Львівські новобудови: ЖК, які здали в експлуатацію наприкінці літа та восени

Поки рашисти намагаються зруйнувати наші міста та села, будівельники наполегливо працюють не тільки над відновленням наслідків «братської любові», а й над тим, аби виконати свої зобов’язання перед інвесторами. Нещодавно розповідала про свіженькі ЖК, які були здані в експлуатацію в столиці. А сьогодні розповім про житлові комплекси Львова, в яких з’явилися готові будинки.

ЖК Viking Park

Перший за часів війни (але не перший на цьому проєкті) Сертифікат готовності до експлуатації забудовник ЖК Viking Park отримав у серпні 2022 року. Згідно цього документу, будинки №№ 5 та 6 (секції 8-12) визнані збудованими та готовими до прийому нових мешканців. Номер документу –  ІУ 123220811103.

Нагадаю, що до війни забудовник здав будинки №№ 2,3 та 4. А повністю закінчити роботу над цим ЖК планується вже у 1 кварталі 2023 року – саме тоді планується здати в експлуатацію 3 останні будинки ЖК «Вікінг Парк». Сподіваюсь, рашисти не перешкодять втілити ці плани у життя.

ЖК Вікінг Парк візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Вікінг Парк”

ЖК Viking Park будують у Сихівському районі Львова по вулиці Зеленій. У складі проєкту – житлова складова, бізнес-центр, приміщення для комерції та власної інфраструктури, підземний паркінг та загальна територія з тематичними зонами відпочинку.

Не можу не згадати й цікаву архітектуру цього ЖК – деякі житлові секції нагадують великі лайнери, що доволі нетипово для українських новобудов. Гадаю, що архітектор, який працював над цим проєктом, хотів аби мешканці комплексу почувалися у безпеці навіть за найпотужніших «штормів».

Наразі в ЖК Viking Park здані в експлуатацію 5 будинків, і хоча майже всі квартири в цих будинках вже мають власників, декілька вільних варіантів у забудовника залишилось. Покупцям у відділі продажів пропонують 2-кімнатні квартири площею 62-110 кв.м, квадратний метр в яких коштує від $1,2 тис. Мінімальна вартість готової квартири в ЖК «Вікінг Парк» від забудовника становить майже $80 тис.

  • Девелопер: VIKING Development
  • Офіційний сайт проєкту
  • Дізнатись подробиці про ЖК можна тут, а взяти участь в обговоренні –  на форумі чи у телеграм-чаті інвесторів

ЖК R2 Residence

Наприкінці літа 2022 року отримав Сертифікат готовності і перший будинок львівського ЖК R2 Residence – номер документа ЛВ 122220819845.

ЖК R2 Residence візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК R2 Residence

Цей житловий комплекс будують у Залізничному районі міста, у віддаленому від центру, але дуже зеленому мікрорайоні Левандівка по вулиці Роксоляни.

Де-юре у складі ЖК два будинки: 2-секційна 10-поверхівка та 6-секційний будинок заввишки 11-12 поверхів. Аде де-факто у складі цього проєкту буде три будинки: 2-секційна 10-поверхівка (саме вона нещодавно отримала Сертифікат), Г-подібний будинок на 4 секції та 11-поверхівка на 2 секції. Ці будинки планують добудувати та ввести в експлуатацію вже наприкінці 2022 року (будинок №2 на 2 секції) та протягом 2023 та 2024 років (будинок на 4 секції).

Наразі в зданому будинку вільних квартир у забудовника не залишилось, тож тим хто підшуковує квартиру саме в ньому, варто звернути увагу на вторинку. Вартість квадратного метру в готових квартирах на вторинці стартує з $1 тис, а тих, що будуються (за переуступкою) – від $750-800.

Але квартири, що будуються, можна проінвестувати і напряму від забудовника – вартість квадратного метру в нього стартує від $670 (ціна залежить від запланованого строку здачі будинку та площі майбутньої квартири).

  • Девелопер: Макроекобуд
  • Офіційна сторінка проєкту
  • Взяти участь в обговоренні цього ЖК можна на форумі чи у телеграм-чаті інвесторів

ЖК Tiffany apartments

В серпні отримав Сертифікат готовності до експлуатації і будинок №1 ЖК «Тіффані Апартментс». Номер документу ЛВ 122220812336, і про його отримання повідомив забудовник.

ЖК Тіффані апартментс візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Тіффані апартментс”

Цей ЖК будується біля парку Погулянка, це Личаківський район міста, вулиця Пасічна. У складі проєкту – два будинки перемінної поверховості, які з’єднані між собою торцями та знаходяться на закритій для сторонніх території. Перший будинок складається з 3 секцій заввишки 6 та 8 поверхів (саме він отримав Сертифікат готовності), а другий – з однієї секції заввишки 16 поверхів (її планують ввести в експлуатацію до кінця цього року).

Зовні комплекс виглядає повністю збудованим – і дуже стильним. Архітектор добре попрацював над фасадом будинку, і він впадає в око цікавим поєднанням рівних та ламаних ліній, незвичною конфігурацією балконів та стриманою кольоровою гамою.

Сам ЖК збудований за монолітно-каркасною технологією зі стінами з цегли. Всі квартири мають індивідуальну систему опалення, а забудовник виконує чорнові оздоблювальні роботи в помешканнях.

В цьому будинку ще можна купити готові квартири від забудовника – в наявности доволі широкий вибір 1-, 2- та 3-кімнатних варіантів. Вартість квадратного метру стартує з $1,4 тис., а мінімальна вартість квартири становить від $59 тис.

  • Девелопер: «Мій Дім»
  • Офіційний сайт проєкту
  • Взяти участь в обговоренні цього ЖК можна на форумі чи у телеграм-чаті інвесторів

ЖК Rubicon Premium

У вересні 2022 року отримав Сертифікат готовності до експлуатації і львівський ЖК Rubicon Premium – номер документу ЛВ 122220928328.

ЖК Рубікон Преміум візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Рубікон Преміум”

Цей комплекс збудований у Сихівському районі між вулицями Пимоненко та Пасічною, і я б, скоріш, назвала його клубним будинком, а не житловим комплексом. Три невеликі секції заввишки 4-6 поверхів, лише 85 квартир, підземний паркінг та стилобат з приміщеннями для власної інфраструктури плюс вільна від автівок внутрішня територія – по багатьох параметрах цей проєкт дійсно ближче до клубного будинку.

Комплекс може похвалитись цікавою архітектурою та різноманітними форматами квартир: тут є звичайні 1-, 2- та 3-кімнатні квартири, є квартири з двориками та пентхауси.

Наразі придбати квартиру в ЖК «Рубікон Преміум» у забудовника неможливо – всі вони знайшли своїх інвесторів. Але на  вторинці пропозиції є, в комплексі можна підшукати 1- чи 2-кімнатну квартиру за ціною квадратного метру близько $1,2 тис.

  • Девелопер: Rubicon Group
  • Офіційний сайт проєкту
  • Взяти участь в обговоренні цього ЖК можна на форумі чи у телеграм-чаті інвесторів

P.S. Нагадаю, що львівські забудовники з початку літа не тільки доволі активно будують, а ще й здають у експлуатацію готові будинки. Подивитись, які ЖК Львова отримали Сертифікати готовності до експлуатації з початку збройної агресій рашистів до середини літа 2022 року можна тут

P.P.S. Я вітаю всіх забудовників та інвесторів зданих новобудов! Але розумію, що до цього переліку могли не потрапити деякі здані проєкти – адже реєстр будівельної діяльності досі закритий для громадськості. Тож запрошую вас доповнити цей список у коментарях на форумі чи у чаті інвесторів новобудов у телеграм.


13 відповідей
Читайте всі 13 коментарів на форумі: ЖК Заходу України, що отримали Сертифікат з початку війни