Ликбез для инвестора: анализируем инвестиционный договор

Читати огляд
15 відповідей
  • Світлана
    17.08.2021 о 23:28

    Честно , так заплутано що нічого неясно , так цей інвестиційний договір зовсім не можна підписувати ? Він дуже ризиковий ?

    Олена
    22.06.2021 о 05:51

    Добрый день. Инвестиционный договор нужно заверять нотариально?

    Наталія
    Пані Ірино, можливо ви порадите, чи є такий договір безпечний для інвестора. ПОПЕРЕДНІЙ ДОГОВІР №СП--/К___/1 Місто Київ, _________ року. Ми, що нижче підпис...

    Наталіє, це неповний текст договору.
    Раджу дуже уважно почитати пункти, які регламентують відповідальність сторін, заміну сторони договору (якщо плануєте переуступку), штрафні санкції, умови розірвання договору. Також запросіть для ознайомлення Інвестиційний договір від 30 травня 2018 року № СТ – 3Ч/1, що укладений між Стороною-1 та ТОВ «ЖК «СТЕЦЕНКА» (код за ЄДРПОУ 40196292).

    Взагалі-то, аналізувати частину Договору – не дуже коректно, бажано вивчати весь документ:)

    Наталія
    11.03.2021 о 00:05

    Пані Ірино, можливо ви порадите, чи є такий договір безпечний для інвестора.

    ПОПЕРЕДНІЙ ДОГОВІР №СП–/К___/1

    Місто Київ, _________ року.

    Ми, що нижче підписалися:
    АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ЗАКРИТИЙ НЕДИВЕРСИФІКОВАНИЙ ВЕНЧУРНИЙ КОРПОРАТИВНИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ФОНД «ПРАЙМ ІНВЕСТМЕНТ» (ідентифікаційний код юридичної особи: 40167701, код ЄДРІСІ

    2. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ
    2.1. Предметом цього Договору є укладення Сторонами в майбутньому договору купівлі-продажу Об’єкта (далі – Основний договір/договір купівлі-продажу) на умовах встановлених цим Договором.
    2.2. За цим Договором Сторони зобов’язуються в майбутньому укласти в належній формі та підписати Основний договір, згідно з яким Сторона-1 передасть Об’єкт у власність Стороні-2 в порядку, що встановлений цим Договором.
    2.3. Сторона-1 має право на оформлення і реєстрацію свого права власності на Об’єкт на підставі Інвестиційного договору від 30 травня 2018 року № СТ – 3Ч/1, що укладений між Стороною-1 та ТОВ «ЖК «СТЕЦЕНКА» (код за ЄДРПОУ 40196292).
    2.4. Сторони визначили, що Об’єкт передається Стороною-1 у власність Сторони-2 виключно після здійснення Стороною-2 усіх платежів в рахунок оплати Вартості Об’єкта за цим Договором (в тому числі із врахуванням платежів згідно з п. 4.4. розділу 4 цього Договору) шляхом укладення договору купівлі-продажу Об’єкта, що посвідчується нотаріально. В момент укладення вказаного договору купівлі-продажу Об’єкта кошти, сплачені Стороною-2 за цим Договором, в повному обсязі зараховуються як оплата за Основним договором.
    2.5. Сторони укладають договір купівлі-продажу Об’єкта на умовах, передбачених цим Договором, протягом 90 робочих днів з моменту настання усіх наступних обставин: 1) після видачі відповідним уповноваженим державним органом сертифіката, що засвідчує відповідність закінченого будівництвом Будинку проектній документації та підтверджує його готовність до експлуатації; 2) отримання Стороною-1 документів, що підтверджують право власності на Об’єкт, набуття права власності на Об’єкт

    Ірина Романова
    Мах, а как называется сам Договор?

    Ирина, ПОПЕРЕДНІЙ ДОГОВІР КУПІВЛІ-ПРОДАЖУ КВАРТИРИ

    Ирина, добрый день!
    Предлагают подписать договор с:
    “Закритий
    недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд”

    Какие плюсы и минусы
    Может кто уже изучал вопрос ?

    Дмитрий
    11.10.2017 о 12:10

    Добрый день, к сожалению, ссылка на детали уголовного дела не работает. А очень хотелось бы подробнее ознакомиться с проблемами такой схемы. Нельзя ли другим способом узнать номер дела, указанного в статье.
    Спасибо.

    Максим Чепеленко
    26.09.2017 о 10:25
    Андрей
    Досить незрозуміла та заплутана стаття, яка скоріше направлена на те щоб внести тривогу в голови людей, що хочуть придбати собі житло. Зокрема, робота забудовни...

    В інвестиційному договорі, який розглядався у статті, майнові права на квартиру та товарна біржа взагалі не фігурують. Як і в попередньому договорі покупець за інвестиційним договором не набуває ніяких прав на квартиру (в тому числі майнових), а отримує лише право розраховувати на те, що інвестиційний фонд в певний строк укладе з ним договір купівлі-продажу квартири. Ні інвестиційний договір, ні попередній не захищають інвестора від ризику подвійних перепродажів квартир. Оскільки, як правило, інформація щодо проінвестованих квартир наявна лише у забудовника та/або інвестиційного фонду і перебуває у закритому доступі.
    Ваш коментар більше стосується іншої схеми інвестування – купівля-продаж деривативу. В такій схемі дійсно приймає участь біржа та фігурують майнові права на майбутню квартиру.

    Андрей
    25.09.2017 о 17:34

    Досить незрозуміла та заплутана стаття, яка скоріше направлена на те щоб внести тривогу в голови людей, що хочуть придбати собі житло. Зокрема, робота забудовників з КУА, якраз і гарантує не можливість продажу майнових прав на квартиру по декілька разів, оскільки всі угоди відбуваються через товарні біржі і кодній угоді присвоюється свій індивідуальний номер. Тоді як попередній договір лише засвідчує намір продажу квартири в майбутньому, але не страхує від жодних випадків. Єдина гарантія при попередньому договорі – це порядність забудовника, наявність зданих обєктів та наявність пакету дозвільних документів.

    Ирина
    Благодарю за Ваш ликбез, буду ждать с нетерпением расклад по самым безопасным вариантам.

    Ирин, обязательно постараюсь проконсультироваться на этот счет с юристами.

    Ирина
    24.09.2017 о 01:21

    Благодарю за Ваш ликбез, буду ждать с нетерпением расклад по самым безопасным вариантам.

    Дарина
    23.09.2017 о 16:44

    Какой же тогда наиболее безопасный вариант договора?

    Светлана
    Ира! Огромное спасибо.Теперь с нетерпением жду продолжения ликбеза про договор предварительной купли-продажи квартиры.

    Светлана, есть ликбез о договорах предварительной покупки-продажи недвижимости, почитать можно здесь:
    gdevkievezhithorosho.com/2014/06/предварительный-договор/

    Светлана
    22.09.2017 о 18:54

    Ира! Огромное спасибо.Теперь с нетерпением жду продолжения ликбеза про договор предварительной купли-продажи квартиры.

    Последние несколько лет на строительном рынке Украины получил распространение новый вид договора, который застройщик предлагает подписать потенциальным инвесторам — «инвестиционный договор». Возможно, такое название было выбрано из-за его кажущейся простоты и интуитивной понятности, оно не содержит в себе таких «пугающих» терминов как «имущественные права», «облигации», «дериватив». Но, как и у каждого договора, у инвестиционного договора есть свои нюансы и подводные камни. Разобраться в них помогают юристы  ЮФ «Constructive lawyers».
    Продолжение читайте в моём обзоре Ликбез для инвестора: анализируем инвестиционный договор