Львівські перспективи: нові ЖК вересня

Бачу, що вересень спонукав львівських девелоперів стати активнішими – за місяць в місті з’явився майже десяток нових проєктів. І нехай не всі з нових ЖК поки що доступні до інвестування (на деяких проєктах поки розпочато лише попереднє бронювання), все одно ця кількість новобудов вражає. Пропоную познайомитися з ними та, за бажанням, обговорити в чаті інвесторів.

ЖК HELGA

ЖК HELGA з’явиться по вул. Княгині Ольги у Львові (Франківський район). Цей багатофункціональний житловий комплекс позиціонується у бізнес-класі, а його концепція розроблена у стилі «місто в місті»: у складі ЖК є не тільки житло для людей, а й підземний паркінг для автівок, приміщення для об’єктів соціально-побутової інфраструктури та навіть бізнес-центр для розміщення бізнесу. Для відпочинку мешканців – власна територія з дитячим та спортивним майданчиками, прикрашена за допомогою ландшафтного дизайну.

ЖК Хельга візуалізація і на карті
Візуалізація та місцерозташування ЖК “Хельга”

У складі проєкту – 6 будинків заввишки 7 поверхів, які збудують за монолітно-каркасною технологією. Стіни – керамоблоки, утеплення – мінеральна вата, комунікації – централізовані. А ось опалення тут буде комбінованим: квартири в деяких будинках обладнають індивідуальними котлами, а в деяких – підключать до централізованої мережі.

Загалом в ЖК «Хельга» з’явиться 462 квартири: 1-, 2- або 3-кімнатні різної площі та з різноманітними плануваннями. Квартири доволі великі: 1-кімнатні від 36 кв.м, 2-кімнатні – від 60 кв.м, а 3-кімнатні від 86 кв.м. Вартість квадратного метру наразі становить $1550, тобто мінімальна сума інвестиції складає $56 тис. Зауважу, що в цю суму входить чорнове оздоблення квартири.

  • Забудовник/девелопер: VIKING Development
  • Строк здачі в експлуатацію: 3 квартал 2024 р.
  • Офіційний сайт ЖК HELGA

ЖК «111 Зелена»

Як неважко здогадатися, ця новобудова з’явиться по вулиці Зелена, 111 (Личаківський район Львова). А являти вона собою буде доволі цікавий та відносно невеликий будинок (6 поверхів, 4 секції) на 139 квартир. Девелопер позиціонує цей ЖК у класі преміум, і по багатьом параметрам його проєкт заявленій класності відповідає – але є в ньому й нюанси, які до преміума не дотягують.

ЖК 111 Зелена візуалізація і на карті
Візуалізація та місцерозташування ЖК “111 Зелена”

Відомо, що ЖК «111 Зелена» збудують за монолітно-каркасною технологією. Стіни – керамоблоки та цегла, а утеплювати фасад збираються пінопластом. Основні комунікації централізовані, а опалення та підігрів води забезпечить власний тепловий насос.  В комплексі передбачено підземний паркінг, який зможе вмістити 125 автівок.

Квартири тут будуть доволі просторими: площа 1-кімнатних – від 39 кв.м, 2-кімнатних – від 58 кв.м. Є навіть дворівневі 3-кімнатні (від 96 кв.м) та 4-кімнатні (від 132 кв.м) планування. Висота стель тут 3 м.

Вартість квадратного метру в ЖК «111 Зелена» стартує з $1250-1480 (в залежності від параметрів майбутньої нерухомості та формату оплати за неї). Тобто мінімальна сума інвестиції становить $54 тис – за 1-кімнатну квартиру площею 39 кв.м за умови 100% оплати. В цю суму входить чорнове оздоблення квартири.

  • Забудовник/девелопер: Smart Estate
  • Строк здачі в експлуатацію: 4 квартал 2023 р.
  • Офіційний сайт ЖК «111 Зелена»

ЖК Five Address

Цей ЖК бізнес-класу, розташований по вул. Раковського (Сихівський район Львову), може похизуватись цікавим зовнішнім виглядом – архітектори доклали чимало зусиль, аби спроєктувати комплекс. Перепади висот, динамічний об’єм, прямі та заокруглені форми, високі вікна, вертикальне озеленення – здається, тут зібрані всі сучасні архітектурні тренди. Сподіваюсь, втілення буде виглядати не гірше за рендер.

ЖК Файв Адрес візуалізація і на карті
Візуалізація та місцерозташування ЖК Five Address

У складі проєкту – два будинки заввишки 9 та 16 поверхів, в них розміститься 195 квартир. Територія буде вільною від автівок та закритою для сторонніх – її обладнають всіма засобами для відпочинку мешканців. Під комплексом розміститься паркінг на 120 автівок.

Будинки будуть зводити за монолітно-каркасною технологією. Стіни – цегла, утеплення – мінеральна вата, фасад оздоблять вентильованою системою. Cистема опалення та кондиціонування реалізована шляхом встановлення теплових насосів.

В ЖК Five Address пропонують 1-, 2- та 3-кімнатні квартири площею від 35 кв.м, 55 кв.м та 65 кв.м відповідно. Також є дворівневі 3- та 5-кімнатні квартири площею від 105 та 170 кв.м відповідно. Цікаво, що інвестувати в цей проєкт зможе не кожен бажаючий – забудовник планує проводити «кастинг» серед інвесторів, аби «сформувати ідеальну спільноту» – принаймні саме це обіцяно на офіційному сайті проєкту.

Вартість квадратного метру в ЖК Five Address стартує з $1000 в 1-кімнатних квартирах та від $950 в квартирах з більшим числом кімнат. Тобто наразі мінімальна сума інвестиції в цей проєкт складає $35 тис за 1-кімнатну квартиру площею 35 кв.м (за умови 100% оплати). В цю суму входить white-box оздоблення квартири від забудовника.

  • Забудовник/девелопер: Resident Development
  • Строк здачі в експлуатацію: 4 квартал 2024 р.
  • Офіційний сайт ЖК Five Address

ЖК SOLOWAY

Розпочалось бронювання майбутніх квартир у ЖК SOLOWAY – житловому комплексі бізнес-класу, який збудують по вулиці Пасічній у Сихівському районі Львова. Вісім поверхів, 46 квартир, підземний паркінг, розташування впритул до парку, цікава архітектура та непогані технічні характеристики, комерція на першому поверсі, дизайнерське лобі та ландшафтний дизайн на прибудинковій території – судячи з опису, цей ЖК може стати доволі комфортним місцем для життя.

ЖК Соловей візуалізація і на карті
Візуалізація та місцерозташування ЖК SOLOWAY

Будуватимуть комплекс  за монолітно-каркасною технологією, стіни – керамоблок, утеплення – пінопласт, в кожній квартирі – індивідуальна система опалення. Планування квартир тут теж різноманітні: 1-, 2- та 4-кімнатні площею від 35 кв.м, 53 кв.м та 120 кв.м відповідно. Деякі квартири мають родзинку – великі балкони та тераси.

Вартість квадратного метру в ЖК «Соловей» стартує від $1,2 тис. в 1- та 2-кімнатних квартирах та від $1,1 тис – у великих 4-кімнатних апартаментах. Наразі вартість бронювання найменшої за площею квартири становить близько $40 тис. (1-кімнатна квартира за умови 100% оплати).

  • Забудовник/девелопер: «Квітка. Майстерня будинків»
  • Строк здачі в експлуатацію: 4 квартал 2024 р.
  • Офіційний сайт ЖК «Соловей» 

ЖК «Бузковий»

Ще один львівській ЖК, в якому у вересні відкрили бронювання майбутніх квартир – ЖК «Бузковий». Його будівництво ведеться у рамках реновації однієї з промзон – розміститься комплекс по вулиці Бузкова, що у Сихівському районі.

ЖК Бузковий візуалізація і на карті
Візуалізація та місцерозташування ЖК “Бузковий”

Цей ЖК чесно позиціонується у класі комфорт: це буде один 4-секційний будинок перемінної висотності (6-8-9 поверхів), який збудують за монолітно-каркасною технологієї. Стіни – керамзитобетон, утеплення – мінеральна вата, опалення – індивідуальне.

На першому поверсі розмістяться комерційні приміщення для власників бізнесу, під будинком заплановано 2-поверховий паркінг, біля дому – дитячий та спортивний майданчики.

Квартир в ЖК «Бузковий» налічуватиметься аж 180 шт., серед яких 1-, 2- та 3-кімнатні. Всі вони доволі просторі: 1-кімнатні від 37 кв.м, 2-кімнатні – від 56 кв.м, 3-кімнатні – від 80 кв.м, та мають виділену в окреме приміщення кухню.

Вартість квадратного метру стартує від $800 в 1-кімнатних квартирах, $790 – у 2-кімнатних та $780 – у 3-кімнатних. Мінімальна сума інвестиції в ЖК «Бузковий» наразі становить майже $30 тис. (1-кімнатна квартира за умови 100% оплати). Забудовник виконує в квартирах чорнове оздоблення.

  • Забудовник/девелопер: «Новий Львів»
  • Строк здачі в експлуатацію: н\д
  • Офіційний сайт ЖК «Бузковий»

ЖК SYMBOL

Відкрито у вересні попереднє бронювання квартир і у ЖК SYMBOL. Як і більшість нових львівських вересневих проєктів, розташований він у Сихівському районі, по вулиці Кирила Трильовського.

ЖК Символ візуалізація і на карті
Візуалізація та місцерозташування ЖК SYMBOL

Цей комплекс складатиметься з одного Г-подібного будинку заввишки 10 поверхів, в якому має розміститись 108 квартир. У комплексі передбачена власна, закрита для сторонніх та автівок, територія – з ландшафтним дизайном та дитячим майданчиком. А під будинком спроєктований підземний паркінг, який може слугувати укриттям.

Зовні будинок виглядає доволі сучасно: прямі лаконічні лінії, великі віконні отвори, контрастне оздоблення фасадів. Збудують його за сучасною монолітно-каркасною технологією, стіни змурують з цегли, а в якості утеплювача фасаду використають мінеральну вату. Як в багатьох будинках Львова, система опалення тут буде індивідуальною для кожної квартири.

Майбутнім інвесторам тут пропонують 1-, 2- та 3-кімнатні квартири площею від 42, кв.м, 54 кв.м та 87 кв.м відповідно. Планування – різні, але в кожній квартирі є виділена в окреме приміщення кухня.

Планується, що вартість квадратного метру в ЖК «Симбол» становитиме від $1,1 тис. в 1-кімнатних квартирах та від $1,05 тис. в квартирах з більшою кількістю кімнат. Наразі можна забронювати майбутню 1-кімнатну квартиру площею 42 кв.м за $46 тис. В цю суму входить чорнове оздоблення квартир від забудовника.

  • Забудовник/девелопер: «Кредо»
  • Строк здачі в експлуатацію: 1 кв. 2024 р.
  • Офіційний сайт ЖК SYMBOL

ЖК «Там Там 2»

Житловий комплекс з цікавою назвою «Там Там 2» теж з’явиться у Сихівському районі Львова – по вулиці Зеленій. Це має бути 10-поверховий будинок на 2 секції, в яких розміститься 88 квартир. ЖК позиціонується у класі комфорт, тому власної закритої території тут не буде. Але буде облаштований двір з дитячим майданчиком та підземний паркінг з ліфтом.

ЖК Там Там 2 візуалізація і на карті
Візуалізація та місцерозташування ЖК “Там Там 2”

Загальні технічні характеристики тут типові для львівських новобудов: монолітно-каркасна технологія, стіни з цегли та керамоблоків, утеплення – мінеральна вата. В кожній квартирі власна система опалення.

В будинку спроектовані 1-, 2- та 3-кімнатні квартири площею від 36, 55 та 74 кв.м відповідно. Планування – на будь-який смак: одно-та двосторонні квартири з приміщеннями правильної чи неправильної конфігурації.

Вартість квадратного метру в ЖК «ТамТам 2» становитиме від $930 в 1-кімнатних квартирах та від $880 – у 2- та 3-кімнатних. Мінімальна сума інвестиції в цей ЖК становитиме приблизно $38 тис. – принаймні саме стільки вона коштуватиме при бронюванні за умови 100% оплати. В цю суму входить чорнове оздоблення.

  • Забудовник/девелопер: «Нова Оселя»
  • Строк здачі в експлуатацію: 1 кв. 2024 р.
  • Офіційний сайт ЖК «Там Там 2»

ЖК «Узлісся»

ЖК «Узлісся» отримав свою назву тому, що розташований він майже на узліссі Винниківського лісопарку – по вулиці Лодія у Личаківському районі Львову. Це буде невеликий клубний будинок бізнес класу – лише 4 поверхи та 33 квартири. Під будинком запланований підземний паркінг на 26 автівок, а загальна територія комплексу буде не тільки облаштована, але й закрита для сторонніх.

ЖК Узлісся візуалізація і на карті
Візуалізація та місцерозташування ЖК “Узлісся”

Тут майбутнім інвесторам пропонують забонювати 1- або 2-кімнатну квартиру площею від 43 чи 60 кв.м відповідно. В кожній квартирі – індивідуальна система опалення та чорновий ремонт від забудовника. Планування – на будь-який смак: і стандартні, з приміщеннями правильної конфігурації, і незвичні – зі скошеними та навіть вогнутими радіусними стінами.

Вартість квадратного метру при бронюванні стартує з $0,88-1,1 тис. Тобто мінімальна вартість майбутньої квартири при бронюванні становитиме майже $39 тис.

  • Забудовник/девелопер: «Квітка. Майстерня Будинків»
  • Строк здачі в експлуатацію: 3 кв. 2024 р.
  • Офіційний сайт ЖК «Узлісся»

P.S. Я дуже радію тому факту, що українські забудовники продовжують працювати незважаючи на війну. І я пишаюся тими з них, хто в таку скрутну годину розпочинає нові проєкти. Але хочу нагадати потенційним інвесторам про те, що і в більш мирні часи до обіцянок забудовників потрібно було ставитися доволі скептично – і перш ніж віддавати гроші, пересвідчитись у тому, що ЖК будують законно.

На жаль, нині влада закрила для приватних інвесторів можливість перевірити дозвільні документи на будівництво того чи іншого ЖК – і це означає, що ризикованість інвестицій у нерухомість взагалі підскочила «до небес». Тому я закликаю всіх потенційних інвесторів добре подумати перед тим, як інвестувати у будь-які новобудови.


42 відповіді
  • Станилав
    18.08.2022 о 19:32

    А ГАЛЖИТЛОБУД в Киеве закончил свои обьекты ? Баггоутовская, Мрия, что-то на Куреневке… Все введено в эксплуатацию со светом и водой ? Обобрали Киев и вернулись домой с набитыми карманами. Как инвестор много могу о них поведать, о их постоянной лжи , отмазках, сроках ввода, слегка, лет на 5 нарушенных. Может дома у себя так гадить не будут, хотя, “привычки вора удивительно сильны”…

    Так і є.
    ЖК Багговутівський “введений в експоуатацію” у 2021 році. Води, електирики, газу немає. Котельня без газу працювати не буде. Фактично ЖК без опалення. Після отримання сертифікату пройшло 1.5 року. Нічого не зроблено. Галжитлобуд кошти киян витрачає на нові ЖК у Львові, які теж не добудує.

    Денис
    19.08.2022 о 08:02

    ГЖБ – мошенники, это давно всем известно.

    Віталій
    24.08.2022 о 13:40

    Вельмишановний ГалЖитлоБуд НЕ ЗАКІНЧИВ НІ ОДНОГО ПРОЕКТУ В КИЄВІ.
    Інвестори ЖК БАГОВУТІВСКИЙ вже 1,5 років чекають на системи життєзабезпечення (водопостачання, світло, каналізація, газ) після отримання сертифікату на введення в експлуатацію.
    В цей час ГЖБ розповідає про світле майбутнє новим інвесторам у Львові. Люди, схаменіться. Не вірте обіцянкам цього забудовника.

    Ірина
    24.08.2022 о 12:48

    Галжитлобуд шахраї!
    Будують нові об’єкти у Львові ,тоді як у Києві кинули інвесторів! Побудували пусту коробку і незаконно ввели в експлуатацію,а опалення,води, каналізації досі немає! І ніхто не збирається добудовували!
    А людям нема де жити в той час…

Читайте всі 42 коментаря на форумі: Нові проєкти: які ЖК почали будувати під час агресії