Девелопери працюють: столичні ЖК, які здали в експлуатацію наприкінці літа та восени

Українські девелопери зараз знаходяться у доволі непростій ситуації, адже викликів у них безліч, а нових інвесторів – обмаль. Але незважаючи на це, будівельники не припиняють працювати і навіть успішно завершують свої проєкти. Зробила підбірку столичних житлових комплексів, будинки в яких наприкінці літа та на початку осені отримали Сертифікат готовності до експлуатації.

Зауважу: останній місяць літа та два місяці осені стали для столичних девелоперів доволі продуктивними. Загалом їм вдалося ввести в експлуатацію будинки в 14 житлових комплексах. І це набагато більше, ніж було введено за воєнні весну та перші два місяці літа (підбірка таких ЖК тут)! Сподіваюсь, що будівельники адаптувались до непростих часів – і до кінця року ми побачимо ще більше завершених новобудов 😉

ЖК «Нова Англія»

У 3 кварталі 2022 року забудовник отримав Сертифікат готовності чергового будинку цього масштабного проєкту – документ за № ІУ 123220916531 було видано будинку «Лондон».

ЖК Нова Англія візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Нова Англія”

ЖК «Нова Англія» розташована у Голосіївському районі столиці по вулиці Трутенка, у пішохідній близькості до станції метро «Васильківська». Закрита для сторонніх територія, що охороняється, ландшафтний дизайн та будинки в «англійській стилістиці», власна розвинена соціально-побутова інфраструктура – проєкт привертає увагу мешканців та заслуговує на цікавість інвесторів. Тут не тільки спроєктована, а й успішно реалізована концепція «місто в місті».

У складі комплексу – 14 домів (більше 3 тис. квартир!), більшість з яких вже здані та навіть заселені. Наразі Сертифікат готовності мають 9 будинків, а ще один (дім «Ньюкасл») планують здати до кінця року. Будинки комплексу зводять з утеплених панелей, тому роботи просуваються доволі швидко.

Наразі в зданому будинку «Лондон» забудовник пропонує новим інвесторам лише 1-кімнатні квартири площею 44 кв.м за ціною від $68,5 тис (вартість квадратного метру від $1560). Більший вибір та нижчі ціни в будинку «Ньюкасл» – тут можна вибрати 1- чи 2-кімнатну квартиру за ціною від $62,3 тис. та $89,1 тис. відповідно (вартість «квадрату» від $1520 в 1-кімнатних квартирах та від $1490 в 2-кімнатних).

  • Девелопер: Royal House
  • Офіційний сайт проєкту
  • Дізнатись подробиці про ЖК можна тут, а взяти участь в обговоренні –  на форумі чи у телеграм-чаті інвесторів

ЖК Respublika

Наприкінці літа отримав Сертифікат готовності черговий будинок ЖК Respublika – як повідомляє девелопер, документ за № ІУ 123220714147 виданий на дім №226.

ЖК Республіка візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Республіка”

Не думаю, що цей проєкт потребує детального опису – про нього (як і про інші проєкти від КАН) знають майже всі, хто так чи інакше пов’язаний з ринком нерухомості. Розташований на околиці столиці по вул. Кільцева дорога (Голосіївський район), комплекс має цілу купу «родзинок». Це і зручна локація з пішим доступом до станції метро «Теремки» та великого ТРЦ «Республіка». І закрита облаштована територія, що охороняється – зручна та продумана, з різноманітними тематичними майданчиками для спорту та відпочинку. І власна інфраструктура. І цікава архітектура. Справжнє «місто в місті» – розумне, комфортне та стильне.

До складу проєкту наразі входить 16 будинків, 7 з яких вже здані в експлуатацію – і до кінця року девелопер планує здати ще один дім (№ 25). Але зауважу, що остаточна кількість домів проєкту поки не визначена – це ще одна родзинка цього ЖК, яка полягає в тому, що проєктувальники розробляють нові черги із урахуванням побажань мешканців, інвесторів та кон’юнктури ринку. Хоча, звісно, всі нові черги проєктуються в єдиній стилістиці. Як на мене, доволі правильний, хоча й незвичний підхід.

В цьому ЖК у забудовника можна купити готові квартири в зданих будинках – вибір є, і він доволі непоганий. Можна обрати 1-кімнатну квартиру (площею 35-45 кв.м), 2-кімнатну (54-122 кв.м) або 3-кімнатну (90-140 кв.м) за ціною від $70 тис., $130 тис. та $165 тис. відповідно.

ЖК «Райдужний»

В 3 кварталі 2022 року отримали Сертифікат відповідності № ІУ 123220825511 будинки ЖК «Райдужний» – про це повідомив девелопер проєкту.

ЖК Райдужний візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Райдужний”

Комплекс збудований по вул. Кібальчича (Дніпровський район), поблизу озера Райдужне. Проєкт складається з трьох будинків заввишки 26 поверхів, в яких розташовано майже 700 квартир. Всі вони вже мають власників – у забудовника вільних житлових приміщень не залишилось. Тож тим, хто придивляється до квартир в цьому ЖК, варто шукати їх на вторинці.

ЖК «Смарт Ідея»

Про цей ЖК я розповідала зовсім нещодавно – в огляді столичних новобудов, які представили інвесторам вже за часів російської агресії. Цікаво, що будинок проєкту вже отримав Декларацію готовності до експлуатації за № КВ101220905801 – хоча будівельні роботи ще не закінчені.

ЖК Смарт Ідея візуалізація та введена будівля
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Смарт Ідея”

ЖК «Смарт Ідея» – це невеликий 4-поверховий будинок на 2 під’їзди та 40 квартир, розташований по вулиці Профспілковій у Дніпровському районі столиці. Більшість квартир тут – невеличкі «смарти» площею 20-30 кв.м, але є і більш просторі 2-кімнатні квартири площею 40 кв.м. Вартість «смартів» – від $18 тис., а 2-кімнатні «апартаменти» коштують від $28 тис.

Я дуже раджу тим, хто схоче придбати квартиру в цьому ЖК, обов’язково з’ясувати, що саме було дозволено будувати забудовнику (і що саме було введено в експлуатацію!) – багатоквартирний будинок чи одноквартирну «хатинку». І що саме пропонується на продаж: квартира у багатоквартирному будинку або частка квартири у одноквартирному будинку. А також підрахувати витрати на оформлення права власності на таку нерухомість, витрати на її утримання та можливі судові процеси.

  • Девелопер: Придесення Буд
  • Офіційний сайт проєкту
  • Взяти участь в обговоренні цього проєкту можна на форумі чи у телеграм-чаті інвесторів

ЖК «Варшавський Плюс»

У серпні-жовтні отримали Сертифікати готовності до експлуатації останні будинки ЖК «Варшавський Плюс» – забудовник відзвітував про введення аж 7 будинків комплексу (номери документів ІУ 123220826413,  ІУ 123220826650, ІУ 123220826275,  ІУ 123220912410,  ІУ 123220912369,  ІУ 123221011264 та ІУ 123220927196). Тож цей проєкт повністю завершено.

ЖК Варшавський Плюс візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Варшавський Плюс”

Нагадаю, ЖК «Варшавський Плюс» збудований по проспекту Правди у Подільському районі столиці в рамках ревіталізації території, на якій колись розташовувались сади та теплиці агрофірми «Пуща-Водиця». Тепер тут височіють багатоповерхівки декількох масштабних ЖК, один з який якраз і є ЖК «Варшавський Плюс».

У складі проєкту – 10 будинків заввишки 23-26 поверхів на майже 4 тис. квартир, доглянута територія (яка, до речі, не закрита, а доступна всім киянам) та нова соціально-побутова інфраструктура, яка задовольняє потреби у зручному та комфортному житті.

Наразі в збудованих будинках у забудовника можна придбати лише 2-кімнатні квартири, найдешевша з яких буде коштувати близько $76,5 тис (площа від 75 кв.м). Більше нових квартир цього ЖК можна знайти на вторинці.

ЖК «Оболонь Плаза»

У вересні було введено в експлуатацію і ЖК «Оболонь Плаза» – забудовник комплексу повідомив про отримання Сертифікату готовності за № ІУ 123220914449.

ЖК Оболонь Плаза візуалізація та введена будівля
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Оболонь Плаза”

Ця новобудова з’явилась на розі Оболонського проспекту та вулиці Малиновського (Оболонський район) – за два кроки (не фігурально, а дійсно за два кроки) від одного з входів на станцію метро «Оболонь». Цей проєкт свого часу наробив багато шуму – новобудова з’явилася «за компанію» зі сквером, який киянам пообіцяли розбити замість стихійного ринку, по забудові було відкрито декілька судових справ. Але, як бачимо, все завершилось доволі непогано для забудовника та інвесторів – будинок збудовано та введено в експлуатацію.

Наразі в ньому у забудовника можна придбати 2-, 3- або 4-кімнатну квартиру площею від 90 кв.м. Вартість найдешевшої нерухомості – від $223 тис., а квадратний метр в будинку коштує від $2,4 тис.

  • Замовник: ТОВ «Соллур»
  • Офіційний сайт проєкту
  • Дізнатись подробиці про ЖК можна тут, а взяти участь в обговоренні –  на форумі чи у телеграм-чаті інвесторів

ЖК «Святобор»

Має Сертифікат готовності до експлуатації і 3 будинок ЖК «Святобор» – про наявність документа за № ІУ 123220725974 розповіли в прес-службі девелопера проєкту. Тож станом на сьогодні в цьому ЖК введено 3 з 5 будинків. А забудовник продовжує роботу над наступним будинком, який планують здати за 2 роки, в 4 кварталі 2024 року.

ЖК Святобор візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Святобор”

Нагадаю, ЖК «Святобор» будують по вулиці Львівська (Святошинський район столиці), приблизно на рівній відстані від станцій метро «Житомирська» та «Святошин». У складі проєкту 5 будинків різної поверховості (від 12 до 26 поверхів) на 1,8 тис. квартир. Розташовані будівлі у вигляді майже закритого каре, що дозволило архітекторам сформувати затишне внутрішнє подвір’я – яке, до речі, буде вільним від автівок та закритим для сторонніх.

Наразі в зданих будинках у девелопера залишились лише великі квартири – 3-, 4- та 5-кімнатні площею від 88, 147 та 154 кв.м та ціною від $115 тис., $191 тис. та $200 тис. відповідно. Більше варіантів – в будинку який ще будується, в якому можна обрати 1-3-кімнатні квартири за ціною від $66 тис. А більше готових квартир в цьому ЖК можна знайти на вторинному ринку.

ЖК Crystal Park Tower

Отримав Сертифікат готовності до експлуатації (номер документа ІУ 123220907483) і будинок ЖК Crystal Park Tower – фінальна будівля великого проєкту ЖК Crystal Park, який збудований по проспекту Перемоги поблизу від станції метро «Шулявська» та парку ім. Пушкіна.

ЖК Крістал Парк Тауер візуалізація та введена будівля
Візуалізація та введена будівля ЖК “Крістал Парк Тауер”

Зауважу, що замість житлової багатоповерхівки колись планували побудувати офісно-торговий центр. Але плани забудовника змінились, і тепер ми бачимо, як понад проспектом Перемоги височіє саме житловий будинок на 250 квартир, заввишки 23 поверхи.

Вільних квартир у девелопера залишилось небагато – лише декілька 2- та 3-кімнатних варіантів площею від 83 кв.м. Придбати у забудовника їх можна за ціною від $204 тис.

ЖК «Кришталеві джерела»

Наприкінці літа були введено в експлуатацію декілька будинків 6 черги однієї з наймасштабніших забудов столиці – ЖК «Кришталеві Джерела». Сертифікатом за № ІУ 123220711348 визнані побудованими будинки 6 черги проєкту, розташовані по вул. Метрологічна 107, 107 а, б, в, г (Голосіївський район столиці).

ЖК Кришталеві Джерела візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Кришталеві Джерела”

«Кришталеві Джерела» – це не просто новий ЖК, а цілий мікрорайон, який вже досить давно будують поблизу парку «Феофанія» – окрім домів, тут з’являються комерційні площі, дитячий садок, медичний центр тощо. Загалом до складу ЖК вже увійшли 42 будинки, скомпоновані у декілька кварталів. Будинки тут різної висотності та ступеню комфорту (комфорт- та бізнес-класу, клубні будинки, вілли), в яких у забудовника досі можна придбати готову 1-, 2-, 3-, 4- та навіть 5-кімнатну квартиру.

Вартість найдешевшої квартири – близько $45 тис (1-кімнатна площею 31 кв.м). Більш просторе житло буде коштувати більше, адже вартість квадратного метру в ЖК становить $1-1,6 тис., в залежності від площі нерухомості та класу будинку.

ЖК «Сучасний квартал»

У вересні Сертифікат готовності до експлуатації за № ІУ 123220901234 отримала остання секція (№3 за генпланом) житлового комплексу «Сучасний квартал». І це означає, що цей проєкт повністю збудований – адже 3 з 4 секцій-будинків ЖК були здані ще до російської навали, у 2020-2021 роках.

ЖК Сучасний квартал візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Сучасний квартал”

Цей ЖК збудували на Отрадному масиві, по проспекту Любомира Гузара (Солом’янський район столиці) – і до його складу увійшли 3 будинки заввишки 16 поверхів, в яких розміщено більше 600 квартир, є нежитлові приміщення для власної інфраструктури і навіть запланований власний дитячий садок.

У забудовника залишилось достатньо готових квартир в зданих будинках – можна обрати 1-, 2- чи 3-кімнатну квартиру площею від 38 кв.м, 54 кв.м та 78 кв.м відповідно. Вартість – помірна: квадратний метр коштує $1 тис., тож 1-кімнатну можна купити від $38 тис., 2-кімнатну – від $ 54 тис., а 3-кімнатну – від $78 тис.

  • Замовник: ПрАТ «КИЇВПРОМЗВ’ЯЗОКБУД»
  • Офіційний сайт проєкту
  • Дізнатись подробиці про ЖК можна тут, а взяти участь в обговоренні –  на форумі чи у телеграм-чаті інвесторів

ЖК «Академ-Квартал»

Девелопер ЖК «Академ-Квартал» повідомив про те, що Сертифікат готовності до експлуатації отримав третій будинок проєкту – номер документу ІУ 123221005681.

ЖК Академ-Квартал візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Академ-Квартал”

Цей житловий комплекс будують у провулку Приладному у Святошинському районі столиці. Згідно документів – це не нове будівництво, а реконструкція адміністративно-виробничого комплексу під багатофункціональний комплекс з адміністративно-побутовими будівлями.

Наразі в рамках будівництва ЖК «Академ-Квартал» планується побудувати 9 будинків заввишки 16-24 поверхи. Але чи будуть ці плани втілювати у життя та коли саме наразі невідомо – звівши три будинки (як і було заплановано спочатку), забудовник вирішив відкласти роботу над проєктом. Зауважу, що до будівництва домів №№4-9 кошти приватних інвесторів поки не залучались.

А в трьох збудованих будинках у забудовника залишилось вдосталь квартир. Можна обрати 1-, 2- або 3-кімнатну квартиру площею від 34 кв.м, 60 кв.м та 93 кв.м відповідно. Вартіть «квадрату» становить $1-1,4 тис., а найдешевша квартира коштуватиме $47,5 тис.

ЖК «Гвардійський»

Цей житловий комплекс отримав Сертифікат готовності до експлуатації за № ІУ123221018915 – про це на початку листопада повідомила прес-служба забудовника. ЖК «Гвардійський» – один з проєктів збанкрутілого «державного забудовника» «Укрбуд», який добудовувала компанія «Київміськбуд».

ЖК Гвардійський візуалізація та введена будівля
Візуалізація та введена будівля ЖК “Гвардійський”

У складі проєкту – один будинок заввишки 25 поверхів. У ньому розташовано 184 квартири, комерційні приміщення на перших поверхах та підземний паркінг. Знаходиться ЖК у Печерському районі столиці по вулиці Генерала Алмазова (колишня вул. Кутузова), за декілька сот метрів від станції метро «Печерська».

Наразі вільних готових квартир у забудовника немає, але ті, хто хочуть ближче придивитись до цього ЖК, можуть глянути варіанти на вторинці. Вартість квадратного метру в ЖК стартує від $ 2,3-2,5 тис.

ЖК «Діброва Парк»

На початку листопада отримав Сертифікат готовності до експлуатації і перший будинок ЖК «Діброва Парк» – відповідний документ має № ІУ 123221021245. Ще три будинки комплексу планують здати до кінця 2022 року.

ЖК Діброва Парк візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Діброва Парк”

ЖК «Діброва Парк» розташований по вул. Північно-Сирецька у Подільському районі столиці. Комплекс позиціонується у комфорт-класі та складається з 10 будинків заввишки 23-26 поверхів, в яких має з’явитися майже 4 тис. квартир.

Наразі в зданому будинку вільних квартир у девелопера не залишилось – але є декілька варіантів у будинках, які мають ось-ось отримати Сертифікат. Щоправда, в цих будинках в наявності лише великі 3-кімнатні квартири площею від 170 кв.м, за які забудовник хоче отримати трохи більше за $100 тис. Але багато варіантів 1- та 2-кімнатних квартир з цього ЖК представлені на вторинці – квадратний метр в них коштує $970-1,3 тис.

ЖК «Файна Таун»

Ще одна радісна звістка цієї осені – введення в експлуатацію будинків 7 черги ЖК «Файна Таун». Прес-служба девелопера повідомила про те, що Сертифікати отримали будинки №№ 29 та 30. Номер документа – ІУ123221004734. А здача чергових будинків (№№ 27 та 28) запланована на 2 квартал 2023 року.

ЖК Файна Таун візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Файна Таун”

Як і ЖК «Республика», ЖК «Файна Таун» особливої презентації не потребує – ці проєкти від КАН Девелопмент свого часу наробили багато галасу серед столичних інвесторів. Хорошого галасу, я маю на увазі 🙂 Продумана концепція самодостатнього мікрорайону, цікава архітектура, красиві будинки, які не заступають небо, доглянуті дворики та локації для різноманітних активностей – все це реалізовано і у «Республіці», і у «Файна Таун». Але, незважаючи на спільні риси, зовні ці проєкти між собою геть не схожі – і за цю відсутність «клонування» окрема подяка архітекторам.

ЖК «Файна Таун» будується у Шевченківському районі міста по вулиці Салютній (мікрорайон Нивки). Загалом до складу ЖК мають увійти 57 будинків заввишки 5-16 поверхів, в яких розміститься більше 8 тис. квартир.

Наразі у девелопера в зданих будинках 7 черги можна придбати 1- та 3-кімнатні квартири, квадратний метр в яких коштує від $2 тис. Через те, що квартири немаленькі (1-кімнатні від 47 кв.м, 3-кімнатні від 117кв.м), обійдеться така покупка недешево: 1-кімнатні від $96 тис., а 3-кімнатні від $230 тис.

P.S. Я вітаю всіх забудовників та інвесторів зданих новобудов! Але розумію, що до цього переліку могли не потрапити деякі здані проєкти – адже реєстр будівельної діяльності досі закритий для громадськості. Тож запрошую вас доповнити цей список у коментарях на форумі чи у чаті інвесторів новобудов у телеграм.


155 відповідей
  • Максим
    30.10.2020 о 15:46

    Очень интересно.
    Думаю, стоит это сделать регулярной рубрикой и выдавать такую информацию в конце каждого месяца.

    Галина
    30.10.2020 о 16:27

    очень интересная публикация, голосую за регулярность таких статей.
    Спасибо

    Олександр
    30.10.2020 о 17:26

    Я вважаю що це дуже важлива тема для інвесторів, як тих хто вже інвестував, так і майбутніх. Дякую Вам за Ваші труди.

    Очень важная информация, спасибо! Пишите еще ))

    Эндрю
    30.10.2020 о 18:55

    А в пригородах можно такой
    же обзор?

Читайте всі 155 коментарів на форумі: Дозволи та сертифікати на будівництво