Будинок в Карпатах: котеджні містечка Закарпаття

Запит на нерухомість в західних регіонах України наразі доволі високий – за великим рахунком, саме ці регіональні ринки демонструють найактивніше відновлення будівництва, найбільший попит та найвище зростання вартості квадратних метрів.

За даними ЛУН.Місто, за рік гривнева вартість квадратних метрів у новобудовах Ужгорода зросла на 83%, а в передмісті – на 116%, і ці показники навіть вищі, ніж у Львові та Івано-Франківську. Згідно даних того ж ЛУН.Місто, потенційних інвесторів ужгородських новобудов найбільш цікавлять саме квартири – їх шукали 93% тих, хто взагалі цікавився місцевими новобудовами.

Саме тому можна припустити, що місцева нерухомість у форматах котеджів та таунхаусів поки що залишається трішки недооціненою – а значить, вона може бути непоганим варіантом для інвестиції. Тож зібрала інформацію про декілька цікавих котеджних містечок в цьому регіоні.  

Будинок в Карпатах: котеджні містечка Закарпаття

Таунхауси PANORAMA HILLS

Це невелике котеджне містечко, яке розташоване в середмісті Ужгорода, по вулиці Іршавській – тож його мешканці матимуть поєднання затишку приватної оселі зі зручним доступом до всієї інфраструктури міста. Поруч з містечком зупинка громадського транспорту, який забезпечує сполучення з різними частинами міста, дитячий садок та школа, медичні заклади, різноманітні магазини – тобто ніякої відірваності від «цивілізації». До речі, свою назву містечко отримало не просто так – воно розташоване на пагорбах, тож з вікон відкриваються чудові види на Карпати.

КМ Панорама Хілс візуалізація та на карті
Візуалізація та місце розташування КМ “Панорама Хіллс”

У складі містечка лише 4 таунхауси площею 133 кв.м. Їх збудували за єдиним проєктом в сучасному архітектурному стилі – прості чіткі форми, великі панорамні вікна, спокійна кольорова гама оздоблення.

Планування таунхаусів ретельно продумані: на першому поверсі розташовані кухня-вітальня з виходом на терасу та задній дворик, санвузол та технічне приміщення. На другому поверсі – три спальні з гардеробними та виходом на балкони і додатковий санвузол. Перед кожним будинком є місце для паркування автівки.

Збудовані таунхауси з цегли, фасади додатково утеплені пінопластом. Будинки під’єднані до центрального водопроводу та каналізації, підключені до електромережі. Опалення будинків базується на використанні електрокотлів – але мешканці можуть змонтувати альтернативну систему опалення.

Вартість таунхаусу в КМ «Панорама Хіллс» становить близько $101-104 тис, в цю суму входить чорнове оздоблення від забудовника та розводка інженерних мереж по будинку.

Дуплекси «Михайлівський»

Ще один проєкт комплексу таунхаусів, який розташований безпосередньо в Ужгороді – дуплекси «Михайлівський». Їх збудували по вулиці Михайлівській, яка в’ється по південно-східній околиці міста серед приватної забудови мікрорайону Табла-1.

Це тихий та спокійний мікрорайон міста, який має зручне сполучення з центральною частиною Ужгорода – дістатись до ділового та історичного центру можна за 10 хвилин. Поруч з містечком – міська школа №16, і я б сказала, що це єдиний об’єкт соціальної інфраструктури у радіусі 5-7 хв пішки, все інше розташоване на відстані приблизно 1-2 км від дуплексів.

Дуплекси Михайлівський візуалізація та на карті
Візуалізація та місце розташування КМ “Михайлівський”

До складу комплексу «Михайлівський» входять 12 дуплексів, які займають спільну територію площею 0,9 га. Вона огороджена, закрита для сторонніх та оснащена системою відеоспостереження – забудовник потурбувався, аби забезпечити мешканцям затишок та безпеку.

Дуплекси збудовані за єдиним проєктом – це двоповерхові будинки на два домоволодіння, площею 120 кв.м кожне. Зовні вони виглядають доволі сучасно: пласка покрівля, кубічні форми, великі віконні отвори, спокійна кольорова гама оздоблення. А зсередини, як на мене, доволі зручні.

На першому поверсі розміщуються санвузол, господарське приміщення та велика кухня-вітальня, з якої можна вийти на задній дворик. На другому поверсі – 3 спальні (дві з них мають вихід на власні балкончики) та додатковий санвузол. Перед будинком невеликий ганочок, а зі зворотнього боку – задній дворик, який можна облаштувати за власним смаком. Для парковки автівок обладнані спеціальні місця з торців дуплексів.

Збудовані будинки з цегли, додатково утеплені та оздоблені декоративними панелями. Комунікації автономні: вода подається зі скважини, а каналізування відбувається за допомогою септику. Система опалення базується на електриці.

Вартість домоволодіння в дуплексі «Михайлівський» становить близько $90 тис., в цю суму входить чорнове внутрішнє оздоблення житла (стяжка, штукатурка, монтаж інженерних мереж). Оплатити вартість дуплексу можна в розтермінування, умови якого обговорюються індивідуально.

КТ «Дулова»

Комплекс таунхаусів «Дулова» збудований у найближчому південно-західному передмісті Ужгорода, в селі Минай, яке межує з Ужгородом. Аби дістатись до міста, мешканцям комплексу таунхаусів достатньо пройти зо два квартали – і до їх послуг вся наявна інфраструктура. До центра автівкою можна доїхати за 8-10 хвилин. Альтернатива – скористатись громадським транспортом, зупинка якого знаходиться за 10-12 хв від містечка.

КМ Дулова візуалізація та на карті
Візуалізація та місце розташування КМ “Дулова”

На відстані 5-7 хв від комплексу знаходяться торгові центри, безліч різноманітних магазинів, бутики та салони. А ще – термальні басейни «Гармонія», медичні заклади, школи та дитячі садочки. Тобто локація містечка поєднує в собі тишу та спокій у найближчому оточенні – і всю необхідну інфраструктуру у невеликій віддаленості.

До складу КТ «Дулова» входять 12 таунхаусів, які розташовані на загальній території площею 0,4 га – тобто у кожного домоволодіння у власності є ділянка площею до 4 соток. Будинки містечка спроєктовані у класичному стилі: покаті дахи, арочні отвори, спокійна кольорова гама з контрастними елементами оздоблення фасадів.

На першому поверсі – гараж, велика кухня-вітальня з виходом на задній дворик, господарчі приміщення та гостьова спальня. На другому – ще 4 кімнати та додатковий санвузол. Загалом, площа таунхаусів доволі велика – 238 кв.м, тому тут буде зручно жити навіть великим родинам.

Збудовані таунхауси з цегли, фасади додатково утеплені мінеральною ватою, подвір’я вимощено бруківкою. Таунхауси доволі автономні: водопостачання ведеться з власної свердловини, система каналізування реалізована за допомогою септиків. В домоволодіння заведені електрика та газ, а базова система опалення побудована на основі двоконтурного газового котла (за бажанням її можна переробити та апгрейдити).

Вартість таунхаусу в КМ «Дулова» становить $166 тис., в цю суму входить чорнове оздоблення від забудовника. Оплатити нерухомість можна в розтермінування від забудовника (2 роки, 1 внесок – від 30%) або в іпотеку від банку.

Таунхауси «Джерельна»

Це невеличке містечко розташоване по вулиці Джерельній – на північній околиці Ужгорода, в мікрорайоні Шахта. Головним його сусідом є сама природа – містечко оточує лісовий масив передгір’я, але поруч є все необхідне для комфортного життя. До центру міста – 3 км, які, за потреби, можна здолати навіть пішки за 25-30 хвилин. Автівкою шлях взагалі займе 5-7 хвилин, а громадським транспортом до ділового центра міста можна дістатись за 15-20 хв.

КМ Джерельна візуалізація та на карті
Візуалізація та місце розташування КМ “Джерельна”

Комплекс таунхаусів «Джерельна»  – відносно невеликий проєкт. У його складі лише 6 домоволодінь, які займають загальну територію площею 0,2 га, тобто на кожен таунхаус припадає лише по 2-4 сотки власної прибудинкової ділянки. Загальна територія містечка огороджена та закрита для сторонніх.

Всі таунхауси збудовані за єдиним проєктом та мають сучасний вигляд. Ламані лінії, контрастні кольори, панорамні вікна – зовні таунхауси виглядають дуже стильно. Планування теж ідентичні: 167 кв.м, два поверхи, п’ять кімнат, вбудований гараж. Перший поверх – загальна зона з великою кухнею-вітальнею та гостьовою кімнатою, другий – приватний, на ньому розміщуються окремі спальні, санвузол та гардероб. Як на мене, дуже зручне планування.

Будинки збудовані з цегли, утеплені мінеральною ватою. В кожен таунхаус заведені електрика та газ, вода в них подається з власної скважини, а каналізування реалізоване за допомогою септика.

Вартість збудованого таунхаусу в містечку «Джерельна» становить близько $192 тис. В цю суму входить ділянка, збудований на ній таунхаус і чорнове внутрішнє оздоблення. Оплатити таунхаус можна за допомогою розтермінування від забудовника (2 роки, 1 внесок від 30%) або в іпотеку від банку.

P.S. Доповнюйте список цікавих котеджних містечок західної частини України на форумі чи в телеграм-чаті інвесторів новобудов:)


10 відповідей
Читайте всі 10 коментарів на форумі: Будинок в Карпатах: котеджні містечка Львівщини, Франківщини та Закарпаття