Львівські ЖК, які отримали Сертифікат готовності з початку року

Нещодавно розповідала, які новобудови столиці та передмістя були введені в експлуатацію цього року. А тепер вирішила доповнити список свіженьких новобудов, які нещодавно отримали статус готового житла, і львівськими проєктами. Мої вітання забудовникам та інвесторам цих ЖК!

Львівські ЖК, які отримали Сертифікат готовності з початку року

ЖК «Соняшник»

В 2023 році забудовник ЖК «Соняшник» встиг ввести в експлуатацію два будинки цього проєкту: №4 та №5. Будинок №4 отримав Сертифікат готовності до експлуатації на початку лютого (документ № ЛВ122230203234 від 7.02.2023 року), а будинок №5 визнано збудованим вже в середині весни (Сертифікат готовності № ЛВ122230405671 отриманий 10.04.2023 року).

Цікаво, що забудовнику вдалось здати в експлуатацію будинок №5 на півроку раніше, ніж було заплановано – як на мене, це дуже добра новина для інвесторів.

ЖК Соняшник візуалізація
Візуалізація ЖК “Соняшник”

Загалом в ЖК «Соняшник» має з’явитися 6 житлових будинків – тобто для завершення проєкту треба збудувати та здати ще один дім. Наразі забудовник планує завершити роботу над ним на початку 2025 року, але я сподіваюсь, що і останній будинок проєкту буде зданий раніше запланованого строку.

Трохи про ЖК: «Соняшник» розташований на західній околиці Львова, по вулиці Величковського, 70. Шість будинків проєкту зводять за монолітно-каркасною технологією. Стіни закладають з цегли, фасади утеплюють пінопластом з поясами безпеки з мінвати, а потім штукатурять та фарбують. Основні комунікації централізовані, а опалення – автономне.

Загальна територія ЖК (як і в більшості львівських новобудов) не буде огороджуватись парканом. Проте забудовник подбав про її благоустрій: спортивні та дитячі майданчики, зелені насадження – все це тут буде. А ще буде підземний паркінг під будинками та дитячий клуб на першому поверсі будинку №5. На перших поверхах інших будинків – комерційні приміщення, в яких розмістяться магазини та салони.

Наразі в зданих будинках у забудовника вільних квартир не залишилось. Але є вибір варіантів в будинку, який ще будується. В ньому можна вибрати 1-, 2- та 3-кімнатні квартири площею від 48 кв.м, 55 кв.м та 89 кв.м відповідно. Вартість квадратного метра в них стартує з $870, $820 та $790, тож найдешевша 1-кімнатна квартира на початковій стадії будівництва коштуватиме від $42 тис., 2-кімнатна – від $45,5 тис., а 3-кімнатна – від $71 тис.

ЖК 5th Avenue

Є добрі новини і для інвесторів ЖК 5th Avenue – 5 квітня друга черга цього проєкту (будинки №№2 та 3 на генплані) нарешті отримала Сертифікат готовності до експлуатації. Номер документа – ЛВ122230403980.

Зауважу, будинки житлового комплексу вже давно збудовані, але девелопер ніяк не міг отримати офіційне підтвердження цього факту – і ось нарешті радісна для інвесторів ЖК подія настала. Також зазначу, що ЖК 5th Avenue – частина великої забудови колишньої промзони, його сусідом є ЖК «Бетховен», перші два будинки якого планується здати вже в цьому році.

ЖК 5 Авеню візуалізація
Візуалізація ЖК 5th Avenue

Трохи про ЖК 5th Avenue: комплекс розташований по вулиці Городницькій, 47 в Шевченківському районі міста. До його складу увійшли 7 будинків заввишки 5 та 10 поверхів, які вишикувались в одну лінію перемінної поверховості. Збудовані дома за монолітно-каркасною технологією, стіни – керамічні блоки, фасади утеплені мінеральною ватою. Основні комунікації централізовані, а опалення – індивідуальне в кожній квартирі.

Окрім квартир, в ЖК передбачені підземний паркінг та нежитлові приміщення для розміщення соціально-побутової інфраструктури (спортивний комплекс, крамниці, салони, кав’ярні тощо).

В ЖК 5th Avenue у забудовника вільних квартир немає, тож шукати їх варто на вторинці. Але звертаю увагу потенційних покупців: станом «на зараз» введені в експлуатацію тільки 2 з 7 будинків. Сподіваюсь, що ще 5 будинків отримають Сертифікат готовності вже незабаром.

ЖК Safe Town

Визнано готовою до експлуатації секцію «Б» (під’їзди Б1 та Б2) ЖК Safe Town – відповідний документ зареєстровано в базі реєстру будівельної документації за № ЛВ122230330578 від 31 березня 2023 року.

Зауважу, що в цьому ЖК вже мають Сертифікат готовності секції А1 та А2 (введені в 3 кварталі 2022 року), а до кінця 2023 року планують ввести в експлуатацію будівлі секцій В та Г і повністю завершити роботу над цим проєктом.

ЖК Сейф Таун візуалізація
Візуалізація ЖК Safe Town

ЖК Safe Town – це 7-секційний будинок перемінної поверховості (6-10-16 поверхів), який зводять по вулиці Кульпарківській, 96 в Залізничному районі Львова. Проєкт вирізняється цікавою архітектурою: перемінна поверховість, заокруглений фасад, візуальне ділення по горизонталі та стилобат мимоволі впадають в око.

До речі, стилобатна частина не тільки дозволяє «вирівняти» нижній рівень будівлі, а ще й має утилітарні властивості. В стилобаті розміщено паркінг для автівок (він розрахований на 200 автівок), а його верхня частина стане прибудинковою територією – вільною від автівок та закритою для сторонніх. На ній з’являться прогулянкові алеї, дитячий та спортивний майданчики, а також місця для відпочинку. До того ж в комплексі буде власна внутрішня інфраструктура: в ЖК є приміщення для розміщення магазинів, кафе, салонів краси тощо.

Будують комплекс за монолітно-каркасною технологією. Стіни – цегла, утеплення – мінеральна вата. Основні комунікації централізовані, а опалення автономне.

Загалом у ЖК має з’явитися 300 квартир, серед яких є 1-, 2- та 3-кімнатні площею від 42 кв.м, 57 кв.м та 76 кв.м відповідно. В зданих секціях у забудовника залишилося обмаль варіантів: в них можна обрати лише 2-кімнатні квартири площею близько 70 кв.м за ціною «квадрата» $1,6 тис. Мінімальна вартість такої квартири становитиме близько $110 тис.

А ось в секціях, які ще не введені, вибір більший: ще можна обрати 1-, 2- або 3-кімнатну квартиру. Вартість квадратного метра в них теж більш приємна – $1,2-1,5 тис., в залежності від ступеня готовності секції та розміру майбутньої квартири. Мінімальна вартість 1-кімнатної квартири становить $62,5 тис. (площа 41,6 кв.м, строк здачі – 2 квартал 2023 року).

ЖК «Будинок на Міхновських»

В березні введено в експлуатацію і невеликий клубний ЖК «Будинок на Міхновських», який, як не важко здогадатись, розташований по вулиці Братів Міхновських під №18 (Залізничний район Львова). Сертифікат готовності до експлуатації цього ЖК має № ЛВ122230314534.

ЖК Будинок на Міхновських візуалізація
Візуалізація ЖК “Будинок на Міхновських”

Цей житловий комплекс являє собою 6-поверхову будівлю на 20 квартир. Зведена вона за монолітно-каркасною технологією, стіни – цегла, утеплення фасадів – пінополістирол. Зовні фасад облагороджений клінкерною цеглою. Будинок підключено до централізованих комунікацій, але в кожній квартирі змонтована індивідуальна система опалення.

Для зручності та безпеки мешканців під будинком є підземний паркінг, який може служити укриттям. На першому поверсі розташовані комерційні приміщення.

Наразі у забудовника в цьому ЖК можна придбати 1- чи 2-кімнатну квартиру площею від 31 та 58 кв.м відповідно. Вартість квадратного метра в них становить $1,6 тис., тобто мінімальна ціна за найменшу квартиру сягає приблизно $50 тис.

  • Забудовник: ОСББ «Міхновські»
  • Офіційний сайт ЖК «Будинок на Міхновських» – н/д
  • Взяти участь в обговоренні проєкту можна на форумі блогу чи у телеграм-чаті інвесторів.

ЖК «Мій на Карманського»

Ще один зданий в цьому році клубний будинок у Львові – ЖК «Мій на Карманського». Відповідний документ зареєстровано в реєстрі будівельної діяльності за № ЛВ122230327619 від 30 березня 2023 року.

ЖК Мій на Карманського візуалізація
Візуалізація ЖК “Мій на Карманського”

Цей ЖК збудували по вулиці Юрія Карманського, 6 в Сихівському районі Львова. Складається комплекс з єдиного 5-поверхового будинку на 17 квартир, під яким розміщено підземний паркінг на 24 автівки.

Прибудинкова територія ЖК закрита для автівок та сторонніх і обладнана відеоспостереженням, що дозволяє забезпечити мешканцям приватність та безпеку. До послуг мешканців – консьєрж-сервіс, який не тільки наглядатиме за порядком на території, а й допомагатиме мешканцям у вирішенні побутових питань.

Монолітно-каркасна конструкція, цегляні стіни, мінеральна вата в якості утеплювача – технічні параметри новобудови виглядають непогано. Будинок підключено до централізованих комунікацій, а опалення в кожній квартирі індивідуальне.

Щодо квартир, то в ЖК «Мій на Карманського» у забудовника можна купити лише великі 2-кімнатні квартири площею 118 кв.м – з високими стелями, панорамними вікнами та терасою. Вартість квадратного метра в таких квартирах стартує з $2,3 тис., тож обійдеться житло недешево – від $270 тис.

ЖК «На Кондукторській, 26»

І ще один клубний будинок, зданий в експлуатацію цього року – ЖК «На Кондукторській, 26». Номер Сертифіката готовності до експлуатації – ЛВ122230220372, його видано 22 лютого 2023 року.

ЖК На Кондукторській 26 візуалізація
Візуалізація ЖК “На Кондукторській, 26”

Місце розташування комплексу відображено в його назві – будинок знаходиться по вулиці Кондукторській, 26. Це Франківський район Львова, мікрорайон Богданівка.

ЖК «На Кондукторській, 26» – це один 5-поверховий монолітно-каркасний будинок на 12 квартир з підземним паркінгом на 12 паркомісць (з ліфтом). Прибудинкова територія закрита для сторонніх, на ній розміщені дитячий та спортивний майданчики, облаштоване місце для відпочинку.

Стіни будинку з керамоблоків, утеплені пінополістиролом. Для опалення у квартирах встановлені індивідуальні котли.

В цьому будинку у забудовника в наявності декілька планувань 1-кімнатних квартир площею 55-66 кв.м. Вартість квадратного метра в них становить $1,7 тис., тож мінімальна ціна квартири сягає $93,5 тис.

  • Девелопер: Житло Капітал
  • Офіційний сайт ЖК «На Кондукторській, 26» – н\д
  • Взяти участь в обговоренні проєкту можна на форумі блогу чи у телеграм-чаті інвесторів.

ЖК Greenville Park Lviv

На початку весни 2023 року отримав Сертифікат готовності до експлуатації черговий будинок ЖК Greenville Park Lviv. Документом № ЛВ122230228653 від 02.03.2023 року визнано добудованим будинок №11 цього ЖК.

Тож станом «на зараз» в ЖК «Грінвіль Парк Львів» вже здано 6 будинків. Ще над 6 будинками забудовник продовжує працювати і планує повністю завершити роботу над проєктом до кінця 2024 року.

ЖК Greenville Park Lviv візуалізація
Візуалізація ЖК “Грінвіль Парк”

ЖК Greenville Park Lviv зводять по вулиці Замарстинівська, 170. Це Шевченківський район міста, мікрорайон Замарстинів.

ЖК Greenville Park Lviv – це доволі великий проєкт нової забудови Львова. До складу ЖК має увійти 12 будинків-секцій перемінної (від 3 до 16 поверхів) висотності – деякі з них скомпоновані у формі підкови, що надає комплексу цікавий вигляд.

Концепція ЖК – місто в місті, тут заплановано не тільки житло (більше 1 тис. квартир), а і інфраструктурна складова, серед якої – власні паркові ділянки на дахах багатоповерхівок (приватні та загальні). Крім того, забудовник потурбується про підземні паркінги для автівок мешканців (підземні з ліфтами), торговельну складову (комерційні приміщення з фасадної сторони комплексу) та соціальну інфраструктуру (в ЖК буде дитсадок).

Внутрішній простір ЖК буде вільним від автівок – на ньому облаштують майданчики для відпочинку дітей та дорослих, прогулянкові алеї та місця для занять спортом.

Будинки ЖК – монолітно-каркасні, з заповненням стінових отворів цеглою та керамоблоками. Фасади утеплені пінополістиролом, оштукатурені та пофарбовані в контрастні кольори. Будинки підключені до централізованих комунікацій, але, як і в більшості ЖК Львова, в кожній квартирі буде власна система опалення.

В ЖК Greenville Park Lviv у забудовника можна купити готову квартиру в зданих будинках – покупцям пропонують 1- та 2-кімнатні варіанти площею 43-49 та 62 кв.м відповідно. Вартість квадратного метра в них становить $1,42-1,46 тис., тож найменша квартира коштуватиме близько $63,5 тис.

В секціях, які ще будуються, вартість квадрата стартує з $1,12 тис., тож найменша 1-кімнатна обійдеться приблизно в $45 тис. (студіо 34 кв.м, строк здачі якої призначений на 4 квартал 2024 року).

ЖК «На Угорській,14» (Мальви)

На початку року отримали Сертифікат готовності до експлуатації два будинки скандального львівського ЖК «На Угорській,14» (Мальви) – документом за № ІУ123221223887  від 06.01.2023 року офіційно визнано збудованими будинки №№ 5 та 6 цього проєкту.

Зауважу, що де-факто комплекс повністю збудований, але через судові тяганини юридичне введення будинків затрималось більше ніж на 3 роки. Тепер забудовнику залишилось отримати Сертифікат готовності на будинки №№ 7 та 8 – і проєкт офіційно буде повністю завершено.

ЖК На Угорській 14 візуалізація
Візуалізація ЖК “На Угорській, 14”

Адреса комплексу відповідає його назві, а адміністративно ЖК «На Угорській, 14» відноситься до Сихівського району Львова (мікрорайон Новий Львів). У складі комплексу – 8 будинків заввишки 10 поверхів. В ЖК налічується більше 700 квартир, є підземний паркінг на 200 паркомісць та дитячий садочок.

Збудовані будинки за монолітно-каркасною технологією, стіни – цегла, утеплення – пінопласт. Система опалення – індивідуальна в кожній квартирі.

Наразі у девелопера немає вільних квартир в цьому ЖК, тож квартиру в збудованих будинках ЖК «На Угорській, 14» (Мальви) можна шукати лише на вторинці.

ЖК Washington City

В лютому року отримав Сертифікат готовності до експлуатації будинок №2 ЖК Washington City – це підтверджено документом за № ЛВ122230210576 від 13.02.2023 року. Зауважу, що хоча де-юре будинок вважається готовим до прийому мешканців, де-факто він ще будується, і девелопер обіцяє інвесторам його здачу у 4 кварталі 2023 року.

ЖК Вашингтон Сіті візуалізація
Візуалізація ЖК “Вашингтон Сіті”

ЖК Washington City зводять у Личаківському районі Львова по вулиці Джорджа Вашингтона, 1. Поблизу – розвинена соціально-побутова інфраструктура, парк «Погулянка», зупинки громадського транспорту.

До складу комплексу мають увійти 5 будинків (8 секцій) заввишки 9-15 поверхів, бізнес-центр класу А, підземний паркінг на 300 паркомісць, громадські та комерційні приміщення. Цікаві архітектурні рішення проєкту (перемінна поверховість, заокруглені лінії фасадів, велика площа фасадного скління, контрастне оздоблення) надають комплексу індивідуальності та забезпечують затишок і комфорт для мешканців.

В ЖК спроєктовані: вільний від автівок та облаштований внутрішній двір, підземний паркінг, об’єкти соціально-побутової інфраструктури.

Монолітно-каркасні будинки проєкту зі стінами з газоблоків та керамоблоків обумовлюють різноманіття планувань майбутніх квартир – їх, до речі, має з’явитися більше 500. Теплі фасади (пінопласт) та індивідуальні системи опалення дозволять власноруч регулювати мікроклімат в кожній квартирі.

В другому «зданому» будинку ЖК Washington City у девелопера залишилось декілька 1-кімнатних квартир площею 43-45 кв.м. Вартість квадратного метра в них становить $1,2-1,4 тис., тож мінімальна ціна квартири – $51,5 тис.

ЖК «Парк Арена»

В лютому отримав Сертифікат готовності до експлуатації будинок №2 ЖК «Парк Арена». Номер документа ЛВ122230216319, він датований 23.02.2023 року.

ЖК Парк Арена візуалізація
Візуалізація ЖК “Парк Арена”

ЖК «Парк Арена» зводять у Сихівському районі Львова, поблизу стадіона «Львів Арена» – і це, як на мене, зумовило назву проєкту. Точна адреса новобудови – вулиця Стрийська, 121 та 131.

У складі комплексу лише один будинок – на 7 секцій, 6-10 поверхів та 620 квартир. Окрім житла, тут запроєктовані підземний паркінг на 411 паркомісць,  бізнес-центр та комерційні приміщення. Територія ЖК буде закритою для сторонніх та автівок, її прикрасять ландшафтним дизайном та укомплектують дитячим і спортивним майданчиками.

Як і всі сучасні багатоквартирні будинки, ЖК «Парк Арена» зводять за монолітно-каркасною технологією. Стіни – керамоблоки, утеплення – пінопласт з поясами безпеки з мінвати, індивідуальні системи опалення в кожній квартирі.

В ЖК вже здані в експлуатацію дві секції, і у девелопера в них залишились лише великі дворівневі квартири площею від 86 кв.м. Вартість квадратного метра в них становить близько $1 тис., тож потягне така квартира на суму від $83 тис.

В секціях, які ще будуються, у забудовника більший вибір – наприклад, можна обрати 1-кімнатну площею від 50 кв.м в секції №4 (запланований строк здачі – 3 квартал 2024 року). Вартість квадрата в них стартує з $860, тож сума інвестиції становитиме від $ 41,5 тис.

ЖК «Малоголосківські пагорби»

В лютому отримала Сертифікат готовності до експлуатації третя черга (3 секція будинку Т3) ЖК «Малоголосківські пагорби» – номер документу ЛВ122230208460.

ЖК Малоголоськівські пагорби візуалізація
Візуалізація ЖК “Малоголосківські пагорби”

Цей ЖК зводять по вулиці Малоголосківській в Шевченківському районі Львова. До складу комплексу входять 12 житлових будинків заввишки 5-12 поверхів, дитячий садочок та комерційна складова: магазини, кав’ярні, салони тощо. Для автівок мешканців спроєктований підземний паркінг та гостьові паркомісця.

Ще до російської агресії забудовник здав в експлуатацію дві черги проєкту: будинки П1-П4, Д1-Д5, а вже після навали (наприкінці 2022 року) в експлуатацію були введені секції Т1 та Т2. Тож, здавши секцію Т3, забудовник завершив роботу над цим проєктом.

Будинки комплексу збудовані за монолітно-каркасною технологією. Цегляні стіни, мінеральна вата в якості утеплювача, індивідуальне опалення квартир – технічні характеристики домів типові для Львова.

В цьому проєкті у девелопера залишилось лише декілька великих квартир – 3-кімнатних, площею 84 та 114 кв.м. Вартість квадратного метра в них становить $1250, тож обійдуться вони в суми $105 тис та $142,5 тис. Більше квартир в цьому ЖК можна знайти на вторинці.

P.S. Я вітаю всіх забудовників та інвесторів зданих новобудов і бажаю затишного та безпечного життя в нових квартирах! Доповнюйте перелік зданих ЖК у коментарях на форумі чи в тг-чаті інвесторів новобудов.


13 відповідей
Читайте всі 13 коментарів на форумі: ЖК Заходу України, що отримали Сертифікат з початку війни