Котеджні містечка Київщини: що пропонують забудовники

Багато фахівців відмічають: уподобання покупців нерухомості відчутно змінюються. Ті, хто обирають майбутнє житло, більше уваги приділяють безпеці та автономності. Може тому потенційні інвестори Київщини все частіше цікавляться такими форматами нерухомості, як котеджні містечка?

За даними ЛУН.Місто, в 2022 році котеджі та таунхауси привабили 31% потенційних покупців у Київській області – і, як на мене, це доволі високий показник. На допомогу тим, хто підшукує житло в котеджному містечку, зробила невеличку підбірку цікавих варіантів (на мій, звісно, погляд) таунхаусів та будинків.

Котеджні містечка Київщини: що пропонують забудовники

Зауважу, що на Київщині будується доволі велика кількість різноманітних котеджних містечок – за даними ЛУН, активні роботи ведуться майже в 200 таких проєктах. Звісно, всі вони різні: знаходяться на різному ступені готовності (деякі мають збудовані котеджі чи таунхауси, а деякі ще будуються), мають різну концепцію та характеристики – і, звісно, різну ціну.

Тому при складанні цієї підбірки я орієнтувалась на такі параметри: в містечку мають бути вже збудовані котеджі, відстань до столиці не повинна перевищувати 30 км в різних напрямках, а вартість домоволодіння має становити не більше за $150 тис. Ось що цікавого я знайшла.

КМ Home Resort

Котеджне мiстечко з чудовим ім’ям Home Resort розташоване в селі Березівка за 25 км на захід від столиці. Локацію для реалізації проєкту підібрали вдало: поблизу лісового масиву поряд з каскадом озер – тобто свіжим повітрям мешканці будуть забезпечені цілий рік.

Також локація вирізняється зручним транспортним сполученням із Києвом – дістатись до столиці можна по Житомирській трасі приблизно за 25-30 хв (без врахування заторів на дорогах). Якщо ж з якихось причин автівкою пересуватися незручно, то до столиці можна доїхати громадським транспортом – зупинка маршрутки знаходиться приблизно за кілометр від будинків містечка.

КМ Хоум Резорт зовнішній вигляд та на карті
Візуалізація та місце розташування КМ “Хоум Резорт”

Home Resort – доволі велике та автономне містечко. До його складу входить більше 400 котеджів, а загальна територія сягає 112 га – вона, до речі, закрита для сторонніх та охороняється.

Окрім котеджів, на території містечка знаходяться магазин, ресторан, SPA-салон, працюють приватний дитячий садочок та початкова школа, є різноманітні зони відпочинку. Девелопер навіть говорить про те, що в містечку регулярно проводять різноманітні івенти для мешканців, які допомагають створити міцне ком’юніті.

Аби зробити життя комфортним, в містечку працюють власні служби експлуатації, які доглядають за територією та підтримують працездатність інженерних мереж.

Всі домоволодіння містечка мають власні доволі великі ділянки землі (15-12 соток), на яких не тільки вільно розміщуються просторі будинки, а ще й залишається вдосталь місця. Басейн, садок, газон, альтанки – тут легко втілити будь-яку ідею з ландшафтного дизайну. При бажанні, навіть для грядочки картоплі та укропу місце можна знайти:)

Котеджі Home Resort – різноманітні за зовнішністю, плануванням та площею. Тут можна обрати будинок площею від 150 до 350 кв.м, заввишки 1 чи 2 поверхи, з 2, 3, 4 чи навіть більшою кількістю спален. Всі будинки під’єднані до електричної мережі, підключені до централізованої системи водопостачання та каналізації, а також до газової мережі.

Вартість котеджів в КМ Home Resort стартує від $140 тис – вони можуть здаватися з чорновим ремонтом або з оздобленням під ключ. Забудовник готовий надати покупцям розтермінування строком до 3 років, з першим внеском від 30%.

КМ Prydesennya Eco Village

Це котеджне містечко будують у селі Рожни, за 15 км від північної околиці столиці – на березі Десни, поруч з лісом. В містечку облаштований власний пляж та навіть власний причал, тож володарі моторних човнів зможуть дістатися до Києва по воді. А власники автівок витратять близько 30 хв на шлях до столиці. Є і альтернативні варіанти – на трасі, яка проходить вздовж містечка, можна сісти на маршрутне таксі, яке довезе до столиці за 40-45 хв.

КМ Придесення Еко Віладж візуалізація та на карті
Візуалізація та місце розташування КМ “Придесення Еко Віллідж”

КМ Prydesennya Eco Village – немаленьке, до його складу входять 118 таунхаусів та 43 котеджі, які розмістились на території в 7 га. Територія, до речі, закрита для сторонніх та охороняється. Окрім житла, в містечку планується власна інфраструктура: супермаркет, різноманітні крамниці, дитячий садок – але для мешканців завжди доступні магазини та школи-садочки поблизу містечка (до них можна доїхати за 5-10 хв автівкою).

Будинки будують з газоблоків, фасади додатково утеплюють. Всі домоволодіння підключають до централізованої автономної системи водопостачання та каналізації, електрифікують та газифікують.

Архітектура таунхаусів та котеджів витримана в єдиній стилистиці, але домоволодіння будують не по єдиному, а за декількома проєктами, які розрізняються плануванням та площею. Таунхауси можна обрати з двох видів: 68 та 92 кв.м (всі вони двоповерхові та мають 2 або 3 спальні). Варіантів планувань котеджів більше – 5, площею від 93 до 167 кв.м, 1- або 2-поверхових, на 3 або 4 спальні.

Також забудовник пропонує майбутнім мешканцям індивідуальні укриття, які можна збудувати на ділянках таунхаусів та котеджів.

Вартість готових таунхаусів в КМ Prydesennya Eco Village стартує з $42 тис., а котеджів – з $99 тис. Оплатити будиночок можна в розтермінування від забудовника (на 2 роки, перший внесок складає 30%) або в іпотеку від банку.

КМ «Крушинка Парк»

Котеджне містечко «Крушинка Парк» розмістилося в селі Крушинка, яке розкинулось за 18 км на південь від Києва. Добратися сюди можна по Одеській трасі, шлях автівкою займе близько 20-25 хв. Маршруткою (підходить будь-яка, що їде на Васильків) вийде трохи довше – приблизно 30-40 хв. Щоправда, від зупинки до містечка ще доведеться пройти близько 2 км.

КМ Крушинка парк візуалізація та на карті
Візуалізація та місце розташування КМ “Крушинка Парк”

Це містечко теж може похвалитися вдалим розташуванням: є зручний виїзд на трасу, поблизу озеро та лісочок, у пішій доступності інфраструктура Крушинки. Та й в самому містечку запланована інфраструктура: магазин, дитячий клуб, власний басейн та ін. Це й не дивно, адже «Крушинка Парк» – доволі велике містечко.

До його складу мають увійти 88 котеджів, а загальна площа території складає близько 2 га. Мешканці «Крушинка Парк» почуватимуться в безпеці: територія закрита для сторонніх та охороняється. Потурбується забудовник і про благоустрій: мощені доріжки, акуратні парканчики, дитячий майданчик – все це передбачено проєктом. Ладом на загальній території опікуватиметься керуюча компанія, працівники якої зможуть допомогти мешканцям у вирішенні побутових проблем.

Ділянки в містечку доволі великі – 5-12 соток, тож прибудинкову територію кожен мешканець зможе облагородити на власний розсуд – змонтувати басейн, розбити газон чи посадити садок.

Будинки містечка зводять з цегли та додатково утеплюють пінополістиролом – їх будують в різних архітектурних стилях та за різними проєктами. Можна обрати 1- чи 2-поверховий котедж з 3 спальнями, площею 140-245 кв.м. Всі котеджі підключені до електричної мережі, централізованої системи водопостачання та змонтованої системи каналізування (септик на 8 кубів).

Вартість готового котеджу – від $79 тис., які можна оплатити у розстрочку від забудовника (2 роки, перший внесок від 50%). Крім того, в містечку можна купити ділянку землі та побудувати дім за власним проєктом.

КМ «Баварський Квартал»

Це котеджне містечко розташоване за Вишгородом, у селі Хотянівка – приблизно у 18 км від столиці. Здолати їх автівкою можна за 20 хв, а громадським транспортом до столиці можна дістатись за 50 хв.

КМ Баварський квартал зовнішній вигляд та на карті
Візуалізація та місце розташування КМ “Баварський Квартал”

Місце, яке обрали для будівництва КМ «Баварський Квартал», вирізняється багатьма принадами. Чудова екологія – за 10-15 хвилин можна опинитись у грибному лісі, на березі Десни чи біля озера Любчик. Непогана інфраструктура поблизу – за декілька сот метрів працює магазин, до Хотянівської загальноосвітньої школи можна дійти хвилин за 15, до зупинки маршрутки на Київ – 1,5 км (15-20 хв пішки). А до супермаркетів Хотянівки та Вишгорода автівкою можна дістатись за 5-10 хв – з містечка є зручний виїзд на трасу.

КМ «Баварський Квартал» буде до вподоби тим, хто прагне тиші та затишку. Містечко невелике, лише 22 котеджі, які займають загальну територію площею 1 га, тобто на кожне домоволодіння приходиться по 7-8,5 соток власної землі. Кожна ділянка огороджена парканом, а загальна територія (спільна для декількох котеджних містечок) охороняється.

Всі будинки доволі автономні: на ділянках пробиті скважини з водою, встановлені септики. В котеджі заведені електрика та газ.

Котеджі «Баварського Кварталу» – це 1- та 2-поверхові будинки, які зведені з газоблоків та прикрашені стилізованими «під фахверк» елементами. Великі віконні отвори з темними рамами підкреслюють «баварський» стиль – і зумовлюють високий рівень інсоляції приміщень та чудові краєвиди. Котеджі просторі, площею 135-168 кв.м, зі зручними плануваннями: три затишні спальні, велика кухня-вітальня, підсобні та господарчі приміщення.

Мінімальна вартість котеджу $102 тис. В цю суму входить чорнове оздоблення від забудовника.

КМ «Нова Олександрівка»

Це котеджне містечко будують за 15 км на схід від столиці, біля селищ Безуглівка, Мала та Велика Олександрівка. Містечко має зручний виїзд на Бориспільську трасу, якою до Києва можна автівкою доїхати за якихось 15 хв. Стільки ж часу знадобиться аби дістатись до Борисполя.

Без автівки до столиці теж можна більш-менш зручно потрапити – на відстані приблизно 1,5 км (це близько 20 хв пішки) знаходиться зупинка маршрутного таксі та залізнична станція, від якої на Київ їдуть електрички.

КМ Нова Олександрівка зовнішній вигляд та на карті
Візуалізація та місце розташування КМ “Нова Олександрівка”

КМ «Нова Олександрівка» – достатньо велике. Воно займає загальну площу у 18 га та налічує близько 200 котеджів. Територія містечка огороджена і закрита для сторонніх. Концепцією проєкту не передбачений розвиток власної соціально-побутової інфраструктури, адже в радіусі 1-2 км є і різноманітні магазини, і дитячий садочок, і школа. Проте на території є спортивне поле для командних ігор та загальний дитячий майданчик.

Будинки в КМ «Нова Олександрівка» зводять більш ніж по 20 базовим проєктам – можна обрати 1- чи 2-поверховий котедж з 2-5 спальнями, збудований хоч по класичним, хоч по сучасним архітектурним канонам. Технології будівництва теж різні – від зведення традиційних стін з газоблоків до використання сучасних теплих SIP-панелей. Забудовник зводить «коробку» будинку, а також підключає його до електричної мережі та централізованого водопроводу. За каналізування відповідає септик.

Наразі в містечку можна обрати готовий котедж площею від 60 до 240 кв.м за ціною від $65 тис. до $130 тис. Оплатити його можна в розстрочку від забудовника на індивідуальних умовах.

P.S. Доповнюйте список цікавих котеджних містечок під Києвом на форумі чи в телеграм-чаті інвесторів новобудов:)


Приєднуйтесь до обговорення на форумі: Котеджні містечка Київщини: що пропонують забудовники