Безпека понад усе: 5 столичних ЖК з великими підземними паркінгами-укриттями

Сьогодення диктує нові вимоги до безпеки житла – регулярні рашистські обстріли українських міст значно підвищили цінність будинків, в яких є власні укриття від ворожих ракет. Такими укриттями, як відомо, можуть слугувати підземні паркінги.

Для тих, хто підшукує для себе максимально убезпечене житло, зробила підбірку столичних новобудов, в яких запроєктовані великі та місткі простори під землею. Традиційно, дивилась на ті новобудови, які вже або мають, або готуються ось-ось отримувати Сертифікат готовності до експлуатації.

Безпека понад усе: 5 столичних ЖК з великими підземними паркінгами-укриттями

ЖК Creator City

Цей житловий комплекс будують по вулиці Дегтярівській у Шевченківському районі столиці – у відносній близькості від станції метро «Лук’янівська». До неї від новобудови трохи більше 1 км (приблизно 15 хв пішки або 2 зупинки громадським транспортом) – тож ця станція підземки теж може розглядатись як альтернативне укриття.

ЖК Creator City візуалізація і на карті
Візуалізація та місцерозташування ЖК Creator City

Хоча з безпекою від ракет русні в ЖК Creator City все і так має бути непогано. В комплексі запроєктовано великий підземний паркінг у двох рівнях, який має вміщувати 674 автівки – тож і для людей місця вистачатиме. До речі, спуститися в підземний паркінг можна на ліфті.

Загалом цей житловий комплекс бізнес-класу справляє доволі непогане враження: цікава архітектура, розкішне дизайнерське лобі, сучасні технології та матеріали будівництва. Окрім того, що розташований комплекс в доволі розвинутому районі (поруч є школи, садочки, виші, магазини, кав’ярні тощо), Creator City матиме власну насичену інфраструктуру. У складі проєкту дитячий садок, медичний кабінет, магазини, офіси – на перших поверхах розташовані комерційні приміщення, в яких можна вести бізнес.

Багато уваги проєктувальники приділили організації безпеки та дозвіллю майбутніх мешканців. Внутрішня територія комплексу закрита для сторонніх та обладнана системою відеонагляду. На ній планують розбити ландшафтний парк з водоймою та тематичними зонами: для відпочинку, для прогулянок, занять спортом, для дітлахів, для вигулу домашніх улюбленців. Звісно, все це з’явиться не скоро, адже комплекс ще будується.

Загалом до складу ЖК Creator City має увійти 8 будинків заввишки до 24 поверхів, в яких розміститься близько 2 тис. квартир. Станом на початок 2023 року один будинок в ЖК вже має Сертифікат готовності до експлуатації (його було отримано ще до вторгнення, наприкінці 2021 року), а другий будинок планують здати в 2 кварталі 2023 року.

Хоча я особисто вважаю, що цей термін може бути перенесений мінімум на осінь – судячи з фото ходу будівництва. Станом на січень 2023 року у майбутньої 23-поверхівки було залито моноліт на рівні 10 поверху, тож загальнобудівельних робіт ще залишилось дуже багато.

Наразі у забудовника є вільні варіанти в зданому будинку №1 – тут можна придбати великі 3-кімнатні квартири, а також дворівневі пентхауси на 5 та 6 кімнат. Вартість квадратного метра «від забудовника» становить від 64,1 тис. грн ($1630), тож 3-кімнатна площею 92,3 кв.м коштуватиме близько 6 млн грн. Готові квартири меншої площі можна шукати на вторинці – вартість квадратного метра в них становить близько $2 тис.

ЖК Іllinsky House

Цей житловий комплекс завершують будувати в історичній частині Києва, на Подолі, по вулиці Набережно-Хрещатицька (Подільський район столиці) – на першій лінії від Дніпра. Тож у мешканців буде можливість не тільки милуватися чудовими краєвидами на природу та історичну частину міста, а і знаходитись майже в центрі ділового та культурного життя Києва.

І почуватись у безпеці, адже в ЖК запроєктований доволі великий підземний паркінг у двох рівнях, який розрахований на зберігання 143 автівок. До речі, квартир в ЖК лише 125, тож місця дійсно хватить всім. Спуститися до нього можна швидко, хоч по сходах, хоч на ліфті.

ЖК Іllinsky House візуалізація і на карті
Візуалізація та місцерозташування ЖК Іllinsky House

Проєкт ЖК Іllinsky House позиціонується в бізнес-класі і, як на мене, цілком відповідає йому. Авторський проєкт в стилі неокласицизму чудово вписується в архітектуру Подолу. Будинок має середню поверховість – лише 5-8 поверхів, що гармонує не тільки з історичним оточенням, а й із сучаснимм запитами інвесторів. Цікавий фасад – стримана кольорова гама, сучасні технології оздоблення (вентильована система). Безпека – власна закрита територія, системи охорони та відеоспостереження, консьєрж-сервіс. Крім того, в ЖК буде і власна інфраструктура – на перших поверхах розташовані комерційні приміщення для магазинів, ресторанів та бутиків.

До складу комплексу мають увійти два будинки, які зводять по монолітно-каркасній технології. Стіни – цегла, утеплення – мінеральна вата, всі комунікації – централізовані. Здати ЖК в експлуатацію планують вже у 2 кварталі 2023 року, і я сподіваюсь, що ці плани втілять у життя. Роботи на майданчику ведуться, зараз будівельники працюють над оздобленням фасаду та завершенням загальнобудівельних робіт, а з настанням тепла візьмуться за благоустрій.

Незважаючи на невелику кількість квартир, у забудовника досі є в наявності широкий вибір майбутнього житла – можна інвестувати в 1-, 2- та 3-кімнатні квартири. Зауважу, що нерухомість має непогані показники: високі стелі (3 м), просторі площі (1-кімнатні від 47 кв.м, 2-кімнатні від 81 кв.м, 3-кімнатні від 102 кв.м), великі вікна, зручні планування.

Зараз вартість квадратного метра в ЖК Іllinsky House стартує від $3,5 тис., тож мінімальна сума інвестиції в квартиру тут становить порядка $174 тис.  До речі, на вторинці (за переуступкою) за квадратний метр у цьому ЖК просять від $4 тис.

ЖК Taryan Towers

Цей житловий комплекс будують у прицентральній частині міста, по вулиці Іоанна Павла ІІ, що у Печерському районі. Позиціонується ЖК у класі преміум – і його творці потурбувались не лише про те, аби комплекс справляв враження, а й про комфорт та (як виявилось) безпеку майбутніх мешканців. В комплексі запланований аж 4-рівневий (!) паркінг на 670 паркомісць, в який можна спуститися на ліфті. Тож, гадаю, під час повітряної тривоги, мешканці можуть почуватись у безпеці.

ЖК Тарьян Тауерз візуалізація і на карті
Візуалізація та місцерозташування ЖК Taryan Towers

Загалом цей ЖК являє собою три футуристичні вежі, які з’єднані між собою «на землі та у небі». «Скляні» 31-поверхові будинки знизу єднає стилобат, в якому розташовані комерційні приміщення, а зверху їх поєднують мостові переходи з прозорими ділянками – гадаю, відчуття тих, хто переміщуватимуться між вежами, будуть незабутні. До речі, на ці мости зможе піднятися будь-хто, адже на дахах будинків розташовані загальнодоступні місця: ресторан авторської кухні, зимовий сад та музей майбутнього.

Звісно, що будуть в ЖК і інші об’єкти преміальної інфраструктури: дитячий садок, фітнес-клуб TSARSKY з басейнами, торговий центр з різноманітними бутиками тощо.

Як я вже розповідала, ЖК Taryan Towers складається з трьох житлових веж – і дві з них вже збудовані та отримали Сертифікат готовності до експлуатації. Третю вежу планують здати у 2 кварталі 2023 року – і я сподіваюсь, що все так і буде, хоча об’єктивно справ ще залишилось багато. В будинку №3 треба засклити фасад, виконати внутрішні роботи…

Наразі в ЖК Taryan Towers у девелопера можна придбати квартиру в зданих будинках проєкту: 1-, 2- або 3-кімнатну, за вартістю квадратного метра від $4-5 тис. Зважаючи на преміальну класність будинку, квартири тут доволі великі: 1-кімнатні від 62 кв.м, 2-кімнатні – від 84 кв.м, а 3-кімнатні – від 120 кв.м. Тож і вартість готового житла буде немаленькою – від $320 тис.

Цікаво, що приблизно такі ж гроші просять за квадратний метр в цьому ЖК на вторинці – але вже за квартиру з ремонтом (дизайнерським) та навіть технікою і меблями.

ЖК White Lines

Цей проєкт розташувався в Голосіївському районі столиці, на початку вулиці Васильківська. З точки зору безпеки від рашистських ракет, локація, як на мене, чудова: за два кроки – станція метро «Голосіївська», яка і сама може слугувати непоганим укриттям під час повітряної тривоги. Але в ЖК буде свій власний підземний паркінг, який розрахований на паркування майже 7 сотень автівок – тож і для людей місця має бути вдосталь. До речі, квартир в ЖК буде 566, тож паркінг буде дійсно доволі містким.

ЖК Вайт Лайнз візуалізація і на карті
Візуалізація та місцерозташування ЖК White Lines

В цьому житловому комплексі має бути не тільки безпечно під час обстрілів, а й комфортно у мирні періоди. Окрім трьох 22-24-поверхових житлових веж, тут мають з’явитися кінотеатр, фітнес-центр з басейном, торговий центр. Для відпочинку мешканців запроєктований власний парк, який розміститься на даху стилобату, що об’єднує простір між житловими будинками. За декілька метрів – чудовий Голосіївський парк. Поруч – муніципальні школи та садочки. Тобто тут є все, аби жити повним та різноманітним життям.

ЖК White Lines має бути вже ось-ось введеним в експлуатацію – зараз забудовник займається оздобленням фасадів та внутрішніми роботами, а отримати Сертифікат готовності до експлуатації розраховує вже у 1 кварталі 2023 року.

Наразі у девелопера можна профінансувати будівництво лише 2- та 3-кімнатних квартир (всі 1-кімнатні вже викуплені) за ціною квадратного метра від $ 2-2,6 тис. Квартири тут доволі просторі (2-кімнатні – від 71 кв.м, 3-кімнатні – 130 кв.м, зі зручними плануваннями), тож їх мінімальна вартість «від забудовника» стартує від суми близько $200 тис.

На вторинці (за переуступкою) вартість квадратного метра в майбутніх квартирах ЖК White Lines становить приблизно таку ж суму – $2-2,5 тис., щоправда на вторинці можна знайти квартири меншої площі, тож і ціна майбутньої нерухомості буде меншою.

ЖК UNIT.Home

ЖК UNIT.Home – це житлова складова першого в Україні та найбільшого в столиці інноваційного парку UNIT.Сity, осередку бізнесу високих технологій та креативу. Під цей парк виділена велика територія по вул. Сім’ї Хохлових (Шевченківський район столиці), яку колись займав КМЗ. Тепер на ній будують житло та новий діловий квартал, а згодом почнуть розвивати соціально-побутову інфраструктуру: тут мають з’явитися медичний центр, школа, фітнес-центр, магазини, ресторани, салони тощо.

Під кожним будинком буде розміщений підземний паркінг, який, окрім своєї основної функції, цілком може взяти на себе і додаткову – слугувати укриттям. До речі, в UNIT.Сity в підземних паркінгах можна буде сховати 2,7 тис. автівок. Якщо зважити на те, що квартир тут заплановано лише близько 2,5 тис., то стає зрозумілим, що місця в паркінгах-укриттях буде достатньо.

ЖК Юніт Хоум візуалізація і на карті
Візуалізація та місцерозташування ЖК UNIT.Home

ЖК UNIT.Home, як складова UNIT.Сity має стати найбільшим з інноваційних житлових комплексів в Україні – все інтелектуальне, автоматизоване та інтегроване у загальну мережу. Паркування, сервіс, управління системами життєзабезпечення, охорона, школа, медичний центр, спортклуб – все буде діджиталізованим. І я сподіваюсь, що всі ці плани будуть втілені у життя в повному обсязі.

До речі, перший будинок ЖК UNIT.Home вже введено в експлуатацію – в січні девелопер повідомив про отримання Сертифікату. На черзі ще два будинки, які планують здати у 1 та 2 кварталах 2023 року.

Зауважу, що квартир в зданому будинку у девелопера вже не залишилось, а ось в двох будинках з найближчим строком здачі ще можна інвестувати в 1-, 2- або 3-кімнатну квартиру. Вартість квадратного метра в них стартує від $2,5-2,9 тис. (в залежності від кількості кімнат та площі нерухомості), а найменша 1-кімнатна квартира площею 47 кв.м обійдеться у суму від $135 тис.

Цікаво, що на вторинці (за переуступкою) вартість кв.м в цих будинках трохи нижча – від $2 тис.

P.S. Чи є для вас наявність саме підземного паркінгу вагомою перевагою того чи іншого ЖК? Які ще параметри нерухомості для вас стали важливими?


3 відповіді
Приєднуйтесь до обговорення на форумі: Безпека понад усе: 5 столичних ЖК з великими підземними паркінгами-укриттями