ЖК Roksolana у Львові

Попри все Львів зараз переживає демографічний та будівельний бум – сюди їдуть люди чи не зо всієї України, і багато хто з них шукає житло в цьому місті. Тож я вирішила повернутись до оглядів львівських новобудов, аби поділитися своїми враженнями від пропозицій девелоперів з тими, хто підшукує новобудову для інвестування. І, звісно, розповісти про знайдені підводні камені, на які варто звернути увагу обираючи новобудову. В цьому огляді мова піде про ЖК Roksolana, який нещодавно представили інвесторам.

ЖК Роксолана візуалізація
Візуалізація ЖК Roksolana

Житловий комплекс з милою назвою Roksolana будують на західній околиці Львова – в мікрорайоні Левандівка (Залізничний район міста), вздовж однойменної вулиці. Якщо точніше, то ЖК будують наприкінці вул. Роксоляни.

Для тих, хто не дуже орієнтується у львівській географії, трішки розповім про Левандівку. Цей найзахідніший мікрорайон можна назвати ще й «найавтономнішим» – він наче «відрізаний» від міста Лева залізничними коліями, які обвивають Левандівку з трьох сторін.

Проте дістатися звідси до інших частин міста не так вже й складно – виїхати можна вулицею Левандівською (на Клепарів) та Сяйво (на Богданівку). Зауважу, що при перетині колій чекати на переїзді не доведеться, адже рух організовано мостом над залізничним полотном. Звісно, від дорожних заторів ніхто не застрахований, особливо з огляду на суттєве збільшення автівок у Львові.

ЖК Roksolana на карті
Місце розташування новобудови

Колись Левандівка (як і столичні Троєщина чи Борщагівка) вважалась доволі кримінальним мікрорайоном, але, за словами львів’ян, зараз ситуація змінилась на краще. Можливо це відбулось, в тому числі, і завдяки активній розбудові мікрорайону – наприклад, неподалік від ЖК Roksolana збудовані ЖК Plus, «Роксоляни, 87», «Роксоляни, 43-А» та інші ЖК. Тобто тут активно зводять нове житло, а значить і змінюється склад мешканців.

Щодо інфраструктури та благоустрою, то Левандівка вважається не найгіршим мікрорайоном міста. Тут достатня кількість шкіл та садочків, багато магазинів та крамниць, є осередки культурного життя та парки для прогулянок – і все це можна знайти на відстані максимум 15-хвилинної прогулянки від майбутнього ЖК Roksolana. До того ж, від Левандівки до центральної частини міста можна дістатись приблизно за 15-20 хвилин громадським транспортом або автівкою.

Якщо говорити про сам комплекс, то, на мiй погляд, він спроєктований у стилістиці клубного ЖК: поверховість будинків невелика (лише 6 поверхів), квартир небагато як загалом (лише 200), так і на поверсі (в секції №1 – 5, а в секції №2 – 7).

До речі цікаво, що комплекс позиціонується в класі комфорт, хоча за столичними мірками він, скоріш за все, позиціонувався би в бізнес-класі. Судіть самі: будинки ЖК матимуть оригінальний зовнішній вигляд, забудовник обіцяє зробити преміальний ландшафтний дизайн подвір’я (дитячий та спортивний майданчики, зона відпочинку, вільний вай-фай) та дизайнерське оздоблення холів (розробник KMdesign).

ЖК Роксолана прибудинкова територія
Так має виглядати внутрішній простір прибудинкової території

Під будинками розміститься підземний паркінг на 93 паркомісця, в який можна буде спуститись на ліфті, плюс біля будинків облаштують гостьову парковку майже на 30 автівок – тобто співвідношення кількості паркомісць до квартир складатиме доволі пристойні 120/200.

Технічні параметри новобудови теж обіцяють бути непоганими: монолітно-каркасний будинок зі стінами з керамоблоків, комбіноване (пінополістирол+мінвата) утеплення фасадів, індивідуальне опалення кожної квартири (двоконтурний газовий котел) та централізовані інші комунікації.

ЖК Roksolana зовнішній вигляд будинків
Зовні ЖК виглядатиме стильно

Щодо квартир, то вони будуть з високими (2,8 м) стелями, збільшеними віконними отворами та просторими відкритими балконами (сподіваюсь, мешканці не будуть їх склити на власний розсуд). Єдине, що не відповідає класу «бізнес», це відсутність в проєкті просторих багатокімнатних квартир  –  в ЖК «Роксолана» (вірніше, в його 1 секції) передбачені лише 1- та 2-кімнатні планування.

ЖК Роксолана поетажний план 1 секції
Поетажний план 1 секції-будинку комплексу

Хоча квартири тут доволі просторі: 1-кімнатні від 34 кв.м, а 2-кімнатні – від 55 кв.м. Плюс вони мають непогані планування: зручні коридори з можливістю виділити гардеробну зону, просторі кухні (12-16 кв.м), відокремлені затишні спальні (10-13 кв.м) та місткі санвузли (більше 4 кв.м в 1-кімнатних квартирах).

Ще один плюсик забудовнику – він обіцяє виконати чорнові оздоблювальні роботи в квартирах: стяжку підлоги, штукатурку стін, завести в квартиру комунікації та електрику і встановити газові котли.

ЖК Роксолана планування квартир
Деякі варіанти планувань майбутніх квартир

Зараз в ЖК «Роксоляна» інвесторам пропонують майбутні квартири в двох будинках-секціях першої черги, яку обіцяють здати у вересні наступного, 2024 року. Дві секції наступної черги на ринок ще не вивели, але це може статися вже незабаром – їх, до речі, планують ввести в експлуатацію наприкінці 2024 року. Ще 3 секції, які будуть скомпоновані в окремий будинок, планують здати вже у 2025 році.

Зауважу, що робота над проєктом тільки но почалась – зараз будівельники виконують фундаментні роботи в секції №1. Але я сподіваюсь, що девелопер вірно оцінює власні сили, і комплекс буде здаватися без затримок.

ЖК Roksolana хід будівництва
Актуальний стан будівництва. Офіційне фото

Трохи про ціни: вартість квадратного метра в секції №1 ЖК Roksolana наразі стартує з $1050, тобто майбутня 1-кімнатна квартира площею 44,7 кв.м коштуватиме майже $47 тис. Якщо оплатити всю суму одразу, то девелопер може надати знижку (індивідуальну), а якщо оформити розтермінування з першим внеском 50%, то вартість квадратного метра збільшиться на 5%.

Якщо перший внесок становитиме 70%, вартість майбутньої квартири розраховується без здорожчання. Інвестиція оформляється через укладання угоди купівлі-продажу дериватива.

 

Проєкт ЖК «Роксолана» на ринку представляє девелоперська компанія Trident Development – і, як я розумію, це перший проєкт бренду. Замовник будівництва – ТОВ «Галицька Перспектива», а генпідрядником виступає ТОВ «Трайдент Констракшн».

ЖК Роксолана замовник та генпідрядник проєкту
Дані про Замовника та генпідрядника проєкту

Комплекс будують на 8 земельних ділянках (кадастрові номери 4610136300:06:017:0082-0089, площа 0,08-0,9 га), актуальне цільове призначення яких цілком відповідає намірам забудови: 02.03 Для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

Всі ділянки належать ТОВ «Галицька Перспектива» – вони були передані до статутного капіталу компанії минулими власниками (до речі, цікава схема: у компанії з’являється новий засновник, який вносить до статутного капіталу власну землю чи нерухомість, а через якийсь час він вже виходить з числа засновників компанії, залишаючи фірмі землю).

ЖК Roksolana дані кадастру
Ділянки на кадастровій мапі

Наприкінці 2021 року замовником будівництва були отримані Містобудівні умови та обмеження – номер документа №1143 від 17.12.2021. А вже у 2023 році був отриманий Дозвіл на будівництво двох будинків першої черги ЖК «Роксолана» за № ІУ013230528858.

Раджу потенційним інвесторам ознайомитись з експертним звітом (аби пересвідчитись, що забудовник будує саме те, що йому дозволено) та впевнитись в наявності ТУ на підключення новобудови до інженерних мереж. І, звісно, уважно вичитати договір, який пропонується до підписання, та пересвідчитись, що ви зрозуміли та погоджуєтесь зі всіма його умовами.

P.S. За традицією нагадаю: інвестуючи в новобудову, ви не купуєте квартиру. Ви купуєте обіцянку забудовника побудувати її для вас. Всім вдалих інвестицій!


3 відповіді
  • Така собі пропозиція. Цей забудовник не новий на ринку. Раніше вони були Plus development і побудували ЖК Плюс поруч. Але як? Було багато чого обіцяно інвесторам. І відеоспостереження, і власний паркінг і дітячий майданчик. А що мають люди через 3,5 роки. Відеоспостереження просто не було надано. Паркінг виявився розташований на території міста, хоча і побудований на кошти інвесторів. Дітячий майданчик-то таке, аби було, щоб люди не казали що немає взагалі нічого. Ще було виявлено недоробки, від яких забудовник просто відхрещується. Мокріє стіна та накопичується вода у підвалі однієї секції, бо була порушена гідроізоляція моноліту фундаменту. Забудовник довго не хотів братись за виправлення цих вад, але зараз нарешті шось зрушилось у його свідомісті і лди чекають ща 2 тижні початку робіт. Бо якщо ні, є ініціативна група, що організовує пікети біля офісу та перекриття шляху до будмайданчику. Ось так будують у Львові.

Приєднуйтесь до обговорення на форумі: ЖК Roksolana у Львові