ЖК «Шелест» у Львові

Нові проєкти житлових комплексів у Львові стартують активніше, ніж у столиці. Ось, наприклад, нещодавно інвесторам представили ЖК «Шелест», який має з’явитися в північній частині міста, в мікрорайоні Збоїща. Розповім, яким має стати цей ЖК.

ЖК Шелест візуалізація
Так виглядатимуть будинки ЖК “Шелест”

Майданчик майбутньої новобудови розташувався по вулиці Студинського (Шевченківський район Львова) – всього за 5 км від центра міста, на пагорбі, з якого відкривається чудовий краєвид на місто.

Поблизу комплексу наразі переважає приватна забудова та взагалі вільні від будинків місця, але є тут і багатоквартирні будинки. Проте Львів активно забудовується – і навпроти майбутнього ЖК «Шелест» вже ростуть будинки ЖК Viking Hills. Цілком ймовірно, що незабаром поблизу з’являться і інші новобудови.

ЖК Шелест на карті
Місцерозташування новобудови на мапі Львова

Щодо «інфраструктурного» оточення, то на відстані до 10-15 хв. пішки від ЖК «Шелест» можна знайти декілька крамниць та магазинів, працюють школа, дитячий садочок та центр дитячого розвитку.

Умовно недалеко від комплексу розташовані дитяча та доросла поліклініки – до них можна доїхати автівкою приблизно за 5 хвилин. А для тих майбутніх мешканців ЖК, які не мають власної автівки, в нагоді стане зупинка громадського транспорту, яка знаходиться за 500 м від новобудови.

У складі ЖК «Шелест» має з’явитися 10 будинків перемінної поверховості – в плані вони розташовані у вигляді букви «Н», причому паралельні секції будуть середньоповерховими (9 поверхів), а перпендикулярні – малоповерховими (2 поверхи).

До речі, в 2-поверхових секціях з фасадної сторони розмістяться нежитлові приміщення, а з тильної – дворівневі квартири (чи навіть, скоріше, таунхауси). Цікаве рішення, але я не впевнена, що мешканцям таких квартир не заважатимуть «комерційні» сусіди.

Під будинками розташується підземний паркінг, який зможе слугувати мешканцям укриттям під час повітряних тривог – дістатися до нього можна буде ліфтом.

ЖК Шелест дворівневі квартири
В малоповерхових секціях розмістяться дворівневі квартири-таунхауси

Будуватимуть комплекс за монолітно-каркасною технологією зі стінами з цегли та керамоблоків. Будинки утеплять мінеральною ватою, яку закриє шар штукатурки. Щодо комунікацій, то комплекс під’єднають до централізованих мереж каналізації, водопостачання, електрики та газу. А опалення квартир тут зроблять індивідуальним, за рахунок газових котлів, які установить забудовник.

В перших двох будинках (які зараз відкриті для інвестування) буде налічуватись 126 квартир, серед яких є 1-, 2-, 3-кімнатні та дворівневі варіанти. Як на мене, майже всі вони виглядають доволі зручними: в квартирах є балкони/лоджії чи навіть величезні тераси, у всіх просторі кухні-вітальні та затишні спальні (деякі з власним санвузлом), зручні коридори з місцем для гардеробної, в деяких 2- та більше кімнатних є навіть окремі пральні/комори. Крім того, всі приміщення мають перпендикулярні рівні стіни, які спрощують створення дизайну інтер’єру.

ЖК Шелест планування квартир
Варіанти планування квартир в ЖК “Шелест”

Вартість квадратного метра майбутніх квартир стартує з $1,2 тис. в 1-кімнатних квартирах та з $1,1 тис. грн в 2- та більше кімнатних. Якщо зважити, що площі майбутніх квартир тут не такі вже й маленькі (1-кімнатні від 42 кв.м, 2-кімнатні – від 64 кв.м, 3-кімнатні – від 80 кв.м), то сума інвестиції в цей ЖК виглядає доволі суттєвою: від $50 тис. за майбутню 1-кімнатну квартиру.

Зауважу, що будівництво ЖК «Шелест» ще навіть не розпочалося, зараз забудовник веде підготовчі роботи на майданчику. А здати в експлуатацію перші два будинки планують за 2 роки, в 3 кварталі 2025 року.

ЖК Шелест хід будівництва
Так виглядав майданчик ЖК “Шелест” в жовтні 2023 р. Фото ЛУН

Девелопером ЖК «Шелест» виступає бренд «Нова Оселя», в активі якої вже збудовані ЖК «Там Там», «Сад Пісень», «Панорамний будинок» та ін. Є у девелопера і активні проєкти: «Там Там 2», Cinematic, Safe Town та ін.

Компанія «Нова Оселя» виступає і генпідрядником будівництва ЖК «Шелест». А ось замовниками є інші компанії: ТОВ «Львівська інвестиційна компанія» та ОК «ЖБК Розточчя» (ця компанія є орендарем ділянки).

Комплекс будують на земельній ділянці з кадастровим номером 4610137500:09:002:0148, цільове призначення якої цілком відповідає намірам забудовників: 02.03 Для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

У грудні 2021 року замовник отримав містобудівні умови за №1212, а у вересні 2023 року було отримано Дозвіл на будівництво перших двох секцій майбутнього ЖК за № ЛВ012230906107. Тобто, як бачимо, мінімально необхідний «джентльменський набір» дозвільної документації у забудовника в наявності.

Я раджу інвесторам додатково перевірити ТУ на підключення майбутніх будинків до комунікації, репутацію всіх учасників проєкту та дуже уважно ознайомитись з договором інвестування.

Нагадаю: інвестуючи в новобудову, ви не купуєте квартиру. Ви купуєте обіцянку забудовника побудувати її для вас. Тож ретельно оцінюйте всі ризики та реалістично співвідносить їх з можливою вигодою!   

P.S. Це вся інформація, яку мені вдалося зібрати про ЖК «Шелест» у Львові  в рамках короткого огляду. Сподіваюсь, що з ваших коментарів на форумі та в чаті інвесторів новобудов ми дізнаємось про цей проєкт більше.


Приєднуйтесь до обговорення на форумі: ЖК «Шелест» у Львові