ЖК AUROOM Lviving у Львові

Повертаюсь до львівських новобудов з розповіддю про черговий проєкт місцевої забудови – ЖК AUROOM Lviving.

ЖК AUROOM Lviving візуалізація
Візуалізація ЖК AUROOM Lviving

Цей житловий комплекс будують в прицентральній частині міста Лева, по вулиці Замарстинівська 133. Він позиціонується як клубний будинок бізнес-класу – і, як на мене, має всі шанси стати справді затишним та приємним місцем для життя.

Почну з локації – ЖК AUROOM Lviving будують в розвиненому мікрорайоні Голоско Мале (Шевченківський район Львова). Поруч з новобудовою є школа та дитячі садочки, різноманітні крамниці та великий супермаркет, кав’ярні та ресторанчики, фітнес-клуби та медичні центри.

Трохи далі (на відстані до 20 хв пішки) можна знайти великий ТРЦ з фудкортом, кінотеатром та великою зоною розваг. А на відстані 10-15 хв пішки від майбутнього ЖК розкинувся великий парк ім. 700-річчя Львова.

ЖК Аурум Львівінг на карті
Місцерозташування новобудови

Від новобудови не так вже й далеко до центральної частини міста – за потреби, в центр можна доїхати за 10 хв автівкою чи за 15-20 хв громадським транспортом.

До речі, зупинка трамваю знаходиться майже біля будинку – і, судячи з планів місцевої влади, незабаром трамвайна колія має пройти чи не під вікнами новобудови. З одного боку, це дійсно може бути зручно, але з іншого – варто пересвідчитись, що шум від «залізки» не буде заважати майбутнім мешканцям.

Але, як на мене, важливішим є те, що новобудова має зручний дорожній зв’язок зі східною та західною частинами львівської Кільцевої дороги, а також виїзд на радіальні транспортні артерії міста – це значно спрощує автомаршрут у будь-яку точку Львова, що більш актуально для мешканців ЖК бізнес-класу, ніж наявність поблизу зупинки громадського транспорту.

ЖК Auroom Lviving транспортна інфраструктура
Біля будинку має пройти трамвайна колія

До речі, поблизу майданчика ЖК AUROOM Lviving розташовані вже здані новобудови ЖК «Барселона», «Енді Ворхол», «Лінкольн», «Замарстинівська, 134-а» та ін. Тож здається, населення цього мікрорайону активно збільшується та змінюється.

Якщо говорити про архітектуру ЖК «Аурум Львівінг», то вона має цікавий і зовсім не типовий вигляд – що і не дивно, адже проєкт розробляли у відомій «Проєктній майстерні Бєляєвих».  Будинок матиме складний об’єм та каскадну висотність, збільшені віконні отвори та великі балкони-тераси – на рендерах будівля справляє «капітальне» враження, а її міць підкреслена за допомогою оздоблення фасаду клінкерною цеглою.

ЖК Аурум Львівінг вигляд згори
Вигляд на будинок зверху

7-поверховий будинок «Аурум Львівінг» зводять за монолітно-каркасною технологією. Зовнішні стіни мурують з цегли та утеплюють мінеральною ватою, міжкімнатні та міжквартирні перегородки теж мають бути цегляними. Всі комунікації тут централізовані, а опалення в кожній квартирі – індивідуальне.

В будинку передбачено лише 28 квартир, які розміщуватимуться з 3 по 7 поверх – на 3-6 поверхах по 6 квартир на сходовій клітині і 2 квартири на 7 поверсі. На першому та другому поверхах розмістяться комерційні приміщення, а під будинком – підземний паркінг на 36 машиномісць. Спуститися до паркінгу можна буде на безшумному ліфті.

ЖК Auroom Lviving план поверху
План розміщення квартир на 3-6 поверхах

Невеликих квартир в новобудові не буде – тут спроєктовано просторе 2- та 3-кімнатне житло. Площа 2-кімнатних – 60-92 кв.м, а 3-кімнатних – від 90 кв.м.

Планування квартир доволі продумані та ергономічні: зручні коридори з місцем для гардеробу, просторі кухні-вітальні з виходом на засклені лоджії або великі тераси-балкони, затишні спальні (в 3-кімнатних квартирах одна зі спален матиме власний санвузол), великі санвузли (від 5 кв.м). Здається, квартири тут будуть не тільки зручними, але й світлими (через збільшені вікна) та наповненими повітрям (висоту стель обіцяють 3 м).

До того ж, забудовник в усіх квартирах виконає чорнове оздоблення: зробить стяжку підлоги та штукатурку стін, заведе в квартиру комунікації та систему опалення.

ЖК AUROOM Lviving планування квартир
Варіанти планування квартир в ЖК AUROOM Lviving

Наразі комплекс активно будується – з моменту старту продажів (6 місяців тому) будівельники встигли майже закінчити каркас і приступити до мурування стін. Але здати ЖК AUROOM Lviving в експлуатацію планується лише за 2 роки, в 3 кварталі 2025 року.

ЖК Аурум Львівінг хід будівництва
Майданчик ЖК AUROOM Lviving в листопаді 2023 року. Фото ЛУН

Вартість квадратного метра в ЖК «Аурум Львівінг» становить від $1750 в 2-кімнатних квартирах та від $2000 в 3-кімнатних. Тобто сума інвестицій в цей проєкт стартує з $106 тис. – у стільки забудовник оцінює майбутню 2-кімнатну квартиру площею 61 кв.м. Оплатити майбутню нерухомість можна в розтермінування від забудовника, яке дається на 1 рік з першим внеском від 40%.

ЖК AUROOM Lviving входить до портфелю львівського девелопера AUROOM, який вже побудував в місті 5 ЖК та працює ще над 7 проєктами. Замовником будівництва виступає ТОВ «Аурум-Сіті», яке має право на забудову земельної ділянки за адресою вул. Замарстинівська, 133, 133-а. Кадастровий номер ділянки 4610137500:05:003:0355, а її цільове призначення 03.15 «Для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови».

В грудні 2022 року замовник будівництва отримав містобудівні умови за № 1203, згідно з якими на ділянці можна проєктувати «будівлю змішаного використання з житловими одиницями у верхніх поверхах і розміщенням у нижніх поверхах об’єктів громадського призначення з підземним паркінгом». А у квітні 2023 року був отриманий Дозвіл на будівельні роботи за № ЛВ012230424475, дані в якому (будинок на 7 поверхів з підземним паркінгом на 28 квартир) співпадають з тим, що рекламує та пропонує інвесторам забудовник.

Тим не менше, я раджу тим, кого зацікавив цей проєкт, пам’ятати, що інвестуючи в новобудову, ви не купуєте квартиру. Ви купуєте обіцянку забудовника побудувати її для вас. Тож ретельно оцінюйте всі ризики та реалістично співвідносить їх з можливою вигодою.

P.S. Це вся інформація, яку мені вдалося зібрати про ЖК AUROOM Lviving у Львові в рамках короткого огляду. Сподіваюсь, що з ваших коментарів на форумі та в чаті інвесторів новобудов ми дізнаємось про цей проєкт більше. 


Приєднуйтесь до обговорення на форумі: ЖК AUROOM Lviving у Львові