Инвестируем с умом: о чем “говорит” разрешительная документация
Читати огляд-
Вишня04.12.2021 о 13:17
044blog
Я завжди кажу: не хочете ризиків - ідіть на вторинний ринок. Купуйте по переуступці, під завершення будівництва. Чи ви думаєте, що замовивши повний юридичний ан...
Загалом, інвестиція в первинку, це: (1) повезе / не повезе, і (2) як до цього ставитися.
044blog02.12.2021 о 14:53Алексей
Это те же самые ребята, что потом митингуют и просят президента вмешаться и помочь😂
Я завжди кажу: не хочете ризиків – ідіть на вторинний ринок. Купуйте по переуступці, під завершення будівництва. Чи ви думаєте, що замовивши повний юридичний аналіз від солідної контори – ви себе цим застрахуєте? Ні.
В моєму ЖК все було. І білі документи на оренду ділянки, і скасовування їх через політичний хайп-хейт, який прилетів рикошетом, і поновлення через суд, і затримка нереалістичних обіцяних термінів, і зміна генпідрядника на проекті, і розквіт амбіцій забудовника, і кримінальні провадження проти власника (тут скоріше прохання якраз “президента не вмішуватись”)) ), і подальший частковий ребрендинг)). І це все за 3 роки будівництва.
І більше ніж х2 ці всі нерви мені компенсували, з перспективою локації на більше. Звісно ще й за рахунок хорошого планування вибраного на старті.Це ризики. Чи ви думаєте, якщо ви максимально обережно вклали гроші – то вам дадуть гарантовані +40% до ціни? Менше ризиків – менша дохідність? Ні. Просто менша дохідність, а ризики за 3 роки ті ж самі.
У вас ідеальний ЖК, а ваш забудовник завалиться через 10 менш вдалих проектів. Або хтось комусь перейшов дорогу, і всі гарантовані документи можна скласти в папочку і чекати вічно завершення. Умовний Варшавський+. Спальник спальником, а потім власник землі витворяє таке. І знову держава не допомагає, а скоріше заважає.
Ок, не підходять підписані раніше умови? Є нові черги там і вимагайте більшого. Навіщо заручників брати?Документи – це найголовніше, якщо тільки вони не на стільки ідеальні, що забудовник усвідомлюючи це – заклав в ціну. А потім мер посварився з президентом і потрібно забудовнику вибирати сторону конфлікту. І головне вгадати. А Вам надіятись на те, що вашу чергу до цього моменту здадуть.
Я це все пройшов по власному жк, відстежував, було багато моментів, щоб вийти по переуступці. А дехто просто зайшов у відділ продажів, вибрав, оплатив, через 3 роки отримав разом зі мною ключі та робить ремонт.
А ось ця вся куча посередників (повний юридичний аналіз, коли є опендатабот, якого з головою вистачає, щоб відсіяти реальну муть), безплатний підбір рієлтором вам “перевірених квартир” на первинному ринку, персональні знижки посередників для вас, чомусь переважно в одного і того ж забудовника, чи приймання квартири з “фахівцем”(який свій папірець виписав, а ви далі маєте самі йти в суд, і щось там доказувати).
Дякую. Тільки за все це я маю заплатити, без фінансових гарантій на результат, а відповідно сумнівну цінність цих послуг. Я сам усвідомлюю ризики та беру їх на себе. Надіюсь решта також. А далі діяти в залежності від обставин.
Чи ви думаєте, ті, що це все оплатять, перестрахуються 100 разів і не отримають документів на квартиру – не підуть мітингувати?)Алексей02.12.2021 о 10:05Ірина Романова
044blog, згодна, що наявність дозвільної документації не гарантує 100% успішності проєкту! Але без цих документів ризиковість інвестиції взагалі злітає до небес...
Это те же самые ребята, что потом митингуют и просят президента вмешаться и помочь😂
044blog
Враховуючи кількість ризиків на етапі будівництва - залізобетонних документів не існує. Але мінімум якийсь має бути. І у вивченні цього ваш блог + лун закриває ...
044blog, згодна, що наявність дозвільної документації не гарантує 100% успішності проєкту! Але без цих документів ризиковість інвестиції взагалі злітає до небес 🙂
Саме тому мені досить дивно, що на ринку ще є інвестори, які не звертають уваги на цей аспект прии виборі новобудови…044blog01.12.2021 о 19:11Враховуючи кількість ризиків на етапі будівництва – залізобетонних документів не існує. Але мінімум якийсь має бути. І у вивченні цього ваш блог + лун закриває потребу більшості покупців.
Не поверите, но многие инвесторы до сих пор не обращают внимания на разрешительные документы, по которым ведется строительство того или иного ЖК. Они оценивают месторасположение строящегося дома, придирчиво выбирают планировки квартир, выясняют условия рассрочки — но совсем не интересуются разрешительной документацией. Хотя по-хорошему, именно с выяснения этого аспекта и нужно начинать общение с застройщиком — если, конечно, цель инвестиции не просто «вбухать» скопившиеся деньги в «кирпичи», а распорядиться ими максимально грамотно.
Продолжение читайте в моём обзоре Инвестируем с умом: о чем “говорит” разрешительная документация