ЖК Millennium Park в Бучі

В Бучі не тільки відновлюють пошкоджене росією житло, але й розпочинають будівництво нового. Зокрема – ЖК Millennium Park, який нещодавно презентували тим, хто підшукує варіант інвестицій у новобудови Бучі. Розповім, що мені вдалося дізнатись про цей проєкт.

ЖК Millennium Park візуалізація
Так виглядатиме перший будинок ЖК Millennium Park

Перш ніж почати розповідати про ЖК Millennium Park, нагадаю, що в Бучі є ще два «мілленіуми»: ЖК Millennium City та ЖК Millennium State. Але якщо Millennium City та Millennium State виглядають як дві черги одного проєкту, то ЖК Millennium Park буде стояти дещо осторонь – з «родичами» новий ЖК розділяють інші новобудови: ЖК Continent Ray, «Сонячна Оселя» та Іdilika. А майданчик ЖК «Міленіум Парк» розташувався на розі вулиць Соломії Крушельницької та Яблунської.

ЖК Міленіум Парк на карті
Місцерозташування майбутнього ЖК

Щодо місця розташування нового ЖК варто зазначити, що комплекс будуватимуть в тій частині Бучі, яку майже «обіймають» залізничні колії. З одного боку, це непогано, бо до станції електрички, якою можна відносно швидко дістатись столиці, десь 15 хвилин неспішної прогулянки.

З іншого боку, таке сусідство може бути, по-перше, небезпечним у військовий час через можливі обстріли. І, по-друге, не дуже комфортним в мирні часи – будинки майбутнього ЖК розташовані за 200-250 метрів від колій, тож в квартирах може відчуватись шум та вібрація від ходу потягів.

Якщо розглядати місцезнаходження ЖК Millennium Park з точки зору забезпечення інфраструктурою, цей аспект виглядає непогано. Неподалік від майбутньої новобудови працюють муніципальні дитячий садок та школа. В сусідніх ЖК відкрились чисельні крамниці, кав’ярні, медичні кабінети тощо. Крім того, на перших поверхах майбутніх будинків комплексу є нежитлові приміщення, в яких розмістяться різноманітні сервіси для мешканців.

У відділі продажів проєкту розповідають, що будівництво нового ЖК тільки розпочалось – причому забудовник почав з «інженерії»: прокладки дороги до новобудови та підводу комунікацій (водопостачання, каналізації, електрики). Щодо безпосередньо будівництва, то зараз лаштують котлован першої секції першого будинку, яку планують здати в експлуатацію наприкінці 2024 року. Другу секцію будинку №1 планують завершити будувати навесні 2025 року.

ЖК Millennium Park хід будівництва
Так зараз виглядає будмайданчик першого будинку. Фото ЛУН

А загалом до складу ЖК «Міленіум Парк» має увійти 5 будинків (13 секцій): два 2-секційні та три 3-секційні. Всі вони будуть заввишки 9 поверхів плюс цоколь. Будуватимуть їх з цегли, фасади утеплять мінеральною ватою та оздоблять штукатуркою. На візуалізації перший будинок зовні виглядає цікаво: контрастне оздоблення, великі віконні отвори, панорамне скління балконів – сподіваюсь, втілення проєкту в життя буде не гіршим, ніж його ілюстрація.

Потенційним інвесторам зараз пропонують майбутні квартири в секції №1 першого будинку проєкту. Всі квартири тут «за замовчуванням» 1-кімнатні, але деякі з них переплановані у 2-кімнатні – це торцеві квартири площею 45 та 47 кв.м, в кімнатах яких вікна розташовані на двох стінах. Чи комфортним буде таке перепланування, кожен, звісно, має вирішувати самостійно – але одна з кімнат виходить ну зовсім маленька (близько 9 кв.м), що, на мій погляд, дещо замало для спальні.

Інші 1-кімнатні квартири мають площу 35-43 кв.м – і їх планування виглядають зручними: просторі кухні-вітальні (10-16 кв.м), місткі санвузли (близько 4 кв.м), в деяких плануваннях ергономічні коридори з нішею для встановлення шафи-купе чи гардеробу.

ЖК Мілленіум Парк варіанти планування квартир
Варіанти планування майбутніх квартир ЖК Millennium Park

Забудовник не буде виконувати чорнові роботи в майбутніх квартирах, але інвестори зможуть замовити цю послугу за додаткову плату ближче до закінчення строку будівництва. Також ближче до здачи будинку інвесторам доведеться платити забудовнику за придбання та монтаж газового котла (в районі $700-800).

Ну а поки що сума інвестиції в цей проєкт становить $650 за кв.м майбутньої квартири при 100% оплаті. Тобто мінімальна вартість майбутньої квартири в ЖК Millennium Park становить трохи більше $23,5 тис. – стільки коштуватиме 1-кімнатна квартира площею 36 кв.м.

Забудовник пропонує інвесторам розтермінування виплат за умови внеску 50% повної вартості майбутньої квартири, але в цьому разі вартість квадратного метра в ній вже буде складати $700 при розтермінуванні строком до 6 місяців. Якщо мова йде про довший термін розстрочки, то не сплачені квадратні метри ще дорожчають на $50, якщо мова йде про розстрочку строком до 12 місяців, та на $70, якщо термін розстрочки становитиме 18 місяців.

Девелопером ЖК Millennium Park виступає бренд R-Building (який, до речі, опікувався і сусідніми ЖК «Іділіка» та Millennium State). А замовником будівництва є фізична особа, яка володіє ділянками забудови на правах приватної власності. Генеральним підрядником виступає ТОВ «Буд Рент Групп»

Будівництво ЖК буде вестися на двох суміжних земельних ділянках загальною площею 1,7 га, з кадастровими номерами 3210800000:01:097:0022 та 3210800000:01:097:0028. Їх цільове призначення цілком відповідає намірам забудови: 02.03 «Для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку».

ЖК Millennium Park дані кадастру
Ділянки забудови на кадастровій карті

Щодо дозвільної документації, то ще у 2021 Замовник отримав містобудівні умови, згідно з якими на цих земельних ділянках можна проєктувати комплекс багатоквартирних житлових будинків – № документа 15-20/21/69 (цікаво, що МБУ отримували ТОВ «Хай Вей Девелопмент» та ЖБК «Меліоратор-1», який будував сусідній ЖК «Сонячна Оселя», але зі зміною замовника в документ були внесені нові дані).

А вже у 2022 році був отриманий Дозвіл на будівельні роботи за № ІУ013220907542. Згідно з ним, на ділянках мають побудувати 13 житлових будинків заввишки 9 поверхів – все, як і презентує девелопер. Що ж, сподіваюсь, що і Сертифікат готовності кожного будинку в експлуатацію буде отримано відповідно до озвучених планів.

Це вся інформація, яку мені вдалося зібрати про ЖК Millennium Park в рамках короткого огляду. Сподіваюсь, що з ваших коментарів на форумі та в чаті інвесторів новобудов ми дізнаємось про цей проєкт більше. А я, вже традиційно, нагадаю: інвестуючи в новобудову, ви не купуєте квартиру. Ви купуєте обіцянку забудовника побудувати її для вас. Тож ретельно оцінюйте всі ризики та реалістично співвідносить їх з можливою вигодою!


7 відповідей
  • Владлен
    14.10.2023 о 10:31

    В первом предложении ошибка Россия – с большой буквы. Когда уже всех этих недокопирайтеров заменят на ChatGPT?

    Не рекомендую забудовника ,жити в таких квартирах неможливо ,звукоізоляція відсутня ,ви будете чутих все і всіх !!!
    Вікна жахливі і неякісно встановлені ,опалювальна система ( батереі )не розраховані на 15-20 кВ метрів ,приходиться замінювати або доставляти .Все зроблено не якісно і економно .
    Комерція відкриває все що хоче ,танцювальні студії ,пивні бари і т.п.

    Олена
    13.10.2023 о 20:39

    Скільки років будує забудовник, всі будинки здані і заселені. Нема жодних заморожених, як буває часто. Це багато про що говорить

    посадовец
    09.10.2023 о 14:27

    thin content

    Вже кілька років проживаю в ЖК Мілленіум цього забудовника і надзвичайно задоволений. Співвідношення ціни та якості. Добре, що Буча відновлюєтеся та будує нове.

Читайте всі 7 коментарів на форумі: ЖК Millennium Park в Бучі