ЖК «Пражский Квартал-2» в Петропавловской Борщаговке
Читати огляд-
1Инженер05.06.2019 о 20:53
Алексей
Неплохой комплекс. Вполне. Идея отличается от его предшественника, формат масштабнее но вполне достойно и имеет место быть
Уважаемый Алексей!
Позвольте с Вами не согласиться. Проект без необходимого количества парковок, детских и спортивных площадок, с нарушениями пожарной безопасности (нет пожарного выхода в домах), нарушениями по совещенности квартир (инсоляции) и тд и тп…
У Пражского-1 тоже нет необходимого количества детских площадок, если Вы не в курсе.
Да еще и генподрядчик “БД Компанія” на санацию подал*. Совсем дела плохи, наверное.
*Кого смущает запорожский суд, посмотрите на ЛУН страницу проекта, раздел “Документы/Участники строительства/Генподрядчик/Посмотреть досье” там указано место регистрации – Запорожье, а внизу в “сообщение о смене местонахождения” уже указано с.Чайки.Алексей05.06.2019 о 10:45Неплохой комплекс. Вполне. Идея отличается от его предшественника, формат масштабнее но вполне достойно и имеет место быть
Инженер28.05.2019 о 22:25Оля
Инженер, Валентин та інші, котрі щодня повторюють одні і ті ж самі повідомлення про суди ви інвестори взагалі? Як реальні власники квартир можуть себе ж кожного...
Уважаемая Оля!
Думаю, на этом форуме уже давно нет «инвесторов». Они задают очень неудобные вопросы застройщику, которые мешают привлекать новых «инвесторов». Поэтому для них создана отдельная закрытая группа в Facebook. Ответы на вопросы «инвесторов» и информацию по «решению вопросов» застройщик выкладывает там. А на открытых форумах и страницах в соцсетях BD не будет отвечать на Ваш вопрос, только «ми будуємо» и приглашение в закрытую группу для тех, кто «купил билет».На мой взгляд, этот форум как и весь сайт для людей, которые ищут и НАХОДЯТ ОБЪЕКТИВНУЮ (спасибо, Ирина) информацию о стройках Киева и области.
Что касается моих комментариев на форуме, то все они подкреплены ссылками и документами, а не голословными обвинениями. Кстати, где я повторился? 😉Елена
Я, как человек который уже заехала в свою квартиру в первом доме, верю и очень надеюсь, что застройщик эти все вопросы решит в нашу и свою пользу. По крайней ме...
Елена, это хорошо, что какие-то работы все же идут
Инженер, Валентин та інші, котрі щодня повторюють одні і ті ж самі повідомлення про суди ви інвестори взагалі? Як реальні власники квартир можуть себе ж кожного дня налаштовувати на те, що все буде погано і будинки знесуть?
Инженер27.05.2019 о 22:33Елена
Я, как человек который уже заехала в свою квартиру в первом доме, верю и очень надеюсь, что застройщик эти все вопросы решит в нашу и свою пользу. По крайней ме...
Уважаемая Елена!
На мой взгляд, застройщику нужно не “вопросы РЕШАТЬ”, а Закон и ДБНы выполнять. После 10.06.2017 (дата вступления в силу изменений в Закон “Про регулювання містобудівної діяльності”, которыми отменили декларативный принцип ввода объектов III категории в эксплуатацию) “решать” уже не получается. С июня 2017 года BD на всех своих стройках не ввел в эксплуатацию ни одного дома. Поправьте меня, если я ошибаюсь.
А все потому, что с 10.06.2017 при вводе в эксплуатацию ДАБІ должен подтвердить соответствие объекта ДБНам. Можете сами сравнить редакции Закона:
========================================
БЫЛО:
Стаття 39. Прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів
1. Прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, що належать до I-III категорій складності, та об’єктів, будівництво яких здійснювалося на підставі будівельного паспорта, здійснюється шляхом реєстрації органом державного архітектурно-будівельного контролю на безоплатній основі поданої замовником декларації про готовність об’єкта до експлуатації протягом десяти робочих днів з дня реєстрації заяви.СТАЛО:
2. Прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з середніми (СС2) та значними (СС3) наслідками, здійснюється на підставі акта готовності об’єкта до експлуатації шляхом видачі органами державного архітектурно-будівельного контролю сертифіката у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.
=================================================
III категория – это СС2Елена27.05.2019 о 13:50Я, как человек который уже заехала в свою квартиру в первом доме, верю и очень надеюсь, что застройщик эти все вопросы решит в нашу и свою пользу. По крайней мере вижу, что стройку и обслуживание двора и дома не забросили, а каждый день что-то реально делают
Валентин24.05.2019 о 13:06” 320/736/19 — иск ДАБІ о сносе Пражского-2. ”
Инженер, я думаю во Львове тоже говорили, что судебные дела никак не влияют на стройку, но все мы видели результат, что дом снесли…
Вот я и спрашиваю ждет ли этот ЖК такая же участь… вроде и сроки ввода в эксплуатацию уже давно нарушены…Инженер23.05.2019 о 23:29Валентин
При чем здесь Укрбуд? Я спрашиваю конкретно по Пражскому кварталу от BD Holding. Факт - что здесь тоже хватает судебных дел. Миша, может вы сможете коротко и...
Валентин, частично эту информацию можно увидеть на ЛУН на странице проекта в разделе “Документы”, подраздел “Досудебные производства”.
Если кратко, то основные судебные дела следующие:
810/1273/17 – обжалование предписаний и отмены регистраций деклараций;
810/2596/17 – обжалование предписаний, отмены градостроительных условий и повторной отмены регистрации деклараций;
810/4239/17 – обжалование предписаний;
320/736/19 – иск ДАБІ о сносе Пражского-2.
Все дела на рассмотрении в судах первой инстанции.
Есть еще целый ряд судебных и уголовных дел по штрафам, паевым, налогам, легализации доходов и т.п., которые прямо не влияют на стройку.Валентин23.05.2019 о 13:10При чем здесь Укрбуд? Я спрашиваю конкретно по Пражскому кварталу от BD Holding. Факт – что здесь тоже хватает судебных дел.
Миша, может вы сможете коротко и по делу ответить, каков результат судов и есть ли вероятность сноса ЖК, как во Львове?Валентин23.05.2019 о 08:38Что там по судам с Пражским?? Кто-то может коротко проинформировать? Есть ли вероятность сноса дома, как во Львове?
Андрей22.05.2019 о 08:11Андрей
А чого Ви не хочете поділится інформацією про Ваше звернення до Науково-технічної ради Мінрегіону зі "зверненням щодо погодження відхилень від будівельних норм,...
Отаку інформацію знайшов на одному із форумів!
Андрей21.05.2019 о 10:22Ірина Романова
Оксана, а фото "загляденья" будет?
А чого Ви не хочете поділится інформацією про Ваше звернення до Науково-технічної ради Мінрегіону зі “зверненням щодо погодження відхилень від будівельних норм, що забезпечують дотримання встановлених вимог безпеки до будівель і споруд у спосіб, не передбачений будівельними нормами, у проектній документації щодо об’єкту будівництва – житловий комплекс, адреса – Київська обл., Києво-Святошинський р-н, с. Петропавлівська Борщагівка, вул. Садова, 51”?
І що там вказані 10 відхилень від ДБН, серед яких:
– відсутність належної кількості паркомісць; (відповідь на питання 4)
– відсутність належної кількості дитячих майданчиків;
– відсутність пожежних виходів;
– відсутність технічного поверху;
– відсутність належної інсоляції для частини квартир;
– відсутність належної кількості ліфтів.І що у поданих Вами документах є технічні умови (відповідь на питаня 2), але не для окремих будинків, на які Ви отримали декларції, а для Комплексу! (То може, ДАБІ під час перевірок, які ви оскаржуєте в судах, правильно визначив об’єкт, як “Комплекс”, а категорію об’єкта, як п’яту? :umnik: )
І що Мінрегіон Вам ці відхилення НЕ ПОГОДИВ!!! :no-no:
А тепер основне питання: Як Ви плануєте будинки з такими відхиленнями від ДБН в експлуатацію вводити? 😎
p.s. Правильна відповідь на попереднє питання про перемоги над ДАБІ у судах по “Празькому кварталу-2”: жодної!
Оксана
В последнее время скорость на стройке меня радует. А первый дом стал просто заглядение
Оксана, а фото “загляденья” будет?
Оксана20.05.2019 о 11:17В последнее время скорость на стройке меня радует. А первый дом стал просто заглядение
Настя17.05.2019 о 14:22Инженера так волнует чужой жк, что он дни напролет расписывает как в Пражском все плохо
Сергей16.05.2019 о 09:11Инженер
Выгода - это понятие относительное. Если учесть, что «этап строительства» длится с марта 2016 года уже четвертый(!) год и построена только половина «коробок»,...
Не обязательно под каждым комментарием доказывать, что бд *опа. Все уже поняли, что вы не инвестор и какой ваш интерес на этом форуме. Да и с несложной математикой у вас не все окей
Инженер15.05.2019 о 14:50Сергей
Прага привлекает очень доступной ценой при минимальной отдаленности от Киева. Такую квартиру особенно выгодно брать на этапе стройки
Выгода – это понятие относительное.
Если учесть, что «этап строительства» длится с марта 2016 года уже четвертый(!) год и построена только половина «коробок», то несложная математика показывает, что вложившие три года назад 11000 грн под 15% на депозит в банк сейчас бы имели в распоряжении 16700 грн (+51%).
Низкая цена говорит, как правило, о высоких рисках того, что проект так и останется на «этапе строительства».Сергей15.05.2019 о 13:14Прага привлекает очень доступной ценой при минимальной отдаленности от Киева. Такую квартиру особенно выгодно брать на этапе стройки
Наталя13.05.2019 о 16:05Инженер
Шановна, Наталіє! У Вас застаріла інформація. Часи змінилися і вже зносять багатоповерхівки «аж гай шумить». 1. Знесли у Львові. https://www.radiosvoboda.or...
Я нічого нікому не пропоную. У кожного своя голова. Ось відповідь забудовника на форумі. Як раз про що я і говорила. Що це ще не кінець і не остаточне рішення останньої інстанціі. І скоріш за все ніякого зносу не буде.
Инженер10.05.2019 о 16:36Наталя
Така у Дабі робота, судитись. В них подібних та різних судових позовів вагон. Які вони, до речі, не всі і не завжди виграють. І те, що Празький 2 знесуть це дуж...
Шановна, Наталіє!
У Вас застаріла інформація. Часи змінилися і вже зносять багатоповерхівки «аж гай шумить».
1. Знесли у Львові.
https://www.radiosvoboda.org/a/news-lviv-znesennya-budynku/29906222.html2. Набуло чинності остаточне рішення Верховного суду щодо знесення багатоповерхівки по вулиці Береговій у Софіївській Борщагівці (справа 826/12543/16) http://reyestr.court.gov.ua/Review/77848774
Ви пропонуєте покупцям майнових прав на квартири «ризикнути» і зіграти в рулетку з ДЕРЖАВОЮ?
Наталя10.05.2019 о 12:06Инженер
Шановна, Наталіє! На відміну від Вас, ДАБІ України вважає, що будівництво ЖК "Празький квартал-2" є самочинним і цей ЖК потрібно знести. Ось і адміністративну ...
Така у Дабі робота, судитись. В них подібних та різних судових позовів вагон. Які вони, до речі, не всі і не завжди виграють. І те, що Празький 2 знесуть це дуже не факт. І за 28 років незалежності нашої країни немає жодного випадку знесення вже збудованих, або тіх які будуються, будинків. Скоріш за все забудовник буде судитись и позов Дабі визнають незаконним.
Инженер07.05.2019 о 11:44Наталя
Празький це досить непоганий варіант, якщо потрібна квартира в передмісті. Все одно всі будинки добудують і здадуть, рано чи пізно. Місце зручне, ціна доступна,...
Шановна, Наталіє!
На відміну від Вас, ДАБІ України вважає, що будівництво ЖК “Празький квартал-2” є самочинним і цей ЖК потрібно знести. Ось і адміністративну справу по знесеню ЖК “Празький квартал-2” за позовом ДАБІ України до Кукси К.М. суд відкрив: http://reyestr.court.gov.ua/Review/81477439
А щоб не було сумнівів, що мова іде саме про цей ЖК, у тексті постанови суду є адреси будинків і кадастровий номер земельної ділянки. Празький-2 це досить поганий варіант, якщо потрібна квартира в передмісті. Все одно всі будинки знесуть, рано чи пізно.Наталя06.05.2019 о 09:46Празький це досить непоганий варіант, якщо потрібна квартира в передмісті. Все одно всі будинки добудують і здадуть, рано чи пізно. Місце зручне, ціна доступна, інфраструкрута є, до Києва не далеко, саме село красиве, чистеньке
Инженер26.04.2019 о 21:24Киево-Святошинский районный суд открыл дело по иску сельсовета с.Петропавловская Борщаговка к Кукса Константину Михайловичу о взыскании 35365782.00 грн по договору паевого участия. Судебный сбор составил 530486.73 грн (1,5% от суммы иска).
http://reyestr.court.gov.ua/Review/81347602
http://reyestr.court.gov.ua/Review/80664114
35 (ТРИДЦАТЬ ПЯТЬ!) МИЛЛИОНОВ, Карл!Андрей25.04.2019 о 14:03Очень полезная статья, может кто забыл как это начиналось https://www.obozrevatel.com/crime/smi-vyiyasnili-kem-okazalis-vyimogateli-s-zastrojschikov-i-zaderzhannyie-psevdoaktivistyi-iz-go-borschagovskaya-sich.htm
Инженер22.04.2019 о 20:44Инженер22.04.2019 о 20:40Инженер22.04.2019 о 20:37Анастасия
Видимо то, что это к Петропавловской борщаговке и Пражскому кварталу 2 вообще не относится и отношения не имеет. Проще говоря это тупо левая скарга
Уважаемая Анастасия, Ваше оценочное суждение является ошибочным.
И скарга “правая” и иск ДАБІ к Куксе не “левый”. Против фактов (тем более, в форме копий документов) не попрешь, согласитесь.Ольга22.04.2019 о 12:16Видео действительно отличное. На нем четко видно готовность одного дома и активную стройку остальных. Еще хочу обратить внимание на большое количество стройматериалов сейчас на площадке
Анастасия17.04.2019 о 10:45Инженер
Что тут добавить?Вложение
Видимо то, что это к Петропавловской борщаговке и Пражскому кварталу 2 вообще не относится и отношения не имеет. Проще говоря это тупо левая скарга
Инженер16.04.2019 о 15:52Инженер16.04.2019 о 15:42Олег
Ви написали якісь копійчані суми. Для будь-якого забудовника - це копійки.
А як Вам позов до Кукси К.М. (замовник будівництва ЖК “Празький квартал-2”) від сільської ради Петропавлівської Борщагівки про стягнення заборгованості за договором пайової участі? http://reyestr.court.gov.ua/Review/80664114
Судячи з суми судового сбору 530 486.73 грн (1,5% суми позову) сума позову 35 млн 365 тис грн.
Це теж “копійчана сума”? 100 квартир – не сума?Инженер16.04.2019 о 15:25Рома
А я полностью согласен с этим отзывом. Именно с подачей проплаченных активистов все это началось в Пражском 2. Более того они продолжают устраивать срачи по фор...
Отличное видео, на нем четко видно, что нет никаких “встроенных гаражей”, которые указаны в семи декларациях “сделанных” на все три дома. Как БД эти дома вводить в эксплуатацию будет? Я уже молчу про то, где жители 1100 квартир парковаться будут (по ДБН на 1100 квартир нужно 770 парковок общей площадью 1,9га).
Ярема
Вот где настоящая *опаВложение
Ярема, 12 лет это действительно как-то слишком…
Алина05.04.2019 о 09:13Ради справедливости стоит отметить то, что пражский квартал сейчас строят очень хорошо. Я даже удивилась переменам, когда приехала
Дмитро03.04.2019 о 12:13Є дуже великий забудовник Інтеграл Буд, погугліть заради інтересу. Затримки по здачі по 2 роки, постійна брехня менеджерів і керівництва і просто жахлива якість будівництва. І нічого, продає, людям потрібно житло, очі закривають і купують. Але тут хочаб будують нормально
Богдан02.04.2019 о 14:00Вместо тысячи слов: https://www.facebook.com/pg/upravdom.petropavlovskiy/reviews/ 🙂
Елена02.04.2019 о 13:43“Пражский квартал 2” медленно идет но там все дома строят. Почитайте про Киевский квартал, где застройщик с деньгами инвесторов сбежал, а дом не построил
Владимир01.04.2019 о 10:35С каких это пор тапки в Прага1 летят? У него самая чистая репутация за всю историю всех местных жк. И по качеству все ок
Сергей27.03.2019 о 13:13Первый Пражский нормальный жк. Чисто, тихо, закрыто. Для особо переживающих лучше вторичка в Киеве. С грязными подъездами, соседями алкашами и точно такими же пробками на работу
Рома25.03.2019 о 11:29А я полностью согласен с этим отзывом. Именно с подачей проплаченных активистов все это началось в Пражском 2. Более того они продолжают устраивать срачи по форумам.
“Все «старички» очень хорошо знают историю с проплачеными активистами, очень активно выступающими против всех объектов БД, в том числе и Пражского квартала 2, и того что их активность повлекла за собой все эти задержки по сдаче. Пока там идет стройка не стоит судить о площадках, парковках, дорожках и прочее т.к. стройка.
А пока строят https://www.youtube.com/watch?v=agUp0TGuRqs“Леонид21.03.2019 о 15:07Полностью согласен с этим комментарием:
“Були з чоловіком сьогодні у відділі продажів ЖК «Празький квартал. Друга черга». На більшість запитань щодо законності будівництва та ризиків НЕвведення в експлуатацію менеджери відповісти чітко не змогли. Поспілкувались також з жителями першої черги, які показали нам, що місця для дітей немає взагалі, весь двір та околиці заставлені автомобілями (не на спеціальній парковці, а саме хаотично заставлені усі вільні закутки і навіть під*їзди), вихід з комплексу одразу на дорогу (без тротуару), що дуже небезпечно для дітлахів, є перебої зі світлом та водою, на низькому рівні звукоізоляція та погане обслуговування ЖЕКом (порадили подивитись відгуки на сторінці фейсбук BD Service — https://www.facebook.com/pg/upravdom.petropavlovskiy/reviews/ ).
Окрім того, відомо що забудовник мав ввести комплекс в експлуатацію ще у 2017, однак третій будинок ще зовсім не збудований… Дуже дивно, адже такий невеличкий комплекс можна було б давно здати…
Загалом, дуже багато мінусів, тому вирішили шукати ще…
Сподіваюсь, мій відгук буде корисним.”А SMM-менеджеру BD-Holding, я бы посоветовал обратиться к руководству и потребовать Технические условия (ТУ) на подключение к коммуникациям для размещения на официальном сайте, как это делают добросовестные застройщики… Или вы оставите будущим жильцам такой себе “сюрприз” с коммерческим тарифом за свет, промышленной водой и выгребной ямой???
Инвесторам же советую обращаться сначала к жильцам комплекса (любого из БД: ПК, Львовский и т.д.), а потом уже – в отдел продаж, чтобы иметь ясность, как вас разводят менеджеры в отделе продаж.)))