Майже фортеця: котеджні містечка поблизу столиці

Попит на індивідуальне житло – котедж, дуплекс чи таунхаус – поступово зростає. І це не дивно, адже в плані комфорту та автономності котеджі та таунхауси дають мешканцям більше можливостей, аніж квартира в багатоповерхівці.

Зробила чергову підбірку цікавих, на мій погляд, котеджних містечок, які пропонують своїм мешканцям не тільки домівку, але й власну інфраструктуру.

 

Котеджні містечка поблизу столиці із власною інфраструктурою

При складанні цієї підбірки я, як і в попередній добірці, орієнтувалась на такі параметри: в містечку мають бути вже збудовані котеджі, відстань до столиці не повинна перевищувати 30 км в різних напрямках. Проте вартість домоволодіння вирішила підняти до $200 тис. Ось які варіанти я знайшла.

КМ Oklahoma Cottage Town

Містечко Oklahoma Cottage Town розмістилось по вулиці Трудовій на околиці села Дмитрівка – за 15 км від столиці по Житомирській трасі. Поруч з містечком – ліс та озеро, тож мешканці зможуть кожен день насолоджуватись чистим повітрям та чудовими краєвидами.

Хоча, щодо чистого повітря, принаймні в найближчі декілька років, я не дуже впевнена – адже поруч з Oklahoma Cottage Town розпочинається будівництво ще одного великого проєкту – КМ «Власне Місто» (450 га, 32 тис. запланованого населення, більше 1 тис. домоволодінь, серед яких котеджі, клубні та багатоквартирні будинки, таунхауси).

КМ Оклахома Котедж Таун візуалізація і на карті
Візуалізація та розташування КМ Oklahoma Cottage Town

КМ «Оклахома Котедж Таун» буде не таким масштабним. Лише 70 ділянок, які розмістились на закритій для сторонніх території площею трохи більше 6 га. Тобто на кожне домоволодіння припадає 5-6 соток – не так вже й багато, але цілком достатньо для розміщення будинку та організації місця для відпочинку на власний смак.

На території містечка немає об’єктів соціально-побутової інфраструктури – але, за великим рахунком, вона тут і не потрібна. Приблизно за кілометр від «Оклахома Котедж Таун» знаходяться Дмитрівська школа та дитячий садочок, декілька крамниць та зупинка маршрутки, якою, за потреби, можна дістатись до столиці.

Крім того, у сусідньому містечку «Власне Місто» планується створити потужну інфраструктуру – якою зможуть користуватись всі мешканці Дмитрівки. Тож проєктувальники КМ Oklahoma Cottage Town зробили ставку на майбутній затишок та еко-тематику – максимально зберегли дерева на ділянках, обіцяють СПА-комплекс, ресторан з коворкінгом, прогулянкову зону.

В містечку вже збудовано майже шість десятків котеджів, тож зараз на стадії будівництва знаходяться 6 маєтків. Ще 5 ділянок залишаються вільними – на них можна звести будинок за власним проєктом, але за умови що він буде відповідати загальному дизайн-коду Oklahoma Cottage Town.

Наразі в містечку можна придбати 8 типових планувань котеджів: площею від 72 до 226 кв.м, збудовані чи такі, що ще будуються, в одному чи двох поверхах, з різними плануваннями. Котеджі збудовані на стрічково-монолітному фундаменті, стіни – газоблок або цегла, утеплені мінеральною ватою та оздоблені штукатуркою та облицювальною цеглою/керамогранитною плиткою. Дах будинків утеплений, з вальцевою покрівлею.

На кожній ділянці є свердловина для водопостачання та встановлений септик для каналізування. В будинки заведена електрика (мешканці можуть заключити прямі договори з Обленерго). По периметру ділянки встановлений невеликий (0,75 м) паркан, по ділянці та навколо будинку вимощена пішохідна доріжка з фемів.

Найдешевший готовий котедж (площа 100 кв.м, один поверх, дві спальні, велика кухня-вітальня) буде коштувати $85 тис (у цю суму входить і вартість земельної ділянки). Забудовник готовий надати покупцям розстрочку терміном на 10 років, а мінімальний перший внесок становить 30% повної вартості будинку.

КМ «Белгравія»

У відносній близькості від КМ Oklahoma Cottage Town знаходиться ще одне цікаве котеджне містечко – «Белгравія». Розташоване воно на протилежній околиці Дмитрівки, по вулиці Привітній.

КМ «Белгравія» – більш масштабний проєкт. Містечко займає територію у 35 гектарів і складається з 247 ділянок під котеджі (розміром від 7 до 40 соток) та 12 дуплексів. Для мешканців створена власна побутова та рекреаційна інфраструктура: дитячий садок, кав’ярня, садовий центр, дитячий та спортивний майданчики, тенісні корти, невеличке штучне озеро.

Територія містечка прикрашена ландшафтним дизайном, за яким доглядає власна обслуговуюча компанія. Вона ж допомагає мешканцям у вирішенні всіх побутових проблем. А за спокій та безпеку мешканців відповідає служба охорони та система контрольованого доступу на територію.

КМ Белгравія візуалізація і на карті
Візуалізація та розташування КМ “Белгравія”

Котеджі містечка спроєктовані у різних архітектурних стилях – від традиційного до сучасних – але всі вони гармонують між собою. Будинки заввишки 1 та 2 поверхи, мають по 3-4 спальні. Зведені вони з використанням газоблоку, цегли або керамоблоку, що забезпечує надійність та міцність конструкції. Утеплення виконане за допомогою мінеральної вати, що дозволяє знизити витрати на опалення в зимовий період.

Система опалення може базуватись на використанні газового котла, електричного котла або теплового насоса, що дозволяє вибрати найбільш оптимальний варіант залежно від індивідуальних потреб власників. Водопостачання та каналізація централізовані, що забезпечує комфорт та зручність проживання.

Територія котеджного містечка закрита від сторонніх осіб, що гарантує безпеку та приватність мешканців. Стан житла може бути різним – від котеджів з ремонтом та чорновим ремонтом до тих, що потребують ремонту. Загалом, котеджне містечко є ідеальним варіантом для тих, хто шукає комфортне та безпечне місце для життя в приватному секторі.

Наразі в містечку вже збудовано 207 котеджів, більшість з яких заселена. В процесі будівництва (на різних етапах) знаходяться ще 40 майбутніх домоволодінь. Серед готових котеджів можна обрати підходящий варіант з 5 типових планувань – найменший котедж має площу 145 кв.м, а найбільший – 231 кв.м.

Вартість найменшого котеджу становить $150 тис. (145 кв.м, 1 поверх, 3 спальні, навіс для автівки, тераса). Трохи більший будинок (176 кв.м, 2 поверхи, 3 спальні) буде коштувати $200 тис. Оплатити котедж можна в розтермінування від забудовника – воно дається строком на 2 роки з першим внеском від 30%.

КМ «Балатон»

Котеджне містечко «Балатон» будується під Вишгородом, у селі Нові Петрівці. До центральної частини Нових Петрівців від містечка далеченько – близько 1,5 км, тож до місцевих садиків-шкіл-магазинів пішки доведеться йти хвилин 15-20. Зате на території є власна інфраструктура: магазинчик, кафе, дитячий майданчик і навіть кінно-спортивна школа. В планах – будівництво дитячого садка та школи. Для відпочинку мешканців – озера прямо на території та чудовий ліс неподалік.

«Балатон» – досить масштабний проект, в рамках якого є практично всі формати індивідуальної забудови: таунхауси, дуплекси, котеджі та навіть просто ділянки, на яких можна збудувати будинок на свій смак. Площа містечка – 30 га, поділених на 250 ділянок, які згуртовані у «тематичні» квартали. Територія містечка закрита для сторонніх та охороняється.

КМ Балатон візуалізація і на карті
Візуалізація та розташування КМ “Балатон”

Будують котеджі з цегли, утеплюють мінеральною ватою, а потім оштукатурюють. Водопостачання будинків здійснюється із загальної свердловини завглибшки 170 м, каналізація – централізована. Будинки підключають до газової та електромережі. Опалення – двоконтурний котел.

Наразі в КМ «Балатон» покупцям пропонують готові котеджі Cupertino (площею 160 кв.м, 1 поверх 4 спальні) та Balaton (площа 180 кв.м, 2 поверхи 4 спальні), дуплекси ДП110 (площа 110 кв.м, 2 поверхи 3 спальні) та таунхауси «Голандія» (площа 90 кв.м, 2 поверхи 2 спальні).

Вартість котеджів Cupertino становить $172 тис., дуплексів – від $82,5 тис., а таунхаусів – від $64,5 тис. Забудовник готовий надати покупцям розтермінування, умови якого обговорюються індивідуально.

КМ BELLAGGO

КМ Bellaggo за концепцією дуже схоже на КМ Villaggo: велике самодостатнє містечко, з сучасною архітектурою та охайною загальною територією. Насправді, це зовсім не дивно, адже і перше, і друге містечко зводить один девелопер, «Білий Шоколад». Однак різниця між цими проєктами все ж є.

По-перше, «Белладжо»  зводять в Осещині (Вишгородський район), на березі Десни – тоді як «Вілладжо» знаходиться в Білогородці (Бучанський район). По-друге, «Белладжіо» трохи менший за «Віладжо» – він займає площу в 12 га, і до його складу увійде 110 котеджів (проти 20 га площі та 209 котеджів у «Білладжо»).

КМ Белладжіо візуалізація і на карті
Візуалізація та розташування КМ “Белладжіо”

В іншому ці два КМ залишаються дуже схожі один на одного. Закрита для сторонніх територія з охороною та власною інфраструктурою: магазинчик, кав’ярня, дитячий майданчик, барбекю-зона – тільки в «Белладжо» ще буде власна набережна для прогулянок та «паркінг» для катерів.

Будинки в містечках мають схожу архітектуру:  скандинавський стиль з гостроверхими покрівлями, панорамними вікнами, світлим оздобленням фасадів. Вони матимуть 1-2 поверхи, іх зводять з цегли/газоблоку, утеплюють мінеральною ватою. Система опалення – за рахунок газових, твердопаливних або електричних котлів. Централізовані водопостачання та каналізація.

Наразі в КМ «Белладжио» збудовано 47 котеджів, ще 57 будуються – саме їх і пропонують новим покупцям. З 7 типових планувань у забудовника залишилось лише 3: CASA BIANCA (площа 110,5 кв.м, 2 поверхи, 3 спальні), GRANDE (площа 156 кв.м, 2 поверхи, 3 спальні) та BRILLIANTE (площа 132 кв.м, 2 поверхи 4 спальні). Вартість котеджів $180-200 тис.

P.S. Доповнюйте список цікавих котеджних містечок під Києвом на форумі чи в телеграм-чаті інвесторів новобудов:)


5 відповідей
Приєднуйтесь до обговорення на форумі: Майже фортеця: котеджні містечка поблизу столиці