ЖК Avalon Holiday One в Сокільниках біля Львова

Щось я трішечки відволіклась від новобудов Львова та його передмістя – а тим часом саме в цьому регіоні первинний ринок демонструє чи не найвищу активність. Тож вирішила уважніше придивитись до місцевих проєктів, і сьогодні розповім про ЖК Avalon Holiday One.

ЖК Avalon Holiday One візуалізація
Так виглядатимуть будинки ЖК Avalon Holiday One

Цей житловий комплекс має з’явитися поблизу вже знакомого мені ЖК Avalon Holiday, який будують в Сокільниках, одному з найближчих передмість Львова.

В огляді ЖК «Авалон Холідей» я докладно розповідала про особливості цієї місцевості, тож повторюватися не буду. Але зауважу, що хоча ЖК Avalon Holiday One та ЖК Avalon Holiday будуть сусідами, стоятимуть вони не пліч-о-пліч. Їх розділятимуть будинки ЖК «Глобус Парк» та «Компаньон».

Крім того нагадаю, що поруч розташовано багато інших новобудов: ЖК по вул. Героїв Майдану, 2, вул. Львівська-Проєктована, 1, вул. Тролейбусна, 1-7А, Feel House, «Континент Стайл» та інші – тож цю частину Сокільників, як на мене, можна скоріше назвати новим сучасним спальним мікрорайоном великого міста, ніж тихим передмістям.

Тож цей проект радше може зацікавити тих інвесторів, які підшукують майбутню квартиру «у вирі подій», а не «на околиці всесвіту».

ЖК Авалон Холідей Ван на карті
Місцерозташування новобудови

Щодо нового проєкту, то складатися ЖК «Авалон Холідей Ван» буде з двох 2-секційних П-подібних у плані будинків. До речі, цікаво, що майже всі сусідні новобудови мають аналогічну конфігурацію. Таке рішення дозволяє створити затишний внутрішній дворик біля кожного будинку, що, з врахуванням відкритої загальної території більшості львівських ЖК, надає відчуття приватності мешканцям новобудов.

Дещо важкувату архітектуру П-подібних будинків в ЖК Avalon Holiday One компенсує їх перемінна поверховість (висота секцій становитиме 6-8 поверхів), збільшені різнорозмірні вікна (які до того ж підвищать інсоляцію майбутніх квартир), великі відкриті балкони та грамотне контрастне оздоблення фасадів.

Тож принаймні на рендерах майбутні будинки виглядають доволі цікаво – і, до речі, не схожими на «старшого брата», ЖК Avalon Holiday. Здається, улюблена тактика столичних девелоперів – копіювання (чи штампування) власних проєктів – у львів’ян не прижилася.

ЖК Avalon Holiday One генплан
Генплан ЖК Avalon Holiday One

Будуватиметься ЖК Avalon Holiday One за монолітно-каркасною технологією. Стіни муруватимуть з керамоблоків, фасади утеплюватимуть мінеральною ватою, яку закриють штукатуркою.

Як і в будь-якому багатоквартирному будинку основні комунікації будуть централізованими, і, як в більшості львівських новобудов, в кожній квартирі буде змонтована індивідуальна система опалення.

ЖК Авалон Холідей Ван поетажний план секції
Поетажні плани двох секцій першого будинку проєкту

Загалом у новобудові має з’явитися 308 квартир, серед яких можна обрати 1-, 2- або 3-кімнатну площею від 37 кв.м, 61 кв.м та 75 кв.м відповідно. Планування є на будь-який смак: з балконом/лоджією чи без неї, односторонні та «распашонки», простої «топографії» чи з елементами «лабіринту».

При цьому майже всі квартири виглядають зручними та ергономічними: в коридорах є місце під гардероб, кухні-вітальні просторі, ванні кімнати великі, спальні світлі та затишні.

ЖК Avalon Holiday One планування квартир
Варіанти планування квартир в ЖК Avalon Holiday One

Принаймні таке враження складається при розгляді майбутніх планувань – але переконатися в тому, що це враження вірне, можна буде нескоро. Справа в тому, що будинки ЖК Avalon Holiday One мають почати будувати лише з наступного року (зараз забудовник готує ділянку під майбутні роботи), а ось здати перший будинок в експлуатацію планують аж у 2 кварталі 2026 року. Як на мене, озвучений термін цілком реальний, але, звісно, тут все залежатиме не тільки від активності забудовника.

Вартість квадратного метра в ЖК Avalon Holiday One на даному етапі підготовки до будівництва становить $870-1000. Тобто мінімальна сума інвестиції в цей проєкт стартує з позначки $35 тис. за 1-кімнатну квартиру та $56 тис. за 2-кімнатну за умови 100% оплати. Також можливе розтермінування від забудовника, умови якого обговорюються індивідуально з кожним інвестором.

Девелопером ЖК Avalon Holiday One виступає бренд Avalon, а Замовником будівництва є ТОВ «Вертикаль Інкомпані». Будуватимуть комплекс на 4 суміжних земельних ділянках з кадастровими номерами 4623686400:01:003:0214, 4623686400:01:003:0951, 4623686400:01:003:0953 та 4623686400:01:003:0950 – на яких, до речі, зводять і сусідні новобудови ЖК Avalon Holiday, «Компаньон» та «Глобус Парк».

Цільове призначення ділянки цілком відповідає намірам забудови: 02.03 «Для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку». А містобудівні умови на проєктування забудови цих ділянок були видані ще у 2018 році (документ №093МУО-21/06).

ЖК Авалон Холідей Ван дані кадастру
Одна з ділянок забудови в кадастрі

На будівництво двох будинків  ЖК Avalon Holiday One замовник у вересні 2023 року отримав два Дозволи: № ІУ012230915105 та ІУ012230905745, які регламентують зведення двох домів на 154 та 188 квартир, з нежитловими приміщеннями та підземними паркінгами. Тож, як бачимо, забудовник ще до початку робіт отримав пакет необхідної дозвільної документації.

Це вся інформація, яку мені вдалося зібрати про ЖК Avalon Holiday в рамках короткого огляду. Сподіваюсь, що з ваших коментарів на форумі та в чаті інвесторів новобудов ми дізнаємось про цей проєкт більше.

Тим не менш, я все ж таки нагадаю: інвестуючи в новобудову, ви не купуєте квартиру. Ви купуєте обіцянку забудовника побудувати її для вас. Тож ретельно оцінюйте всі ризики та реалістично співвідносить їх з можливою вигодою!


1 відповідь
  • Поликарп
    31.10.2023 о 09:50

    Вот этот вот низкоэтажный, окна в окна, жмотский евроконцепт хотят навязать всей стране как урбанистический эталон.

Приєднуйтесь до обговорення на форумі: ЖК Avalon Holiday One в Сокільниках біля Львова