ЖК Maxima Residence на Саперному Полі

Незважаючи на війну та суттєву зміну «правил гри» на ринку новобудов, девелопери все ж таки починають реалізацію нових проєктів. Ось, наприклад, не так давно столичним інвесторам представили ЖК Maxima Residence – будинок бізнес-класу, який почали зводити в одному з прицентральних районів столиці. Розповім про цей проєкт в рамках короткого огляду.

ЖК Максіма Резіденс візуалізація
Візуалізація ЖК Maxima Residence

Будмайданчик ЖК Maxima Residence розташувався на Саперному Полі, по вулиці Євгена Коновальця, 30 – це Печерський район столиці.

ЖК Maxima Residence на карті
Місцерозташування ЖК Maxima Residence

Від новобудови можна десь за 15 хвилин пішки дійти до станцій метро «Печерська» та «Палац Україна» – причому в часи пік це може бути швидше, ніж доїхати до них автівкою 🙂

Справа в тому, що цей столичний мікрорайон девелопери забудовують з особливим азартом – майбутній ЖК Maxima Residence втиснеться між будинками ЖК «СкайЛайн» та ЖК «Аристократ», поруч зводять ЖК «Діаданс», «Грінвіль На Печерську» та «Стенфорд», а загалом в радіусі кілометра від майбутнього ЖК височіють будинки ще десятка новобудов різного ступеня готовності.

А ось мережа місцевих доріг залишилась такою, якою була ще у минулому сторіччі: вулиця Коновальця має доволі крутий уклін та лише по одній смузі руху в обидві сторони. Тож проїхати по ній у часи пік – ще той квест. Хоча, звісно, ця місцевість вважається престижною.

ЖК Maxima Residence будмайданчик вигляд згори
Майданчик ЖК Maxima Residence знаходиться впритул до інших новобудов

ЖК Maxima Residence позиціонується в класі бізнес. Він являтиме собою 26-поверховий 3-секційний будинок, який в плані матиме Т-подібну конфігурацію.

Житлові секції будуть розташовані на стилобаті, в якому з’явиться підземний паркінг (2-рівневий, в цокольній та підземній частині, в які можна буде спуститись на ліфті) та об’єкти інфраструктури (кав’ярня, магазин, офіси тощо).

Покрівля стилобату слугуватиме прибудинковою територією – на ній облаштують дитячий та спортивний майданчики, а також невеличку лаунж-зону для відпочинку мешканців.

ЖК Максіма Резиденс генплан
Генплан ЖК “Максіма Резиденс”

Зовні будинок виглядатиме стримано: чисті кольори, прості лінії та форми, чіткі об’єми та багато фасадного скління. Вільні від скла ділянки фасадів планують оздобити навесною вентильованою системою.

Я не побачила на візуалізаціях декоративних щитів для наружних блоків кондиціонерів – але сподіваюсь, що про них просто забули при розробці рендерів. Хоча існує ймовірність, що система кондиціонування тут буде централізованою або зовнішні блоки кондиціонерів мають розташовуватись на засклених лоджіях.

Будуватимуть комплекс за монолітно-каркасною технологією. Стінові отвори заповнюватимуть повнотілою цеглою, а фасад утеплюватимуть мінеральною ватою.

Опалення ЖК буде автономним, за рахунок дахової газової котельної. Вона ж, згідно проєкту, має забезпечувати майбутніх мешканців гарячою водою. Хоча фактично наявністю гарячої води в крані власники квартир будуть перейматись самостійно.

Як і в кожному ЖК бізнес-класу, тут заплановано дизайнерське оздоблення вхідних груп та місць загального користування.

ЖК Максима Резіденс зовнішній вигляд вхідної групи

Зверну увагу потенційних інвесторів цього проєкту на той факт, що будувати комплекс планують почергово – зараз забудовник розпочав роботи по підготовці котловану та зведенню секції №1. І здати її в експлуатацію інвесторам обіцяють за півтора роки, в 4 кварталі 2025 року (хоча я особисто дещо скептично ставлюсь до цих обіцянок, адже звести з нуля та довести до здачі 26 поверхів, в поточних обставинах досить складно).

Є й ще один нюанс: коли почнуться роботи над будівництвом ще двох секцій, наразі не розголошується – як і не розголошується строк їх здачі. Адже згідно Дозволу на будівництво, цей ЖК має будуватись (і здаватись!) в одну чергу – тобто існує вірогідність, що по існуючим дозвільним документам здати в експлуатацію тільки одну секцію у забудовника не вийде.

ЖК Максима Резиденс хід будівництва
Будмайданчик ЖК Maxima Residence станом на 31.05.2023 р. Офіційне фото

Якщо говорити про майбутні квартири, то загалом їх у ЖК має з’явитися близько 500. При цьому підземний паркінг вміщуватиме лише 180 автівок – тобто по цьому параметру ЖК Maxima Residence до заявленого бізнес-класу трішки не дотягує.

Якщо роздивлятись квартирографію проєкту, то у секціях №№1 та 3 на поверсі мають розміщуватись по 5 квартир, а ось у секції №2 їх вже буде аж 11 – чого теж дещо забагато для класу бізнес.

Висота стель в квартирах буде, навпаки, дещо замалою – забудовник декларує 2,7 м від підлоги до стелі без урахування оздоблення. Тобто в оздоблених квартирах стелі матимуть висоту десь 2,5-2,55 м.

Звісно, в ході ремонту можна буде візуально «підняти» стелю. Та й панорамні вікна мають трохи «збільшити» об’єм приміщень. Але як раз в цьому будинку панорамні вікна, як на мене, не є оптимальним рішенням. Адже відстань між ЖК Maxima Residence та сусідніми будинками досить невелика – тож замість краєвидів мешканцям доведеться спостерігати за приватним життям сусідів та намагатись зберегти власну приватність.

ЖК Maxima Residence поетажний план секції №1
Поетажний план секції №1

Як я вже зазначила, зараз для інвестування приватних інвесторів доступні квартири в секції №1. Тут можна обрати 1-, 2- та 3-кімнатні квартири або 2-рівневі апартаменти (вони розташовані на двох останніх поверхах).

Вибір не такий вже й великий: 2 варіанти планувань 1-кімнатних квартир (площа 50,3 кв.м та 50,6 кв.м), 2 варіанти 2-кімнатних квартир (площа 70 кв.м та 82 кв.м) та 1 варіант планування 3-кімнатних квартир (площа 105 кв.м).

Планування виглядають непогано: зручні коридори з місцем для шафи-купе, великі кухні-вітальні, просторі кімнати, повноцінні санвузли (в 2- та 3-кімнатних їх по 2, причому один з санвузлів суміщений зі спальнею).

ЖК Maxima Residence варіанти планувань квартир
Варіанти планувань 1-, 2 та 3-кімнатних квартир

Вартість квадратного метра в ЖК Maxima Residence на поточному (нульовому) циклі будівництва залежить від таких параметрів майбутньої нерухомості: кількість кімнат, площа, поверх та формат оплати.

Так, вартість 1 кв.м в 1-кімнатних квартирах становить від $1,8 тис., в 2-кімнатних – від $1,4 тис. грн, в 3-кімнатних – від $1,25 тис. Наразі найдешевша майбутня квартира обійдеться інвестору приблизно в $91,5 тис (за умови 100% оплати).

Девелопер готовий надати інвесторам розтермінування строком до 4 кварталу 2025 року (27 місяців) з першим внеском від 10%. Зауважу, що при розтермінуванні повна вартість майбутньої квартири збільшується:

  • на 10%, якщо перший внесок становить 10-20%;
  • на 8%, якщо перший внесок становить 20-40%;
  • на 4%, якщо перший внесок становить 40-60%.

Девелопером проєкту ЖК Maxima Residence виступає Корпорація Нерухомості РІЕЛ – як я колись і прогнозувала. Замовники будівництва – ТОВ «Житловисотбуд» та ТОВ «Будгруппроектінвест-7». Нагадаю, що власниками ТОВ «Будгруппроектінвест-7» є ТОВ «Едельбург Девелопмент» та опосередковано девелопер КН РІЕЛ.

Земля, на якій будується цей ЖК, має кадастровий номер 8000000000:82:078:0042 та цільове призначення, яке відповідає наміру забудовника: 02.10 «Для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури».

Ця ділянка з 2007 року належить на праві власності ТОВ «Житловисотбуд», а з 2019 року вона передана в користування ТОВ «Будгруппроектінвест-7» за договором суперфіцію. В січні 2020 року ТОВ «Житловисотбуд» отримав МУО на проєктування «житлово-адміністративного комплексу з вбудованими та прибудованими приміщеннями громадського і торговельного призначення, з об’єктами соціальної сфери та наземним і підземними паркінгами» за № 105.

ЖК Максима Резіденс дані кадастру
Ділянка забудови в Кадастровій карті

Щодо дозвільних документів, то на офіційному сайті ЖК Maxima Residence є скани Дозволу на виконання будівельних робіт (№ ІУ013210801864 від 11.08.2021 року) та Ліцензії генпідрядника (компанія «Інвестрембуд»). В реєстрі будівельної діяльності Дозвіл за № ІУ013210801864 наразі має позначку «діючий».

Інвестиція в майбутні квартири ЖК Maxima Residence оформляється через заключення договору відступлення прав вимоги (переуступки прав).

З огляду на те, що дозвільні документи на будівництво ЖК «Максіма Резиденс» були отримані ще у 2021 році (тобто до прийняття Закону «Про гарантування речових прав на об’єкти нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому»), девелопер не зобов’язаний залучати гроші приватних інвесторів за новими схемами – через створення майбутніх об’єктів нерухомості, їх внесення в реєстр і продажу прав саме на них.

Тож може саме тому на цьому проєкті девелопер обрав доволі складну та заплутану схему залучення коштів приватних інвесторів – переуступка права вимоги за інвестиційним договором через «прокладку».

Я наполегливо раджу всім потенційним інвесторам дуже уважно вичитати договір, який пропонується до підписання та пересвідчитись, що всі його пункти вам зрозумілі, ви з ними погоджуєтесь і приймаєте на себе відповідальність за всі можливі ризики такої інвестиції.

Р.S. За традицією нагадаю: інвестуючи в нерухомість, що будується, ви не купуєте квартиру. Ви купуєте у забудовника обіцянку збудувати її для вас. 

P.P.S. Доповнюйте інформацію про ЖК Maxima Residence в коментарях на форумі чи в телеграм-чаті інвесторів новобудов!


6 відповідей
Читайте всі 6 коментарів на форумі: ЖК Maxima Residence на Саперному Полі