Котеджне містечко SHEPIT VILLAS в Лебедівці

Поруч зі столицею почали будувати ще одне котеджне містечко – SHEPIT VILLAS. Дізналась, яким його бачить девелопер та що тут пропонують інвесторам.

КМ Шепіт Віллас візуалізація
Так виглядатиме містечко

Для нового проєкту обрали чудове місце – справжній курорт неподалік від столиці. Містечко розташується в селі Лебедівка поблизу Вишгорода – на березі одного з каналів Дніпра, поруч з Київським морем.

Дістатися сюди автівкою від Вишгорода можна хвилин за 15, а за півгодини – до станції метро «Героїв Дніпра» або «Мінська». Щоправда, в ранкові часи пік шлях до столиці може бути ускладненим через щільний трафік, як і у вечірні – в зворотньому напрямку.

Але у мешканців SHEPIT VILLAS буде альтернатива наземному транспорту, принаймні в сезон судноплавства – на береговій лінії містечка облаштують причал для катерів та яхт, тож їх власники зможуть дістатися до столиці не землею, а водою.

КМ SHEPIT VILLAS на карті
Місцерозташування КМ SHEPIT VILLAS

Окрім власного причалу, в містечку обіцяють облаштувати і власні приватні пляжі. Не знаю, наскільки законно «приватизувати» доступ до водойм, але, дивлячись на сусідні котеджні містечка, бачу, що така практика цілком собі існує – тож, скоріш за все, і мешканці SHEPIT VILLAS отримають у одноосібне користуваня 4 га прибережної зони, як і обіцяє девелопер проєкту.

Але чудові природа та екологія – не єдина «родзинка» котеджного містечка. На території мають з’явитися магазин органічних продуктів та ресторан, відкритий басейн та фітнес-зала, поле для спортивних командних ігор та дитячий майданчик. Ще девелопер обіцяє СПА-центр, автомийку та коворкінг – тобто на території буде майже все, що необхідно для комфортного життя. Ну а чого не буде, те можна легко знайти поблизу: або в сусідніх котеджних містечках, або у Вишгороді.

До речі, поруч з «Шепіт Віллас» доволі активно будують сучасні котеджні містечка – тут знаходяться КМ Riviera Village, KyivSea, SHELEST.home та інші. Взагалі, як на мене, то з погляду «елітності» це передмістя столиці вже цілком може конкурувати з Конча-Заспою 🙂

КМ SHEPIT VILLAS буде доволі великим: його територія сягає 8 га, а до складу мають увійти 47 котеджів. Загальна територія буде закритою для сторонніх, на в’їзді до неї поставлять блок-пости з охороною. За порядком та чистотою загальних зон слідкуватиме власна керуюча компанія – вона ж допоможе резидентам у вирішенні різноманітних побутових питань.

Всі будинки матимуть власні ділянки площею 8-20 соток, будуть підключені до централізованого водопостачання, електричної мережі та газу.

КМ Shepit Villas генплан
Генеральний план містечка

Майбутні котеджі спроєктовані в єдиній стилістиці: сучасна проста геометрія, плоскі покрівлі, велика площа скління фасадів (алюмінієвий профіль). Будуватимуть їх за монолітно-каркасною технологією із заповненням стін кератермом. Фасади утеплять мінеральною ватою та облицюють термодошкою і клінкерною цеглою. Опалення котеджів базуватиметься на використанні двоконтурних котлів – газових або електричних.

Щодо планування котеджів, то забудовник пропонує обрати з 8 типових варіантів: площею від 175 до майже 500 кв.м, з 2, 3 або 4 спальнями. Всі котеджі двоповерхові, мають тераси на другому поверсі та два паркомісця біля будинку.

КМ Шепіт Віллас зовнішній вигляд вілли
Зовнішній вигляд найменшої з вілл

Ціна квадратного метра котеджу в містечку становить від $2 тис. При 100% сплаті є знижки –  вартість котеджів за умови повної оплати стартує від $350 тис – стільки коштує найменший будинок без внутрішнього оздоблення площею 174 кв.м (в ціну входить не тільки котедж, а і ділянка землі).

Найбільша вілла площею 491 кв.м обійдеться майже в $1 млн. Цікаво, чи знайде «пустий» будинок за таку ціну свого власника?

КМ Шепіт Віллас планування вілли
Планування найменшої з вілл

Девелопером проєкту КМ SHEPIT VILLAS виступає бренд KyivBudDevelopment. Він, до речі, побудував поруч КМ KyivSea, реалізований в тій же концепції. Будує цей девелопер і в Києві – як невеликі клубні проєкти (таунхауси Struetinsky та ін.), так і багатоквартирні будинки (ЖК Pusha House, «Геометрія» та Kyiv Residence). Щоправда, з багатоквартирними ЖК у девелопера складається не дуже – є деякі проблеми з дозвільною документацією та термінами будівництва.

До речі, деякі потенційні «юридичні проблеми» можуть бути і у котеджів містечка «Шепіт Віллас». Адже зводять будинки на землях сільськогосподарського призначення (для колективного садівництва) – тож, скоріш за все, де-юре ці котеджі будуть називатись «садовими будинками». І якщо у власника з’явиться потреба зареєструвати котедж саме як житло, то зробити це буде непросто (треба буде міняти цільове призначення ділянки та переводити будинок в іншу категорію нерухомості).

КМ Shepit Villas дані кадастру
Згідно кадастрової карти, ділянка забудови ще не повністю “нарізана” під будівництво котеджів

Крім того, я дуже раджу інвесторам пересвідчитись, що будівництво котеджів ведеться на виділеній ділянці та за наявності відповідного дозволу. Ну і ще, звісно, в тому, що забудовник отримав всі необхідні погодження на приєднання майбутніх будинків до комунікацій – в іншому випадку власники котеджів не зможуть заключити прямі договори з постачальниками та будуть вимушені сплачувати рахунки через посередника (управляючу компанію).

Це вся інформація, яку мені вдалося зібрати про КМ SHEPIT VILLAS в рамках короткого огляду. Сподіваюсь, що з ваших коментарів на форумі та в чаті інвесторів новобудов ми дізнаємось про цей проєкт більше. А я, вже традиційно, нагадаю: інвестуючи в новобудову, ви не купуєте квартиру. Ви купуєте обіцянку забудовника побудувати її для вас. Тож ретельно оцінюйте всі ризики та реалістично співвідносить їх з можливою вигодою!


4 відповіді
Приєднуйтесь до обговорення на форумі: Котеджне містечко SHEPIT VILLAS в Лебедівці