Це дуже важливе питання. Я дійсно рекомендую ознайомитися з корисними статтями на жіночому порталі МАМ https://mam.in.ua/ . Там ти знайдеш чимало інформації про різні методи контрацепції після пологів. Зазвичай рекомендують починати використовувати контрацепцію вже через 4-6 тижнів після народження дитини, але конкретний час може залежати від твого стану здоров’я та типу пологів. Є багато варіантів, як-от гормональні засоби, які є дуже ефективними, але також можна розглянути і не гормональні методи, як-от діафрагми чи мідні спіралі, якщо вони краще підходять для твого організму. Ознайомся з різними опціями на МАМ і, можливо, поговори зі своїм лікарем, щоб вибрати найбільш підходящий варіант. Важливо вибрати той спосіб, який вам здасться найзручнішим і який не зашкодить твоєму здоров’ю після пологів.
Привіт усім! Я хочу почути ваші думки або поради щодо контрацепції після пологів. Я не зовсім впевнена, коли маємо починати використовувати контрацепцію та які методи будуть найбезпечніші після народження дитини. Чи має хтось досвід або знання про це? Мені потрібна ваша допомога, щоб зрозуміти кращі варіанти для нас.