ЖК Viking Park у Львові

Продовжую роздивлятись львівські новобудови і сьогодні розповім про те, що мені вдалося з’ясувати про ЖК Viking Park.

ЖК Viking Park візуалізація
Візуалізація ЖК Viking Park

Цей житловий комплекс будують у Сихівському мікрорайоні Львова, по вулиці Зеленій, 151. Колись ця частина міста була класичною промзоною – навіть і тепер новобудову оточують частково покинуті фабрики та промислові приміщення. Але зараз тут ведеться активна реновація, і поряд з ЖК «Вікінг Парк» ростуть житлові новобудови.

ЖК Вікінг Парк аерообліт
Поряд з майданчиком ЖК – промзона

Тим, хто підбирає для себе варіанти у історичній частині Львова, цей проєкт скоріш за все «не зайде», адже до центру міста звідси близько 20 хв автівкою або хвилин 40 громадським транспортом. Зате ті, хто хочуть жити ближче до природи, напевно оцінять близькість Вінниківського лісопарку – до нього від ЖК трохи більше кілометра.

Інфраструктура поблизу ЖК «Вікінг Парк» поки не дуже добре розвинена. Найближчі школи та садочки розташовані приблизно за 1,5 км від новобудови, тож пішки до них дійти буде складно. З магазинів поблизу є супермаркети «Сільпо» та «Арсен», трохи далі – JYSK та METRO.

ЖК Viking Park на карті
Місцерозташування комплексу

Але в самому ЖК має з’явитися доволі потужна інфраструктура. Адже «Вікінг Парк» – це багатофункціональний комплекс, в якому окрім квартир, заплановані і приміщення для комерції, і офіси з коворкінгами, і фітнес-клуб з лаунж-зонами.

ЖК Вікінг Парк бізнес-центр
У складі комплекса – бізнес-центр

Як на мене, то архітектура Viking Park – яскравий приклад сучасної еклектики. В ній поєднані різні форми та стилі: прості та складні об’єми, перепади висот, надбудови, прямі та заокруглені лінії фасадів, елементи конструктивізму та біотеку – тут можна знайти все 🙂

При цьому, як на мене, будівля виглядає хоча й незвично, але цілісно. І чотири секції в ній дещо нагадують два кораблі – щоправда не драккари (що було б логічнішим), а великі океанські лайнери.

Комплекс складається з декількох будинків, які загалом налічують 16 секцій перемінної висотності – від 4 до 10 поверхів. В плані «Вікінг Парк» має форму букви «Ш», що дозволило проєктувальникам чітко розподілити внутрішній простір і відокремити дитячу, спортивну та відпочивальну зони одну від одної. Загальна внутрішня територія буде закритою для сторонніх, але всі мешканці зможуть вільно переміщатися нею – загальні зони поєднані арочними проходами.

ЖК Вікінг Парк візуалізація
Комплекс має еклектичну архітектуру

Будується ЖК Viking Park за монолітно-каркасною технологією. Стіни мурують з керамоблоків, а в якості утеплювача використовують пінопласт та мінеральну вату. Оздоблення фасадів – штукатурка, яку фарбують у контрастні кольори . Основні комунікації тут, звісно, будуть централізованими, а опалення має бути автономним, за рахунок дахових газових котельних.

Комплекс позиціонується у класі бізнес, і відповідає йому не тільки завдяки авторській архітектурі, а ще й по технічним характеристикам. На 396 квартир ЖК приходиться 300 машиномісць (в підземному паркінгу, до якого можна спуститись в ліфті та на гостьовій парковці).

ЖК Viking Park фасади
Як на мене, на цьому фасаді не вистачає декоративних щитів для кондиціонерів. Сподіваюсь, їх вже поставили

В залежності від секції, на поверхах розташується від 3 до 9 квартир. Планувань – близько 100 варіантів, серед яких є квартири на 1, 2 чи 3 кімнати, з приміщеннями звичної форми та радіусними стінами, з балконами та без балконів, з терасами та патіо, односторонні та «розпашонки», квартири та апартаменти. Обрати варіант можна на будь-який смак та потреби. Зазначу, що стелі тут доволі високі (2,8 м), а завдяки панорамним вікнам об’єм приміщень буде здаватись ще більшим.

ЖК Вікінг Парк поетажні плани
Поетажні плани деяких секцій

Загалом, в ЖК «Вікінг Парк» в експлуатацію введені дві черги будівництва (секції №№ 3-7 у 3 кварталі 2021 року, та секції №№8-12 – у 3 кварталі 2022 року). Ще 4 секції (№№13-16) в 3 будинках планують здати до кінця цього року.

ЖК Viking Park хід будівництва
Будинки, які планують добудувати до кінця року. Фото ЛУН, липень 2022 р

Вартість квадратного метру в тих секціях ЖК Viking Park, які ще будуються, стартує з $920-1200 в 1-кімнатних квартирах, $1-1,1 тис. у 2-кімнатних та від $1,05 тис. в 3-кімнатних. Тож мінімальна сума інвестиції в цей проєкт становить близько $33 тис., які доведеться віддати за 1-кімнатну квартиру площею 36 кв.м.

Забудовник готовий надати інвесторам розтермінування на 1 рік за умови оплати першого внеску лише 10% повної вартості майбутньої квартири. Інвестиція оформляється через укладення договору купівлі-продажу майнових прав.

 

Реалізує ЖК Viking Park девелоперська компанія VIKING Development – доволі молодий бренд, який було засновано у 2019 році. «Вікінг Парк» – перший проєкт компанії, але нещодавно компанія розпочала роботу над ще одним львівськім ЖК, який має назву HELGA. Сподіваюсь, компанія «потягне» ці два проєкти, і будинки «Вікінг Парку» добудують вчасно. До речі, першу чергу комплексу здали з затримкою у рік, а другу – затримали на пів року.

Замовником будівництва Viking Park виступає ТОВ «Реновація», яка в 2018 році отримала ухвалу Львівської міськради (№3944) на користування та забудову трьох суміжних ділянок з кадастровими номерами. 4610136800:02:005:0088 , 4610136800:02:005:0161 та 4610136800:02:005:0162.

Колись на них розміщувався ПМК-34 ВАТ «Південьзахіделектромережбуд», тож ці землі були «промисловими» за цільовим призначенням. Але всі земельні вопроси були владнані, а цільове призначення ділянок було змінено на 02.10 «Для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури».

На початку 2019 року Департамент ДАБІ у Львівській області зупинив дію містобудівних умов та обмежень. Але вже влітку 2019 року це рішення було скасовано у судовому порядку.

На офіційному сайті проєкту розміщені скани Дозволів на будівництво (4 черги) та Містобудівні умови та обмеження. На сайті ДІАМ можна переконатись, що вони дійсні. Але ознайомитись з їх змістом можна лише після подання офіційного запиту у відомство. Так, наприклад, мене дещо спантеличило, що в реєстрі будівельної діяльності є аж 3 записи про Дозвіл на будівництво з №  ІУ013210413702 (третя черга проєкту).

ЖК Вікінг Парк дозвіл на будівництво
Чомусь в реєстрі значиться аж три Дозволи на будівництво з одним й тим самим номером

Сертифікати про введення 1 та 2 черг ЖК «Вікінг Парк» в експлуатацію теж значаться в реєстрі будівельної діяльності як чинні. Їх номери: Сертифікат  ІУ 123220811103 (2 черга) та ІУ 123210817755 (1 черга). Але зміст цих документів, на жаль, закритий для перегляду – і їх в реєстрі теж записано тричі.

ЖК Viking Park сертифікати готовності
Сертифікати готовності теж мають дублікати в реєстрі

Про всяк випадок, також раджу інвесторам пересвідчитись, що забудовник має відповідні ТУ на підключення будинків до інженерних мереж. І звісно, ретельно вичитати угоду з забудовником, перед тим як її підписувати.

Ось і все, що я хотіла розповісти про ЖК Viking Park. Сподіваюсь, що львів’яни доповнять цей огляд своїми відгуками, а інвестори з інших куточків України можуть долучитись до його обговорення на форумі блогу, у телеграм-чаті інвесторів чи на сторінці ФБ. 


5 відповідей
  • Якісь забудови низька. При огляді помешкання було виявлено близько 20 недоліків. Іржа, дверні ручки які тримаються на витягнутих цвяхах. Криві стіни, неякісна штукатурка яку всі знімають. Також забудовник затримав здачу 2 черги на півтора роки!! Рекомендую всю комунікацію з менеджерами фіксувати на папері так як вони до підписання договору обіцяють все, а коли ви вже по факту приходите на огляд того що вони обіцяли нема, і ви ніяк не доведете що ви праві. Також 9 секція комплексу здана як комфорт клас хоча це ніде не зазначено, під’їзди там без дерев’яного покриття. Також хочу звернути увагу, що вся комплектація під’їзду з найдешевших матеріалів

    Vadym
    Придбав ще до повномасштабної війни "на свою голову" квартиру в даному ЖК. Спочатку все було норм, але потім почав зауважувати безліч недоліків: 1. Дуже погана ...

    Vadym, дякую що розповіли про своє враження від цього ЖК! Впевнена, вони стануть у нагоді тим, хто поки що тільки придивляється до цього проєкта!

    Придбав ще до повномасштабної війни “на свою голову” квартиру в даному ЖК. Спочатку все було норм, але потім почав зауважувати безліч недоліків:
    1. Дуже погана якість води, через що фільтри часто потрібно замінювати.
    2. На території ЖК і довкола автомобілі хаотично запарковані всюди де тільки є маленький клаптик дороги чи тротуару (включно із заїздом для пожежних автомобілів в сам ЖК. Не дай Боже якась пожежа – все згорить нафіг). Бруківка на тротуарі, де ставлять авто потріскала/вигнулась/заляпана автомобільним мастилом. На вимогу до управлінської компанії (яку нам тупо нав’язав забудовник) навести порядок з автомобілями – ігнор або хамська відмова. Повна бездіяльність.
    3. Директор Управлінської компанії Роман Олійник (загугліть цього персонажа) відверто кажучи – хам і бик. На робочому місці директора цієї “чудової” УК практично ніколи немає. Спілкуватися з мешканцями ЖК не вміє абсолютно. Поводить себе зверхньо, ігнорує будь-які звернення, а під час спілкування складається враження, що це не він працює на жителів ЖК, а жителі ЖК на нього. Багато обіцяє і нічого не виконує.
    4. У підземному паркінгу, який “тулять” у відділі продажів за 13 000$ – 19 000$ протікає стеля (особливо коли дощ, а якщо сильний дощ – то машини всі плавають, у прямому розумінні цього слова). На вимогу до “директора” УК виправити проблему з протіканням – ігнор.
    5. Сміття вчасно не вивозять. Доводиться створювати окремі ЗАЯВКИ в додатку “ДАХ”, щоб його нарешті вивезли бо “директору” УК просто пофіг.

    Писати можу ще доооовго і нудно…

    Підсумок:
    Якщо розглядаєте покупку нерухомості тут – подумайте кілька разів. Моя рекомендація – не варто.

    Та.
    Якісь забудови низька. При огляді помешкання було виявлено близько 20 недоліків. Іржа, дверні ручки які тримаються на витягнутих цвяхах. Криві стіни, неякісна ш...

    Та., дуже вдячна за інформацію “з перших рук” та поради інвесторам цього забудовника! Ви дали цінну рекомендацію щодо фіксування комунікації з забудовником – додам, що ця порада буде слушною при стосунках з будь-яким девелопером!

    Ще хотіла б спитати, а як щодо розташування цього ЖК? Чи дійсно воно зручне, шумно чи тихо поблизу, чи вистачає інфраструктури?

    Заздалегідь дякую за відповіді 🙂

Приєднуйтесь до обговорення на форумі: ЖК Viking Park у Львові