько 20 хвилин автівкою.

Цей ЖК має незвичайну архітектуру: плавні, заокруглені лінії дійсно роблять будинки чимось схожими на вітрильник.  А крім того, нестандартні зовнішні форми обумовили й нестандартні планування квартир у ЖК.

ЖК Парус Сіті візуалізація
Візуалізація ЖК «Парус City»

До складу ЖК «Парус City» входять шість житлових будинків заввишки 5-17 поверхів, у яких розміщено 1,5 тис. квартир. А також: дитячий садок, комерційні приміщення для власної інфраструктури та паркінги (гостьовий, багаторівневий та підземні).

Деякі будинки проєкту вже введені в експлуатацію, але в них досі можна придбати квартиру від забудовника. Правда, в наявності лишились тільки 2- та 3-кімнатні варіанти, всі  готові 1-кімнатні квартири вже розпродані – вони залишились тільки в тих будинках, що ще будуються.

Але й великі квартири в цьому ЖК можуть зацікавити інвесторів. Всі вони доволі просторі (від 74 кв. м та 87 кв.м), з високими стелями (2,8 м), теплі (в будинках автономне опалення) та зручні. Ціна питання – від $71 тис. 2-кімнатні та від $83,5 тис. – 3-кімнатні.

ЖК Щасливий Platinum

ЖК Щасливий Platinum збудували неподалік від центру міста по проспекту В’ячеслава Чорновола (Шевченківський район). Цей ЖК – одна з найвищих (на сьогоднішній час!) новобудов Львова. Будівля заввишки 22 поверхи стала місцевою архітектурною домінантою – і місцевою цікавинкою. Завдяки трикутній формі у плані, під певним кутом будівля виглядає пласкою, наче це не об’ємна споруда, а декорація.

ЖК Щасливий Платінум візуалізація
Щасливий Platinum на візуалізації

Цей ЖК позиціюється у класі бізнес – і по багатьох параметрах відповідає йому. Будинок монолітно-каркасний, зі стінами з цегли. Утеплення – мінеральна вата, система опалення в будинку автономна. Територія закрита, з охороною та відеонаглядом, наявна власна інфраструктура. На першому поверсі – ресепшн із сервісною підтримкою мешканців. Для автівок передбачений підземний паркінг.

Комплекс був зданий ще торік, але у забудовника досі можна придбати квартири великої площі. А саме: 3-кімнатні квартири розміром від 82 кв.м та величезні трирівневі (!) 8-кімнатні пентхауси площею більш ніж 300 кв.м. Ціна питання, як для бізнес-класу навіть помірна: 3-кімнатні квартири коштуватимуть інвесторам від $105 тис., а пентхауси – від $250 тис.

ЖК HYGGE

«Амбасадор» скандинавської філософії життя, ЖК HYGGE, збудований у південно-східній частині Львова, по вулиці Пасічна (Сихівський район). Розташований біля Винниківського лісопарку, цей проєкт втілює основні засади принципу хюґе – зовнішня простота, внутрішні комфорт, затишок та приязність.

ЖК HYGGE візуалізація
ЖК HYGGE на візуалізації

Три секції будинку мають перемінну висотність (6-7 поверхів) та поєднані між собою 2-3-поверховими «перемичками». На перших поверхах – комерційні приміщення для власної інфраструктури. Дворівневий підземний паркінг. Закритий для автівок двір з дитячими майданчиками та вуличними тренажерами. Зона барбекю з обладнанням для приготування різноманітних страв майданчиком. Просторі холи з місцями для зберігання велосипедів. Квартири з опалювальними котлами. Одним словом – все для того, аби людина почувалася комфортно.

Цей ЖК введено в експлуатацію минулого року, і квартир у забудовника залишилося не так вже й багато (хоча їх і в самому ЖК лише 119) – причому всі великі 3- та 4-кімнатні квартири продані. А лишились 1- та 2-кімнатні варіанти площею від 38 та 53 кв.м відповідно. Ціна питання – від $49,5 тис. за 1-кімнатну квартиру та від $69 тис. за 2-кімнатну.

P.S. Я тільки починаю приглядатися до львівських новобудов – але те що я бачу, мені з кожним днем подобається все більше і більше. Як на мене, забудова Львова відбувається не настільки хаотично, як забудова Києва – тому це місто не втратило свого шарму та комфорту для мешканців. Сподіваюсь, що більш прискіпливий погляд не змінить моєї думки 🙂


7 відповідей
Читайте всі 7 коментарів на форумі: Львів: 5 зданих ЖК з вільними квартирами