Child-friendly: микрорайоны Киева без проблем с детсадами
Читати огляд-
Василий26.10.2020 о 09:54
Тут по новому забудовнику ЖК LA MANCHE є розбір від юриста https://www.youtube.com/watch?v=mtymEoFgXxA&t=161s&ab_channel=MonitorEstate
Дарья20.11.2019 о 23:17Ирина, очень полезный обзор. сделайте по школам. и о поликлиникам тоже 🙂 а то мы все забитыми трассами привлекательность жк оцениваем, а забываем что все люди болеют, а дети учатся
Stel13.11.2019 о 13:34Анна Денисенко
Коротко про те, як рахували: "Ми проаналізували кількість житла і садків, які зараз будуються у Києві. Відштовхнулись від того, що місто прийме садки на бал...
Дякую за пояснення, дуже цікаво і має сенс.
Проте мабудь у реальності радіус буде значно більший. Якщо до найближчих садків дитину взяти не можуть, приватний коштує дорого (як правило ціни на приватні садки такі, що я не уявляю, яким чесним чином можно заробляти стільки щоб туди дитину віддати), то будуть дітей віддавати у більш віддалині садочки, думаю що радіус у пару кілометрів буде досить прийнятний. У родин де у кожного дорослого є автівка і більша відстань не буду перепоною – затрати на дорогу будуть значно нижче ніж вартість приватного садка.Анна Денисенко13.11.2019 о 12:33Stel
Не совсем понял, по какому принцыпу производилась аналитика. Подсчет проводился по адресам детей стоящих в очереди а не по конкретным детсадам? Например на к...
Коротко про те, як рахували:
“Ми проаналізували кількість житла і садків, які зараз будуються у Києві. Відштовхнулись від того, що місто прийме садки на баланс і вони стануть комунальними. Знаючи кількість квартир, їхнє розташування, коефіцієнт сімейності (кількість дітей в сім’ї) та прогнозовану кількість місць в комунальних садках, вирахували орієнтовну майбутню чергу.
Також ми зважали на те, що садок вважається доступним, якщо знаходиться не більш ніж у 300 метрах від будинку. В теперішній забудові, особливо старій, цю умову виконати важко. Тому для наявного житла ми брали більший радіус — до кілометра. А от розрахунок для нової забудови вели жорсткіше, адже згідно з містобудівними правилами нові великі житлові комплекси повинні мати власний садок”.
Анна Денисенко13.11.2019 о 12:31Stel
Це зрозуміло, але мені все ж таки здається що тут мапа щільності проживання дітей дитсадівського віку (може і фактична, а не за місцем реєстрації). Наприклад ви...
Тут зеленим позначена територія, де зараз немає житлових будинків. І у найближчі кілька років не планується їх зведення. Тобто там немає дітей, які мали б йти до садка.
Анна Денисенко13.11.2019 о 12:25Stel
Более ярко даже видно в Жулянах - там четкая граница между зеленой зоной и перегруженной при этом жителям одного из квартала, который показан как перегруженный ...
Цвет на карте – очередь в целом по территории, а не по конкретному садику. Cитуация на территории зависит не только от длины очереди, но и от количества жилья, коэффициента семейности.
Stel12.11.2019 о 19:34Ірина
я не автор блогу))) і це питання скоріш до аналітиків ЛУНу, аніж до автора :)
Я спарвді подумав що ви автор блогу:)
Ірина12.11.2019 о 19:08Ірина
я не автор блогу))) і це питання скоріш до аналітиків ЛУНу, аніж до автора :)
ну і глянула карту ЛУНа, наприклад один із садочків (звичайний, не спеціалізований) поруч із нами – на карті не відображається точкою, але квартал де він знаходиться – помаранчевий, без відмічених садочків в ньому. можливо і тут в зеленому є насправді садочок, який чомусь не відображається.
Ірина12.11.2019 о 19:01Stel
Це зрозуміло, але мені все ж таки здається що тут мапа щільності проживання дітей дитсадівського віку (може і фактична, а не за місцем реєстрації). Наприклад ви...
я не автор блогу))) і це питання скоріш до аналітиків ЛУНу, аніж до автора 🙂
Stel12.11.2019 о 18:25Ірина
в дитсадках зараз немає прив'язки до адреси прописки - ви можете стати в чергу в будь-який садок міста, який захочете. там де менша черга - скоріш за все гірший...
Це зрозуміло, але мені все ж таки здається що тут мапа щільності проживання дітей дитсадівського віку (може і фактична, а не за місцем реєстрації). Наприклад ви пишете: “На Левом берегу, к слову, таких «островков» насчитывается всего два: на территории промзоны между ул. Здолбуновской, Дарницким шоссе и проспектом Григоренко…” Але на цьому “острові”, немає жодного дитячого садка – тобто щильність проживання дітей там може і низька, проте діти з цього “острова” будуть іти до дитсадків Позняків, де величезні черги.
Ірина12.11.2019 о 17:57Stel
Более ярко даже видно в Жулянах - там четкая граница между зеленой зоной и перегруженной при этом жителям одного из квартала, который показан как перегруженный ...
в дитсадках зараз немає прив’язки до адреси прописки – ви можете стати в чергу в будь-який садок міста, який захочете. там де менша черга – скоріш за все гірший дитсадок, тому і менше черга, так як не всі вибирають тільки по параметру “найближчий”. на відміну від шкіл – в школи потрапляють тепер в залежності від прописки.
Stel12.11.2019 о 16:05Более ярко даже видно в Жулянах – там четкая граница между зеленой зоной и перегруженной при этом жителям одного из квартала, который показан как перегруженный одинаково по расстоянию что до садика 313, что до 402. Таким образом в обоих садиках будет похожая ситуация с очередью, а на карте большая разница.
Stel12.11.2019 о 13:42Не совсем понял, по какому принцыпу производилась аналитика.
Подсчет проводился по адресам детей стоящих в очереди а не по конкретным детсадам?
Например на карте сам квартал где Каховская, Сагайдака, Русановская гавань показан как перегруженный, но в тоже время квартал где расположены садики на которые претендуют жители вышеуказанных ЖК желтый.
Интересно было бы посмотреть такую же карту, только по очередям в сады, а не по адресам.Увлекшись строительством жилья, застройщики и власти города как-то совсем забыли о том, что комфортная жизнь определяется не только тем, что находится за дверями квартиры. Она предполагает удобные подъездные дороги, возможность спокойно припарковать автомобиль. И, конечно, возможность отдать ребенка в общеобразовательную школу и записать в детский сад — желательно, муниципальный. Аналитики ЛУН Місто разобрались, в каких микрорайонах города легче всего устроить ребенка в государственные детские сады. А я решила посмотреть, какие ЖК в них строятся.
Продолжение читайте в моём обзоре Child-friendly: микрорайоны Киева без проблем с детсадами