Використання ChatGPT у рекламі — чи дійсно це працює

1 відповідь
  • У мене вже був практичний досвід застосування ChatGPT у таргетованій рекламі, і можу сказати — він реально допомагає, якщо правильно побудувати процес. Я використовував модель для генерації текстів оголошень, але перед цим задавав їй чіткий портрет цільової аудиторії: вік, інтереси, регіон. Потім просив створити 3-4 варіанти з різними стилями — від інформативного до емоційного. Найцікавіше, що один із варіантів, запропонований ChatGPT, показав CTR на 30% вищий, ніж тексти, написані вручну. Також AI допомагає швидко протестувати кілька гіпотез — можна створити різні меседжі й подивитися, який краще спрацьовує. На AI Chat https://aichat.com.ua/articles/miy-dosvid-vikoristannya-chatgpt-u-targeti?utm_source=forum&utm_medium=crowd&utm_campaign=ai_discussion я натрапив на обговорення, де інші таргетологи ділилися схожими кейсами. Головна порада — не покладатися повністю на модель, а використовувати її як чернетку, яку треба “олюднити” перед запуском. Це економить час і дає свіжі ідеї.

Я працюю в маркетингу й усе частіше помічаю, що колеги використовують ChatGPT для створення рекламних текстів, аналізу аудиторії чи навіть формування креативів. Особисто я ще не пробував використовувати його в таргетованій рекламі, бо сумніваюся, чи зможе AI правильно враховувати поведінку користувачів і різні сегменти аудиторії. Хотілося б почути реальні приклади, як це працює на практиці.