ЖК «Ідеаліст» на Сирці

Чергова столична новобудова, про яку піде мова в цьому короткому огляді – ЖК «Ідеаліст». Подивимось, яким його бачить забудовник та що він пропонує інвесторам цього проєкту?

ЖК Ідеаліст візуалізація
Так виглядатиме будинок ЖК “Ідеаліст”

Майданчик ЖК «Ідеаліст» розташований в Шевченківському районі столиці по вулиці Жаміла Жабаєва, 5. Це Сирець, або навіть точніше Волейків – тихий та зелений мікрорайон, який має непогане сполучення з центральною частиною міста. Дістатись до неї автівкою можна Берестейським проспектом (пр. Перемоги) – шлях займе якихось 15-20 хвилин, якщо без пробок.

А ось громадського транспорту тут дещо не вистачає – поблизу новобудови його просто немає. Найближча зупинка трамваїв та маршруток знаходиться десь за 10 хвилин пішки від майбутнього комплексу, по вулиці Дегтярівська. А на відстані 15-25 хвилин пішки розташовані станції метро «Сирець» (зелена гілка) та «Берестейська» (червона гілка), поблизу яких зупиняються численні маршрутки, автобуси та тролейбуси.

ЖК Ідеаліст на карті
Місце розташування новобудови

Щодо оточуючої інфраструктури, то поблизу з ЖК «Ідеаліст» є все, що необхідно для комфортного життя: крамниці та магазини, дитячі садочки та школи, відділення банків та різноманітні салони, кав’ярні та клуби. До речі, в самому будинку теж з’являться заклади, які підвищують комфортність життя – на першому поверсі новобудови передбачені комерційні площі.

Поруч з новобудовою (за декілька сот метрів) знаходиться будівля посольства США, що гарантує підвищену пильність до мікрорайону з боку правоохоронних структур. Також поблизу майбутнього ЖК розкинулись аж три парки: Сирецький парк, парк Нивки та парк Дубки, які забезпечать мешканців не тільки місцями для прогулянок та відпочинку, а й чистим повітрям.

Хоча щодо чистого повітря у безпосередній близькості до новобудови я не дуже впевнена. По-перше, повз ЖК «Ідеаліст» проходить чи не єдина дорога, яка забезпечує виїзд з осередку «уківських» проєктів – ЖК «Затишний», «Посольський», «Молодіжна ініціатива» та ін. До речі, ці будинки збудовані доволі щільно та мають багато квартир – тож на «спокій та тишу» я б поблизу «Ідеаліста» теж не розраховувала, сусідів тут чимало.

Хоча в самому будинку сподіватися на тишу цілком можливо – адже він має усього 29 квартир, причому житлові площі розміщуватимуться лише з третього поверху. На першому, як я вже говорила, розташуються заклади комерції – магазинчики, кав’ярня тощо. А на другому, скоріш за все, відкриються офіси. Біля будинку забудовник планує розмістити лаунж-зону, де мешканці зможуть відпочити.

КБ Ідеаліст прибудинкова територія
Лаунж-зона біля будинку

Для автівок в ЖК спроєктований підземний паркінг на 13 місць, а поруч з будинком – парковка на 7 автівок. Щоправда, забудовник обіцяє, що місць на наземній парковці буде більше, тож для кожної квартири знайдеться як мінімум одне паркомісце.

КБ Ідеаліст паркінг

Комплекс може похвалитись цікавим зовнішнім виглядом – принаймні на рендерах. В плані будинок має нестандартну конфігурацію трапеції з заокругленими кутами, в оздобленні фасаду поєднані «гребінчасті» та гладкі елементи декору, контрастні світлі вертикалі панорамного скління та темні кольори навісної системи. Як на мене, візуально ЖК має виглядати імпозантно та справляти непогане враження.

Технічні характеристики будівлі теж виглядають цілком пристойно: монолітний каркас, стіни з керамоблоків, вентильований фасад з базальтовою ватою в якості утеплювача, власна котельня для опалення, вікна Reynaers та ліфт Schindler.

Гнатися за кількістю квартир тут теж, здається, не стали – на типових поверхах (3-8) розміститься лише по 4 квартири, а на останніх (9-10) розташуються по два пентхауси з терасами.

ЖК Ідеаліст план поверху
Типовий поверх в ЖК “Ідеаліст”

Квартири ЖК достатньо просторі та зручні – ніяких смартів. 1-кімнатні квартири тут мають площу 38 та 46 кв.м, 2-кімнатні – 70 та 88 кв.м, 3-кімнатні пентхауси – 98 та 110 кв.м. Планування виглядають непогано, але зверну увагу потенційних інвесторів, що в квартирах немає ані балконів, ані лоджій – для когось це може бути принциповим нюансом.

Крім того, через трапецієподібну конфігурацію будинку ви тут не знайдете квартир з приміщеннями правильної прямокутної форми – в кожній квартирі є скошені стіни та заокруглені зовнішні кути. Я не кажу, що це неприйнятно, але на таку особливість планування варто зважити.

ЖК Ідеаліст варіанти планувань квартир
Варіанти планувань квартир в ЖК “Ідеаліст”

Щодо цін, то зараз квадратний метр майбутньої квартири в ЖК «Ідеаліст» оцінюється забудовником в суму від $2-2,9 тис. в 1-кімнатних та від $1,9-2,8 тис. в 2-кімнатних (залежить від параметрів майбутньої квартири та формату розрахунків). Тож мінімальна вартість 1-кімнатної квартири в цьому ЖК стартує від $78 тис., а 2-кімнатної – від $138 тис.

Виплатити вартість квартири можна в розтермінування від забудовника – за умови оплати першого внеску в розмірі від 10%, залишок необхідно буде погасити за 24 місяці. До речі, закінчити будівництво та здати ЖК в експлуатацію забудовник планує вже за рік, в 3 кварталі 2024 року. Інвестиція оформляється через укладання двох договорів: купівлі-продажу деривативу та купівлі-продажу майнових прав.

Девелопером ЖК «Ідеаліст» виступає бренд Comfort Life – столичним інвесторам він знайомий по проєктам ЖК «Лісова казка» та «Лісова казка-2», а інвесторам передмістя по ЖК «Найкращий квартал» в Ірпені, «На Прорізній» в Гостомелі, Сentral Bucha в Бучі та іншим проєктам. Проте Замовником будівництва ЖК «Ідеаліст» виступає ТОВ «Нью-Йорк Резіденс», яке має право користування земельною ділянкою (суперфіцій).

А сама земельна ділянка має кадастровий номер 8000000000:91:055:0048 і на праві приватної власності належить фізичній особі. Цільове призначення ділянки цілком відповідає намірам забудови – 02.03 «Для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку».

КБ Ідеаліст дані кадастру
Ділянка забудови

Зауважу, що раніше ділянка була призначена для будівництва на ній індивідуального будинку, але наприкінці 2018 року Рішенням КМР №537/6588 цільове призначення землі було змінено.

ЖК Ідеаліст рішення про зміну цільового призначення ділянки
Рішення щодо зміни цільового призначення ділянки

В 2019 році забудовник отримав містобудівні умови та обмеження за № 312, які дозволили проєктувати на ділянці «9-поверховий житловий будинок з нежитловими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом».

Іронічно, але в Дозволі будівництво № КВ012210115292, який було видано в 2021 році, в назві об’єкта зазначено «будівництво дев’ятиповерхового житлового будинку з нежитловими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом» – а ось в техніко-економічних показниках вказано вже 10 поверхів.

До речі, цілком можливо, що фактично в ЖК буде навіть 11 поверхів – принаймні стільки зазначено в офіційній презентації проєкту. Що ж, на скільки саме поверхів виросте будинок, маємо дізнатись вже незабаром.

ЖК Ідеаліст техніко-економічні показники
Скільки ж поверхів буде в будинку?

Це вся інформація, яку мені вдалося зібрати про ЖК «Ідеаліст» в рамках короткого огляду. Сподіваюсь, що з ваших коментарів на форумі та в чаті інвесторів новобудов ми дізнаємось про цей проєкт більше. А я, вже традиційно, нагадаю: інвестуючи в новобудову, ви не купуєте квартиру. Ви купуєте обіцянку забудовника побудувати її для вас. Тож ретельно оцінюйте всі ризики та реалістично співвідносіть їх з можливою вигодою! 


2 відповіді
Приєднуйтесь до обговорення на форумі: ЖК «Ідеаліст» на Сирці