Розстрочка по-львівськи: що пропонують забудовники

Подивившись, на яких умовах забудовники столиці та передмістя пропонують новим клієнтам квартири на виплат, вирішила глянути і на аналогічні пропозиції девелоперів Львова. Що можу сказати: умови тут більш жорсткі, а кількість пропозицій на індивідуальних засадах значно вища, ніж в столиці.   

Готові квартири на виплат у Львові

Судячи з даних ЛУН Статистика, саме Львів можна назвати новою «будівельною столицею» України. З початку рашистського вторгнення, тут відновилось будівництво на 91% майданчиків (нагадаю, в Києві – лише на 54%), стартувало 35 нових проєктів (в Київській області таких нарахували лише 11), а 33 ЖК повністю розпродали квартири в будинках чи чергах, які пропонували ще до великої війни (в Києві таких лише 13).

Тому не дивно, що місцеві девелопери трохи «балувані» – і пропонують новим кліентам більш жорсткі умови розтермінування на готові квартири, ніж в столиці та передмісті: з більшим першим внеском та меншим терміном виплат.

ЖК Tiffany

В цьому житловому комплексі забудовник пропонує готові квартири у розтермінування за умови сплати першого внеску у розмірі лише від 30% вартості житла, але виплатити залишок потрібно до закінчення цього року – тобто всього за 6 місяців.

ЖК Tiffany – це два будинки, які збудовані по вулиці Пасічній у мікрорайоні Погулянка (Личаківський район Львова). Один будинок вже введений в експлуатацію влітку 2022 року, а другий очікує на Сертифікат готовності чи не зо дня на день.

ЖК Тіфані візуалізація
Візуалізація ЖК “Тіффані”

Забудовник позиціонує цей комплекс в класі бізнес – і, на мій погляд, він цілком йому відповідає:

  • цікава архітектура (перемінна поверховість 6-8-16-9 поверхів, динамічний об’єм та стильне опорядження фасадів);
  • близькість до великого парку Погулянка;
  • зручний транспортний зв’язок з центром міста;
  • розвинена соціально-побутова інфраструктура поблизу;
  • хороші технічні характеристики проєкту (монолітно-каркасна будівля зі стінами з цегли, невелика кількість квартир на поверхах, індивідуальна система опалення в кожній квартирі, підземний паркінг, облаштована та закрита прибудинкова територія тощо) – все це дозволяє ЖК надати відповідний статус.

Загалом в комплексі налічується 160 квартир, більшість з яких вже мають власників. Але у забудовника досі можна придбати 1-, 2- чи 3-кімнатну квартиру площею від 39, 57 та 95 кв.м відповідно. Вартість квадратного метра в них становить від $1,5 тис., в залежності від площі та інших параметрів квартири.

Зауважу, що забудовник виконує в квартирах чорновий ремонт: стяжку пола, штукатурку стін, монтаж системи опалення (котел + радіатори опалення), а також комплектує квартири панорамними вікнами Rehau та надійними вхідними дверима з сейфовим замком.

Найдешевша 1-кімнатна обійдеться у $70 тис. (39 кв.м, секція введена в експлуатацію) – перший внесок по ній становитиме від $21 тис., а щомісячний платіж від $8,1 тис. При цьому не виключено, що з девелопером можна буде домовитися на більш комфортний для покупця графік виплат.

  • Девелопер: Мій Дім
  • Офіційний сайт проєкту: ЖК Tiffany
  • Взяти участь в обговоренні цього ЖК можна на форумі чи у телеграм-чаті інвесторів

ЖК Globus Central Park

В цьому ЖК теж можна придбати готові квартири у забудовника на виплат – строком до року за умови сплати першого внеску в розмірі від 30% повної вартості квартири.

ЖК Globus Central Park – це два 6-поверхових будинки з підземним паркінгом, які зведені по вулиці Мечникова, що розташована на Личакові (Личаківський район Львова). Це один з прицентральних мікрорайонів міста – до площі Ринок звідси можна автівкою доїхати лише за 10 хвилин, а громадським транспортом за 20 хвилин.

Поблизу новобудови є все необхідне для комфортного життя: крамниці, кав’ярні, салони, школи, дитячі садочки та медичні заклади. В пішій доступності від комплексу знаходяться Личаківський цвинтар-музей та ботанічний сад Львівського медінституту.

ЖК Глобус Централ Парк зовнішній вигляд будинків
Будинки ЖК Globus Central Park

Комплекс позиціонується в класі преміум, що обумовлює технічні характеристики будинків. Монолітний каркас, стіни з цегли, мінеральна вата в якості утеплення, спокійні кольори оздоблення фасадів, чіткі та прості лінії будівель, світлопрозорі конструкції огороджень лоджій, різноразмірні панорамні вікна – зовні ЖК виглядає стримано, але презентабельно.

Квартири покупцям передаються у стані «з чорновим ремонтом» – забудовник готує квартири під оздоблення та встановлює в них панорамні бельгійські вікна Reynaers Aluminium, якісні металеві протипожежні двері та німецькі двоконтурні газові котли Viessmann.

Вартість квадратного метра квартир в ЖК «Глобус Централ Парк» стартує з $2,2 тис., а найдешевша квартира обійдеться в $105,5 тис. Якщо оплачувати її в розтермінування, то перший внесок по ній складе від $32 тис., а щомісячний внесок становитиме від $6,1 тис.

  • Девелопер: Globus
  • Офіційний сайт проєкту: ЖК Globus Central Park
  • Взяти участь в обговоренні цього ЖК можна на форумі чи у телеграм-чаті інвесторів

ЖК San Marco

В ЖК «Сан Марко» можна придбати у забудовника готову квартиру на виплат строком до року з першим внеском від 50%.

Цей житловий комплекс знаходиться у найближчому передмісті Львова – селі Сокільники, яке межує з містом та розташоване у внутрішньому колі львівської Кільцевої дороги. Тобто ЖК може похвалитися зручним транспортним зв’язком з містом: до центру Львова (близько 7 км) на автівці можна дістатись лише за 15 хв, а громадським транспортом – за півгодини.

Поруч з «Сан Марко» є магазини, дитячі садочки та школа, в пішому доступі – великий аквапарк «Пляж» та парк Боднарівка, до яких можна навіть пішки дістатись за 15-20 хвилин.

ЖК Сан Марко візуалізація
Візуалізація ЖК San Marco

ЖК San Marco – це один 2-секційний будинок заввишки 7 поверхів, в якому знаходиться 70 квартир. Перші два поверхи новобудови займає 2-поверховий стилобат-прибудова, в якому розміщений торговий центр, а під будинком знаходиться підземний паркінг. Збудований комплекс за монолітно-каркасної технологією, стіни – цегла, утеплення – мінеральна вата. В будинку змонтована система опалення.

Хоча комплекс вже майже два роки як зданий в експлуатацію (Сертифікат готовності отримано у 2 кварталі 2021 року, але поштової адреси у будинку досі немає), у забудовника в ньому ще можна придбати 1- або 2-кімнатну квартиру – щоправда, вибір є тільки серед великих квартир, площею від 47 та 90 кв.м. Зате вільні квартири мають цікаві планування та навіть величезні тераси. Крім того, у всіх квартирах забудовник виконав чорновий ремонт.

Вартість квадратного метра в квартирах ЖК San Marco становить $850, тому навіть незважаючи на великі площі, повна вартість житла тут не вражає уяву – вона стартує з $40 тис. за 1-кімнатну та близько $77 тис. за 2-кімнатну. Якщо говорити про розтермінування, то перший внесок по найдешевшій 1-кімнатній становитиме $20 тис., а щомісячний внесок по ній – від $1,65 тис.

  • Девелопер: ВІР-Західбуд
  • Офіційний сайт проєкту ЖК San Marco: н\д
  • Взяти участь в обговоренні цього ЖК можна на форумі чи у телеграм-чаті інвесторів

ЖК Viking Park

В ЖК «Вікінг Парк» можна купити у забудовника готову квартиру в розстрочку строком до 2 років з першим внеском від 50% її повної вартості.

Цей житловий комплекс збудований у Сихівському районі Львова, по вулиці Зеленій (мікрорайон Пасіки). До центру міста звідси далеченько – близько 20 хвилин автівкою чи більше за півгодини громадським транспортом, але цей мікрорайон можна назвати перспективною новою забудовою міста, адже тут активно ростуть інші сучасні ЖК.

ЖК Вікінг Парк візуалізація
Візуалізація ЖК Viking Park

ЖК Viking Park позиціонується у класі бізнес – і на мій погляд цілком йому відповідає. Індивідуальна архітектура, яка надає будинкам вигляд океанського лайнера, сучасні технології будівництва, передові інженерні рішення та комфортні квартири – все це реалізовано у ЖК.

У складі комплексу не тільки житлова частина, представлена 8 будинками, а й бізнес-центр та комерційна компонента з супермаркетом, фітнес-клубом, кав’ярнями тощо. Внутрішня територія комплексу закрита для сторонніх та автівок – для них в ЖК є підземний паркінг.

В новобудові налічується майже 400 квартир, і серед них у забудовника ще залишилось вільними декілька 2-кімнатних варіантів площею від 64 кв.м. Вартість квадратного метра в них стартує з $1,2 тис., а мінімальна повна вартість готової квартири становить $84 тис.

Тож якщо купувати таку квартиру в розтермінування від забудовника, перший внесок по ній має становити не менше, ніж $42 тис., а щомісячний внесок – від $1750.

ЖК по вул. Вернигори, 23

В цій новобудові можна придбати квартиру на виплат від забудовника за умови першого внеску від 70% повної вартості нерухомості, а залишок потрібно виплатити за 6 місяців, до кінця 2023 року.

Клубний будинок ЖК по вул. Вернигори, 23 візуалізація
Візуалізація клубного будинку ЖК по вул. Вернигори, 23

ЖК «По вул. Вернигори» – це невеликий клубний будинок заввишки 5 поверхів лише на 12 квартир. Розташований він в Привокзальному мікорайоні Залізничного району Львова, по вулиці – вгадаєте? правильно! – Вернигори.

Забудовник позиціонує комплекс в класі комфорт – і загалом заявленому класу новобудова відповідає. Але зверну увагу потенційних покупців квартири в цьому будинку на той факт, що вже незабаром поруч може розпочатися нове будівництво клубного будинку по вул. Вернигори, 17-29, тож на деякий час про побутовий комфорт можна буде забути.

ЖК «По вул. Вернигори, 23» збудовано за монолітно-каркасною технологією. Стіни – цегла, утеплення фасаду – мінеральна вата. В кожній квартирі індивідуальна система опалення.

У забудовника в наявності є декілька вільних 1-кімнатних квартир площею 89 кв.м. В квартирах виконано чорновий ремонт та змонтовано систему опалення. Вартість квадратного метра в них складає $1,2 тис., тож квартира коштуватиме близько $107 тис.

Якщо скористатись розтермінуванням, то перший внесок за таку квартиру має становити біля $75 тис., а щомісячний внесок – близько $5,5 тис.

  • Девелопер: Aurbud
  • Офіційний сайт проєкту ЖК «По вул. Вернигори, 23»: н/д
  • Взяти участь в обговоренні цього ЖК можна на форумі чи у телеграм-чаті інвесторів

P.S. Доповнюйте добірку актуальною інформацією про умови розтермінування в цих та інших львівських ЖК!


1 відповідь
  • На перегретый рынок Львова сейчас можно смотреть только с иронией 🙂
    Если рассматривать как новое место для жизни для внутренне перемещенных людей – то Франковск лучше по всем пунктам и на порядок доступнее.
    А если как инвестицию – то следует подождать как ситуация уляжется, инвесторы схлынут назад в Киев/Одессу, а “місцеві трохи «балувані» девелопери” столкнутся с реальностью и снова придется включить свой режим показного радушия и приятных цен с рассрочками.
    Зачем сейчас ввязываться в первичку Львова, да еще на начальных стадиях – ну разве что если деньги некуда девать 🙂

Приєднуйтесь до обговорення на форумі: Розстрочка по-львівськи: що пропонують забудовники