5 ЖК столиці з готовими квартирами від забудовника

Вирішила трохи допомогти тим, хто шукає для себе нову квартиру «не за всі гроші світу» – і зробила підбірку житлових комплексів столиці, в яких можна купити готову квартиру в зданому домі від забудовника в бюджеті до $50 тис. І заразом подивилась, скільки коштують аналогічні квартири в тих же ЖК на “новій вторинці”.

5 ЖК столиці з готовими квартирами від забудовника

Насправді, не так вже й багато столичних забудовників готові запропонувати покупцям готову недорогу квартиру. Наприклад, на ЛУН проєктів з обмеженнями «готові квартири вартістю до $50 тис» нараховується трохи менше двох десятків. Я обрала з них пять, які і увійшли в цю невеличку підбірку або суб’єктивний рейтинг.

ЖК Welcome Home на Стеценка

Цей житловий комплекс розташований на північно-західній околиці Києва по вулиці Стеценка (Святошинський район). До метро від нього пішки не дійдеш, найближча станція «Академмістечко» розташована приблизно за 4 км від будинків, але до неї можна дістатись громадським транспортом десь за 20 хвилин.

Зате поруч з ЖК – чудовий лісовий масив, супермаркет Новус, ТРЦ «Лавіна Мол» та гіпермаркет «Епіцентр». Тож проблем, де знайти «хліба та видовищ», в цій частині міста немає.

Є у новобудови і менш привабливі «сусіди»: потенційно небезпечний об’єкт інфраструктури та міське кладовище. Проте люди, які живуть у комплексі, кажуть, що ніяких незручностей від цих «сусідів» вони не відчувають – наразі їх більше бентежить ну дуже неквапливий темп будівництва нових домів.

ЖК Велком Хоум на Стеценка зовнішній вигляд аерообліт
ЖК “Велком Хоум на Стеценка”. Подробиці про ЖК тут

Нагадаю, до складу ЖК Welcome Home має увійти 10 будинків, які зводять за панельною технологією. З них 8 домів вже збудовані, введені в експлуатацію та навіть заселені, а ще 2 забудовник обіцяє ввести до кінця 22 року (хоча щодо цього в мене є деякі сумніви).

Територія комплексу закрита для сторонніх, тож можна говорити про те, що ЖК має більш-менш безпечний внутрішній простір. На території є різноманітні заклади торгівлі та дитячий садочок, отже і з внутрішнім комфортом тут має все бути гаразд. Всі будинки комплексу заввишки лише 6-7 поверхів, і забудовнику вдалося реалізувати систему індивідуального опалення в кожній квартирі, що зараз є доволі актуальним параметром комфортного житла.

Ще одна родзинка проєкту – невелика (лише 4) кількість квартир на поверсі, що дозволяє мешканцям хоча б в обличчя знати своїх сусідів. Щодо квартир, то вони тут лише 1- та 2-кімнатні, площею від 37-49 кв.м та 56 кв.м відповідно.

В ЖК Welcome Home у забудовника можна купити готову 1- або 2-кімнатну квартиру у вже збудованих будинках. Вартість квадратного метру в них становить від $1,1-1,2 тис., тож, наприклад, 1-кімнатна квартира цілком «вписується» в наш бюджет «до $50 тис.».

Мінімальна вартість квартири в збудованих домах комплексу становить $43 тис. – стільки коштує у забудовника готова 1-кімнатна квартира площею 37 кв.м. Її, до речі, можна придбати по програмі пільгової іпотеки «єОселя».

На вторинці аналогічну квартиру можна знайти дещо дешевше – трапляються пропозиції від власників за ціною метру від $900. Тобто квартира площею 37 кв.м буде коштувати $34 тис. А за $52-55 тис. на вторинці вже можна приглядатись до квартири з ремонтом. Щоправда, такі пропозиції з’являються досить рідко – загалом на вторинці вартість «квадрату» готових квартир приблизно така ж, як в забудовника.

ЖК Велком Хоум на Стеценка пропозиції квартир на вторинному ринку
Деякі пропозиції квартир в ЖК “Велком Хоум” на вторинному ринку

ЖК «Сучасний квартал»

Цей житловий комплекс розташований на околиці Відрадного масиву, по вулиці Любомира Гузара (Солом’янський район). Поблизу ЖК – зупинка швидкісного трамваю та міської електрички, які намагаються «не вимикати» навіть в умовах найжорсткішого блекауту. Також біля ЖК є зупинки наземного транспорту, який, за необхідності, довезе охочих до метро чи інших районів столиці.

ЖК Сучасний квартал візуалізація
ЖК “Сучасний квартал”. Подробиці про ЖК тут

Відрадний масив проектувався ще за радянських часів і мав дві складові: житлову та промислову. Ось на «промисловій» частині новий ЖК і розташований – біля комплексу є і склади, і залізничний вузол, що може бути дещо небезпечним.

Проте зауважу, що до війни промзона Відрадного активно забудовувалась новим житлом: поряд з ЖК «Сучасний квартал» височіють будинки ЖК «Комарова, 46» та ЖК «Відрадний», а також знаходиться майданчик майбутнього ЖК YOLO. Тож говорити про те, що ЖК «Сучасний квартал» знаходиться «в промзоні», наразі не дуже коректно – промзона поруч почала поступово перетворюватись у сучасний житловий квартал (перепрошую за каламбур 🙂 )

До складу комплексу входять 3 житлові багатоповерхівки (16 поверхів, 4 секції загалом) на більш як 600 квартир. Розташовані вони на закритій території, отже можемо говорити, що в комплексі має бути безпечно. Для автівок є невеличкий паркінг, але місць на ньому не завжди вистачає всім охочим.

Внутрішній простір комплексу доглянутий, в приміщеннях на перших поверхах вже працюють магазинчики – тобто в ЖК має бути комфортно. Опалює квартири власна котельня, тож я сподіваюсь, що мешканці не потерпають від холоду.

Два перших будинки ЖК побудували та здали вже давненько, наприкінці 2020 року, а третій будинок здавали у два етапи: одну секцію наприкінці 2021 року, а другу – нещодавно, в 3 кварталі 2022 року.

Зауважу, що вільних квартир у забудовника залишилось не так вже й багато: у відділі продажів пропонують лише 1- або 2-кімнатні готові квартири площею від 38 та 54 кв.м відповідно. Вартість квадратного метру стартує від $1 тис. – тож знайти варіант у нашому бюджеті цілком реально, мінімальна вартість 1-кімнатної становить $38 тис.

Оплатити квартиру у забудовника можна за допомогою програми «єОселя» – звісно, ця пропозиція дійсна лише для тих категорій українців, які мають право на пільгову іпотеку.

На вторинці квартири з ЖК «Сучасний квартал» представлені доволі широко: пропозицій багато, але загалом вони дорожчі за ті, що пропонує забудовник.

В 1-кімнатних квартирах комплексу «вторинний» квадратний метр коштує $1,2-1,3 тис. (плюс комісія ріелтору). Наприклад, квартиру площею 39 кв.м у стані «від забудовника» продають за $52 тис. А квартири з ремонтом тут взагалі виставлені за ціною метру $1,9-2,2 тис. – за квартиру-студіо площею 30 кв.м просять $59 тис.

ЖК Сучасниий квартал пропозиції квартир на вторинному ринку
Деякі пропозиції квартир в ЖК “Сучасний квартал” на вторинному ринку

ЖК «Нова Англія»

ЖК «Нова Англія» розташована у Голосіївському районі столиці по вулиці Трутенка. Від будинків можна пішки дістатись (приблизно 15 хв) до станції метро «Васильківська» (синя гілка), тож транспортна доступність цього проєкту доволі висока – і в будь-який час це неабияка перевага.

Поруч з ЖК знаходяться інші новобудови: ЖК «ПаркЛенд», «Ліко Град Перфект Таун» та ін. – адже як і попередній ЖК «Сучасний квартал», ЖК «Нова Англія» з сусідами з’явилися на місці колишньої промзони.

ЖК Нова Англія зовнішній вигляд
ЖК “Нова Англія” у 2021 році. Подробиці про проєкт тут

У цього комплексу є потенційно небезпечні сусіди, головний з яких – аеродром «Київ», злітну смугу якого деякі мешканці «Нової Англії» можуть спостерігати з власних вікон. Є поряд з ЖК і інші потенційні цілі для рашистів – але віримо в ППО та ЗСУ і сподіваємось, що вони відіб’ють всі майбутні атаки агресора. До того ж в ЖК є великий підземний паркінг, який може слугувати укриттям.

Сам комплекс складається з 14 будинків заввишки 14-21 поверхів, в яких розташовано більш як 3 тис. квартир. Всі будинки знаходяться на охайній та доглянутій території, яка закрита для сторонніх та охороняється. В цьому проєкті реалізовано концепцію місто в місті, тобто з його території можна навіть не виходити, все що потрібно є «на місці». Магазини, кав’ярні, салони краси, банкомати та багато іншого є або в самому ЖК, або поруч.

9 будинків «Нової Англії» вже мають Сертифікат готовності, причому 8 з них були введені в експлуатацію ще до лютневого нападу росії. Зараз очікує Сертифікату ще один, десятий, будинок – забудовник сподівається отримати документ на нього до кінця року. А ще два будинки планують здати наступного року.

У введених в експлуатацію будинках у забудовника залишились квартири лише в домах «Кембрідж» та «Оксфорд», які були здані ще 2018 року та вже давно заселені. В них можна придбати 1- або 2-кімнатні квартири площею 34 та 93 кв.м відповідно.

Вартість квадратного метру від забудовника складає $1,3-1,4 тис., тож у наш бюджет вписуються лише невеликі 1-кімнатні квартири, за які доведеться віддати від $44-47 тис. До речі, забудовник готовий продати ці квартири за програмою «єОселя».

На вторинці квартири в ЖК «Нова Англія» в стані «після будівельників» виставлені за ціною метру $1,4-2 тис., що дещо дорожче за пропозицію забудовника. Але й вибір більший – шукати квартиру можна як у вже давно зданих будинках, так і у «свіженьких». Власники місцевої нерухомості просять за квартиру площею 41 кв.м $58-68 тис. (плюс ріелторська комісія) – і далеко не всі з них готові працювати з «єОселею».

ЖК Нова Англія пропозиції квартир на вторинному ринку
Деякі пропозиції квартир в ЖК “Нова Англія” на вторинному ринку

ЖК «Караваєві дачі»

Цей житловий комплекс збудований у мікрорайоні Караваєві дачі (Солом’янський район Києва) – у безпосередній близькості до залізничної колії та у пішій доступності до залізничної станції, яка теж називається Караваєві дачі.

З одного боку, це зручно: до міської електрички можна дійти за 10-15 хв. З іншого – небезпечно, адже хтозна, на які об’єкти інфраструктури можуть націлити свої ракети рашисти. А ось станцій метро поблизу новобудови нема – до найближчої (станція «Шулявська») треба їхати кілька зупинок наземним транспортом.

Зате поблизу новобудови є магазини та кав’ярні, школи та дитячі садочки, та й інших об’єктів побутової інфраструктури поблизу вистачає. Є власна інфраструктура і безпосередньо в комплексі – на першому поверсі розташовані магазинчики та інші заклади.

ЖК Караваєві дачі зовнішній вигляд аерообліт
ЖК “Караваєві дачі”. Подробиці про комплекс можна дізнатись тут

ЖК «Караваєві дачі» – це один 4-секційний будинок заввишки 25 поверхів, який отримав Сертифікат готовності до експлуатації ще влітку 2021 року. Прибудинкова територія тут закрита для сторонніх, для автівок є гостьовий та підземний паркінги – останній, до речі, може слугувати укриттям.

Квартир в комплексі збудували доволі багато – більше 900. Тож не дивно, що у забудовника досі є доволі великий вибір варіантів – можна обрати і 1-кімнатні, і 2-кімнатні, і 3-кімнатні готові квартири. Вартість квадратного метру в них від забудовника складає $1,25-1,52 (в 1-кімнатних – за $1,4-1,5) тис.

Площа 1-кімнатних – 27-44 кв.м, тож деякі з них цілком відповідають нашому бюджету «до $50 тис». Ось, наприклад, невеличка квартира площею 27 кв.м буде коштувати $40,5 тис, а квартира площею 37 кв.м обійдеться у  $56 тис. Готові квартири у забудовника можна придбати за програмою «єОселя».

А ось на вторинці, на диво, квартир з ЖК «Караваєві дачі» небагато – і ті, що продаються, продаються вже з ремонтом та за ціною квадратного метру приблизно в $1,6-1,8 тис. Наприклад, за 1-кімнатну квартиру площею 46 кв.м у стані «з ремонтом та технікою» просять $ 77-80 тис. (плюс комісія ріелтора) – і ніякої «єОселі».

ЖК Караваєві дачі пропозиції квартир на вторинному ринку
Деякі пропозиції квартир в ЖК “Караваєві дачі” на вторинному ринку

ЖК «Дніпровський»

Цей житловий будинок збудували по вулиці Гродненська у Дарницькому районі столиці – знаходиться він у віддаленому від станцій підземки мікрорайоні. До найближчої станції метро «Лісова» за бажанням, звісно, можно дійти пішки, але на це знадобиться десь 30-40 хв (йти доведеться 3 км). Проте біля будинку зупиняється доволі багато маршрутів наземного транспорту, а ще у пішій доступності від комплексу знаходиться залізнична станція «Дарниця», до якої лише 500-600 м.

Таке сусідство доволі зручне в плані доступності транспортної інфраструктури, але дещо невдале з точки зору безпеки. До того ж, в радіусі до 1,5 км від будинку розташовані об’єкти критичної інфраструктури, що теж зараз може вважатись небезпечним сусідством.

Але якщо абстрагуватись від негативних чинників, розташування ЖК доволі непогане: поруч є різноманітні магазини та мережеві супермаркети, салони краси, відділення банків, кав’ярні, дитячі садочки, школи тощо. І ще у ЖК є підземний паркінг, який можна використовувати як укриття.

ЖК Дніпровський візуалізація
ЖК “Дніпровський”. Подробиці про комплекс можна дізнатись тут

ЖК «Дніпровський» – це один будинок заввишки 26 поверхів, в якому налічується трохи більше 300 квартир. Збудували та ввели в експлуатацію його ще восени 2020 року, але у забудовника досі є в ньому вільні квартири. Хоча вибір залишився не такий вже й великий: в наявності декілька 1-кімнатних квартир площею 28-43 кв.м. Також залишились великі 3- та 4-кімнатні площею більше 100 кв.м, які в наш бюджет не вписуються.

Мінімальна вартість квадратного метру в 1-кімнатних квартирах у забудовника становить $1,1, тобто в наш бюджет вони цілком вписуються – вартість невеликих студіо стартує від $31,3 тис., а більших 1-кімнатних – близько $42-45 тис. І забудовник готовий продавати їх за програмою «єОселя».

На вторинці квартир з ЖК «Дніпровський» небагато, я знайшла лише декілька об’яв від власників чи ріелторів – і пропозицій продажу аналогічних невеликих квартир серед них не було.

Зараз на продаж виставлені лише 1-кімнатні площею 42-43 кв.м, за квадратний метр в яких продавці хочуть отримати приблизно $1 тис. – тобто приблизно стільки ж, скільки і забудовник. Цікаво, що деякі з продавців готові отримати оплату за допомогою «єОселі» – тож мені здається, що ці продавці так чи інакше пов’язані з забудовником (хоча, звісно, я можу і помилятись).

ЖК Дніпровський пропозиції квартир на вторинному ринку
Деякі пропозиції квартир в ЖК “Дніпровський” на вторинному ринку

 

P.S. Як бачимо, на столичному ринку нової вторинки, принаймні в його нижньому ціновому сегменті, зараз панує більш-менш сталий ціновий баланс пропозиції від продавців різних груп (продавцями-колишніми інвесторами та продавцями-забудовниками, в яких залишилися нерозпродані квартири).

Цілком ймовірно, що цей баланс пояснюється майже повною відсутністю покупців, адже квартири в столиці  зараз купують не дуже охоче. Але він також свідчить про те, що ринок, як і вся Україна, тримається – продавці не готові знижувати ціни та продавати «аби продати».

Як на мене, це доволі непоганий знак – адже коли власники нерухомості, обираючи між «кешем» та «цеглою», обирають саме «цеглу», це свідчить про те, що вони вірять в майбутнє та готові чекати «на кращі часи». Із задоволенням ознайомлюся із вашими думками з цього приводу у коментарях на форумі чи у чаті інвесторів новобудов в телеграм.


3 відповіді
Приєднуйтесь до обговорення на форумі: 5 ЖК столиці з готовими квартирами від забудовника