Які продукти можуть негативно впливати на роботу щитовидки?

2 відповіді
  • Я не лікар, але можу поділитися загальними порадами щодо харчування при проблемах із щитовидною залозою. Вважається, що небажано зловживати продуктами з високим вмістом гойтрогенів (деякі види капусти, соя, просо), адже вони можуть впливати на засвоєння йоду. Також варто обмежити надмірну кількість сильно обробленої їжі, цукру та трансжирів, які загалом погіршують гормональний баланс. Водночас важливо отримувати достатньо білка, овочів, корисних жирів та продуктів із селеном і цинком. Найкраще індивідуальний раціон узгодити з лікарем-ендокринологом.

Щоб підтримати здоров’я щитовидної залози, важливо не лише включати корисні продукти, а й обмежувати або уникати деяких із них. Неправильний вибір харчування може погіршити функцію щитовидки. Для детальнішої інформації про продукти, які можуть впливати на роботу щитовидної залози, ознайомитеся з матеріалом на сайті https://fitbeauty.com.ua/produkty-yaki-ne-lyubyt-shhytovydka/

Маю проблеми зі щитовидкою і хочу правильно харчуватися. Підкажіть, які продукти можуть негативно впливати на її роботу та що краще виключити з раціону.