Збудували в передмісті: які ЖК ввели в експлуатацію у 4 кварталі 2022 року

Наприкінці 2022 року потішили своїх інвесторів і забудовники передмістя – вони здавали будинки в своїх ЖК навіть активніше, ніж їх столичні колеги. Зробила добірку проєктів передмістя, які в 4 кварталі минулого року отримали Сертифікати готовності до експлуатації.

Збудували в передмісті: які ЖК ввели в експлуатацію у 4 кварталі 2022 року

ЖК «Білий Шоколад.Center»

Наприкінці минулого року забудовник ЖК «Білий Шоколад.Center» отримав Сертифікат готовності до експлуатації чергового будинку цього масштабного проєкту – документом за № ІУ 101221031381 визнано збудованим будинок №21 по вул. Величко. Також в цьому ЖК на Сертифікат чекають ще 5 черг будівництва – частину з них планували здати ще в минулому році, а частину обіцяють ввести в 1 кварталі 2023 року.

ЖК Білий Шоколад. Центр візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Білий Шоколад. Center”

Цей житловий комплекс, який зводять у центральній частині Білогородки, скоріш можна назвати новим мікрорайоном – дуже доглянутим та по-європейськи стильним. Акуратні будинки, красива територія з різноманітними тематичними куточками для відпочинку, дитячі та спортивні майданчики, місця для занять спортом, містечко для барбекю – комплекс виглядає дуже мило.

До його складу входять не тільки 42 житлових будинки, а й повна соціально-побутова інфраструктура. На території є дитячий садочок, різноманітні магазинчики, кав’ярні тощо. А поряд з ЖК працюють місцеві школа та садочок, є супермаркет та фермерський ринок.

В збудованих квартирах у девелопера не залишилось вільних квартир, але їх можна пошукати на вторинці – середня вартість квадратного метру в них становить від $700 в квартирах без оздоблення та від $1 тис. в квартирах з ремонтом. А у відділі продажів забудовника пропонують інвестувати в квартири, які ще будуються – вартість квадрату в них стартує з $460.

ЖК Scandia

Отримав Сертифікат і черговий будинок ЖК Scandia, який будують в Броварах – документом № ІУ 123221027279 засвідчено готовність до експлуатації будинку № 6 цього проєкту.

ЖК Скандія візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Скандія”

ЖК «Скандія» – це теж доволі великий проєкт, за яким планується побудувати новий мікрорайон у Броварах. 80 га території, 65 будинків, більше 10 тис. квартир, нова поліклініка, торгівельний центр, дитячі садочки, школи – амбітні плани забудовника, хоча й повільно, але поступово втілюються в життя. Наразі в комплексі введено в експлуатацію 7 житлових будинків, ще три планують здати в 2023 році.

У відділі продажів ЖК Scandia пропонують як готові 1-2-кімнатні квартири, так і 1-3-кімнатні варіанти в будинках, які ще будуються. Житло тут можна придбати з розрахунку вартості квадратного метра від $560 – причому покупцям готових квартир пропонують скористатись допомогою пільгової програми іпотечного кредитування «єОселя».

  • Девелопер: БК «Тріумф»
  • Офіційний сайт проєкту: ЖК Scandia
  • Дізнатися подробиці про комплекс можна тут, а взяти участь в обговоренні –  на форумі чи у телеграм-чаті інвесторів – тут.

ЖК Madison Gardens

Ще один житловий комплекс в Броварах, який наприкінці 2022 року отримав Сертифікат готовності чергового будинку – ЖК Madison Gardens. У грудні минулого року забудовник повідомив, що документом №  ІУ 123221209444 засвідчено готовність до експлуатації будинку №2 цього проєкту.

ЖК Медісон Гарденс візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Медісон Гарденс”

ЖК «Медісон Гарденс» будують в центральній частині міста вздовж вулиці Київська – поблизу є безліч магазинів, садочки, школи і все, що необхідно для комфортного життя. Плюс неподалік від комплексу знаходиться зупинка громадського транспорту, який за 15 хвилин довезе мешканців до столиці.

У складі комплексу лише 4 будинки, в яких має розміститися близько 600 квартир. Комплекс вирізняється стильною архітектурою – перемінна висотність будинків, стилобат, панорамні вікна, стримана кольорова гама фасадного оздоблення. На перших поверхах – комерційні приміщення, в яких мають відкритися магазинчики.

Два будинки проєкту вже здані, а ще два забудовник обіцяє здати в середині 2023 року – але незважаючи на високу ступінь готовності ЖК, у девелопера можна придбати як готові квартири, так і квартири що будуються. Вартість квадрату в готових квартирах стартує з $730-870 (в залежності від площі, кількості кімнат та інших параметрів житла).

Цікаво, що в квартирах, які ще будуються, метр коштує стільки ж – але якщо в готових будинках можна обрати 1-, 3- та 4-кімнатну квартиру, то в новобудовах до інвестиції доступні лише 2- та 3-кімнатні варіанти. Забудовник співпрацює з програмою «єОселя» (вона розповсюджується на готові квартири), а також пропонує інвесторам розтермінування.

  • Девелопер: Alliance Novobud
  • Офіційний сайт проєкту: ЖК Madison Gardens
  • Дізнатися подробиці про комплекс можна тут, а взяти участь в обговоренні –  на форумі чи у телеграм-чаті інвесторів – тут.

ЖК «Рідний-2»

Отримав Сертифікат готовності до експлуатації і другий будинок ЖК «Рідний-2», який будують у селі Гатне. Номер документу – ІУ 1012211112.

ЖК Рідний-2 візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Рідний-2”

Цей житловий комплекс розташований на березі невеличкого озера, на іншому березі якого будують ЖК «Озерний Гай», тож мешканці комплексу матимуть можливість користуватись всією інфраструктурою сусіда. До того ж забудовник обіцяє мешканцям власну інфраструктуру – супермаркет та аптеку, пляж, дитячі майданчики та зарядку для електромобілів.

А сам ЖК «Рідний-2» являє собою чотири будинки (де-юре – шість, через те що два будинки мають по дві секції і дозвільні документи забудовник оформлював на кожну секцію окремо). Два з них вже збудовані, робота ще над двома (якраз 2-секційними) ще продовжується. Будинки збудовані з цегли, з додатковим утепленням. В кожній квартирі – індивідуальна система опалення.

Наразі у відділі продажів покупцям пропонують 1- та 2-кімнатні квартири в збудованих будинках за вартістю квадратного метру від $820 в 1-кімнатних та від $640 у 2-кімнатних квартирах. Забудовник погоджується на оплату вартості квартири через «єОселю», а також пропонує тим, хто не має права нею скористатись, розтермінування виплат на 1 рік.

  • Забудовник: фізособа
  • Офіційний сайт проєкту: ЖК «Рідний-2»
  • Дізнатися подробиці про комплекс можна тут, а взяти участь в обговоренні –  на форумі чи у телеграм-чаті інвесторів – тут.

ЖК «На Прорізній»

В останньому кварталі минулого року забудовник ЖК «На Прорізній» (Гостомель) нарешті повідомив інвесторів про отримання Сертифікату готовності на 4, 5 та 6 будинки цього комплексу. Номер документу – ІУ 123220921434.

ЖК На Прорізній візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “На Прорізній”

«На Прорізній» – це не житловий комплекс, а житловий квартал (хоча б я сказала – два квартали), який складається з 10 будинків заввишки 8-9 поверхів, в яких розміститься майже 1,5 тис. квартир.

Цікава архітектура, чудовий благоустрій території, власна інфраструктура (є дитсадок, магазини, кав’ярні, місця для відпочинку) та майже незаймана природа поруч – наприкінці 2021 року цей проєкт отримав від премії «Український будівельний Олімп» звання «Мальовничий заміський квартал: європейська якість, благоустрій та комфорт». І я з цим званням цілком згодна: проєкт «На Прорізній» та його втілення дійсно виглядає чудово.

Ось тільки будується він доволі повільно – ще до війни забудовник затягував здачу будинків в експлуатацію. Та й під час активних бойових дій цей ЖК постраждав від рашистських загарбників…

Тим, хто не хоче чекати добудови чергових будинків проєкту, девелопер пропонує готові квартири – можна обрати 2- та 3-кімнатні квартири за ціною від $900 за кв.м. На жаль, за пільгову іпотеку «єОселя» квартири тут не продають, але забудовник пропонує покупцям розтермінування на 1 рік.

Ну а тим, хто має час дочекатись добудови нової квартири, у відділі продажів пропонують 1-, 2- та 3-кімнатні квартири у другому «кварталі» проєкту, в будинку який обіцяють здати за півроку, у 2 кварталі 2023 року. Ціна квадратного метру тут стартує з $800.

  • Девелопер: Comfort Life
  • Офіційний сайт проєкту: ЖК «На Прорізній»
  • Дізнатися подробиці про комплекс можна тут, а взяти участь в обговоренні –  на форумі чи у телеграм-чаті інвесторів – тут.

ЖК Park Town

Отримав Сертифікат готовності чергового будинку і ЖК «Парк Таун», який будують поряд з ЖК «На Прорізній» – теж в Гостомелі, буквально навпроти житлового кварталу. Як повідомив забудовник, Сертифікатом № ІУ 122221028993 визнано збудованим будинок №7 проєкту.

ЖК Парк Таун візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Парк Таун”

ЖК «Парк Таун» має приблизно ту ж концепцію, що і «На Прорізній» – сучасний самодостатній ЖК в оточенні лісу. До складу комплексу має увійти 15 середньоповерхових будинків приблизно на 1 тис. квартир та торговий центр. І все це має бути «вбудовано» у ліс – забудовник намагається максимально зберегти дерева.

Як і сусідній ЖК «На Прорізній», цей ЖК теж ще до війни будувався з затримками – до того ж, обіцяний ТЦ мешканці чекають вже більше 6 років.

У відділі продажів покупцям пропонують готові 1- та 3-кімнатні квартири, вартість квадратного метра в котрих стартує від $800. Також можна інвестувати в 1-, 2- та 3-кімнатні квартири, які ще будуються – вартість метра в такій нерухомості починається з $790.

  • Девелопер: BIG development
  • Офіційний сайт проєкту: ЖК Park Town
  • Дізнатися подробиці про комплекс можна тут, а взяти участь в обговоренні –  на форумі чи у телеграм-чаті інвесторів – тут.

ЖК «Ібіс»

В 4 кварталі 2022 року було видано Сертифікат готовності до експлуатації будинку №6 ЖК «Ібіс», який будується в Ірпені. Номер документу КС101221019188.

ЖК Ібіс візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Ібіс”

Планувалось, що до складу цього комплексу увійде 12 малоповерхових (3-4 поверхи) будинків, які розмістяться на власній закритій для сторонніх території – в північно-східній частині Ірпеня, по вулиці Захисників (неподалік від ЖК «Найкращий квартал» та Viking Home).

500 квартир, комерційні приміщення, центр розвитку дитини, закрита територія, що охороняється, благоустрій – саме таким мав стати ЖК «Ібіс». До збройної агресії забудовник встиг побудувати та здати в експлуатацію 5 будинків… Але через навалу рашистів будівництво було призупинено – а девелопер зосередився на добудові будинку №6. Тож станом на зараз до складу ЖК входить лише шість будинків, і всі вони введені в експлуатацію.

Зараз в них можна купити 1-кімнатну квартиру з розрахунку $740 за кв.м. Як повідомляє забудовник, квартири мають чорнове оздоблення та укомплектовані індивідуальними системами опалення.

  • Забудовник: фізособи
  • Офіційний сайт проєкту: ЖК «Ібіс»
  • Дізнатися подробиці про комплекс можна тут, а взяти участь в обговоренні –  на форумі чи у телеграм-чаті інвесторів – тут.

ЖК «Синергія Сіті»

Ще один ірпінський житловий комплекс, який отримав Сертифікат про готовність до експлуатації чергового будинку – ЖК «Синергія Сіті». Девелопер проєкту повідомив про отримання документу №  ІУ 123221220158 на 6 будинок ЖК (за генпланом №2). Таким чином, в цьому комплексі налічується вже шість зданих в експлуатацію домів.

ЖК Синергія Сіті візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Синергія Сіті”

Загалом до складу ЖК «Синергія Сіті» має увійти 67 будинків – забудовник планує створити цілий мікрорайон, в якому окрім житла мають з’явитися різноманітні магазини, дитячий садочок, школа. На жаль, через вторгнення росіян, плани по будівництву цього масиву були скориговані (сподіваюсь, що тимчасово) – забудовник призупинив будівництво майбутніх домів, зосередившись на відновленні постраждалих під час окупації будинків та роботі над майже збудованими будинками (це 4 будинки, які планують здати протягом 2023 року).

Не можу не нагадати, що будівництво цього проєкту ще до великої війни було пов’язано з гучним земельним скандалом – на ділянки навіть було накладено арешт. А забудовника та посадовців Ірпінської міськради підозрювали в численних порушеннях законодавства.

Але, як бачимо, будинки все ж не тільки будуються, але й здаються в експлуатацію. А квартири в них продаються – і на готові квартири навіть можна отримати пільговий іпотечний кредит «єОселя». Вартість квадратного метру в них стартує з $870, і в забудовника лишились лише 1-кімнатні варіанти. Більший вибір в будинках, які ще будуються – в них можна інвестувати в 1-, 2- чи 3-кімнатні квартири з вартістю квадрату від $610.

ЖК City Park

Отримав Сертифікат готовності до експлуатації і ще один ірпінський проєкт від девелопера «Синергія» – ЖК City Park. В 2022 році забудовнику вдалось здати три будинки другої черги цього ЖК. Номери документів: КС 122220718636, КС 122220803628 та КС 122221019150.

ЖК Сіті Парк візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Сіті Парк”

Житловий комплекс «Сіті Парк» – це вісім 17-поверхових секцій (де-факто два будинки) на 540 квартир. На перших поверхах будинків – нежитлові приміщення, в яких поступово відкриваються об’єкти власної інфраструктури: магазини, кав’ярні тощо.

Сім з цих секцій вже введені в експлуатацію (перший будинок був зданий ще у 2019 році), а остання секція очікує Сертифікату готовності чи не зо дня на день. Сподіваюсь, цей момент скоро настане – і забудовник зможе надати проєкту статус «виконано».

Незважаючи на високий ступінь готовності, вільні квартири у девелопера тут лишились: можна обрати готові 1-, 2- та 3-кімнатні квартири з вартістю квадратного метру від $750, $710 та $590 відповідно. Придбати готову квартиру можна за допомогою пільгової іпотеки «єОселя».

Також є вибір серед квартир, які числяться ще незданими – в них метр коштує від $780, $690 та $610.

  • Девелопер: БГ «Синергія»
  • Офіційний сайт проєкту ЖК «Сіті Парк»
  • Дізнатися подробиці про комплекс можна тут, а взяти участь в обговоренні – на форумі чи у телеграм-чаті інвесторів – тут.

ЖК «Одеський бульвар»

Ще один приміський житловий комплекс, який отримав Сертифікат готовності до експлуатації – ЖК «Одеський бульвар» у Новосілках. Забудовник повідомив про отримання документу № ІУ 122221007234, яким визнано збудованим будинок №2 у другій черзі цього проєкту. Тож зараз в цьому ЖК здано вже 6 будинків, а ще два планують здати протягом 2023 року.

ЖК Одеський бульвар візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Одеський бульвар”

Всього до складу комплексу має увійти 9 багатоповерхових будинків на 575 квартир. Також в рамках проєкту заплановані дитячий садок та торговий центр. Зауважу, що хоча цей ЖК будують в передмісті, фактично він розташований майже на кордоні міста – від будинків до найближчої станції метро «Теремки» можна дійти за 15 хв або доїхати хвилин за 10 на маршрутці.

Наразі в готових будинках у забудовника можна купити 1-, 2- або 3-кімнатну квартиру за вартістю квадратного метру від $590-700 (в залежності від площі квартири та кількості в ній кімнат).

  • Девелопер: «Атлант»
  • Офіційний сайт проєкту: ЖК «Одеський бульвар»
  • Дізнатися подробиці про комплекс можна тут, а взяти участь в обговоренні –  на форумі чи у телеграм-чаті інвесторів – тут.

ЖК Львівський затишок (Львівський маєток)

Про отримання Сертифікату готовності будинку №6 (за генпланом) повідомив і забудовник ЖК Львівський затишок (Львівський маєток), який зводять у Софіївській Борщагівці. Номер документу – ІУ 122221104430.

ЖК Львівський затишок (Львівський маєток) візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Львівський затишок”

Цей ЖК колись був відомий інвесторам передмістя столиці під іменем «Європейка» – амбітним проєктом по будівництву цілого містечка. На площі у 20 га планувалось звести більше 100 малоповерхових (4-6 поверхів) будинків, школу, садочок, амбулаторію, торговий центр.

Але перший девелопер, який презентував цей проєкт, з його реалізацією не впорався. Збудувавши близько 20 житлових будинків, він вийшов з нього. А за подальшу забудову взявся інший забудовник, який провів ребрендінг та переформатувння первісної задумки. Новий проєкт назвали ЖК «Львівський затишок».

До складу нового комплексу мало увійти 24 малоповерхових (4 поверхи) будинки – але зараз плани теж дещо змінились, і реалізація задуму заморожена. Наразі забудовник встиг побудувати два та ввести в експлуатацію три будинки (два – наприкінці 2021 року, третій – нещодавно). Ще один будинок збудований, але поки що не введений – сподіваюсь, він теж скоро отримає свій Сертифікат готовності. А ось будівництво всіх інших домів поки що призупинено.

В готових будинках ЖК «Львівський затишок» у забудовника можна придбати 1-3-кімнатну квартиру за вартістю $630-680 за кв.м.

  • Девелопер: н\д
  • Офіційний сайт проєкту: н\д
  • Дізнатися подробиці про комплекс можна тут, а взяти участь в обговоренні –  на форумі чи у телеграм-чаті інвесторів – тут.

ЖК CINEMA HOUSE

В 4 кварталі повідомив про отриманя Сертифікату готовності до експлуатації і забудовник ЖК «Сінема Хаус». Номер документу ІУ 122221031626.

ЖК Сінема Хаус візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Сінема Хаус”

Цей житловий комплекс теж збудовний у Софіївській Борщагівці. Але на відміну від «Львівського затишку» (Львівського маєтку), складається він лише з одного будинку – 10-поверхової 2-секційної споруди на 200 квартир. Цей проєкт назвали «Сінема Хаус» не просто так – проєктом передбаченно створення в будинку власної інфраструктури, серед обєктів якої є кінотеатр. А ще: спортзал, коворкінг, зал для різноманітних івентів, кав’ярня та ресторан з літньою терасою. Як на мене – чудовий набір:)

В цьому ЖК ще можна придбати квартиру від забудовника – правда, в наявності лише 1-кімнатні варіанти з вартістю квадратного метру $890. Оплатити житло можна за допомогою програми пільгової іпотеки «єОселя» або за допомогою інших кредитних програм від банків.

  • Девелопер: Good developer
  • Офіційний сайт проєкту: ЖК CINEMA HOUSE
  • Взяти участь в обговоренні проєкту можна у телеграм-чаті інвесторів тут.

ЖК «Стожари»

Стало відомо, що в Софіївській Борщагівці отримала Сертифікат готовності до експлуатації чергова секція ЖК «Стожари» – документом №  ІУ 123221011220 визнано збудованою першу секцію будинку №2 цього проєкту. На жаль, будівництво комплексу призупинено, тож коли буде визнано готовою до експлуатації другу секцію цього будинку, наразі невідомо.

ЖК Стожари візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Стожари”

Комплекс «Стожари» складається з трьох двосекційних будинків заввишки 10-11 поверхів, в яких має розміститись 162 квартири. Два з цих трьох будинків збудовані та введені в експлуатацію ще до російської агресії, у 2020 та у 2021 роках. А ось третій будинок збудували та здали лише наполовину. Сподіваюсь, що його будівництво все ж таки буде завершено повністю.

В нещодавно зданій секції у забудовника можна придбати готові 2-кімнатні квартири за вартістю квадратного метру $790.

  • Девелопер: EuroCity Development
  • Офіційний сайт проєкту: ЖК «Стожари»
  • Дізнатися подробиці про комплекс можна тут, а взяти участь в обговоренні –  на форумі чи у телеграм-чаті інвесторів – тут.

ЖК «Емоція»

Повідомив про завершення будівництва проєкту і девелопер ЖК «Емоція», який будується у Хотові. Наприкінці 2022 року отримали Сертифікати готовності до експлуатації два останніх будинки цього комплексу – номери документів ІУ 123221105446 та ІУ 123221025411.

ЖК Емоція візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Емоція”

У складі цього ЖК – 12 будинків середньої поверховості (4-7 поверхів), які розмістились на власній, закритій для сторонніх території. Крім житлових будинків, в проєкті комплексу значиться торговельний центр та дитячий садочок.

Наразі у відділі продажів забудовника можна придбати готову 1- та 2-кімнатну квартиру з вартістю квадратного метру від $850-920, в тому числі, і за допомогою пільгової іпотеки «єОселя».

  • Девелопер: Team Development
  • Офіційний сайт проєкту: ЖК «Емоція»
  • Дізнатися подробиці про комплекс можна тут, а взяти участь в обговоренні –  на форумі чи у телеграм-чаті інвесторів – тут.

P.S. Я вітаю всіх забудовників та інвесторів зданих новобудов! Але розумію, що до цього переліку могли не потрапити деякі здані проєкти – адже реєстр будівельної діяльності досі закритий для громадськості. Тож запрошую вас доповнити цей список у коментарях на форумі чи у чаті інвесторів новобудов у телеграм.


155 відповідей
  • Максим
    30.10.2020 о 15:46

    Очень интересно.
    Думаю, стоит это сделать регулярной рубрикой и выдавать такую информацию в конце каждого месяца.

    Галина
    30.10.2020 о 16:27

    очень интересная публикация, голосую за регулярность таких статей.
    Спасибо

    Олександр
    30.10.2020 о 17:26

    Я вважаю що це дуже важлива тема для інвесторів, як тих хто вже інвестував, так і майбутніх. Дякую Вам за Ваші труди.

    Очень важная информация, спасибо! Пишите еще ))

    Эндрю
    30.10.2020 о 18:55

    А в пригородах можно такой
    же обзор?

Читайте всі 155 коментарів на форумі: Дозволи та сертифікати на будівництво