ЖК «Грінвуд-2» у передмісті Львова

Працювати в місті, жити в передмісті – ця формула у Львові теж має сенс. Тож я вирішила не оминати увагою й приміську львівську нерухомість. Сьогодні розповім, що вдалось з’ясувати про ЖК «Грінвуд-2», який зводять у Брюховичах. 

ЖК Грінвуд-2 візуалізація
Візуалізація ЖК “Грінвуд-2”

На мій погляд, Брюховичи для Львова – це ніби Буча чи Ірпінь для Києва. Напівкурортне розвинене містечко з власною історією, що розташоване на невеликому віддаленні від «центру тяжіння» – такий опис можна використати і для Ірпеня з Бучею, і для Брюховичей.

Брюховичі поєднують зі Львовом два автошляхи: один проходить по Брюховицькому лісу – до вулиці Замарстинівської. А другий – повз Рясне і виводить на вул. Шевченка або Кільцеву дорогу. Тож автовласники можуть обрати той чи інший маршрут, в залежності від того, в який район Львова їм треба потрапити. В середньому від Брюховичів до околиць Львова можна дістатися за 15 хв автікою.

Громадським транспортом шлях буде довшим, але зручним – біля ЖК «Грінвуд-2» зупиняється маршрутка №22, яка за 20-25 хв довезе до вулиці Зернова у Львові. Є й ще один варіант дістатися до Львова – сучасний та безпечний веломаршрут (11 км). Але, як на мене, він може розглядатись як резервний варіант, адже взимку чи в дощ їхати на ровері буде не надто комфортно 😉

ЖК Грінвуд-2 на карті
Місцерозташування новобудови

ЖК «Грінвуд-2» будують по вулиці Львівській. Як на мене, це дуже непогана локація. Поряд з ЖК зосереджена міська інфраструктура, майже «за будівельним парканом» починається Брюховецький ліс – у мешканців буде вдосталь свіжого  повітря та місць для прогулянок та ранкових пробіжок. У пішому доступі – озеро Брюховичі, де влітку можна позагоряти та поплавати.

ЖК Грінвуд-2 прилеглі території аерообліт
Поряд з новобудовою – ліс та озера. Аерозйомка ЛУН, осінь 2021 року

Більше того, на території комплексу знаходиться власний ставок, який забудовник планує зробити справжнім центром дозвілля для мешканців.

Взагалі, за проєктом комплекс має все, що необхідно для комфортного безпечного життя: дитячі та спортивні майданчики, затишні альтанки та місця для барбекю, магазини та салони на перших поверхах будинків, офісно-спортивний центр, зручні квартири та вдосталь паркомісць (в підземних паркінгах та у окремому багаторівневому паркінгу). Все це «багатство» буде розміщено на закритій для сторонніх території площею у 7 га, що охоронятиметься.

ЖК Грінвуд-2 придомова територія візуалізація
На території облаштують місця для барбекю

Загалом до складу комплексу повинно увійти більше десятка 5-поверхових багатоквартирних будинків. Але достовірна інформація є тільки про першу чергу проєкту, до якої включили пять будинків. Про них і поговоримо далі.

ЖК Грінвуд-2 комерційні приміщення
На перших поверхах фасадних будинків – нежитлові приміщення для розміщення інфраструктури

Цікаво, що будинки першої черги цього ЖК позиціонуються у двох різних класах житла: бізнес та комфорт. Два будинки девелопер відніс до бізнескласу: вони розташовані на «другій лінії»,  складаються з двох секцій та мають підземні паркинги та дворівневі квартири на перших та останньому поверхах. Три будинки позиціонуються у класі комфорт: вони 3-секційні, їхні фасади виходять на вулицю Львівську, на першому поверсі розміщені комерційні приміщення.

ЖК Грінвуд-2 генплан
Генеральний план ЖК “Грінвуд-2”. Підсвічено будинки першої черги

Незалежно від «класності», всі будинки першої черги зводять за монолітно-каркасною технологією. Стіни мурують з цегли, а фасади утеплюють пінополістиролом в комбінації з мінеральною ватою. Будинки приєднують до центральних інженерних мереж, але опалення буде автономним.

Здавати будинки першої черги планують поетапно. Будинки № 1 та 2 обіцяють побудувати вже в 3 кварталі цього року. Будинок №3 заплановано здати до кінця 2022 року, №4 – у 1 кварталі 2023 року, а №5 – у 2 кварталі 2024 року.

ЖК Грінвуд-2 хід будівництва
Хід будівництва. Фото ЛУН

В ЖК «Грінвуд-2» має з’явитися близько  400 квартир – це доволі багато, але проєктувальникам, здається, вдалося уникнути «перенаселення». Кількість мешканців у під’їздах «зашкалювати» не буде, адже на поверхах розміщено по 5-9 квартир (в залежності від секції).

Піднятися на потрібний поверх можна буде на ліфті – вони встановлюються у кожній секції. Єдине, мені не дуже сподобалось, що лифтові шахти мають спільні стіни з житлом, адже це може бути дискомфортним для мешканців таких квартир. Я сподіваюсь, що будівельники подбали про додаткову звуко- та теплоізоляцію ліфтової шахти та суміжних з нею квартир – якщо ж ні, то мешканцям доведеться зробити це самостійно.

ЖК Грінвуд-2 поетажний план
Поетажний план однієї з секцій проєкту

Якщо говорити про планування квартир, то вони тут доволі різні. Є квартири на одному та на двох рівнях, є односторонні та «розпашонки», є квартири з 1, 2 та 3 спальнями. Площа теж різна: 1-кімнатні від 40 до 80 кв.м, 2-кімнатні – від 60 до 126 кв.м, 3-кімнатні – від 90 кв.м.

При цьому всі квартири мають максимально функціональні форми: ніяких гострих кутів та скошених стін. У кожній квартирі є балкон чи лоджія, і забудовник залишає їх відкритими – сподіваюсь, що й мешканці залишать їх такими. У квартирах великі кухні-вітальні, просторі спальні – до того ж об’єми цих приміщень візуально збільшуватимуть панорамні вікна. Стелі тут, до речі, мають висоту 2,7 м на середніх поверхах, що теж не самий поганий показник.

ЖК Грінвуд-2 варіанти планувань квартир
Варіанти планувань 1-, 2 та 3-кімнатних квартир у ЖК “Грінвуд-2”

Щоправда, не всі планувальні рішення мені особисто сподобались. Наприклад, вузькі витягнуті санвузли в деяких квартирах – як на мене, це не функціонально та незручно. Але мешканці за потреби можуть розширити такі санвузли, адже капітальних стін всередині квартир немає.

Вартість квадратного метру в ЖК «Грінвуд-2» залежить від запланованого строку здачі будинку, площі та планування квартири, а також формату розрахунків з забудовником. Наприклад, у будинках, які планують здати до кінця року, вартість квадрату в 1-кімнатних квартирах становить $1 тис., у 2-кімнатних – від $850, а у 3-кімнатних – від $750. Великі дворівневі квартири обійдуться з розрахунку $760 за кв.м.

За умови повної оплати інвестори можуть розраховувати на знижку від забудовника. А тим, хто не потягне заплатити «все й одразу», забудовник готовий надати розстрочку на півроку з першим внеском 50%. Додам, що інвестиція оформлюється через угоду купівлі-продажу майнових прав.

 

Девелопером ЖК «Грінвуд-2» є компанія «М7 Девелопмент». Обов’язки генпідрядної організації на будівництві виконує «М7 Девелопмент Констракшн Груп», а замовником будівництва виступає ТОВ «ЖК Грінвуд».

Будівництво ЖК «Грінвуд-2» ведеться на ділянці землі з кадастровим номером 4610166300:08:004:0113. Її цільове призначення цілком відповідає намірам забудовника: 02.10 «Для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури».

На ЛУН.Документи є інформація про те, що у 2019 році забудовник отримав Рішення виконкому Брюховецької селищної ради № 1502, яким були затверджені містобудівні умови. А у 2020 році та 2021 роках  – Дозволи на будівництво № ІУ 112201491638 та № 012201229901.

На жаль, реєстри будівельної діяльності закриті для «пересічних інвесторів», тож он-лайн перевірити на що саме були видані Дозволи наразі неможливо – тільки звертатись до ДІАМ з особистим запитом. І тим інвесторам, які розглядають інвестицію у цей ЖК (як і в будь-який інший!) я наполегливо раджу це зробити – адже це допоможе пересвідчитись, що забудовник будує саме те, на що в нього є Дозвіл.

Також я раджу пересвідчитись, що забудовник має відповідні ТУ на підключення будинків до інженерних мереж. І звісно, перед тим як підписувати угоду з забудовником, її слід ретельно вичитати – особливо у розділах «строки виконання угоди», «права та обов’язки сторін», «сумма та строки оплати» «штрафні санкції» та «форс-мажорні обставини».

Ось і все, що я хотіла розповісти про ЖК «Грінвуд-2». Сподіваюсь, що львів’яни доповнять цей огляд відгуками про Брюховичі та цей проєкт – а інвестори з інших куточків України можуть долучитись до його обговорення на форумі блогу, у телеграм-чаті інвесторів чи на сторінці ФБ.


Приєднуйтесь до обговорення на форумі: ЖК «Грінвуд-2» у передмісті Львова