ЖК Hvoya в Пущі-Водиці

Навесні столичні забудовники трохи активізувались, та й цікавість інвесторів до новобудов підвищилась, тому я із задоволенням повертаюсь до формату оглядів житлових комплексів.

А почати вирішила з ЖК Hvoya, який вже майже збудований у курортній Пущі-Водиці – але, як то кажуть, є в ньому «свої нюанси», на які варто зважити, приймаючи рішення про інвестицію. Читайте, що мені вдалося з’ясувати про цей ЖК.

ЖК Хвоя візуалізація
Візуалізація ЖК Hvoya

Як я вже зазначила, ЖК Hvoya знаходиться у мікрорайоні Пуща-Водиця, який адміністративно належить до Оболонського району столиці. Це курортна частина міста, в якій є ліси та озера, і в якій ще до жовтневого заколоту розташовувались, здебільшого, дачі заможних киян, а за радянщини – заклади для оздоровлення та відпочинку, а також багатоквартирна житлова забудова.

Нині ситуація трішки змінилась: лісів поменшало, санаторії та бази відпочинку майже зникли (до речі, цей ЖК зводять на місці колишнього санаторію ім. 1 Травня), а багатоквартирних будинків побільшало. Але тут досі залишилось чудове озеро з пляжною зоною та неймовірна природа.

ЖК Hvoya на карті
Місцерозташування новобудови

Новобудову зводять по вулиці Юнкерова, 37 – поблизу озера та неподалік від зупинок громадського транспорту, яким можна дістатись до станцій метро «Контрактова площа» через площу Шевченка (трамвай №12), «Оболонь» (трамвай №17), «Академмістечко» (автобус №30, маршрутка №391) та «Нивки» (маршрутка №719).

В Пущі-Водиці є не тільки рекреаційна, а й соціально-побутова інфраструктура. На відстані до 10 хв пішки від ЖК Hvoya розташовані дитячий садочок та школа, різноманітні міні-маркети, кав’ярні тощо. На великий шопінг та за розвагами можна відправитись до ТРЦ «Лавіна Мол», куди хвилин за 10 дістанетесь автівкою або за 20 – громадським транспортом. Крім того, від ЖК можна зручно доїхати до Оболоні з її ТРЦ та іншими розважальними закладами.

Власна інфраструктура буде в наявності і в самому ЖК – на перших поверхах деяких секцій тут передбачені комерційні приміщення. Планується, що в них точно з’являться магазин та кав’ярня, а що буде ще – покаже час.

Щодо самої новобудови, то ЖК Hvoya являє собою 4-поверхову 8-секційну будівлю, яка в плані має Е-подібну конфігурацію. Особисто я не в захваті від такого розташування – мені здається, що кутові та перпендикулярно розміщені секції дещо псують краєвиди з вікон та «перевантажують» простір.

Але тут середня з перпендикулярних секцій ( №4 на генплані) розміщена не врівень з паралельними їй секціями №№ 1, 7 та 8, що може дещо нівелювати ефект «лабіринту». До того ж вона допомагає розділити дворовий простір на дві відокремлені зони.

ЖК Хвоя генплан
Е-подібна конфігурація в плані має свої переваги та недоліки

Дворовий простір новобудови буде закритим для сторонніх та вільним від автівок – для них, до речі, в ЖК передбачений підземний паркінг. Вмістити він зможе лише 60 авто, чого для 173 квартир цього проєкту бізнес-класу замало.

Справу трішки поправить наявність гостьової парковки, але я не думаю, що вона вміщатиме багато автівок. Згідно проєкту, в ЖК має бути 98 машиномісць, тож наземна парковка, скоріш за все, вміщуватиме десь 30-40 авто. Припускаю, що питання «де залишити машину на ніч» для мешканців ЖК Hvoya стояти буде доволі гостро.

Якщо дивитись на конструктивні особливості проєкту, то будинок ЖК Hvoya має стильний зовнішній вигляд: контрастне оздоблення фасадів, велика площа скління, динамічний малюнок покрівлі – все це надає проєкту індивідуальних рис. Незважаючи на невелику поверховість, будували ЖК за монолітно-каркасною технологією.

Зовнішні стіни викладені з керамоблоків, утеплені мінеральною ватою та оздоблені клінкерною цеглою. Згідно проєкту, будинок під’єднується до централізованих мереж водопостачання та каналізування. А ось опалення квартир в новобудові буде індивідуальним.

ЖК Хвоя хід будівництва
Будинок ЖК “Хвоя” виглядає не тільки стильним, а й майже завершеним. Офіційне фото

Щодо квартир, то їх в ЖК «Хвоя» має з’явитися аж 173. Серед них є 1-, 2- та 3-кімнатні варіанти площею від 38,6 кв.м, 59 кв.м та 74 кв.м відповідно. Планування виглядають ергономічними: великі кухні-вітальні, зручні коридори, просторі санвузли, лоджії навіть в квартирах на перших поверхах.

Є тут і квартири з цікавою «фішкою». На перших поверхах розташоване житло з власним бомбосховищем – підвальним приміщенням, потрапити в яке можна з квартири. Зверну увагу тих, кого зацікавили Safety-квартири, що в бомбосховищі має бути щонайменше два виходи – інакше така схованка може перетворитись на справжню пастку. Тому тут, як запевняє забудовник, з власного бомбосховища можна потрапити до спільного коридору підземного поверху.

ЖК Хвоя генплан схема
Генплан ЖК Hvoya

Якщо говорити про вартість, то квадратний метр майбутніх квартир в ЖК Hvoya залежить від площі та кількості кімнат, а також формату розрахунку. Так, в 1-кімнатних квартирах метр коштує від $1,7 тис., в 2-кімнатних – від $1,6 тис., а в 3-кімнатних – від $1,5 тис.

Найнижча вартість майбутнього житла тут становить майже $69,5 тис. – стільки забудовник хоче отримати за 1-кімнатну квартиру площею 38,5 кв.м (вартість кв.м – $1,8 тис.). В квартирах буде чорнове оздоблення, яке виконає забудовник.

ЖК Hvoya варіанти планувань квартир
Варіанти планувань 1-, 2- та 3-кімнатних квартир в ЖК Hvoya

Розрахунок відбувається в національній валюті шляхом перерахування коштів на розрахунковий рахунок забудовника на підставі договору про попередній продаж квартири (на що звернути увагу при підписанні – тут).

При 100% оплаті курс становить 35 грн/$, але забудовник готовий співпрацювати з інвесторами на умовах розтермінування. Так, за умови 50% оплати повної вартості майбутньої квартири, залишок можна сплатити після вводу будинку в експлуатацію (планується, що Сертифікат готовності буде отримано в 3 кварталі 2023 року).

Є також розстрочка з першим внеском від 10%, але виплатити її потрібно за два місяці, до 31 липня 2023 року – тож я не дуже розумію, який в ній взагалі є сенс. Хіба що спробувати за цей час продати власне житло і спрямувати отримані кошти забудовнику.

Проєкт ЖК Hvoya на ринку представляє девелопер ZIM Capital Group, який відомий деяким інвесторам своїми проєктами ЖК PARKLAND (який дуже гарно починався, але з часом дещо знизив планку), ЖК Forest Park (який від самого початку будівництва супроводжувався скандалами) та ін.

Але замовником будівництва ЖК «Хвоя» виступає ТОВ «Пуща Білдінг» (статутний капітал 10 тис. грн), власником та засновником якого є ТОВ «Інвестиційна компанія ЗІМ». До речі, ТОВ «Пуща Білдінг» (як і інші компанії з орбіти ZIM) фігурує в декількох кримінальних справах, пов’язаних з ухиленням від сплати податків.

ЖК Hvoya будують на земельній ділянці з кадастровим номером 8000000000:85:068:0025. Її площа – майже 1 га, а цільове призначення – 02.07 «Для іншої житлової забудови».

ЖК Hvoya дані кадастру
Інформація про ділянку

Ділянка знаходиться в комунальній власності та в 2016 році була передана в оренду ТОВ «Укрсервісбуд» – для реконструкції, будівництва та експлуатації індивідуальних малоповерхових будинків.

ЖК Хвоя рішення Київської міської ради
Ділянка передана в оренду для будівництва індивідуальних, а не багатоквартирного будинку

В 2018 році після довгої судової тяганини ТОВ «Укрсервісбуд» зміг отримати містобудівні умови на проєктування – знову ж таки, на проєктування індивідуальних малоповерхових будинків.

А вже у 2019 році було отримано Дозвіл на будівництво (підкреслю!) індивідуальних малоповерхових будинків – але чомусь замовником будівництва в цьому документі значиться не ТОВ «Укрсервісбуд», а ТОВ «Пуща Білдінг».

Тому я дуже раджу потенційним інвесторам пересвідчитись, що між цими двома компаніями укладена відповідна угода щодо передачі функції замовника будівництва – аби згодом не отримати неприємного сюрпризу.

ЖК Hvoya Дозвіл на будівництво
В Дозволі на будівництво мова теж йде про індивідуальні будинки

Я раджу потенційним інвесторам перед підписанням угоди дуже уважно вичитати її текст та пересвідчитись, що забудовник має та виконує всі ТУ на підключення будтнку до комунікацій.

P.S. За традицією нагадую: інвестуючи в нерухомість, що будується, ви не купуєте квартиру. Ви купуєте у забудовника обіцянку збудувати її для вас. 

P.P.S. Доповнюйте інформацію про ЖК Hvoya в коментарях на форумі чи в телеграм-чаті інвесторів новобудов!


3 відповіді
Приєднуйтесь до обговорення на форумі: ЖК Hvoya в Пущі-Водиці