Точный расчет: подсчитываем расход материалов для отделки

Читати огляд
8 відповідей
  • Ирина, спасибо за ваш чат “Где в Киеве купить хорошо” в телеграмме, он очень удобен для инвесторов. Было бы круто, если бы создали такой же чат для обсуждения ремонтов, так как флудить в основном чате не хочется, а вопросов очень много

    Kyiv Sky
    Дякую за матеріал. Саме збираюсь братися за проектування ремонту. Спочатку про інструменти проектування. Для замірів площинності пропонується довгий рівень і ма...

    Не зовсім ясно до чого винаходити велосипед. З 2000-х прогрес не стояв на місці. Саморобна 3-х метрова лінійка це сильно) Одне ви написали точно – краще зразу порадитись з фахівцями, можна навіть декількох незалежних. А собі залишити вибір художників які намалювали картинки для шпалер чи інші забаганки.

    Алекс
    30х30 см, то ее площадь составляет 9 кв.см (0,09 кв.м) ПрофессиАналка считает, видно сразу )))

    Алекс, сорри, нули “потерялись”:)
    Уже исправила, спасибо за внимательность!

    Спасибо, очень информативно и полезно.

    Алекс
    01.03.2021 о 10:32

    30х30 см, то ее площадь составляет 9 кв.см (0,09 кв.м)
    ПрофессиАналка считает, видно сразу )))

    Kyiv Sky
    Дякую за матеріал. Саме збираюсь братися за проектування ремонту. Спочатку про інструменти проектування. Для замірів площинності пропонується довгий рівень і ма...

    Для оценки ровности плоскости используется лазерный нивелир параллельно плоскости, и тыкайте линейкой где-угодно.

    Дякую за матеріал. Саме збираюсь братися за проектування ремонту.
    Спочатку про інструменти проектування. Для замірів площинності пропонується довгий рівень і маячки. Що таке маячки не дуже собі уявляю (наліпки з написами в западинах?). Собі я би виготовив для замірів дерев’яну лінійку необхідної довжини (2.5-2.7м). З кроком 10 сантиметрів йдуть отвори для штифтів заміру глибини. В отвори вставляються штифти з бамбукових паличок або довгих гвіздків. При підлозі і попід стелею закріплюються опорні лінійки з дотриманням площинності та вертикальності. Далі тестову лінійку приставляємо в позиції виміру. В Excel’і на Ноутбуці реєструємо довжини штифтів-вимірювачів.
    Вся реєстрація і розрахунки – в тому ж таки Excel’і. (Може бути будь-який табличний процесор, наприклад, Google-таблиці.) Рулетка для замірів, листок паперу для реєстрації і калькулятор для розрахунків – інструментарій грубого (нульового) обліку. Рулетку можна покласти в кишеню, але реально виміряти нею відрізок довший за 1.5м самостійно важкувато. (Інколи трапляється так – виміряв, поки дійшов до листка записати то вже забув результат.) Думаю придбати собі електронний вимірювач (лазерна крапка, замір ультразвуком).
    .
    Знайшли нерівності, чи потрібне абсолютне вирівнювання? Якщо згори планується натяжна стеля, тоді так. Планка верхньої конструкції має прилягати до стіни. Принаймні в цьому місці потрібно вирівнювання і для плінтуса те саме бажано. Плавна нерівність (виступ/западина) розміром до 1см на довжині 1м думаю для ока помітною не буде. Та все ж потрібно радитися з фахівцями справи. (У мене був варіант – частина стіни монолітна, продовження з блоків, майстер прикладає лінійку і демонструє, що блочна частина поступово повертає на 5 см, а я цього не помічав.) Якщо стелю будете власноруч штукатурити і фарбувати, тоді і нерівності стіни менш критичні.
    Нерівності типу “виступ” невеликої площі думаю легше спиляти куто-шліфувальною машиною аніж використовувати додаткові кількасот кілограмів суміші (1м2 зачистили і втричі зменшили обсяг робіт вирівнювання на інших 5-15м2).
    Послідовність робіт. На третій ілюстрації показано фарбування стіни на тлі наявної лакованої підлоги. Здається мені, що стіни потрібно робити раніше. Дійсно, під час самостійного ремонту можна вже жити (а необроблені стіни вважати “стилем лофт”) – тоді підлога потрібна. Не дивився ще по цінам, припускаю, що якась тимчасова технологічна підлога можлива (розкатати і закріпити лінолеум).
    Про плитку йдеться наприкінці статті. Знову питання про послідовність. Я би першими готував кухню і санвузол, які необхідні для життєзабезпечення. Теоретично кухня може бути тимчасово кімнатою мешкання. Чи для майстрів з ремонту буде зручніше – змити бруд, перекусити.
    Щодо розрахунків і витрат матеріалів. Для переважно самостійного виконання – одна версія розрахунку і максимально точна. Для варіанту найму виконавців – інша, приблизна версія для попередньої оцінки витрати коштів на матеріали і роботи з тим щоб мати базу порівняння з оцінками сторони виконавців. І тут варто очікувати, що вони будуть вираховувати ступінь обізнаності замовника, його психологічну стійкість чи фіксуються на папері (комп’ютері) всі числа, розрахунки, домовленості. Часто можна почути, що виконавці (прораб від бригади) намагаються зафіксувати за собою психологічно “вищу позицію”, маніпулювати замовником, нав’язувати свій, зручний їм варіант виконання, свої матеріали тощо. Запропонувати купу своїх “супер-пупер” покращень (“як роблять нормальні люди, а не якісь лохи”), зруйнувати ваш проект і заплутати, щоб далі нав’язувати свої варіанти і ціни, які не зможете контролювати без нового проекта.
    .
    В будь-якому випадку виконання вважаю потрібен проект ремонту. Опускаю тут слово Дизайн, за яким уявляються красиві картинки. В 3d візуальній моделі картинка – оздоблення та меблі – лише перший зовнішній візуальний шар. І мають бути картинки-проекти для для всіх внутрішніх шарів, які легко розгортаються в масштабні 2d креслення, готові для друку, або пересилання на інший пристрій візуалізації. І для кожного шару має бути специфікація (код, призначення, комунікації, матеріали, черга виконання тощо), відповідна сторінка в табличному процесорі з даними та розрахунками. І в цих же таблицях автоматично відбувається розрахунок на основі введених даних. Не вкладаєтесь за розрахунком в бюджет – дивитесь на чому можна заощадити. Дивитесь розподіл витрат в часі відповідно до послідовності робіт.
    .
    Десь так я собі уявляю на основі ремонтного досвіду початку 2000-х, читання тем на форумах про дизайн і ремонт. Особисто мене цікавлять такі варіанти оздоблення кімнати:
    > фотошпалери на замовлення (наприклад щось з картин Катерини Білокур);
    > обшивка стін готовими панелями (наприклад тканина на дерев’яній решітці, ніде не зустрічав такого – моя ідея)
    > скляна панель-вітраж із внутрішньою підсвіткою (оздоблення + освітлювальний прилад).

    Точный расчет: подсчитываем расход материалов для отделки Собираясь начать ремонт в своей свежепостроенной квартире, желательно хотя бы примерно прикинуть, во сколько это мероприятие обойдется. А чтобы понять это, необходимо хотя бы примерно представлять, сколько материалов потребуется для ремонта. Ведь ошибки как в одну, так и в другую сторону будут сопряжены с дополнительными затратами — денег, времени или нервов. Я решила помочь в этом нелегком деле и собрала формулы и полезные советы по вычислению необходимого количества мешков штукатурки, банок краски, рулонов обоев и керамической плитки.
    Продолжение читайте в моём обзоре Точный расчет: подсчитываем расход материалов для отделки