Не так вже й дорого: ТОП-3 майже готових ЖК Києва та Львова з найдешевшими квартирами

Навіть самі забудовники зізнаються, що зараз інвестори здебільшого цікавляться тими новобудовами, які знаходяться на фінальному етапі та готуються до здачі в експлуатацію вже у 2022 році. І що вартість квартири відіграє далеко не останню роль при виборі. Тож я вирішила зробити невеличку підбірку майже збудованих столичних та львівських ЖК з найдешевшими квартирами.

ТОП-3 майже готових ЖК Києва та Львова з найдешевшими квартирами

ЖК Q-smart, Київ: від 1 млн грн

Адреса будмайданчика ЖК Q-smart – вул. Оноре де Бальзака, 11. Це Троєщина (Деснянський район столиці), але не висотна частина масиву, а територія «приватної забудови» біля 3 мікрорайону жилмасиву Вигурівщина-Троєщина.

ЖК Кью-Смарт візуалізація і на карті
Візуалізація та місцерозташування ЖК Q-smart

ЖК «К’ю-Смарт» – це три 6-поверхових монолітно-каркасних будинки комфорт-класу, які планують здати у експлуатацію у 4 кварталі 2022 року. Частина квартир у ньому піде ошуканим інвесторам сумнозвісної «Еліта-Центр», але й для звичайних інвесторів варіанти є – у комплексі заплановано 240 квартир.

ЖК Q-Smart хід будівництва
Динаміка будівництва ЖК за червень-липень

Квартири тут різні: є просторі, а є й невеликі (1-кімнатні від 27 кв.м, 2-кімнатні – від 65 кв.м). Тож навіть за умови доволі високої вартості квадратного метру (від 31,5 тис. грн у 1-кімнатних), у ЖК можна підібрати варіанти за ціною від 1 млн грн.

 

Цікаво, що ЖК Q-smart – єдиний проєкт, який залишається в рейтингу найдоступніших столичних новобудов з початку року. Більше того, зараз забудовник потроху працює над цим ЖК, тож можна сподіватись що комплекс, як і обіцяють, дійсно добудують до кінця 2022 року (тьфу-тьфу-тьфу).

  • Девелопер: Edelburg Development та RESA Development
  • Вартість кв.м: від 30-37 тис. грн
  • Офіційний сайт проєкту: ЖК Q-smart
  • Дізнатися подробиці про комплекс можна тут, обговорити на форумі – тут, а у телеграм-чаті інвесторів – тут.

ЖК Be the One, Київ: від 1,1 млн грн

Ще один житловий комплекс, який планують здати вже цієї осені – ЖК Be the One. Розташований він на західній околиці Києва, по вул. Василя Стуса, 35-37 (Святошинський район), біля станцій метро «Житомирська».

ЖК Be The One візуалізація і на карті
Візуалізація та місцерозташування ЖК Be the One

Цей проєкт поєднує в собі два формати нерухомості: житлову частину та бізнес-центр. Більше того, за документами він «проходить» як «науково-учбовий центр з гуртожитком готельного типу», тому квартир в класичному розумінні цього слова, в ньому немає.

Інвесторам тут пропонують апартаменти – зате їх можна замовити вже з оздобленням від забудовника. Ще цікавинка – в кожному «номері» опалення буде індивідуальним, за рахунок електроенергії.

ЖК Бі Зе Ван хід будівництва
Динаміка будівництва ЖК за лютий-липень

Загалом в «Бі зе Ван» налічуватиметься 403 апартаменти – 1- та 2-кімнатні. Серед них зустрічаються зовсім невеликі варіанти: найменша площа такого «житла» складає 16 кв.м. Ось саме вони й коштують близько 1,1 кв.м. Більш просторі приміщення обійдуться вже в зовсім іншу суму – вартість квадратного метру в цьому комплексі становить від 59,5 тис. грн.

 

Зауважу, що закінчення будівництва ЖК Be the One призначене на 3 квартал 2022 року (попередній строк здачі – 3 квартал 2021 року). І я сподіваюсь, що забудовнику вдастся дотримати своє слово – хоча зважаючи на швидкість, стан будівництва та оздоблення, термін введення в експлуатацію можуть перенести ще на квартал-другий. Хоча сподіваюсь, в цьому я помиляюсь.

  • Замовник будівництва: ТОВ «Софтлайн-ІТ»
  • Вартість кв.м: від 59,5-82 тис. грн
  • Офіційний сайт проєкту: ЖК Be the One
  • Дізнатися подробиці про комплекс можна тут, обговорити на форумі – тут, а у телеграм-чаті інвесторів – тут.

ЖК «Кришталеві джерела», Київ: від 1,5 млн

Цей житловий комплекс розташований в Голосіївському районі столиці, поряд з парком «Феофанія». Його можна назвати одним з найбільших проєктів сучасної забудови – це навіть не просто ЖК, а новий мікрорайон, до складу якого входить більше 40 будинків.

ЖК Кришталеві джерела візуалізація і на карті
Візуалізація та місцерозташування ЖК “Кришталеві джерела”

Будують його вже давно – перші будинки проєкту з’явилися у 2013 році, а зараз очікують здачі будинки 6 черги будівництва, яка запланована на 3-4 квартал 2022 року.

В цій черзі будівництва у забудовника можна придбати 1-5-кімнатні квартири з вартістю квадратного метру 35-57 тис. грн. Тож 1-кімнатна квартира площею 37 кв.м обійдеться приблизно у 1,7 млн грн.

ЖК Кришталеві джерела хід будівництва
Динаміка будівництва ЖК за червень-липень

Цікаво, що в цьому ж ЖК у забудовника є готові квартири у зданих чергах – до того ж вони будуть коштувати навіть дешевше тих, які ще доведеться чекати. Так, 1-кімнатна квартира площею у тіж самі 37 кв.м у будинках 4 та 5 черг буде коштувати інвестору приблизно 1,5 млн грн. Тобто економія становить близько півроку та 200 тис. грн.

 

  • Девелопер: KSM-GROUP
  • Вартість кв.м: від 35 тис. грн
  • Офіційний сайт проєкту: ЖК «Кришталеві джерела»
  • Дізнатися подробиці про комплекс можна тут, обговорити на форумі – тут, а у телеграм-чаті інвесторів – тут.

ЖК «Шенген», Львів: від 900 тис. грн

Жк «Шенген» – доволі масштабна забудова, яка ведеться по по вулиці Залізничній у Львові (Залізничний район міста). Загалом у складі проєкту налічується 12 будинків заввишки 6, 8,10 та 12 поверхів, в яких розміститься близько 1,2 тис. квартир.

ЖК Шенген візуалізація та на карті
Візуалізація та місцерозташування ЖК “Шенген”

Будинок першої черги проєкту (№3 на генплані) вже отримав Сертифікат готовності до експлуатації. На 3 квартал 2022 року заплановано введення будинків №№ 4 (секції 4.1 та 4.2), 5, 6, 8 та 10.

А до кінця року планують здати будинки №№ 7, 9 (1 та 2 секцій) та 11. Саме в них можна знайти одні з найдешевших квартир, що будуються у Львові. Наприклад, 1-кімнатна квартира площею 28 кв.м оцінена забудовником у 900 тис. грн (вартість квадратного метру – 30-47 тис. грн).

ЖК Шенген хід будівництва
Динаміка будівництва ЖК за червень-липень

Ціна, що й казати, приваблива. Але дивлячись на фотозвіти з будмайданчика, я не дуже впевнена в тому, що всі ці будинки отримають Сертифікат готовності у заявлені строки. Тим більше, що згідно фотофіксації ЛУН, будівництво йде не дуже високими темпами.

Тому я б радила потенційним інвесторам прискіпливо обирати будинок, в якому розташовується недорога квартира цього ЖК. Або інвестувати в квартиру у побудованому домі – декілька варіантів у забудовника ще залишилось.

ЖК «Зелений Двір», Львів: від 1,5 млн грн

Цей житловий комплекс являє собою 11-поверховий будинок з 8 секцій та 263 квартир. У кожній – власний «тепловий пункт», тобто індивідуальна система опалення. Сам будинок збудований за монолітно-каркасною технологією з цегляними стінами.

ЖК Зелений двір візуалізація і на карті
Візуалізація та розташування ЖК “Зелений двір”

У цьому ЖК можна підшукати одні з найдешевших варіантів серед львівських новобудов – квадратний метр забудовник тут оцінив у 32,7 тис. грн. Тож 1-кімнатна квартира площею 45 кв.м в ЖК «Львівський Двір» обійдеться інвестору близько 1,5 млн грн.

Розташований ЖК «Зелений Двір» доволі далеко від центральної частини міста – у мікрорайоні Рясне (Шевченківський район), по вулиці Величковського, 70. Може саме завдяки розташуванню в ньому доволі дешеві квартири?

ЖК Зелений двір хід будівництва
Динаміка будівництва ЖК за лютий-липень

Хоча особисто я гадаю, що «приємна ціна» обумовлена досить довгим строком будівництва – 2 чергу проєкту, а саме секції 5-8 (які, власне, й очікують здачі у 3 кварталі 2022 року) обіцяли добудувати ще у 2 кварталі 2018 року.

Зауважу, що секції першої черги, хоча і отримали Сертифікат готовності ще наприкінці 2017 року, але їм досі не присвоєна поштова адреса – тож, скоріш за все, інвестори досі не отримали права власності на квартири.

Тому, зважаючи на все вищенаведене, я дуже рекомендую інвесторам ретельно зважити за та проти інвестиції у цю новобудову. Як, загалом, і в будь-яку іншу – адже квартира, що будується – це завжди ризик.

  • Замовники: ОК «ЖБК «РЯСНЕ» та ТОВ «УБК Львів»
  • Вартість кв.м: від 32,7 тис. грн
  • Офіційний сайт проєкту: н/д
  • Обговорити проєкт можна у коментарях на форумі  або у телеграм-чаті інвесторів – тут.

ЖК «Парк Арена», Львів: від 1,65 млн грн

ЖК «Парк Арена» будується поблизу найвідомішого львівського стадіону «Арена Львів» – майже на південній околиці Львова, по вулиці Стрийська, 121.

ЖК Парк Арена візуалізація і на карті
Візуалізація та розташування ЖК “Парк Арена”

У складі ЖК лише один будинок, але він містить 7 секцій заввишки 6-10 поверхів. Тож і квартир тут немало – аж 620. Під будинком – підземний паркінг, територія, на відміну від більшості львівських новобудов має бути закритою для сторонніх. Будують цей ЖК за монолітно-каркасною технологією, стіни мурують з керамоблоків, а фасади утеплюють пінопластом та мінеральною ватою, яку прикривають штукатурка та панелі вентильованого фасаду (в залежності від секцій).

ЖК Парк Арена хід будівництва
Динаміка будівництва ЖК за червень-липень

Перша секція новобудови в минулому році вже отримала Сертифікат готовності до експлуатації – але адресу їй досі не присвоєно. Секцію №2 планували здати у 2 кварталі 2022 року, але Сертифікат вона досі не отримала. Секцію №3 планують здати у 4 кварталі 2022 року.

Але, порівнюючи фотографії будівництва цих секцій з різницею у місяць, я особисто ніяких відмінностей не помітила. Тож переживаю, що забудовник може ще перенести строки добудови.

Тим не менше, згідно інформації ЛУН, в цьому ЖК – теж знаходяться одні з найдешевших квартир у новобудовах Львова. Наприклад  1-кімнатна квартира площею 52 кв.м, що розташована у секції №2 (тій, що повинні були здати у 2 кварталі 2022 року), оцінена забудовником у 1,65 млн грн – з розрахунку по 32 тис за кв.м.

 

  • Замовник: ТОВ «Парк Арена»
  • Вартість кв.м: від 32 тис. грн
  • Офіційний сайт проєкту: ЖК «Парк Арена» 
  • Обговорити проєкт можна у коментарях на форумі  або у телеграм-чаті інвесторів – тут.

P.S. Навіть в кращі часи забудовники не дуже сумлінно виконували свої обіцянки інвесторам – особливо ті, які працювали «в найнижчій межі» ціноутворення. Тож я закликаю потенційних інвесторів ретельно обирати новобудову, перевіряти репутацію забудовника та уважно читати договір, який він пропонує. Всім вдалого вибору! 


2 відповіді
  • Про “Be the One”.
    По інерції його іменують ЖК. Хоча це окрема будівля – жодної комплексності там немає. Потрібно називати ЖБ. Також за статусом – ймовірніше Дохідний Будинок. Про розвиток цього напрямку лишав комент понад рік тому в гілці обговорення цього буд-проєкту.
    Годиться для офісу і здачі в оренду.
    Вдале розміщення:
    > ~ на однаковій відстані від ст.м. Академмістечко і Житомирська;
    > поруч 2х стратегічних магістралей – проспектів Перемоги і Палладіна (окружна);
    > поруч 2х ТЦ – (1) Академ City (там недорогий смVarus) і (2) ТРЦ поруч ст.м.Житомирська [не пам’ятаю назву].
    Цікава інфо про наявність квартир. Рік тому заходив до їхнього ВП більше з цікавості ніж з наміром, просто щоб дізнатися наявність і ціни в цій місцині. Найдешевших однокімнатних в наявності не було. Здається лишались 2-кімнатні і небагато. Якщо інфо наявності є дійсним, можу припустити, що деяка частина інвесторів вирішила вийти з проєкту. Особливо, якщо були присутні “системні”, що беруть десятками/поверхами.
    ~2 місяці тому – коли почалося обговорення відновлення буд-інвест-активності – проходив там. На будівництві якийсь мінімальний рух відчувався. ВП був закритий. (На найближчому буд-проєкті DreemEco [поблизу озера] активність була більша.)

Приєднуйтесь до обговорення на форумі: Не так вже й дорого: ТОП-3 майже готових ЖК Києва та Львова з найдешевшими квартирами