Помірний жовтень: нові проєкти Києва та передмістя

Не можу сказати, що жовтень приніс багато нових проєктів від забудовників Києва та передмістя. Можливо наміри забудовників змінили постійні рашистські обстріли, можливо – зміни у законодавстві, а можливо – більшість забудовників взагалі вирішила відкласти старт нових проєктів на більш спокійні та визначені часи. Як би там не було, у жовтні стало відомо лише про декілька нових проєктів – і більшість з них не багатоквартирні новобудови, а котеджні містечка.

 

Нові проєкти: які ЖК почали будувати у жовтні 2022 року

Ще з цікавого: незважаючи на те, що інформація про нові проєкти «просочилась у світ», не всі забудовники поспішають залучати до їх реалізації кошти приватних інвесторів і розпочинати старт продажів майбутніх квартир. Як на мене, така ситуація може бути пов’язана з декількома причинами.

По-перше: змінюється законодавство, і забудовники можуть хотіти трохи «перечекати» поки все нове стане «більш зрозумілим» (це здебільшого стосується саме багатоквартирних ЖК). По-друге, у забудовника можуть бути не всі дозвільні документи на руках (на жаль, в цьому питанні інвестори вимушені покладатися лише на інформацію від забудовників, адже реєстр будівельної діяльності все ще закритий для громадськості). По-третє, забудовники зараз дійсно починають будувати «за свої», розуміючи, що інвесторів більше зацікавить не «котлован», а новобудова з хоча б «25-50% готовності». Це є логічним, адже вкладати гроші у новобудову на старті – зараз дійсно не дуже зважене рішення. Тож забудовники і починають працювати «на майбутнє» – у власному темпі, без зайвого тиску, в очікуванні активізації відкладеного попиту на нові ЖК та будинки.

Ну а тепер, давайте подивимось, які нові проєкти новобудов з’явилися у Києві та передмісті в жовтні.

Вул. Володимиро-Либідська, 25

По вулиці Володимиро-Либідській, 25 (Голосіївській район столиці) може з’явитися 30-поверховий ЖК бізнес-класу на майже 400 квартир. Судячи з рендерів, це буде доволі масивна будівля, стрункості якій має придати майже скляний фасад з заокругленими кутами, візуально розділений на три вертикальні частини.

Родзинка ЖК – експлуатована покрівля, на якій облаштують не тільки місця для відпочинку мешканців, а і навіть відкритий басейн. На візуалізації проєкт виглядає цікаво, але, як на мене, він все ж має декілька спірних моментів.

ЖК вул. Володимиро-Либідська, 25 візуалізація і на карті
Візуалізація та місцерозташування ЖК “По Володимиро-Либідській, 25”

По-перше, неподалік від будинку (140 м по прямій) проходить залізниця – і таке сусідство відчувається (принаймні про це кажуть мешканці сусіднього ЖК «Либідь»). По-друге, панорама на Байкове кладовище – не той пейзаж, яким хочеться милуватися вічно. По-третє, частина фасаду новобудови має відкриті балкони – і як би я особисто не любила балкони, у висотці саме відкриті конструкції мені здаються зайвими та нефункціональними. Їх або візьмуться склити на власний розсуд, або просто не будуть використовувати поверха десь з 20. По-четверте, в ЖК на 396 квартир заплановано лише 96 паркомісць у підземному паркінгу – і цього катастрофічно мало, тим більше для ЖК класу бізнес.

І ще нюанс: ця місцевість, біля річки Либідь, має високі грунтові води. Тож сподіваюсь, що мешканці новобудови не будуть стикатись з регулярним затопленням паркінгу.

Якщо говорити про технічні характеристики новобудови, то збудувати її мають за моноліно-каркасною технологією, зі стінами з керамоблоку та мінераловатним утепленням фасаду. Всі комунікації тут мають бути централізованими – що теж «не дуже ок» для ЖК класу бізнес, в яких зазвичай намагаються змонтувати автономну систему опалення. Квартири мешканцям будуть передаватись без оздоблення.

  • Забудовник/девелопер: н/д
  • Строк здачі: н/д
  • Офіційний сайт проєкту: н/д

Таунхауси Park Golosievo

З’явиться в столиці і невеличкий комплекс таунхаусів Park Golosievo – він розміститься по вулиці Черешневій у Голосіївському районі.

Таунхауси Парк Голосієво візуалізація і на карті
Візуалізація та місцерозташування таунхаусів “Парк Голосієво”

На ділянці площею 0,2 га зведуть лише чотири таунхауси. Всі вони будуть триповерховими: на першому поверсі гараж, підсобні приміщення та кухня-вітальня з виходом на власний дворик, на другому – три спальні, а на третьому – спальня та відкрита тераса. Загальна площа житла – 194 кв.м.

Збудують будинки з цегли, фасади утеплять мінеральною ватою, всі комунікації будуть автономними. А опалюватись домоволодіння будуть завдяки тепловим насосам.

Вартість таунхаусу становить від 10 млн грн (від $250 тис.).

  • Забудовник/девелопер: Rise and Development
  • Строк здачі: н/д
  • Офіційний сайт проєкту: Park Golosievo

КМ «Золочів Ліс»

Велике котеджне містечко почали будувати під Києвом у селі Гнідин (Бориспільський район). Майже 7,5 га загальної території, яка буде закритою для сторонніх. Майже 60 комфортних котеджів. Сосновий ліс. Власна інфраструктура. Авторська архітектура будинків. Як на мене – доволі цікавий проєкт.

Котеджне містечко Золочів Ліс візуалізація і на карті
Візуалізація та місцерозташування КМ “Золочів Ліс”

Кожен котедж розміщуватиметься на власній ділянці площею 9-18 соток. Будинки збудують з керамоблоків, фасади утеплять. Опалювати будинки планують за допомогою теплових насосів, водопостачання та каналізацію зроблять автономними (свердловина та септик). Ще й чорновий ремонт забудовник зробить.

На жаль, даних про нове містечко поки небагато – девелопер ще не розпочав продажів. Але сподіваюсь, коли почнеться залучення приватних інвесторів, цей проєкт буде користуватись попитом. Головне, аби забудовник мав на руках всі необхідні дозвільні документи – і я раджу майбутнім покупцям дуже ретельно перевірити документи на землю, адже будинки розташовані майже у лісі, і треба пересвідчитись, що на цих ділянках дійсно можна будувати житло

  • Забудовник/девелопер: DIACHUK FAMILY DEVELOPMENT
  • Строк здачі: н/д
  • Офіційний сайт проєкту: КМ «Золочів Ліс»

Дуплекси «На Зоряному»

Цей невеликий проєкт, що складається з шістьох дуплексів, розташований у Хотові – одному з південних передмість Києва. До столиці звідси можна дістатись за 10-15  хвилин, саме стільки знадобиться аби доїхати до найближчої станції метро «Теремки». В самому Хотові є все необхідне для комфортного життя: магазини, школа, садочок, амбулаторія тощо.

Дуплекси На Зоряному візуалізація та на карті
Візуалізація та місцерозташування дуплексів “На Зоряному”

Дуплекси «На Зоряному» займають ділянку площею 12 соток – вона закрита для сторонніх та автівок. Для паркування машин мешканців передбачені паркомісця біля дуплексів.

 

Ділянка у кожного дуплекса невелика (2 сотки), але на ній, окрім будівлі, є дві тераси – з фасадної та зворотної сторони будинку. Межі домоволодіння позначені за допомогою паркану, який встановлює забудовник. 

 

Дуплекси збудовані за єдиним проєктом (скандинавська стилістика). «Коробки» зведені  з газоблоків, фасади утеплені пінопластом та оздоблені за допомогою штукатурки. Кожен будинок має власний септик та скважину, підключення до електрики. 

 

Площа дуплексів – 104 кв.м. На двох поверхах розміщені три спальні, два санвузли, підсобні приміщення. З першого поверха є вихід на задній дворик, з другого – на балкон. 

 

Забудовник вже збудував 4 з 6 дуплексів – їх вартість складає $65 тис. Дуплекси, які ще будуються, коштують дешевше: від $55 тис.

  • Забудовник/девелопер: н/д
  • Строк здачі: н/д
  • Офіційний сайт проєкту: н/д

ЖК CENTR CITY

Нещодавно анонсували новий проєкт багатоквартирного будинку у Гостомелі – ЖК CENTR CITY. Розміститься новобудова по вул. Свято-Покровській.

ЖК Центр Сіті візуалізація і на карті
Візуалізація та місцерозташування ЖК “Центр Сіті”

Новий ЖК являтиме собою величну споруду П-подібної конфігурації. Три секції, 9 поверхів, стилобат з фасадної частини, закрита для сторонніх територія та затишний внутрішній дворик – на рендерах ЖК виглядає масивним та надійним.

Будувати цей ЖК планують за монолітно-каркасною технологією. Стіни – газобетон, утеплення – мінеральна вата, оздоблення фасаду у спокійних темних кольорах. Загалом у комплексі має з’явитися 110 квартир, в яких забудовник виконає чорнове оздоблення. Кожна квартира матиме власну систему опалення.

Наразі залучення інвесторів до цього проєкту ще не розпочалося, тому даних про планування майбутніх квартир та ціни на них поки немає.

  • Забудовник/девелопер: н/д
  • Строк здачі: н/д
  • Офіційний сайт проєкту: н/д

P.S. Я дуже радію тому факту, що українські забудовники продовжують працювати, незважаючи на війну. І я пишаюся тими з них, хто в таку скрутну годину розпочинає нові проєкти. Але хочу нагадати потенційним інвесторам про те, що і в більш мирні часи до обіцянок забудовників потрібно було ставитися доволі скептично – і перш ніж віддавати гроші пересвідчитись у тому, що ЖК будують законно.

На жаль, нині влада закрила для приватних інвесторів можливість перевірити дозвільні документи на будівництво того чи іншого ЖК – і це означає, що ризикованість інвестицій у нерухомість взагалі підскочила «до небес». Тому я закликаю всіх потенційних інвесторів добре подумати перед тим, як інвестувати у будь-які новобудови.



42 відповіді
  • Станилав
    18.08.2022 о 19:32

    А ГАЛЖИТЛОБУД в Киеве закончил свои обьекты ? Баггоутовская, Мрия, что-то на Куреневке… Все введено в эксплуатацию со светом и водой ? Обобрали Киев и вернулись домой с набитыми карманами. Как инвестор много могу о них поведать, о их постоянной лжи , отмазках, сроках ввода, слегка, лет на 5 нарушенных. Может дома у себя так гадить не будут, хотя, “привычки вора удивительно сильны”…

    Так і є.
    ЖК Багговутівський “введений в експоуатацію” у 2021 році. Води, електирики, газу немає. Котельня без газу працювати не буде. Фактично ЖК без опалення. Після отримання сертифікату пройшло 1.5 року. Нічого не зроблено. Галжитлобуд кошти киян витрачає на нові ЖК у Львові, які теж не добудує.

    Денис
    19.08.2022 о 08:02

    ГЖБ – мошенники, это давно всем известно.

    Віталій
    24.08.2022 о 13:40

    Вельмишановний ГалЖитлоБуд НЕ ЗАКІНЧИВ НІ ОДНОГО ПРОЕКТУ В КИЄВІ.
    Інвестори ЖК БАГОВУТІВСКИЙ вже 1,5 років чекають на системи життєзабезпечення (водопостачання, світло, каналізація, газ) після отримання сертифікату на введення в експлуатацію.
    В цей час ГЖБ розповідає про світле майбутнє новим інвесторам у Львові. Люди, схаменіться. Не вірте обіцянкам цього забудовника.

    Ірина
    24.08.2022 о 12:48

    Галжитлобуд шахраї!
    Будують нові об’єкти у Львові ,тоді як у Києві кинули інвесторів! Побудували пусту коробку і незаконно ввели в експлуатацію,а опалення,води, каналізації досі немає! І ніхто не збирається добудовували!
    А людям нема де жити в той час…

Читайте всі 42 коментаря на форумі: Нові проєкти: які ЖК почали будувати під час агресії