Є-Оселя: іпотека під 3%
Читати огляд-
Людмила
Людина може розраховувати на пільгову іпотеку під 3 %, якщо уся нерухомість сім'ї не перевищує 52,5 кв.м + 21 кв.м на кожного члена сім'ї. Але члени сім'ї - це ...
Людмило, це можуть бути і батьки теж, і повнолітні діти.
Микола
Сьогодні отримаі відповідь від менеджера Єоселі: Пане, Миколо, вибачте за те що довго не відповідав, збирав та уточнив інформацію. наразі, ми не можемо вас пр...
Миколо, на жаль, зараз основні категорії, які можуть скористатись програмою – це військові та правоохоронці. Саме вони, як свідчить практика, найбільш повно відповідають вимогам по платоспроможності. Сподіваюсь, що держава зможе підняти зарплати представникам інших категорій громадян (вчителям, науковцям), аби й вони змогли скористатись цією програмою. Чи хоча б знімуть для таких громадян обмеження на роботу лише в державних та комунальних закладах освіти/науки
Микола22.12.2022 о 10:57Сьогодні отримаі відповідь від менеджера Єоселі:
Пане, Миколо, вибачте за те що довго не відповідав, збирав та уточнив інформацію. наразі, ми не можемо вас прокредитувати лише тому, що по пільговій категорії молодшого наукового співробітника ваи працюєте за суміснитцтвом 50% робочого часу, а дана посада за Постановою має бути основним місцем роботи.В мене одне питання, як, на думку автора програми, науковець з зарплатньою 7200 (повна ставка) має відкласти 1150000 грн. для першого внеска? Я 10 років працював за основним місцем роботи, на 1,5 ставки науковцем(доречі додав до документів завірену трудову),маю вчений ступінь і за цей час я не заробив 1000000. Останні 2 роки, за основним місцем працюю на фармацевтичну компанію як Провідний спеціаліст відділу Інноваційного пошуку та прототипів та при цьому продовжую наувову діяльність, але вже за сумісництвом, бо ще й їсти інколи хочеться. На кого розрахована ця програма? Ви з яких реалій пишете ці програми? В мене просто нема слів!
Людмила18.12.2022 о 14:39Людина може розраховувати на пільгову іпотеку під 3 %, якщо уся нерухомість сім’ї не перевищує 52,5 кв.м + 21 кв.м на кожного члена сім’ї. Але члени сім’ї – це лише чоловік або дружина та неповнолітні діти, я правильно розумію?
Олена15.12.2022 о 13:00Добрий день. Підкажіть будь ласка, подавали заявку в Приват банк. Кредит погодили, але перший внесок 30 % для нас надто великий. Дізналися , що Ощадний дозволяє вносити 20, як нам діяти? Чи можна якось перейти? Чи повторно подавати заявку вже в інший банк?
Підкажіть, під час розгляду заявки, чи перевіряють кредитну історію членів родини?
Нова Англія10.12.2022 о 15:33Дуже не раджу новобудови Нова Англія у Київі !! Забудовник не виконує своїх обовъязків та обіцянок, дах тече в новобудовах і він нічого не робить, тариф за енергію 5,38 !!! І бреше що то вина ДТЄК, а дтєк на нього!!! Дуже жалкую що звъязалися з цими ( не знаю як назвати)
Настя02.12.2022 о 17:01Нерозумію для чого ввели цю іпотеку ! Звідки у поліцейського скільки грошей на перший внесок? Різниця по курсу долара між банком і реальністю ! Тому різницю доплачуєш з своєї кишені! Заплатити за оцінювача 3500 це взагалі здирництво!оцінюють в меншу суму щоб платити решту з своєї кишені! Квартиру по таких критеріях дуже важко знайти! Я в шоці навіщо давати людям надію на щось а потім її так відбирати
Продовжую з’ясовувати подробиці про програму пільгового іпотечного кредитування “єОселя” та шукати відповіді на ті питання щодо неї, які цікавлять читачів блогу. На деякі з них, нагадаю, вже відповіли представники банків. А з іншими я звернулась до представників компанії “Укрфінжитло”.
Продовження читайте в моєму огляді Про “єОселю” з перших рукСвітлана
Доброго дня, якщо в дії немає послуги єОселя? Її можливо якось добавити? Що потрібно для цього?
Світлано, скоріш за все треба оновити застосунок ДІЯ
Марія
Доброго дня! Підкажіть чи планується розширення об'єктів під цю програму єОселя 3% та надаватись на будинки/ таунхауси? Дякую
Марія, поки мова про таке розширення не йде.
Марія30.11.2022 о 17:54Доброго дня! Підкажіть чи планується розширення об’єктів під цю програму єОселя 3% та надаватись на будинки/ таунхауси? Дякую
Світлана30.11.2022 о 16:16Доброго дня, якщо в дії немає послуги єОселя?
Її можливо якось добавити? Що потрібно для цього?Програма «єОселя» стартувала в жовтні – і вже до сьогодні 83 українця отримали за нею пільговий кредит під 3%. І це тільки початок – до кінця року кількість тих, хто зможе скористатися цією вигідною позикою, має зрости в рази. Тому не дивно, що ця програма викликає цікавість в українців – в тому числі і тих, хто читає блог «Де у Києві добре живеться?».
Продовження читайте в моєму огляді Ви питали: особливості програми пільгової іпотеки «єОселя»Зоряна27.11.2022 о 23:54Добрий вечір ! Де можна переглянути будинку під «єОселя», в м.Черкаси ? Дякую .
Олександр19.11.2022 о 17:58Повна лажа,як і завжди обісрались,я ветеран війни маю державні нагороди та багатодітну родину,але тому що в мене пагана КІ мені відмовили.
Тетяна16.11.2022 о 21:33Ірина Романова
Нещодавно ми з вами подивились, які столичні новобудови може розглядати позичальник за програмою «єОселя» – а тепер пропоную роздивитись ті новобудови Ль...
Добрий вечір. Як на рахунок Галжитлобуд у Львові.?
Ірина16.11.2022 о 16:28А як же можна держслужбовцю придбати квартиру за такі кошти? Все життя на держслужбі і не то що жити, вмерти не має де. Треба десь найти 20% щоб одноразово сплатити а той кредит немає з чого виплачувати, бо зарплата така що ледве вистачає на прожиття
Андрій
Скажіть будь ласка а яка максимальна ціна квадратного метра в калуші
Андрій, давайте рахувати)
Калуш це не обласний центр, в ньому проживає менше 100 тис. осіб. Тож вартість 1 кв. метра загальної площі житла, яке планується придбати за рахунок цієї програми, не повинна перевищувати граничну вартість 1 кв. метра житла, визначену Мінрегіоном на 2022 рік. Для Івано-Франківська це 14390 грн.
Вартість квадратного метру може бути більшою, тільки надлишок учаснику програми треба буде сплатити самомуРуслана
Доброго вечора. Також зацікавила ця програма кредитування Єоселя. Але є дуже багато запитань, заповнила заявку, відвідала банк, але не отримала повної інформаці...
Руслана, дякую за ідею для цікавої та корисної статті!
Світлана
Вітаю! Якщо працюєш в приватній школі, можна скористуватись програмою?
Світлано, ні, скористатись можуть вчителі, які працюють в державних та муніципальних закладах освіти
Інна
Доброго дня. Подала заявку пройшло 3 тижні. А відповідь так і не отримала?
Інна, а хоч якийсь зворотній зв”язок був? Який статус заявки у ДІЇ?
Інна14.11.2022 о 12:56Доброго дня. Подала заявку пройшло 3 тижні. А відповідь так і не отримала?
Світлана14.11.2022 о 08:16Вітаю! Якщо працюєш в приватній школі, можна скористуватись програмою?
Сергій13.11.2022 о 11:54Доброго дня.
Маю дві квартири з ремонтом 73 і 88м2 з ремонтом.
Метрологічна, Феофанія.
068 8188500 Сергій.Руслана11.11.2022 о 21:09Доброго вечора. Також зацікавила ця програма кредитування Єоселя.
Але є дуже багато запитань, заповнила заявку, відвідала банк, але не отримала повної інформації. В Ощадбанку сказали, що розглядати квартиру потрібно тільки від фізичної особи. Але де знайти квартиру продавець якої погодиться пройти всі умови кредиту – буде чекати поки банк буде розглядати документи, а може і відмовити…При позитивному вирішенні у наданні кредиту буде відкрито поточний рахунок на ім’я продавця, куди будуть перечислені кошти, які продавець отримає у нац.валюті. Продавець хоче отримати кошти в іноземній валюті, а йому доведеться знімати кошти тривалий час та ще й в гривні, тому що є ліміт зняття за один день.
Чи можна дізнатись саме алгоритм підбору та самої процедури куплі- продажу квартири. Цікавлять саме ці нюанси.Вложения:
Емма09.11.2022 о 21:52Доброго вечора. Які міста України входять у перелік? Чи може вчитель, який бере іпотеку, звільнитися наприклад через 2 роки з посади, як тоді буде з іпотекою, якщо вона умовно на 10 років?
Доброго дня. Може підскажете, чому в м. Житомирі всі банки, які підтримують програму є оселя, кредитують тільки квартири в багатоквартирних будинках, а котеджі, пентхауси відмовляються. Дякую.
Андрій03.11.2022 о 15:32Скажіть будь ласка а яка максимальна ціна квадратного метра в калуші
Вікторія
Чоловік, працівник ДСНС подав заявку. Нас 2 дорослих і дитина 5 років. Співробітниця банку сказала, що приватний будинок, який є у власності чоловіка потрібно п...
Вікторія, намагатимусь з”ясувати цей нюанс
Вікторія02.11.2022 о 22:14Чоловік, працівник ДСНС подав заявку. Нас 2 дорослих і дитина 5 років. Співробітниця банку сказала, що приватний будинок, який є у власності чоловіка потрібно подарувати комусь (70 м.кВ.), адже тоді квартира дозволяється лише 24 м.кВ. Чи справді ці дві власності будуть сумуватись?
Михайло02.11.2022 о 10:28Квартири фонду 80-90 років забудови можуть бути об’єктом іпотеки?
Михайло
Підкажіть будь ласка, яка мінімальна площа на трьох членів сім'ї?
Михайло, обмеження по мінімальній площі немає
Михайло01.11.2022 о 13:50Підкажіть будь ласка, яка мінімальна площа на трьох членів сім’ї?
Тетяна
Як на мене умови не дуже. 1 кв. не має перевищувати середньої вартості. Для Одеської області це 15тис. грн, коли в Ізмаїлі 1 кв. коштує 20-25 тис грн. в середнь...
Тетяно, є збільшувальний коефіцієнт.
Вартість 1 кв. метра загальної площі житла, яке планується придбати за рахунок цієї програми, не повинна перевищувати граничну вартість 1 кв. метра житла, визначену Мінрегіоном (на 2022 рік ці дані можна дізнатись тут) – на щастя, збільшену у 2,5 рази для міст з населенням понад 300 тис. осіб, у 2 рази – для обласних центрів, а також населених пунктів, які розташовані на відстані до 15 кілометрів від меж м. Києва та обласних центрів, та у 1,75 разів – для міст з населенням від 100 тис. до 300 тис.
Оля
Якщо офіційно не розлучена, а чоловік є власником нерухомості, отримати кредит реально?
Оля, реально) Але тут треба пам”ятати про декілька нюансів.
По-перше, якщо площа нерухомості, яка є у вашої родини більша за обмежувальні параметри, дешева іпотека не надається.
По-друге, при наданні даних про вашу платоспроможність, доходи чоловіка теж потрібно врахувати.
По-третє, майно, яке придбано в шлюбі, належить і дружині, і чоловіку.
По-четверте, потрібно буде взяти згоду чоловіка на такий кредит та купівлю нерухомості.Тобто складнощів доволі багато, і питань, які можуть виникнути в майбутньому – теж багато.
Якщо офіційно не розлучена, а чоловік є власником нерухомості, отримати кредит реально?
Інна31.10.2022 о 16:08Тетяна29.10.2022 о 12:14Як на мене умови не дуже. 1 кв. не має перевищувати середньої вартості. Для Одеської області це 15тис. грн, коли в Ізмаїлі 1 кв. коштує 20-25 тис грн. в середньому. Тобто скористатися цією програмою не зможу, адже прийдеться брати ще кредит, щоб доплатити решту.
А так ідея сподобала і дуже хотілося скористатисяЮлія28.10.2022 о 18:45Максим
Так. Згідно чинного законодавства жодної різниці між мобілізованим і контрактником немає. Після демобілізації ви переходите на відсоткову ставку 7 відсотків річ...
Проте в умовах все ж тільки за контрактом
Вложения:
Сергій28.10.2022 о 15:42Якщо у члена сім’ї ( дружина чоловік) є власний будинок у селі на 100 кв, чи можливо отримати іпотеку на квартиру?
Юлія28.10.2022 о 15:05Допоможіть розрахувати площу на сім’ю жінка, чоловік і дитинка до року
Юлія28.10.2022 о 15:00Юлія28.10.2022 о 14:58Це тільки військовослужбовцям за контрактом? Деякі джерела пишуть що і всім захисникам
Олександр26.10.2022 о 17:55Максим
Так. Згідно чинного законодавства жодної різниці між мобілізованим і контрактником немає. Після демобілізації ви переходите на відсоткову ставку 7 відсотків річ...
Які тоді документи подати в банк? Бо мені сказали треба копію контракту. Та й в постанлві про пільгові кредити вказано військовослужбовець ЗСУ контрактник…
Продовжую роздивлятись житлові комплекси, в яких можна підшукати готову квартиру за програмою пільгової іпотеки «єОселя». Я вже розповідала про такі ЖК Києва, Львова та Вінниці, на черзі – Івано-Франківськ.
Продовження читайте в моєму огляді «єОселя»: новобудови Івано-ФранківськаМаксим25.10.2022 о 10:15Олександр
Доброго дня! Підкажіть чи може отримати іпотеку мобілізований військовослужбовець?
Так. Згідно чинного законодавства жодної різниці між мобілізованим і контрактником немає. Після демобілізації ви переходите на відсоткову ставку 7 відсотків річних, або укладаєте контракт))))
Максим25.10.2022 о 10:12Наталія
Цікавить питання стосовно військових, які можуть оформити іпотеку. Це тільки військові за контрактом? Не зрозуміло, якщо військовий мобілізований до ГУРу, чи мо...
Візьміть витяг з наказу про зарахування до особового складу частини. Цього буде достатньо.