Ваша обережність цілком виправдана. Рентген легенів – це справді один із найефективніших методів профілактики. Цифровий апарат дозволяє діагностувати пневмонію, бронхіт, туберкульоз, онкологічні новоутворення та навіть ранні зміни плеври. Панорамна рентгенографія у центрі HB Medical проводиться швидко та безпечно. Вам не потрібно мати симптоми – обстеження дозволяє виявити патології ще до того, як вони дадуть про себе знати. У вашому випадку, зважаючи на роботу у шкідливих умовах, я б радив робити профілактичний рентген щороку. Це дасть лікарю можливість вчасно виявити проблеми і призначити лікування.
Привіт! Хотів запитати у спільноти: коли краще робити профілактичний рентген легенів? Чув, що після 40 років потрібно проходити обстеження хоча б раз на два роки, а якщо є ризики – то навіть щороку. Але чи це дійсно необхідно? Я не палю, але працюю на виробництві, де буває пил та інші шкідливі фактори. Чи є сенс робити рентген легенів зараз, якщо ніяких симптомів немає? І наскільки точні такі знімки у виявленні ранніх стадій хвороб? Хочу зрозуміти, чи варто це робити профілактично.