Власна хатинка: нові проєкти передмістя столиці

Немає ніякої таємниці, що девелопери столиці та передмістя зараз не дуже охоче розпочинають нові масштабні проєкти. Натомість невеликі клубні будинки, таунхауси та котеджні містечка з’являються, здається, навіть активніше, ніж до великої війни. Ділюся з вами невеликою добіркою цікавих (на мій смак, зрозуміло) нових котеджних містечок та комплексів таунхаусів у передмісті столиці.

Власна хатинка: нові проєкти передмістя столиці

Чому саме котеджних містечок? Тому що, по-перше, такий формат житла знаходить все більше прихильників – автономія та незалежність від центральних комунікацій нині вартують багато. Погодьтеся, розмістити генератор у власному будинку чи комплексі таунхаусів набагато легше, ніж сконструювати автономну систему енергозабезпечення в квартирі у багатоквартирному будинку.

По-друге, будівництво невеликих проєктів більш швидке та прогнозоване – загалом, звести котедж чи таунхаус можна за декілька місяців-рік, тоді як добудови, припустимо, 24-поверхівки треба чекати роками. Ба більше, у крайньому випадку, добудувати котедж взагалі можна чи не «власноруч» – і ця можливість підвищує впевненість інвесторів у майбутньому.

Звісно, є в такому форматі житла і свої недоліки та особливості. Майбутній комфорт дуже залежить від локації: життя в котеджному містечку «в чистім полі» або «в глухому лісі» дещо відрізняється від життя в такому ж містечку, але розташованому серед існуючої забудови з інфраструктурою.

Крім того, життя в приватному будинку (навіть в таунхаусі!) зовсім не схоже на життя в квартирі: будинок постійно потребує уваги господаря. Тож наявність власної сервісної служби (чи швидкого доступу до неї) в котеджному містечку теж є суттєвою перевагою того чи іншого проєкту.

Звісно, переваг та недоліків у такого формату житла багато – про них я розповідала в рамках матеріалу про заміську нерухомість (увага, ще не встигла перекласти, тож публікація російською мовою). А зараз розповім про нові проєкти, які з’явилися в передмісті вже в буремні часи.

Комплекс таунхаусів Lisopark, Буча

Цей відносно невеликий комплекс таунхаусів представили інвесторам на початку серпня 2023 року. Він складатиметься з 20 домоволодінь – тож тут має бути і не сумно, і не дуже людно.

Місце для майбутнього містечка обрали непогане – майже при в’їзді до Бучі зі сторони столиці, по вулиці Києво-Мироцькій, 8. Поруч розташовані два великі житлові комплекси: «На Прорізній» (2 квартал, 3-6 черги, будівництво призупинене) та Rich Town (збудований) і приватна забудова. Тож до базової соціально-побутової інфраструктури мешканці Lisopark зможуть дістатися пішки.

Поблизу з містечком знаходиться зупинка маршруток, які курсують в столицю та в інші райони Бучі та Ірпеня – тобто наявність авто для мешканців не є критично важливою.

КМ Лісопарк візуалізація та на карті
Візуалізація та місцерозташування КТ “Лісопарк”

Як я вже казала, до складу містечка увійдуть 20 таунхаусів, які збудують на ділянці 0,26 га. Загальна територія буде закритою для сторонніх та оснащена відеонаглядом, що має підвищити безпеку проживання в містечку.

Згідно генплану, таунхауси будуть зблоковані в дві паралельні лінії по 10 домоволодінь в кожній – і це може бути не дуже зручно, адже вимагає від мешканців додаткових заходів для збереження приватності власного життя.

Перед вхідними дверима у таунхауси розмістяться паркомісця для автівок – паркувати автівки, до речі, доведеться паралельно, і на візуалізаціях вони займають майже весь простір фасаду, залишаючи вільним тільки прохід від дверей до вулиці. Як на мене, це теж може створювати незручності мешканцям – тож раджу тим, хто схоче інвестувати в цей проєкт, зважити на такий нюанс.

А ось самі таунхауси виглядають доволі цікаво – і зовні, і внутрішньо. Архітектура проєкту витримана в сучасному стилі: лаконічні лінії та багатошаровий об’єм фасадів, світла кольорова гама оздоблення – все це надає КТ Lisopark стильного вигляду.

Технічні параметри теж непогані: будуватимуть таунхауси з керамоблоків, фасади утеплять базальтовою ватою, дах буде експлуатованим, з покрівельною мембраною, вікна – енергоефективні. Домоволодіння підключать до центрального водопроводу та каналізації, а ось опалення тут планується газове, за допомогою двоконтурного котла.

Всі таунхауси зводять за єдиним проєктом, тож планування в них будуть ідентичними: 3 поверхи, 2 спальні, 2 санузли, балкон. На першому поверсі розмістяться загальні зони (кухня, вітальня, санвузол), на другому – дві спальні та велика ванна кімната, а третій поверх займе відкрита тераса. Загальна площа таунхауса – 127 кв.м. Забудовник передасть його мешканцю з внутрішнім чорновим оздобленням.

  • Офіційний сайт комплексу таунхаусів Lisopark
  • Девелопер: Luchko Estate
  • Вартість таунхауса: від $85 тис., можливе розтермінування від девелопера

Комплекс таунхаусів Sвій Diм 2, Крюківщина

Цей доволі масштабний проєкт містечка таунхаусів презентували на початку липня 2023 року. До його складу має увійти більше 100 таунхаусів, тож тим хто прагне «тиші та спокою» варто пошукати житло десь-інде. А ось тим, хто хоче жити «наче в місті, але з власним двором» можна подивитись на цей проєкт ближче.

Будують таунхауси «Свій Дім-2» в Крюківщині, в тій її частині, яка знаходиться ближче до Гатного. Вулиця, вздовж якої розкинеться містечко, називається Лютнева. Поблизу розташований цілий масив нової забудови – таунхауси знаходяться ніби за  ЖК «Оранж Парк» та «Благород» та майже навпроти ЖК «Нові Жуляни». Але оточує КТ «Свій Дім-2» все ж таки приватна забудова.

Зауважу, що від будинків цього містечка до найближчої зупинки громадського транспорту та різноманітних магазинів можна дійти десь за 10-15 хвилин.

Таунхауси Свій Дім-2 візуалізація та на карті
Візуалізація та місцерозташування комплексу таунхаусів “Свій Дім -2”

Проєкт Sвій Diм 2 – доволі великий, він передбачає будівництво 108 таунхаусів, які мають зводити у дві черги. Згідно генерального плану забудови, таунхауси сгруповані у 8 житлових кварталів, по периметру яких розміщені паркомісця для автівок мешканців (загалом має з’явитися 120 машиномісць).

Окремий квартал виділено під створення парку та лаунж-зони для відпочинку мешканців, і окрема ділянка відведена для будівництва дитячого садочка. Загальна територія містечка буде закритою для сторонніх.

Архітектура проєкту витримана в сучасній стилістиці є елементами кубизму: правильні геометричні форми, перемінна висотність, контрастне оздоблення в переважно земляних тонах на візуалізації виглядають цікаво. Сподіваюсь, збудовані таунхауси виглядатимуть не менш ефектно. Будуватимуть їх з газоблоків, фасади утеплять пінополістиролом. Вся інженерія тут, скоріш за все, буде автономною, окрім електрики.

Таунхауси будуються не за єдиним проєктом – тут можна обрати 2 або 3 поверхові домоволодіння площею від 55 до 120 кв.м в 11 плануваннях.

Зауважу, що це не перший проєкт девелопера – в його активі є як збудовані таунхауси, так і інші проєкти зі статусом «в роботі».

  • Девелопер: Smart Development
  • Офіційний сайт комплексу таунхаусів Sвій Diм 2
  • Вартість таунхауса: від $48 тис.

КМ Module House в Броварах

Цікавий проект нового котеджного містечка на початку липня презентували і в Броварах – точніше, на північно-східній околиці міста по вулиці Лісова. На території 3 га мають розміститись 40 котеджів, головна «фішка» яких полягає в тому, що всі вони будуть модульними, зібраними в заводських умовах з СІП-панелей.

Забудовник має власне виробництво та розробив технологію повної збірки житлових будинків «під ключ», тож інвестор може обрати розмір та планування свого майбутнього житла (є 7 типових житлових модулів площею від 28 до 176 кв.м) – і вже за 4 місяці отримати готовий для проживання будинок, підготовлений під фінішне внутрішнє оздоблення (а за бажанням та за доплату навіть з ремонтом та вбудованими меблями).

КМ Модуль Хауз візуалізація та на карті
Візуалізація та місцерозташування КМ “Модуль Хаус”

На ділянці потрібно лише зробити фундамент та підвести комунікації – до яких монтується та приєднується готовий будинок.

Всі роботи по виготовленню будинку проводяться на виробництві: збирають каркас, монтують покрівлю, вікна та двері, здійснюють монтаж внутрішніх інженерних комунікацій (електропроводка, водопровід та каналізація), виконують роботи з зовнішнього (а за потреби і внутрішнього) опорядження. Потім будинок везуть на ділянку та встановлюють його на підготовлений фундамент.

Як на мене, технологія доволі цікава – але я не впевнена, що готова жити в такому будинку. Адже для «наших широт» більш традиційним є капітальне будівництво – з цегли чи газоблоків. З іншого боку – весь світ не стоїть на місці, тож чому не дати шанс новим технологіям і в будівництві? Тим більше, що типові проєкти справді цікаві – сучасні зовні та зручні всередині. Всі будинки одноповерхові, з 1, 2 або 3 спальнями.

  • Технологія: Module House
  • Офіційний сайт проєкту: н/д
  • Вартість котеджа: від $21-144 тис., в залежності від площі та комплектації будинку

P.S. Звісно, це далеко не всі проєкти «одноповерхового житла», які нещодавно вивели на ринок – загалом, за даними ЛУН, тільки за останні декілька місяців в передмісті столиці з’явилося більше десятка нових таунхаусів та котеджних містечок. Якщо вас цікавить житло такого формату – пишіть у коментарях, і я розповім про інші цікаві проєкти 😉  


42 відповіді
  • Станилав
    18.08.2022 о 19:32

    А ГАЛЖИТЛОБУД в Киеве закончил свои обьекты ? Баггоутовская, Мрия, что-то на Куреневке… Все введено в эксплуатацию со светом и водой ? Обобрали Киев и вернулись домой с набитыми карманами. Как инвестор много могу о них поведать, о их постоянной лжи , отмазках, сроках ввода, слегка, лет на 5 нарушенных. Может дома у себя так гадить не будут, хотя, “привычки вора удивительно сильны”…

    Так і є.
    ЖК Багговутівський “введений в експоуатацію” у 2021 році. Води, електирики, газу немає. Котельня без газу працювати не буде. Фактично ЖК без опалення. Після отримання сертифікату пройшло 1.5 року. Нічого не зроблено. Галжитлобуд кошти киян витрачає на нові ЖК у Львові, які теж не добудує.

    Денис
    19.08.2022 о 08:02

    ГЖБ – мошенники, это давно всем известно.

    Віталій
    24.08.2022 о 13:40

    Вельмишановний ГалЖитлоБуд НЕ ЗАКІНЧИВ НІ ОДНОГО ПРОЕКТУ В КИЄВІ.
    Інвестори ЖК БАГОВУТІВСКИЙ вже 1,5 років чекають на системи життєзабезпечення (водопостачання, світло, каналізація, газ) після отримання сертифікату на введення в експлуатацію.
    В цей час ГЖБ розповідає про світле майбутнє новим інвесторам у Львові. Люди, схаменіться. Не вірте обіцянкам цього забудовника.

    Ірина
    24.08.2022 о 12:48

    Галжитлобуд шахраї!
    Будують нові об’єкти у Львові ,тоді як у Києві кинули інвесторів! Побудували пусту коробку і незаконно ввели в експлуатацію,а опалення,води, каналізації досі немає! І ніхто не збирається добудовували!
    А людям нема де жити в той час…

Читайте всі 42 коментаря на форумі: Нові проєкти: які ЖК почали будувати під час агресії