Найпопулярніші: якими ЖК українці цікавилися в 2022 році

Зазвичай я наприкінці року роблю декілька підсумкових рейтингів: які ЖК минулого року більш за всіх цікавили приватних інвесторів, яким забудовникам вони довірили б свої гроші.

Цей рік стане винятком – адже хоча у 2022 році в Києві та передмісті з’являлися нові проєкти, але їх було дуже мало. Тому й ретингувати їх за цікавістю від читачів блогу сенсу небагато. Але я все ж не хочу порушувати традиції, тому зробила підбірку найпопулярніших у 2022 році житлових комплексів столиці за переглядами за версією ЛУН 😉

Агрегатор порахував інтерес до новобудов серед користувачів сервісу за весь 2022 рік – і ось що в нього вийшло.

ЖК Respublika

ЖК Республіка візуалізація

В столиці на першому місці за цікавістю потенційних інвесторів опинився ЖК Respublika. Насправді, цей результат мене зовсім не здивував. Адже, по-перше, сам по собі цей ЖК дуже цікавий – спроєктований за концепцією «місто в місті», він відповідає майже всім потребам мешканців у комфортному та збалансованному місці для життя. Закрита територія гарантує безпеку, власна інфраструктура дозволяє задовольнити всі нагальні побутові потреби, а чудово облаштована територія забезпечує різноманітність дозвілля.

До того ж, завдяки близькості станції метро «Теремки», ЖК Respublika може похвалитися зручною транспортною доступністю. Ще можна відзначити близькість від ЖК величезних ТРЦ та мегамолів, які теж додають комплексу «балів» зручності.

По-друге, ЖК Respublika – один з небагатьох столичних ЖК, які добудовують згідно з довоєнним графіком. А це, на сьогодні, дуже важливий аргумент для потенційних інвесторів.

Ну, і по-третє, цікавість до ЖК Respublika можна пояснити тим, що тут можна придбати готову квартиру за програмою «єОселя» – ця опція, як на мене, значно збільшує кількість тих, хто може дозволити собі придбати тут квартиру.

  • Девелопер: «КАН Девелопмент»
  • Склад: станом на зараз 16 будинків, більше 3 тис. квартир
  • Вартість квадратного метру: від $1,8 тис.
  • Офіційний сайт проєкту: ЖК Respublika
  • Детальніше почитати про ЖК Respublika в блозі можна тут, а почути відгуки від інвесторів – тут

ЖК Great

ЖК Грейт візуалізація

На другому місці за кількістю переглядів новобудов столиці опинився ЖК Great – комплекс, який будуть на «першій лінії» лівого берега Дніпра. Щиро кажучи, я не в захваті від цього проєкту – він мені не дуже подобається зовні. Але, звісно, в нього є певні принади та переваги.

По-перше, це концепція – цей комплекс теж спроєктований як «місто в місті». Тобто окрім більш як 1,5 тис. квартир, тут передбачені офісна складова, різноманітні магазини та кафе, дитсадки та початкова школа. Для відпочинку мешканців мають збудувати міні-стадіон, розбити паркову зону та облаштувати різноманітні зони відпочинку.

По-друге, цей комплекс привертає увагу потенційних інвесторів завдяки вартості квадратного метру – для проєктів такого класу вона не надто висока.

І по-третє, перші три будинки ЖК Great вже мають Сертифікати готовності до експлуатації, ще один будинок готується до здачі – а готові та майже готові квартири в новобудовах від забудовника, зазвичай, викликають увагу в тих, хто підшуковує для себе житло. Тож, як на мене, цікавість до цього ЖК цілком зрозуміла.

  • Девелопер: Корпорація Нерухомості «РІЕЛ» та IB Alliance
  • Склад: 13 будинків заввишки 26 поверхів, більше 5 тис. квартир
  • Вартість квадратного метру: від $700.
  • Офіційний сайт проєкту: ЖК Great
  • Детальніше почитати про ЖК Great в блозі можна тут, а почути відгуки від інвесторів – тут

ЖК «Файна Таун»

ЖК Файна Таун візуалізація

Як і ЖК Respublika, житловий комплекс «Файна Таун» – це проєкт від «КАН Девелопмент». Тож не дивно, що він викликає увагу тих, хто приглядається до столичних новобудов 😉 Тим більше, що хоча зовні ці два ЖК геть різні, в них є чимало спільних рис.

Це концепція «місто в місті» – яка не тільки декларується, а й втілюється у життя. Це цікава архітектура – на будинки та двори комплексів приємно дивитись, і вони не викликають асоціацій з «урбаністичними хащами». Це розвинена інфраструктура – на території ЖК чи поряд з нею можна знайти все, що необхідно для життя. Це продумане зонування та багате облаштування загальної території комплексу.

Єдине, що, як на мене, не дозволило цьому проєкту зайняти другу сходинку в рейтингу кількості переглядів – це відносно тривалий час очікування здачі нових черг проєкту, який призначений на 2 квартал 2023 року. Але наявність у забудовника готових квартир в уже зданих будинках (їх, до речі, на сьогоднішній день аж 15!) допомогло цьому ЖК увійти до трійки лідерів «глядацьких симпатій».

  • Девелопер: «КАН Девелопмент»
  • Склад: 57 будинків заввишки 5-16 поверхів, більше 8 тис. квартир
  • Вартість квадратного метру: від $1,8 тис.
  • Офіційний сайт проєкту: ЖК «Файна Таун»
  • Детальніше почитати в блозі про ЖК «Файна Таун» можна тут, а почути відгуки від інвесторів – тут

ЖК «Нова Англія»

ЖК Нова Англія візуалізація

Цей проєкт і в більш спокійні часи був цікавим для інвесторів у столичну первинку. Власна закрита територія, цікава архітектура будинків, стилізованих під «вікторіанську епоху», зручне розташування поблизу станції метро, швидке будівництво завдяки використанню готових панелей. Розвинена інфраструктура та, звісно, «підйомна» ціна квадратного метру, яка багато важить для багатьох інвесторів. Ці параметри вже гарантують увагу до проєкту.

Але є ще декілька доволі важливих переваг, які стимулюють цікавість до ЖК «Нова Англія». По-перше, в комплексі інвесторам пропонують не тільки ті квартири, що будуються, а й готове житло. А по-друге, проєкт приймає участь у програмі «єОселя» – причому за допомогою пільгової іпотеки тут можна придбати не лише готову квартиру (як поки що у більшості забудовників), а й інвестувати у нерухомість, яка ще будується.

До речі, саме «Нова Англія» став першим столичним житловим комплексом, який отримав акредитацію у фінустановах та запропонував учасникам «єОселі» саме інвестувати в будівництво житла за допомогою пільгової іпотеки. Тож я не здивована, що багато потенційних інвесторів цікавляться ЖК «Нова Англія» та шукають про нього додаткову інформацію.

  • Девелопер: Royal House
  • Склад: 14 будинків заввишки 14-21 поверх, більше 3 тис. квартир
  • Вартість квадратного метру: від $ 1 тис.
  • Офіційний сайт проєкту: ЖК «Нова Англія»
  • Детальніше почитати у блозі про ЖК «Нова Англія» можна тут, а почути відгуки від інвесторів – тут

ЖК Dibrova Park

ЖК Діброва Парк візуалізація

Замикає п’ятірку лідерів за кількістю переглядів на ЛУН ЖК Dibrova Park. Як на мене, цей житловий комплекс викликає цікавість у тих, хто приглядається до столичних новобудов, наступними рисами.

По-перше, цей ЖК будують в доволі перспективній місцевості – в рамках масштабної забудови колишніх сільгоспугідь. Тобто ЖК Dibrova Park це частина абсолютно нового столичного мікрорайону, який складатиметься з декількох великих нових ЖК.

По-друге, в рамках розвитку мікрорайону в цілому та цього проєкту зокрема, планується збудувати непогану соціально-побутову інфраструктуру: офіси, дитячі садочки, школи, різноманітні магазини та салони – все це тут теж має бути.

По-третє, до нового мікрорайону вже почали будувати нову гілку метро (і колись-то її таки відкриють!) – до того ж вхід до однієї з станцій розташовуватиметься поруч з будинками ЖК Dibrova Park. Тобто, цей мікрорайон та проєкт дійсно є дуже і дуже перспективними.

Але, звісно, існує ще один важливий фактор: вартість квартир в ЖК Dibrova Park. У порівнянні з сусідами, вона ну дуже приємна 🙂  Саме тому цей житловий комплекс і став одним з лідерів рейтингу.

  • Девелопер: IB Alliance
  • Склад: 10 будинків заввишки 23-26 поверхів, близько 4 тис. квартир
  • Вартість квадратного метру: від $540-710
  • Офіційний сайт проєкту: ЖК Dibrova Park
  • Детальніше почитати в блозі про ЖК Dibrova Park можна тут, а почути відгуки від інвесторів – тут

P.S. Тим, кого цікавлять найпопулярніші серед відвідувачів ЛУН новобудови в інших містах України, раджу подивитись на підсумки року, які підвели фахівці ЛУН.Місто. В цих матеріалах можна знайти не тільки рейтинги новобудов на базі «глядацьких симпатій» для різних регіонів України, а ще багато цікавої та корисної інформації для інвесторів у первинку 😉 

Я вітаю всіх читачів блогу «Де в Україні добре живеться?» з новорічними святами! 🎄 Нехай 2023 рік стане вдалим для всіх – ЗСУ, забудовників, інвесторів у новобудови та всіх-всіх українців!  До зустрічей в наступному році! 💙💛


10 відповідей
Читайте всі 10 коментарів на форумі: Найпопулярніші: якими ЖК українці цікавилися в 2022 році