Вересневі новобудови Києва та передмістя

Незважаючи на війну, українські забудовники не тільки продовжують працювати над вже розпочатими проєктами, а й приступають до роботи над новими. Я вже розповідала про ЖК, які почали зводити нинішнім воєнним літом – познайомитися з цими новобудовами можна тут. А зараз зробила добірку житлових комплексів, які девелопери презентували потенційним інвесторам у вересні 2022 року.

ЖК Standard One Obolon

Як на мене, найгучніша подія вересня – це старт залучення коштів інвесторів до будівництва ЖК Standard One Obolon. Цей проєкт має чудове розташування – майданчик знаходиться в мікрорайоні з чудовою соціально-побутовою та розвиненою транспортною інфраструктурами, поблизу від двох станцій метро «Оболонь» та «Мінська». Адреса – Оболонський проспект, 18 (Оболонський район Києва).

ЖК Стандарт Ван Оболонь візуалізація та на карті
Візуалізація та розташування ЖК “Стандарт Ван Оболонь”

Як на мене, концепція ЖК «Стандарт Ван Оболонь» нагадує концепцію ЖК Standard One, який збудували біля метро «Виставковий центр» – і це не дивно, адже реалізує ці проєкти один і той самий девелопер, бренд KDD Ukraine. Навіть зовні ці ЖК схожі один на одного – хіба що Standard One Obolon буде трохи нижчий за свого «старшого брата».

А в іншому – майже все те саме: 2 секції, монолітно-каркасна технологія будівництва, стіни з цегли, утеплення фасадів мінеральною ватою та оздоблення білими панелями-пасками з алюмінію. Як і в ЖК Standard One, в ЖК Standard One Obolon буде автономне опалення за рахунок власної котельні. На перших поверхах обіцяють власну інфраструктуру: лаунж-зону, коворкінг, кав’ярню та йога-студію.

Квартири тут «заточені» під оренду: їх багато (462 шт.), вони невеликі (студіо площею від 34 кв.м та студіо+спальня площею від 48 кв.м), вони здаються з оздобленням white-box та кухонними гарнітурами. До того ж, як і в в ЖК Standard One, тут обіцяють готельний сервіс: клінінг, консьєрж сервіс та охорона 24/7 (за додаткову плату).

Здати ЖК в експлуатацію планують за 3 роки – наприкінці 2025 року. А зараз інвесторам пропонують проінвестувати у будь-яку майбутню квартиру з розрахунку $1850 за кв.м. Тобто мінімальна сума інвестицій в цей проєкт складає близько $64 тис – за студіо площею 34,5 кв.м.

  • Забудовник/девелопер: KDD Ukraine
  • Строк здачі в експлуатацію: 4 квартал 2025 р.
  • Офіційний сайт ЖК Standard One Obolon

ЖК SMART IDEA

Цей невеликий 4-поверховий клубний будинок на 2 підїзди розташований по вулиці Профспілковій у Дніпровському районі столиці. Збудований з цегли та утеплений пінопластом, він матиме 40 смарт-квартир з індивідуальною системою опалення.

ЖК Smart Idea візуалізація та на карті
Візуалізація та розташування ЖК “Смарт Ідея”

Площа житла тут доволі невелика – деякі квартири мають лише 19 кв.м. Але є тут і варіанти більшої площі: студіо до 30 кв.м і навіть 2-кімнатна квартира розміром 38 кв.м. Вартість квадратного метра тут становить $940-1000 в квартирах-студіо та $900 в 2-кімнатній квартирі. Тож мінімальна сума інвестиції складає лише $19 тис. – саме стільки буде коштувати найменша студіо площею 19 кв.м. До речі, оплата можлива у розтермінування строком до року.

Забудовник планує завершити будівництво дому наприкінці 2022 року – але прямо на офіційному сайті комплекса розміщено інформацію про те, що будинок вже… введено у експлуатацію. Якщо чесно, я навіть не розумію як на це реагувати – адже якщо подивитись на актуальний хід будівництва цього ЖК, то можна побачити, що навіть вікна тут не усюди є, не кажучи вже про утеплення фасаду (його, до речі, за новими правилами можна утеплювати вже після здачі будинку до експлуатації) та під’єднання будинку до комунікацій. В такі моменти мені стає дуже прикро, що ДІАМ засекретила всі документи від пересічних інвесторів – але я починаю здогадуватись, навіщо це було зроблено 🙁

  • Забудовник/девелопер: Придесення Буд
  • Строк здачі в експлуатацію: введено
  • Офіційна сторінка ЖК «Смарт Ідея»

ЖК Apartment like House

Цей клубний будинок бізнес-класу будують серед приватної забудови Солом’янського району по вулиці Університетській. Приватна територія, три поверхи, лише 9 просторих квартир, 18 паркомісць у підземному паркінгу. Будують цей будинок з цегли, фасад утеплюють мінеральною ватою, панорамні вікна – енергозберігаючі.

ЖК Апартмент Лайк Хауз візуалізація та на карті
Візуалізація та розташування ЖК Apartment like House

Квартири тут доволі великі: 2- та 3-кімнати, площею від 102 та 125 кв.м відповідно. В кожній квартирі – велика тераса, велика кухня-студія, просторі спальні та санвузли, є гардеробні кімнати. Висота приміщень тут складає 3 м від підлоги до стелі.  Тобто, як на мене, проєкт відповідає заявленому класу.

Вартість квадратного метру стартує з $1350, тобто сума інвестиції у цей ЖК сягатиме майже $140 тис. за квартиру без оздоблення. Побудувати і здати будинок в експлуатацію планують наприкінці наступного року. Зараз відкрито бронювання майбутніх квартир.

  • Забудовник/девелопер: Rise and Development
  • Строк здачі в експлуатацію: 4 квартал 2023 року
  • Офіційна сторінка ЖК Apartment like House

Таунхауси «Лісова Казочка»

Коли я тільки-но прочитала назву цього проєкту, то подумала, що він має з’явитися десь біля ЖК «Лісова Казка». І я виявилась майже правою –  таунхауси «Лісова Казочка» дійсно з’являться відносно неподалік від цього ЖК. Але не у заселеній Биківні (Деснянський район столиці), а у самому Биківнянському лісі. У складі проєкту – лише 8 таунхаусів, тож, як на мене, цей комплекс варто розглядати самодостатнім людям, які прагнуть жити подалі від суспільства.

Таунхауси Лісова Казочка візуалізація та на карті
Візуалізація та розташування таунхаусів “Лісова Казочка”

Таунхауси «Лісова Казочка» – це 3-поверхові будівлі з газоблоків, утеплені пінопластом. Всі вони доволі автономні: вода тут подаватиметься з власної скважини, каналізація – типу «біосептик», ніякого газу (може це й добре!), зате є електрика (опалення теж має бути електричним, але забудовник готовий за бажанням інвестора оснастити таунхаус твердопаливним котлом). Загальна територія таунхаусів – закрита для сторонніх.

Всі таунхауси будують за одним типовим – і, як на мене, доволі вдалим – проєктом. Площа 110 кв.м, три поверхи, три спальні (велика на 2 поверсі та дві на 3 поверсі), велика кухня-вітальня на першому поверсі (з виходом на терасу та власний дворик), біля домоволодіння – паркомісце. За додаткову плату забудовник готовий виконати внутрішнє оздоблення. Базова вартість таунхауса становить від $650 за кв.м без ремонту та від $800 – з ремонтом. Тобто, мінімальна сума інвестиції в цей проєкт складає близько $71 тис.

  • Забудовник/девелопер: ComfortCity Development
  • Строк здачі в експлуатацію: н\д.
  • Офіційна сторінка ЖК «Лісова казочка»

Клубний будинок «На Польовій»

У вересні стартували продажі в клубному будинку «На Польовій», будівельний майданчик якого розташований по вулиці Польова у Софіївській Борщагівці. Як на мене, це доволі дивний проєкт з дуже незвичним форматом житла – дивлячись на візуалізації комплексу та хід будівництва, я б сказала, що це будується лінія з 5 таунхаусів. Але ні – це дійсно багатоквартирний будинок, і в ньому заплановано розмістити 17 квартир.

КБ На Польовій візуалізація та на карті
Візуалізація та розташування КБ “На Польовій”

Всі вони будуть 1-кімнатні, в трьох плануваннях: площею 24, 27 та 43 кв.м. Вартість квадратного метру тут становить $600, тобто мінімальна сума інвестиції складає $14,5 тис. Забудовник готовий надати розтермінування на 3 роки, якщо інвестор внесе перший внесок не менше ніж 30% – хоча здати будинок в експлуатацію планують вже на початку наступного року.

Комплекс будують з цегли та газоблоків, будинок планують утеплювати мінеральною ватою. Кожна квартира буде обладнана індивідуальною системою опалення.

  • Забудовник/девелопер: SOFIA
  • Строк здачі в експлуатацію: 1 кв. 2023 р.
  • Офіційна сторінка КБ «На Польовій» – н\д

ЖК VICTORY

Цей житловий комплекс почали будувати у Ворзелі, по вулиці Окружній. ЖК «Вікторі» чесно позиціонується в класі економ. Це 3-поверховий будинок на 2 під’їзди, в якому розміститься 20 смарт-квартир.

ЖК Вікторі візуалізація та на карті
Візуалізація та розташування ЖК “Вікторі”

Квартири тут доволі невеликі – площею 27-28 кв.м, але за бажанням в них можна «викроїти» окрему кімнату, адже на одній стіні в кожній квартирі буде по 2 вікна.

Будинок зводять з газоблоків, стіни утеплюють пінопластом – проте в кожній квартирі буде власна система опалення.

Вартість квадратного метру становить $520, тобто сума інвестицій в цей проєкт доволі помірна: приблизно $14,5 тис. Звісно, ще чимало грошей піде на облаштування, адже забудовник передає інвесторам квартири без оздоблення. Зате добудувати будинок обіцяє вже до кінця року.

  • Забудовник/девелопер: Liberty
  • Строк здачі в експлуатацію: 4 кв. 2022 р.
  • Офіційна сторінка ЖК VICTORY

P.S. Я дуже радію тому факту, що українські забудовники продовжують працювати незважаючи на війну. І я пишаюся тими з них, хто в таку скрутну годину розпочинає нові проєкти. Але хочу нагадати потенційним інвесторам про те, що і в більш мирні часи до обіцянок забудовників потрібно було ставитися доволі скептично – і перш ніж віддавати гроші пересвідчитись у тому, що ЖК будують законно.

На жаль, нині влада закрила для приватних інвесторів можливість перевірити дозвільні документи на будівництво того чи іншого ЖК – і це означає, що ризикованість інвестицій у нерухомість взагалі підскочила «до небес». Тому я закликаю всіх потенційних інвесторів добре подумати перед тим, як інвестувати у будь-які новобудови.


42 відповіді
  • Станилав
    18.08.2022 о 19:32

    А ГАЛЖИТЛОБУД в Киеве закончил свои обьекты ? Баггоутовская, Мрия, что-то на Куреневке… Все введено в эксплуатацию со светом и водой ? Обобрали Киев и вернулись домой с набитыми карманами. Как инвестор много могу о них поведать, о их постоянной лжи , отмазках, сроках ввода, слегка, лет на 5 нарушенных. Может дома у себя так гадить не будут, хотя, “привычки вора удивительно сильны”…

    Так і є.
    ЖК Багговутівський “введений в експоуатацію” у 2021 році. Води, електирики, газу немає. Котельня без газу працювати не буде. Фактично ЖК без опалення. Після отримання сертифікату пройшло 1.5 року. Нічого не зроблено. Галжитлобуд кошти киян витрачає на нові ЖК у Львові, які теж не добудує.

    Денис
    19.08.2022 о 08:02

    ГЖБ – мошенники, это давно всем известно.

    Віталій
    24.08.2022 о 13:40

    Вельмишановний ГалЖитлоБуд НЕ ЗАКІНЧИВ НІ ОДНОГО ПРОЕКТУ В КИЄВІ.
    Інвестори ЖК БАГОВУТІВСКИЙ вже 1,5 років чекають на системи життєзабезпечення (водопостачання, світло, каналізація, газ) після отримання сертифікату на введення в експлуатацію.
    В цей час ГЖБ розповідає про світле майбутнє новим інвесторам у Львові. Люди, схаменіться. Не вірте обіцянкам цього забудовника.

    Ірина
    24.08.2022 о 12:48

    Галжитлобуд шахраї!
    Будують нові об’єкти у Львові ,тоді як у Києві кинули інвесторів! Побудували пусту коробку і незаконно ввели в експлуатацію,а опалення,води, каналізації досі немає! І ніхто не збирається добудовували!
    А людям нема де жити в той час…

Читайте всі 42 коментаря на форумі: Нові проєкти: які ЖК почали будувати під час агресії