ЖК GL Club в Ірпені

Надихає, що в Ірпені не лише активно відбудовують понівечені будинки, а й продовжують будувати нові. Ось і ЖК GL Club, який презентували інвесторам чи не напередодні вторгнення ворога, поступово росте. В короткому огляді розповім, що мені вдалося дізнатись про цей проєкт.

ЖК GL Club візуалізація
Візуалізація ЖК GL Club

Розташований ЖК GL Club у південно-західній частині Ірпеня по вулиці Лисенка, 21. Це відносно новий мікрорайон міста, який останні 10-15 років активно забудовується – поруч розташовані ЖК «Синергія-1», «Комфорт-Хаус», «Фортуна», «Джерело», «НовоОскольський» та ін.

ЖК ГЛ Клуб на карті
Місцерозташування ЖК GL Club

Ця частина міста має зручне сполучення зі столицею – автівкою шлях до найближчої станції метро «Академмістечко» займе приблизно 20 хвилин (без урахування можливих тягнучок, звісно). А громадським транспортом цей маршрут можна здолати десь за 30-40 хвилин. До речі, зупинка маршрутки, яка їде до столиці, знаходиться поблизу від новобудови ЖК GL Club.

Щодо інфраструктури поблизу, то зауважу, що мікрорайон хоча й відносно новий, але вже доволі розвинений. Поруч є магазини та супермаркети, декілька приватних дитячих садочків та шкіл, медичні центри, аптеки тощо. Тобто будинок зводять не «в полі», а поруч з іншим житлом. Мені здається, що тут і надалі будуть рости нові ЖК – місця для них поблизу достатньо.

ЖК ГЛ Клаб зовнішній вигляд
В будинку будуть прибудовані гаражні бокси та квартири з двориками

Сам ЖК GL Club являтиме собою один 3-секційний (але 4-під’їздний) будинок заввишки 6 поверхів. Будують його з цегли, фасади утеплюють пінопластом з містками безпеки з мінеральної вати, а шар утеплювача закриють штукатуркою з подальшим фарбуванням та клінкерною цеглою.

На рендерах будинок має доволі «кремезний» вигляд – але це, судячи з усього, обумовлено його П-подібною конфігурацією в плані та переважно темними кольорами зовнішнього оздоблення.

Однак архітектори дещо «полегшили» візуальне сприйняття будинку за рахунок динамічного об’єму фасаду, стилобатної частини та ламаної лінії даху. Додаткової легкості будинку надає велика площа скління фасаду – в квартирах та на засклених лоджіях будуть великі панорамні вікна.

Говорячи про технічні характеристики будинку, варто додати, що він буде під’єднаний до центральних комунікацій (вода, каналізація, електрика та газ), а опалення в квартирах буде індивідуальним за рахунок газових та електричних котлів.

ЖК GL Club поетажний план
Поетажний план ЖК GL Club

Загалом в комплексі мають з’явитися 173 квартири, комерційні приміщення для розміщення об’єктів власної інфраструктури та гаражні бокси. Боксів, до речі, буде небагато, лише 8, але біля будинку планують розмістити паркомісця ще для 65 автівок мешканців.

Доступ до гаражів, паркінгу та внутрішньої території ЖК буде закритим для сторонніх, але в комерційну частину зможуть потрапити всі охочі – вона буде розташована з фасадної сторони. А ось дитячий та спортивний майданчики будівельники планують розмістити між секціями будинку.

Зізнаюсь, мені особисто взагалі не дуже подобається П-подібна конфігурація будинків (вона суттєво знижує краєвиди з вікон та й сонцю важко зазирнути у них). А коли у «ніші» між секціями такого будинку ще й розміщують дитячий та спортивний майданчики, незручностей для мешканців стає ще більше: луна від дитячого галасу потраплятиме майже у всі вікна, які виходять у внутрішній двір. Але, звісно, для батьків малюків це дуже зручно.

ЖК ГЛ Клуб прибудинкова територія
Між секціями розмістяться майданчики для відпочинку та ігор

Щодо квартир, то у ЖК GL Club вони будуть 1-, 2- та 3-кімнатні. Площі та планування – різні. Є студіо площею від 26 кв.м, повноцінні 1-кімнатні площею від 28 кв.м, 2-кімнатні площею від 45 кв.м та 3-кімнатні площею 64 кв.м. Є квартири стандартного планування, з прямокутними приміщеннями, одно- або двосторонні, а є креативні варіанти з приміщеннями неправильної форми, які потребуватимуть вдумливої розробки дизайну.

ЖК GL Club планування кварир
Варіанти планування кварир в ЖК GL Club

Наразі в ЖК GL Club інвесторам пропонують майбутні квартири в 1 секції комплексу (яка, нагадаю, згідно генплану, складається з двох під’їздів). Саме вона наразі будується – і саме її забудовник планує здати в експлуатацію наприкінці наступного, 2024 року.

Вартість квадратного метра в першій черзі комплексу стартує від $770 в 2-та 3-кімнатних квартирах та від $820 в 1-кімнатних. Мінімальна сума інвестиції в ЖК GL Club складає $21 тис. – саме стільки коштуватиме майбутня студіо площею 26 кв.м за умови 100% оплати та з базовим ремонтом (чорнові стяжка підлоги та штукатурка стін).

Оплатити майбутню квартиру можна і у розтермінування – забудовник дає його до планового строку завершення будівництва з першим внеском від 40% повної вартості.

ЖК GL Club будується під прапорами девелопера Green Life, який збудував та здав в експлуатацію в Ірпені ЖК Green Life, ЖК Green Life-2, ЖК Green Life-3 та ЖК «Дуброва». Замовником будівництва виступає ТОВ «ГРІН ЛАЙФ ДЕВЕЛОПМЕНТ», а генеральним підрядником – ТОВ «КОНСТРУКТІНВЕСТ».

Будинок зводять на двох суміжних земельних ділянках з кадастровими номерами 3210900000:01:081:0108 та 3210900000:01:081:3001, цільове призначення яких цілком відповідає намірам забудовника: 02.03 «Для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку».

В 2021 році забудовник отримав містобудівні умови та обмеження за №0158-08-2021, в які у серпні 2023 року були внесені зміни (на жаль, в реєстрі будівельної діяльності їх зміст не зазначений). А наприкінці вересня 2022 року забудовник отримав Дозвіл на будівельні роботи за № КС012220927780. Тобто бачимо, що основний набір дозвільної документації на цей проєкт забудовник має.

ЖК GL Club хід будівництва
Хід будівництва ЖК GL Club, жовтень 2023 р. Фото ЛУН

Я раджу потенційним інвесторам уважно вивчити ТУ на під’єднання будинку до інженерних мереж, Експертний звіт, Дозвіл на будівництво, пересвідчитись, що забудовник має право забудови земельної ділянки (це допоможе зробити виписка з реєстру прав на нерухоме майно) і дуже уважно вичитати договір інвестування, який пропонується до підписання.

Пам’ятайте: інвестуючи в новобудову, ви не купуєте квартиру. Ви купуєте обіцянку забудовника побудувати її для вас. Тож ретельно оцінюйте всі ризики та реалістично співвідносить їх з можливою вигодою!

P.S. Це вся інформація, яку мені вдалося зібрати про ЖК GL Club в рамках короткого огляду. Сподіваюсь, що з ваших коментарів на форумі та в чаті інвесторів новобудов ми дізнаємось про цей проєкт більше. 


8 відповідей
  • Вирішив вкластися у квартиру на ранній стадії будівництва, і вибір припав на новий проєкт. Поки що враження позитивні: будівництво ведеться активно, чітко видно прогрес. Менеджери з продажу завжди на зв’язку, регулярно надсилають фотозвіти з місця. Подобається, що передбачено багато зелених зон і сучасні планування. В очікуванні, коли зможу в’їхати у свою нову квартиру!

    Мы с мужем решили купить квартиру в доме, который ещё строится, и вот почему: планы этого проекта в Ирпене нас просто впечатлили! Уже представляем, как будем устраивать наш новый дом. Хотя пока идут строительные работы, организаторы делают всё возможное, чтобы держать нас в курсе процесса. Получаем обновления, фото работ, и это успокаивает. Дождаться бы окончания строительства!

    Переехали сюда из центра, искали тишину и природу. Понравилось, что здесь много мест для прогулок и детские площадки. Квартира наша еще строится, но уже видно, что вид из окна будет на зелень.

    Вражений, що навіть у такі часи тут ведеться будівництво! Розташування ідеальне, поруч є все необхідне для життя, а дорога до Києва не займає багато часу. Сподіваюся на швидке завершення будівництва.

    Как-то сразу решили с мужем, что купим квартиру именно здесь. Мы оба работаем в Киеве, и дорога занимает немного времени, что для нас критично. Ходили на стройку, видели, как возводят наш будущий дом. Строители дали нам посмотреть материалы, из которых строят, и это добавило уверенности в выборе. Нравится, что будущий дом обещает быть не только красивым, но и теплым. Уже представляем, как будем пить утренний кофе, глядя в огромные окна на парк.

Читайте всі 8 коментарів на форумі: ЖК GL Club в Ірпені