ЖК Standard One Obolon на Оболоні

Завершивши будівництво ЖК Standard One поблизу ВДНГ та призупинивши роботу над ЖК Standard One Термінал біля Південного вокзалу (upd: як зауважив девелопер, роботи над будівництвом не зупинені – призупинено залучення коштів інвесторів у цей проєкт), девелопер взявся за роботу над черговим аналогічним проєктом – ЖК Standard One Obolon. Розповім про нього докладніше. 

ЖК Стандарт Ван Оболонь візуалізація
Візуалізація ЖК Standard One Obolon

Як легко здогадатися з назви, майданчик ЖК Standard One Obolon розташований на столичній Оболоні – я би навіть сказала в самісінькому серці цього житлового масиву, буквально за кілька кроків від станції метро «Мінська». Адреса будмайданчика – Оболонський проспект, 18.

Поблизу майбутньої новобудови є все, що необхідне для зручного та комфортного життя у великому місті: безліч крамниць, супермаркети, різноманітні салони, кав’ярні, ресторани, відділення банків тощо. Навпроти – великий ТРЦ DreamTown, де можна знайти товари та розваги на будь-який смак. Транспортна інфраструктура теж на висоті: підземка, зупинки наземного громадського транспорту, який курсує в інші райони та мікрорайони столиці.

Я б сказала, що з трьох головних параметрів розташування будь-якого об’єкта нерухомості – місце, місце і ще раз місце! – цей ЖК має три з трьох зірочок. Єдине, що може не дуже сподобатись майбутнім мешканцям – відносна близькість до Оболонського проспекту, але з цим недоліком не важко змиритись.

ЖК Standard One Obolon на карті
Місцерозташування новобудови

ЖК Standard One Obolon – це майже «клон» іншого проєкту девелопера, ЖК Standard One, який розташований біля метро «Виставковий Центр». Однакова архітектура, однакова концепція, однаковий «сервіс як у готелі» – здається, що девелопер просто зробив «copy-paste»:) Хоча при більш детальному огляді стає зрозуміло, що деякі відмінності між новобудовами все ж таки будуть.

Так, ЖК Standard One на Оболоні буде трохи нижчим за свого «старшого брата» – якщо на Голосієво новобудова має 24 поверхи, то на Оболоні вона буде заввишки лише 16 поверхів. Крім того, в ЖК Standard One Obolon має з’явитися підземний паркінг – невеличкий, на 53 автівки, але він зможе виконувати додаткову роль укриття.

Проте основні технологічні параметри новобудов будуть ідентичними: дві секції трохи зміщені одна відносно одної, контрастні кольори оздоблення фасаду у вигляді горизонтальних ліній. Монолітно-каркасна технологія будівництва, заповнення стінових отворів цеглою, мінеральна вата в якості утеплення, автономна система опалення будинку – всі ці риси притаманні обом проєктам.

ЖК Standard One Obolon комерційні площі на перших поверхах
1 та 2 поверхи в ЖК Standard One Obolon будуть нежитлові

Щодо квартир, то в ЖК Standard One Obolon їх буде менше (лише 409 проти 660 в ЖК Standard One ВДНГ) – але тільки за рахунок меншої кількості поверхів в будинку. Як і у вже збудованому ЖК Standard One, у будинку, який будується, на сходових клітинах розміщуватиметься по 14-15 квартир.

ЖК S1 Obolon поетажний план
Поетажний план ЖК Standard One Obolon

Абсолютна більшість – студіо площею від 34 кв.м. Є в квартирографії і квартири з окремою спальнею – але вони чомусь вважаються двокімнатними. Площа таких квартир більша, вона стартує з 48 кв.м.

ЖК Стандарт Ван Оболонь варіанти планувань квартир
Варіанти планувань 1- та 2-кімнатних квартир в ЖК Standard One Oболонь

Якщо говорити саме про планування майбутніх квартир в ЖК Standard One Obolon, то зауважу, що «на папері» вони виглядають не дуже зручними. В квартирах-студіо довжина суттєво перевищує ширину приміщення, що робить житло схожим на «вагончик» та дещо ускладнює зонування. Хоча, звісно, реальність може відрізнятись від схеми у кращий бік.

До речі, в ЖК Standard One Obolon девелопер вирішив трішки зекономити на меблюванні майбутніх квартир – якщо в S1 на ВДНГ квартири були у стані «заходи та живи» (з ремонтом, меблями та навіть технікою), то в ЖК S1 Оболонь квартири будуть з підготовкою коридору та кімнат під оздоблення (white-box), а ремонт девелопер зробить лише у санвузлі та кухні.

Щодо цін, то на даному етапі будівництва (котлован) мінімальна вартість квадратного метра становить від $1850. Тобто майбутня квартира обійдеться інвестору в суму від $62 тис. – у стільки девелопер оцінює студіо площею 34 кв.м при 100% оплаті, яку планують побудувати за два роки, наприкінці 2025 року.

Розрахуватись із забудовником можна і у розтермінування – перший внесок повинен бути не менше 30%, а повністю виплатити вартість треба до грудня 2025 року. Інвестиція оформляється через укладання договорів купівлі-продажу майнових прав та деривативу.

Замовником будівництва виступає ТОВ «Малстріт», генеральний підрядник – ТОВ «КДД Стандарт», а девелопер проекту – KDD Engineering.

Будівництво розгорнулось на земельній ділянці з кадастровим номером 8000000000:78:093:0012, яка знаходиться в оренді у ТОВ «Малстріт». Завдяки зусиллям забудовника, наразі цільове призначення ділянки цілком відповідає намірам забудови – воно було змінено з 03.09 «Для експлуатації та обслуговування будівлі банку» на 02.10 «Для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури».

ЖК Standard One Obolon дані кадастру
Ділянка забудови в Кадастрі, січень 2022 року

Нагадаю, що раніше на цій ділянці знаходилась нежитлова 2-поверхова будівля, яку, власне, і реконструюють у 16-поверховий житловий будинок. Принаймні такий намір забудовника відображений в Дозволі на виконання будівельних робіт – він виданий на «Реконструкцію нежитлової будівлі в межах існуючих фундаментів під багатофункціональний комплекс житлового та громадського призначення на Оболонському проспекті, 18 в Оболонському районі м. Києва».

ЖК S1 Obolon рішення про передачу земельної ділянки

Що ж, як би там не було, але наразі можу констатувати: забудовник ЖК Standard One Obolon має «джентльменський набір» необхідної дозвільної документації:

Щоправда, на місці потенційних інвесторів я б замислилась, яким чином в реєстрі будівельної діяльності міг бути зареєстрований Дозвіл на будівництво, датований раніше за МУО та Експертний висновок – але цей «парадокс часу» можна списати на «корумповане ДАБІ», яке в останні дні свого існування видавало Дозволи направо-наліво. Щоправда, саме цей Дозвіл був виданий на підставі інших МУО (№ 1646 від 2019 року), тож за великим рахунком, на нові МУО забудовник мав би отримати і новий Дозвіл. Сподіваюсь, ця невеличка плутанина не вплине ані на будівельний процес, ані на майбутню сдачу готового будинку в експлуатацію.

Проте нагадаю: інвестуючи в новобудову, ви не купуєте квартиру. Ви купуєте обіцянку забудовника побудувати її для вас. Тож ретельно оцінюйте ризики та реалістично співвідносіть їх з можливою вигодою! 


9 відповідей
Читайте всі 9 коментарів на форумі: ЖК Standard One Obolon на Оболоні