Готові квартири на виплат в передмісті столиці

Поглянувши на пропозиції розтермінування від столичних забудовників, вирішила дізнатись, на яких умовах та в яких ЖК можна придбати квартиру на виплат від забудовника в передмісті столиці. Спойлер: є доволі цікаві варіанти.

Готові квартири на виплат в передмісті столиці

Згідно даних ЛУН Статистика, з 391 ЖК, які продають в Київській області, розтермінування від забудовника пропонують у 281 комплексі.

При цьому я помітила, що девелопери, які працюють в передмісті столиці, активніше за своїх київських колег використовують не стандартизовані, а персоналізовані умови розтермінування. Тобто в передмісті частіше оговорюються умови виплат з кожним конкретним інвестором окремо – і сума першого внеску, і строк розстрочки, і інші нюанси.

Як на мене, це непогана практика, адже вона дозволяє сторонам домовитись на прийнятних та найбільш вигідних для кожного умовах. Але вона ж може свідчити і про достатньо високий дефіцит попиту на нові квадратні метри – а також пов’язані з цим зміни у маркетинговій стратегії забудовників.

Проте про рівень попиту та пропозиції пропоную поговорити іншим разом. А зараз давайте дивитись на цікаві типові варіанти розтермінування, які пропонують забудовники передмістя столиці.

ЖК «Атлант на Київській» (Бровари)

Непогані умови розтермінування діють в ЖК «Атлант на Київській» – тут забудовник пропонує готові квартири на виплат строком до 3 років з першим внеском від 30%.

ЖК Атлант на Київській візуалізація
Візуалізація ЖК “Атлант на Київській”

Житловий комплекс «Атлант на Київській» збудований в Броварах по вулиці Київська – в районі нової забудови міста. Поблизу від «Атланта» розташовано багато інших нових ЖК: «Діамант», «Саванна Сіті», «Лісовий Квартал» та ін.

Також в цьому мікрорайоні непогана інфраструктура: поруч супермаркет Novus, гіпермаркет «Епіцентр», ТРЦ «Термінал», різноманітні салони, крамниці та кав’ярні, працюють дитячі садочки, школи та заклади позашкільної освіти.

Ще один «плюсик» розташування ЖК «Атлант на Київській» – зручний транспортний зв’язок зі столицею: поруч розташована зупинка маршруток, на яких можна дістатись столиці приблизно за 40 хвилин (ст. метро «Лісова»). Шлях автівкою до Києва займе приблизно 20-25 хвилин.

ЖК «Атлант на Київській» складається з 5 будинків заввишки 25 поверхів, в яких розміщується майже 2 тис. квартир. Майже всі вони мають своїх власників – всі будинки ЖК добудовані та введені в експлуатацію (наприкінці 2022 року Сертифікат готовності до експлуатації отримали два останні будинки проєкту).

Але у забудовника залишилось декілька 1-кімнатних квартир площею 34,5 кв.м, 41,5 кв.м та 46,5 кв.м, вартість квадратного метра в яких становить близько $800. Найменша вартість квартири – $28 тис., тож за умовами розтермінування перший внесок по ній становитиме $8,5 тис., а щомісячний внесок – від $550.

ЖК «Сіті Парк» (Ірпінь)

Придбати готову квартиру в розстрочку від забудовника можна і в ЖК «Сіті Парк». Перший внесок має бути не нижчим за 60% повної вартості квартири, а залишок треба виплатити максимум за 3 роки.

ЖК Сіті Парк візуалізація
Візуалізація ЖК “Сіті Парк”

ЖК «Сіті Парк» збудований в Ірпені, по вулиці Чехова, 27. Поруч – інші новобудови різного ступеню готовності (будується ЖК «Центральний-2», збудовані ЖК «Чехов Парк Квартал», «Суворов» та «Панорамний», заморожені ЖК «Панорамний-2», «Шервуд Парк», «Княжий двір»), центральний парк Ірпеня, різноманітні магазини, салони та кав’ярні, дитячі садочки та школи.

У складі «Сіті Парк» –  два 4-секційні будинки заввишки 17 поверхів, в яких розміщується більше 1 тис. квартир. У складі ЖК є й комерційні площі, в яких відкриваються різноманітні магазини та заклади обслуговування – тож в комплексі поступово розвивається власна інфраструктура.

В цьому ЖК у забудовника залишився непоганий вибір готових квартир – можна обирати з 1-, 2- або 3-кімнатних варіантів площею від 40, 58 та 69 кв. м відповідно. Вартість квадратного метра в них стартує з $700-900 (в залежності від параметрів житла), а мінімальна вартість квартири складає $37 тис.

Перший внесок за таку квартиру становитиме $22 тис., а щомісячний платіж – близько $400.

ЖК Park Plaza (Чабани)

В цьому ЖК забудовник пропонує готові квартири на виплат строком до 2 років за умови першого внеску від 30% – як на мене, доволі непогані умови.

ЖК Парк Плаза будинок
Будинок ЖК “Парк Плаза”

ЖК «Парк Плаза» – це клубний 15-поверховий будинок, збудований в Чабанах по вулиці Юності. До столиці звідси можна доїхати приблизно за 10 хвилин автівкою, а громадським транспортом до найближчої станції метро «Теремки» шлях займе близько 20-25 хвилин – його зупинка, до речі, знаходиться за 300 метрів від будинку.

Поруч з новобудовою є вся інфраструктура: зупинки громадського транспорту, декілька магазинів, дитячі садочки та школа. А ще – чудове озеро, біля якого приємно відпочити в будь-яку пору року.

Комплекс має власну, закриту для сторонніх територію, підземний паркінг для автівок та невеличкий наземний майданчик для паркування. На першому поверсі – комерційні приміщення для розміщення власної інфраструктури.

В ЖК Park Plaza налічується 192 квартири, і, хоча будинок було введено в експлуатацію ще навесні 2021 року, деякі й досі не знайшли власників. Тут можна обрати 1- або 2-кімнатну квартиру площею від 39 та 59 кв.м відповідно.

Вартість квадратного метра тут стартує з $800-950 (в залежності від параметрів квартири), тож найдешевший варіант обійдеться в суму приблизно $39 тис. (1-кімнатна площею 39 кв.м).

Перший внесок за таку квартиру становитиме майже $12 тис., а щомісячний платіж – від $1,1 тис.

  • Замовник будівництва: Будеко-2016
  • Офіційний сайт проєкту ЖК Park Plaza
  • Детальніше почитати в блозі про ЖК «Парк Плаза» можна тут, а почути відгуки від інвесторів та мешканців – тут

ЖК «Софіївська Сфера» (Софіївська Борщагівка)

В цьому ЖК забудовник пропонує непогані умови розтермінування на готові квартири: перший внесок від 30%, а залишок потрібно виплатити за 2,5 роки (тобто за 30 місяців).

ЖК Софіївська Сфера візуалізація
Візуалізація ЖК “Софіївська Сфера”

ЖК «Софіївська Сфера» – це доволі великий ЖК, який почали будувати майже 10 років тому в Софіївській Борщагівці вздовж вулиці Соборної. За цей час забудовник встиг збудувати, здати в експлуатацію та заселити більше 20 будинків, а всього до складу ЖК має увійти більше 40 будинків.

Всі вони середньоповерхові (заввишки 10 поверхів) та складаються з декількох секцій, тож не дивно, що загалом у комплексі має з’явитися близько 5 тис. квартир. Звісно, окрім них в комплексі з’являються і об’єкти власної інфраструктури: крамниці, салони, кав’ярні тощо.

Будівництво нових домів в «Софіївській Сфері» йде повільними темпами, але девелопер пропонує квартири в уже зданих будинках – в них можна обрати 1- або 2-кімнатну квартиру площею від 37 та 47 кв.м відповідно.

Вартість квадратного метра в них починається від $820-850, а найдешевша квартира коштує близько $31,5 тис. (1-кімнатна площею 37 кв.м). До речі, 2-кімнатна площею на 10 кв.м більше, коштує не набагато дорожче – $38,5 тис.

Якщо розглядати придбання 1-кімнатної квартири на виплат, то перший внесок по ній становитиме приблизно $10 тис., а щомісячний платіж – близько $750.

  • Девелопер: Сфера Житлобуд
  • Офіційний сайт проєкту ЖК «Софіївська Сфера»
  • Детальніше почитати в блозі про ЖК «Софіївська Сфера» можна тут, а почути відгуки від інвесторів та мешканців – тут

ЖК Agam (Крюківщина)

Ще один збудований житловий комплекс у передмісті столиці, в якому можна купити готову квартиру у забудовника на виплат. За умовами, перший внесок має становити не менше 50% повної вартості квартири, а остаточну суму потрібно виплатити за 2 роки.

ЖК Агам візуалізація
Візуалізація ЖК “Агам”

ЖК «Агам» – це 4 будинки заввишки 10 поверхів, в яких розміщується майже 600 квартир. Збудовані вони в Крюківщині – в тій її частині, яка межує з Вишневим та активно забудовується.

Поруч знаходиться багато інших новобудов: ЖК «Баварія Сіті», «Піонерський квартал», «Сакура», «Акварелі» та ін. До столиці звідси недалеко – за 2 км вже знаходиться Окружна дорога, а до найближчої станції метро «Теремки» – 10-15 хвилин громадським транспортом, зупинка якого знаходиться поруч з ЖК.

Будинки комплексу розташовані по периметру ділянки забудови, що дозволило створити в ЖК закритий внутрішній двір, який прикрашено зеленими насадженнями та облаштовано дитячим та спортивним майданчиком. Для автівок мешканців передбачений паркінг та облаштовані гостьові паркомісця. На перших поверхах будинків – комерційні площі призначені для розміщення власної інфраструктури.

Будинки ЖК Agam були введені в експлуатацію вже давненько, в 2019-2021 роках. Але у девелопера досі є в наявності 1-, 2- та 3-кімнатні квартири. Площа житла – різна: є студіо від 25 кв.м, є повноцінні 1-кімнатні від 38 кв.м, є 2-кімнатні від 69 кв.м та 3-кімнатні від 89 кв.м.

Вартість квадратного метра в них становить $850-1000, в залежності від параметрів нерухомості. Найдешевша квартира в ЖК «Агам» обійдеться в трохи більше $25 тис. (студіо площею 25 кв.м).

Перший внесок за таку квартиру становитиме від $13 тис., а щомісячний платіж – від $520.

  • Забудовник: ТОВ «ЖК Реал»
  • Офіційний сайт проєкту ЖК Agam
  • Детальніше почитати в блозі про ЖК «Агам» можна тут, а почути відгуки від інвесторів та мешканців – тут

P.S. Доповнюйте добірку актуальною інформацією про умови розтермінування в цих та інших ЖК передмістя столиці!


4 відповіді
Приєднуйтесь до обговорення на форумі: Готові квартири на виплат в передмісті столиці