Нові ЖК передмістя столиці

Як і обіцяла, розповідаю про нові багатоквартирні житлові комплекси, які нещодавно представили інвесторам в передмісті столиці.

Нові ЖК передмістя столиці

ЖК SOFI HOUSE

В Софіївській Борщагівці почалось будівництво ЖК SOFI HOUSE – майданчик новобудови розташований по вулиці Свободи. Це околиця нового та сучасного мікрорайону селища, в якому будуються та вже збудовані такі житлові комплекси, як «Софіївська Сфера» та «Софіївські Липки», «Арт Місто» та «Європейка».

До речі, не так вже й далеко від «Софі Хаус»  і святопетрівські новобудови – до ЖК «Петрівський квартал» менше кілометра. Я б сказала, що ЖК SOFI HOUSE знаходиться «на другій лінії» від Соборної вулиці, магістралі, яка поєднує Софіївську Борщагівку зі столицею – Соборну від майбутнього ЖК відділяє 300 метрів.

Як на мене, це непогано: з одного боку, дістатись до зупинки київських маршруток та основної інфраструктури (яка розташована вздовж Соборної) пішки можна лише за 5-10 хвилин. А з іншого, до майбутнього ЖК не долітатимуть шуми та забруднення від доволі жвавої траси.

ЖК Софі Хауз візуалізація та на карті
Візуалізація та місцерозташування ЖК SOFI HOUSE

Щодо зручностей, то на відстані 5-15-хвилинної прогулянки від новобудови є все, що потрібно для комфортного життя: ТЦ EUROпарк з мережевим супермаркетом, різноманітними бутиками, фудкортом, дитячим центром та навіть кінотеатром. На території сусідніх ЖК можна знайти магазини, кав’ярні, салони різноманітних послуг, медичні кабінети тощо. Поблизу достатньо дитячих садочків та розвиваючих курсів, є школи – щоправда, більшість цих закладів освіти приватні, тож навчання та виховання дитини в них коштуватиме батькам не так вже й дешево.

ЖК «Софі Хаус» – це 4-поверховий будинок економкласу, що складається з 2 секцій, в яких розміститься 60 квартир. Загальна територія будинку буде огороджена від сторонніх, на ній забудовник розмістить дитячий та спортивний майданчики, а поруч облаштує паркомісця для автівок майбутніх мешканців. Хоча паркомісць буде небагато, лише 10, тож деяким жителям ЖК доведеться якось вирішувати питання з парковкою.

Будують «Софі Хаус» за монолітно-каркасною технологією. Стіни з газоблоків, утеплення пінопласт. Опалення тут буде індивідуальним, за рахунок електрики. Майбутні квартири в ЖК «Софі Хаус» лише 1- та 2-кімнатні, площею від 29 та 40 кв.м відповідно – можна обрати як студіо, так і варіанти з окремою кухнею. Зауважу, що планування квартир не передбачає в них балконів, проте на першому поверсі розташовані квартири з двориками.

Щодо дозвільних документів, то забудовник має зареєстроване Повідомлення про початок будівельних робіт за № ІУ051230628716. Строки здачі: 1 секція 4 квартал 2023 року, 2 секція – 2 квартал 2024 року.

  • Вартість квадратного метра: від $650
  • Забудовник/Девелопер: ТОВ «Софіхаус»
  • Офіційний сайт ЖК: н/д

ЖК Sanville Park

Ця новобудова розташована в селі Святопетрівське, по вулиці Богдана Хмельницького – вглиб від вулиці Соборної, одразу за будинками ЖК «Петрівський квартал».

Цікаво, що ЖК «Санвіль Парк» – це вже, здається четверта спроба забудувати якийсь зачарований майданчик: спочатку на ньому планували побудувати ЖК «Петровський Посад», але проект звернули на етапі анонсу, потім спробували забудувати ділянку таунхаусами та афішували проект котеджного містечка «Петрівський квартал» – але й він так і не був реалізований. Третя спроба освоєння ділянки – ЖК Petrivsky Residence, який суттєво «урізали» та тихо згорнули.

І ось тепер бачимо четверту спробу побудувати на цій великій ділянці комплекс таунхаусів Sanville Park та ЖК Sanville Park. Що ж, побачимо, чи вдасться втілити плани у життя цього разу.

ЖК Санвіль Парк візуалізація та на карті
Візуалізація та місцерозташування ЖК Sanville Park

У складі ЖК Sanville Park наразі заявлено будівництво 7 будинків (де-факто трьох, один 3-секційний та два 2-секційні) – але з огляду на розміри ділянки забудови, будинків тут має бути значно більше. Звісно, не факт що це будуть будинки саме ЖК Sanville Park, але майбутнім мешканцям комплексу слід зважити на ймовірність подальшої забудови поблизу.

Перші три будинки (точніше один 3-секційний будинок) вже зведений – і навіть, судячи з даних ЛУН, має зареєстровану Декларацію про готовність до експлуатації (№ ІУ101220902649). Але тут, як то кажуть, «є нюанси».

По-перше, згідно Декларації будинок збудований на земельній ділянці з кадастровим номером 3222485800:02:011:0120, якого немає на кадастровій карті (можливо, ця ділянка була розділена на менші ділянки).

По-друге, де-юре на цій неіснуючій ділянці (до речі, площею 1,37 га) збудовано та введено в експлуатацію «індивідуальний житловий будинок та господарські будівлі» – тобто, приватний одноквартирний будинок.

А ось де-факто перші три будинки ЖК «Санвіль парк» – це один 3-секційний будинок заввишки 2-3-4 поверхи в якому розміщується близько 40 квартир. Тобто як бачимо, новий безкорупційний ДІАМ не помітив невеличкого розходження між «очікуванням та реальністю» – але ж мова не про нього, а про житловий комплекс.

Тож продовжу: в зданому будинку проєкту квартири не продаються – натомість інвесторам пропонують профінансувати будівництво квартир в будинках №№ 4 та 5 – це зблоковані в єдину споруду дві житлові секції заввишки 4 поверхи, в яких розміститься разом 60 квартир.

Всі вони будуть лише 1- та 2-кімнатні, площею від 26 та 38 кв.м відповідно. Будинки зводять з газоблоків – і обіцяють здати їх в експлуатацію в 3 кварталі 2023 року. Але я б на це не розраховувала – адже ще в серпні будівництво велось на рівні 2 поверху – тобто навіть якщо будівельники встигнуть до жовтня завершити коробку та дах, вставити вікна та утеплити фасади, то внутрішні та інженерні роботи за місяць навряд чи їм вдасться виконати.

Більше того, мені не вдалось знайти в реєстрі будівельної діяльності жодних дозвільних документів на будівництво цих домів – але я сподіваюсь, що це через некоректну роботу реєстру, а не через відсутність дозвільної документації у забудовника. Тому я дуже раджу тим, хто схоче інвестувати в цей проєкт власні заощадження, дуже ретельно вивчити всі дозвільні документи (від документів на землю до МУО, ТУ та декларацій) та пересвідчитись, що вони, по-перше, є у забудовника, і, по-друге, видані саме на те, що він будує.

  • Вартість квадратного метра: від $520
  • Забудовник/Девелопер: н/д
  • Офіційний сайт ЖК: н\д

ЖК One Family

Цей житловий комплекс презентують як новий проєкт в Ходосівці – він розміститься на північно-східній околиці цього населенного пункту, в районі Дніпровського шосе (Ноовобухівська траса). Майданчик ЖК One Family розташувався поблизу ще однієї місцевої новобудови – ЖК Vlasna, і, як на мене, виглядає як черговий ребрендінг цього проєкту.

Нагадаю, колись, ще в 2017 році, в ЖК «Власна» планували збудувати аж 17 багатоквартирних будинків, але перший забудовник досі вводить в експлуатацію перші ж 2 будинки, а другий працює над будівництвом ще двох. І дуже схоже, що інші будинки, які і отримали назву ЖК «Ван Фемелі», буде зводити вже третій девелопер. Тому я дуже раджу потенційним інвесторам цього проєкту ретельно вивчити наявну у забудовника дозвільну документацію і пересвідчитись, що всі роботи тут ведуть легітимно.

ЖК Ван Фемілі візуалізація та на карті
Візуалізація та місцерозташування ЖК One Family

До складу ЖК One Family має увійти 10 будинків заввишки 5-8 поверхів, в яких розміститься більше 500 квартир. Будинки будуть різними – перші три зводять за цегляною технологією (несучі стіни), наступні обіцяють будувати за монолітно-каркасною. Зараз ведуться роботи саме над першими трьома будинками майбутнього ЖК, і їх обіцяють добудувати та здати вже до кінця 2023 (будинки №№1 та 2) та середини 2024 року (будинок №3). Щодо строків будівництва інших домів, то їх поки що не оголошують.

В перших трьох будинках потенційним інвесторам пропонують 1- та 2-кімнатні квартири площею від 36 та 55 кв.м відповідно. Всі планування мають окрему кухню, в деяких є лоджії – як на мене, такі квартири будуть більш комфортними, ніж ті, що без лоджій. В квартирах буде індивідуальна система опалення, і я сподіваюсь, що побудують її на основі двоконтурних газових котлів.

  • Вартість квадратного метра: від $1 тис.
  • Забудовник/Девелопер: н/д
  • Офіційний сайт ЖК: н\д

P.S. Як бачимо, забудовники передмістя столиці не поспішають будувати нові багатоквартирні ЖК – а серед тих, які почали пропонувати потенційним інвесторам,  зустрічаються дещо підозрілі пропозиції.

Я наполегливо раджу всім, хто планує вкладати свої заощадження в новобудову, підійти до вибору майбутньої квартири виважено та прискіпливо – перевіряйте репутацію забудовника, перевіряйте наявність та легітимність дозвільної документації, уважно читайте папери, що підписуєте, та не соромтесь задавати забудовнику «незручні» запитання.

Памятайте, інвестуючи гроші в новобудову, ви не покупаєте квартиру – ви купляєте у забудовника обіцянку побудувати її для вас. 


42 відповіді
  • Станилав
    18.08.2022 о 19:32

    А ГАЛЖИТЛОБУД в Киеве закончил свои обьекты ? Баггоутовская, Мрия, что-то на Куреневке… Все введено в эксплуатацию со светом и водой ? Обобрали Киев и вернулись домой с набитыми карманами. Как инвестор много могу о них поведать, о их постоянной лжи , отмазках, сроках ввода, слегка, лет на 5 нарушенных. Может дома у себя так гадить не будут, хотя, “привычки вора удивительно сильны”…

    Так і є.
    ЖК Багговутівський “введений в експоуатацію” у 2021 році. Води, електирики, газу немає. Котельня без газу працювати не буде. Фактично ЖК без опалення. Після отримання сертифікату пройшло 1.5 року. Нічого не зроблено. Галжитлобуд кошти киян витрачає на нові ЖК у Львові, які теж не добудує.

    Денис
    19.08.2022 о 08:02

    ГЖБ – мошенники, это давно всем известно.

    Віталій
    24.08.2022 о 13:40

    Вельмишановний ГалЖитлоБуд НЕ ЗАКІНЧИВ НІ ОДНОГО ПРОЕКТУ В КИЄВІ.
    Інвестори ЖК БАГОВУТІВСКИЙ вже 1,5 років чекають на системи життєзабезпечення (водопостачання, світло, каналізація, газ) після отримання сертифікату на введення в експлуатацію.
    В цей час ГЖБ розповідає про світле майбутнє новим інвесторам у Львові. Люди, схаменіться. Не вірте обіцянкам цього забудовника.

    Ірина
    24.08.2022 о 12:48

    Галжитлобуд шахраї!
    Будують нові об’єкти у Львові ,тоді як у Києві кинули інвесторів! Побудували пусту коробку і незаконно ввели в експлуатацію,а опалення,води, каналізації досі немає! І ніхто не збирається добудовували!
    А людям нема де жити в той час…

Читайте всі 42 коментаря на форумі: Нові проєкти: які ЖК почали будувати під час агресії