Black Friday: що пропонують девелопери

Зазвичай на «Чорну П’ятницю» більшість девелоперів готували доволі «смачні» пропозиції для своїх клієнтів. Відчутні знижки, особливі умови розтермінування, квадратні метри «у подарунок» – все це та багато інших «плюшок» пропонували інвесторам у відділах продажів в останні дні листопада. Я вирішила подивитись, чим забудовники «пригощають» інвесторів нині – та чи взагалі чимось пригощають?

Black Friday: що пропонують девелопери

Якщо коротко, то зазначу: схоже, що ця «Чорна п’ятниця» проходить повз увагу переважної більшості девелоперів. Але декілька компаній таки пропонують інвесторам спеціальні акції. І мені дуже тішить, що забудовники все ж не залишили таку нагоду без уваги та зробили інвесторам спеціальні пропозиції – як це було до війни.

Київ та передмістя

Більшість столичних девелоперів на «Чорну п’ятницю» зосередились саме на знижках.

Так, наприклад, в ЖК «Нова Англія» (забудовник Royal House) запропонували новим інвесторам дисконт 15% на всі квартири, які є в наявності у девелопера – до того ж, придбати їх можливо у розстрочку під 0%. А для нових інвесторів, які завітають до відділу продажів 25-27 листопада, забудовник підготував додаткові знижки та «смачний сувенір» – і якщо знижки дістануться лише інвесторам, то, сподіваюсь, смаколиками пригостять всіх гостей, а не тільки тих, хто укладе угоду з девелопером 😉

Нагадаю, ЖК «Нова Англія» будується у Голосіївському районі Києва по вул. Максимовича. У складі комплексу 14 житлових будинків на більш ніж 3 тис. квартир, закрита облаштована територія, власна інфраструктура та паркінги. Наразі в ЖК введено в експлуатацію 9 будинків, ще один планується здати до кінця 2022 року. Більше подробиць про цей проєкт тут.

Аналогічним «знижковим» шляхом пішли інші девелопери. Наприклад в ЖК LIKO-GRAD Perfect Town (забудовники Ліко-Холдінг та Perfect Group) пропонують новим інвесторам знижку у 20% на квартири, які розташовані у будинку №4, котрий планується здати в експлуатацію наприкінці наступного року, у 4 кварталі 2023 року. Акція триватиме до 30 листопада.

ЖК LIKO-GRAD Perfect Town – це 5 будинків заввишки 23 поверхи, в яких має з’явитися близько 2 тис. квартир. Будують його неподалік від ЖК «Нова Англія» – теж вздовж вулиці Максимовича (Голосіївський район). В комплексі передбачена закрита для сторонніх територія, підземний паркінг та комерційні приміщення на перших поверхах будинків. Наразі в ЖК введений в експлуатацію перший будинок (№2 за генпланом), ще один (№3) планується здати до кінця 2022 року. Більше подробиць про цей проєкт тут.

В ЖК Eco Dream (девелопер «Центробуд») новим інвесторам на Чорну п’ятницю теж пропонують знижки – 17% при повній оплаті майбутньої квартири та 13% при частковій оплаті за умови сплати першого внеску від 50%. Ця пропозиція дійсна до 27 листопада.

ЖК Eco Dream – це один 2-секційний будинок заввишки 16 поверхів на 269 квартир. Здати його в експлуатацію планують вже наприкінці цього року. Більше подробиць про цей проєкт можна дізнатись тут.

А ось найбільш цікаву акцію до Чорної п’ятниці (на мій, звісно, погляд) підготував девелопер DIM. Вона діє на всіх проєктах забудовника (а це ЖК «Метрополіс», «Новий Автограф», ЖК LUCKY LAND та БФК А136 Highlight Tower в Києві та ЖК Park Lake City у Підгірцях) – і є міксом всіх актуальних пропозицій забудовника, які можна застосувати до обраної квартири. Тобто інвесторам пропонують угоду з максимальною знижкою, мінімальним першим платежем та найдовшою розстрочкою на всі квартири, в тому числі, з найкращими плануваннями. Для кожного ЖК розмір знижки, першого внеску та терміну розстрочки свої – але у всіх ЖК їх можна зміксувати. Ця пропозиція діє до 30 листопада 2022 року.

Тішить, що не залишився осторонь початку акційного сезону і один з найбільших столичних забудовників – Київміськбуд. З 25 листопада по 19 грудня він пропонує всім інвесторам додаткову знижку 5% при купівлі квартири за допомогою розтермінування з першим внеском від 50%. Хоча зауважу, що у КГС завжди були «штатні» знижки – і при оплаті 100% вартості майбутньої квартири, і при оплаті 50%. Але девелопер поступово зменшує розміри «базових» знижок.

Львів та передмістя

Як і столичні, львівські девелопери підійшли до Чорної п’ятниці вибірково. І ті, хто вирішили скористатись нагодою, зосередились на додаткових знижках – як, власне, і їх столичні колеги. Але розмір знижок запропонували менший.

Black Friday: знижки від девелоперів Львова та передмістя

Так, наприклад, в ЖК Парус City (девелопер Парус Premium) покупцям пропонують знижку у розмірі 13% на готові квартири у цьому комплексі. Стартувала ця акція ще 14 листопада – і згідно неї до кінця місяця в ЖК можна придбати 2- чи 3-кімнатну квартиру за ціною від $730 за кв.м.

Нагадаю, що ЖК «Парус Сіті» будують по вулиці Кульпарківська у Франківському районі Львова. У складі проєкту 6 будинків заввишки 5-17 поверхів на 1,5 тис. квартир. Три будинки вже здані в експлуатацію, а ще один планують здати у 1 кварталі наступного року.

Відзначають Чорну п’ятницю і у відділі продажів ЖК Viking Park (девелопер VIKING Development). Тут новим інвесторам пропонують знижку до 8% при купівлі квартири, і діє ця акція до 30 листопада.

Цей житловий комплекс будують по вулиці Зеленій у Сихівському районі Львова, і складається він з 8 житлових будинків заввишки 4, 8, 10 поверхів та бізнес-центру. Пять житлових будинків проєкту вже отримали Сертифікат готовності до експлуатації, ще три планують здати у 1 кварталі 2023 року. Детальніше про ЖК «Вікінг Парк» можна дізнатись тут.

В ЖК Skyfall (девелопери ЕКОС та ICON) до Чорної п’ятниці запропонували інвесторам знижку на кожен квадратний метр майбутньої квартири у розмірі $50. І, зважаючи на те, що квартири у забудовника залишились лише великі (2- та більше кімнат площею 60-140 кв.м), розмір знижки становить $3-7 тис.

Цей житловий комплекс являє собою один будинок на 3 під’їзди, який зводять по вулиці Щирецькій у Залізничному районі Львова. В будинку розміститься лише 78 квартир, є підземний паркінг та комерційні приміщення на першому поверсі. Здати комплекс в експлуатацію планують у 2 кварталі 2023 року.

Як і в столиці, лише один з великих львівських девелоперів вирішив відзначити Чорну П’ятницю майже на всіх своїх проєктах – це Галжитлобуд. Забудовник запропонував новим клієнтам знижку до 10% на квартири та апартаменти у тих своїх львівських ЖК, де є вільні квартири: ЖК FAMILY HOUSE, TRUSKAVETSKA APART HALL, ЖК «На Величковського», «Спортивна», «На Миколайчука», «Стрийська (2 лінія)», «На Трускавецькій» та «Трускавецька, 48».

А що в інших містах?

В інших містах України забудовники теж не дуже активно відзначають Чорну П’ятницю. Наприклад, в Івано-Франківську нагодою скористалися лише два девелопери: Blago developer та Socium Developer. Але ці забудовники – найкрупніші в регіоні.

Black Friday: що пропонують девелопери Івано-Франківська та Одеси

Наприклад, у Blago developer в роботі 10 житлових комплексів (і є збудовані ЖК з вільними квартирами), в яких діє акційна пропозиція – це ЖК Comfort Park, Manhattan, А5, Family Plaza, UNION, Manhattan UP, U ONE, «Паркова Алея» та «Містечко Соборне». В цих ЖК до 30 листопада можна придбати квартиру зі знижкою 5-11%, а також паркомісця зі знижкою до -11% та комори зі знижкою до 35%.

Забудовник Socium Developer пропонує новим клієнтам знижку у 10% на квартири у всіх своїх проєктах: ЖК «Козацький», «Парковий», «Елітний», «Молодіжний» та у новому ЖК Kniahynyn-Center, в якому наразі ведеться бронювання майбутніх квартир.

В Одесі Чорну П’ятницю теж відзначають лише три забудовники: Гефест, Корпорація КУБ та Zezman. І, як на мене, одесити підійшли до розробки акцій найкреативніше. Корпорація КУБ пропонує до кінця листопада 10% знижки на квартири та паркомісця в трьох своїх ЖК: «Таїровські сади», «Сади Рів’єри» та Aqua Marine.

Zezman запропонував новим інвесторам фіксовану знижку у розмірі $2511 на кожну кімнату у деяких квартирах житлового містечка ARTVILLE та KEKS – і ця акція має обмеження не тільки по об’єктах нерухомості, а й у часі. Вона буде активною лише до 27 листопада.

Але найкреативнішим з одеських забудовників виявився девелопер Гефест, який для своїх активних проєктів розробив індивідуальні акційні пропозиції. Наприклад, в секцї Б ЖК «Посейдон» 3 інвестори зможуть купити квартири  видом на море за ціною 899$ за кв.м, в комплексі апартаментів «Каліпсо» одному з інвесторів дістанеться нерухомість з ціною квадратного метра $999. Така ж ціна метра пропонується трьом інвесторам ЖК «Ітака», які оберуть апартаменти з видом на сквер. В Секції А ЖК «Еллада» є три акційні квартири з ціною квадрату $899, а в секції В можна придбати 3 будь-які квартири з 10% першим внеском. В ЖК «Акрополь-3» на 3 квартири діє пропозиція першого внеску 20%.

P.S. Хоча я й намагалась дістати інформацію щодо всіх акцій забудовників до Чорної п’ятниці, цілком можливо, що деякі з них залишилися поза моєю увагою. Тож пропоную вам доповнювати цю підбірку в своїх коментарях. До речі, розповідати можна про всі поточні акції від забудовників – навіть про ті, які почнуться вже після Чорної п’ятниці 😉 


Приєднуйтесь до обговорення на форумі: Black Friday: що пропонують девелопери