Нерухомість: правила інвестування в кризу
Читати огляд-
Михайло Хобо
Ірина Романова
Михайло Хобо, зауважу, що покупці - це ті люди, яки купують квартири на вторинці. Всі, хто вкладають власні кошти в будівництво квартири - є інвесторами. Вони м...
Дякую за коментар! І загалом за Вашу роботу, допомагає формувати картинку ринку.
посадовец
Михайло Хобо
>Підкреслю – я маю на увазі саме інвестування, тобто вкладання вільних коштів в нерухомість, що будується, а не вирішення власного «квартирного питання». Ді...
Михайло Хобо, зауважу, що покупці – це ті люди, яки купують квартири на вторинці. Всі, хто вкладають власні кошти в будівництво квартири – є інвесторами. Вони можуть інвестуватигроші в новобудову з інвестиційною метою, а можуть інвестувати для вирішення “квартирного питання”. Тобто цілі інвестиції можуть бути різними, але все одно це – саме інвестиція. Вкладання грошей в перспективний (з вашої точки зору) проєкт.
І тому я під кожним оглядом новобудови наголошую: “Інвестуючи в новобудову, ви не покупаєте квартиру. Ви купуєте у забудовника обяцінку побудувати її для вас”.
Щодо матеріалів “де добре живеться” – кожен обирає майбутнє житло з огляду на те, що саме є чи буде для нього “добре”. Я лише чесно розповідаю про своє враження від новобудов
І нікого не спонукаю інвестувати в той чи інший проєкт від того чи іншого девелопера
aaaaaa
Пані Ірино, а Вам буде зручно розказати про Ваше інвестиційне портфоліо? Можете в загальних рисах, я ж не податкова. Було б цікаво почитати про Rate of Return,...
aaaaaa, ні
Я в жодному разі не буду нічого такого розказувати:)Михайло Хобо
>Підкреслю – я маю на увазі саме інвестування, тобто вкладання вільних коштів в нерухомість, що будується, а не вирішення власного «квартирного питання».
Дійсно, є покупці, а є інвестори, і, після ознайомлення з ринком, складається враження, що перша група людей столичним девелоперам геть не цікава. Навіть ВП все позиціонують через призму інвестицій.
Пані Ірино, чи плануєте матеріали для “покупців”? Про те, де добре живеться?aaaaaa
Ірина Романова
Героям Слава! Розумні інвестори розуміють, що "гроші мають працювати" :) Я не кажу, що інвестувати треба виключно в первинку - я підкреслюю, що "сидіти в кеші" ...
Пані Ірино, а Вам буде зручно розказати про Ваше інвестиційне портфоліо?
Можете в загальних рисах, я ж не податкова.
Було б цікаво почитати про Rate of Return, Price/Earnings metrics та інші показники.
Щоб було розуміння who is who.Макс
А який сенс інвестувати за довоєнними цінами? А навіть якби на 30-40% дешевше від довоєнних цін? Ми навіть не знаємо, чи будуть будівельні крани в опалювальний ...
Героям Слава!
Розумні інвестори розуміють, що “гроші мають працювати”Я не кажу, що інвестувати треба виключно в первинку – я підкреслюю, що “сидіти в кеші” не є гарною тактикою
І нерухомість, до речі, – чи то первнка, чи то вторинка – не самий поганий варіант. Особливо якщо не зациклюватись на “розкручених” містах та проєктах та дивитись на ринок ширше.
Ну ось до речі – ті, хто минулого літа вклався в нерухомість Львова вже непогано так заробили або збільшили вартість свого активаSasha Kristall
Інфляція, курсова різниця…а які податки треба буде сплатити, якщо купив готову новобудову, зробив ремонт і продав?
Sasha Kristall, оподаткування угод з продажу нерухомості залежить від декількох параметрів. Як то:
– строк володіння нерухомістю;
– яка за рахунком ця угода в поточному році (тобто це продаж 1, 2 3 чи якої квартири?)
– чи можете ви підтвердити свої затрати на придбання квартири?
– які пільги по оподаткуванню має продавець ?
і це не всі фактори, які впливають на розрахунок сум оподаткування такої операції.Алекс
Справді, давайте поміркуємо. Коли Ірина пише про інвестиції в новобудови, забувається одна важлива річ, нерухомістю новобудова стане лише тоді, коли забудовник ...
Алексе, я також про це завжди нагадую – інвестиція в новобудову це не купівля квартири. Це купівля обіцянки забудовника побудувати її для інвестора!
Дякую за підтримку!
Макс
А який сенс інвестувати за довоєнними цінами? А навіть якби на 30-40% дешевше від довоєнних цін? Ми навіть не знаємо, чи будуть будівельні крани в опалювальний період працювати.
Забудовники підняли ціни в $, але це не більше як штучне пожвавлення ринку.
Інвестуватимуть ті, кому справді набридло на грошах сидіти. Розумні (справжні) інвестори в данному випадку нічого не роблять. Чекають, невідомо щось.. Перемоги. Слава Україні!Інфляція, курсова різниця…а які податки треба буде сплатити, якщо купив готову новобудову, зробив ремонт і продав?
Алекс
Справді, давайте поміркуємо. Коли Ірина пише про інвестиції в новобудови, забувається одна важлива річ, нерухомістю новобудова стане лише тоді, коли забудовник дім збудує і передасть покупцю. До цього часу інвестор інвестує в обіцянку забудовника збудувати будинок та передати покупцю в майбутньому. В умовах війни та економічної кризи ризики такої інвестиції величезні. Починаючи від руйнування будівлі в наслідок обстрілів до банкрутства забудовника.
Майже півтора року Україна живе у військовому стані, відбиваючись від рашистських загарбників. Обстріли мирних міст, руйнування інфраструктури, виїзд великої частки населення, висока інфляція – ці та багато інших факторів викликали системну кризу в економіці країні.
Продовження читайте в моєму огляді Нерухомість: правила інвестування в кризу