ЖК «Венґлінський» біля парку «Погулянка» у Львові

Львів зараз переживає сплеск будівельної активності – тут чи не найхутчіше в країні з’являються нові проєкти житлових комплексів. Один з таких – ЖК «Венґлінський», який нещодавно представили тим, хто готовий вкласти гроші в будівництво квартири у місті Лева. Розповім, що мені вдалося з’ясувати про цю новобудову, в рамках короткого огляду.

ЖК Венглінський візуалізація
Так виглядатиме ЖК “Венґлінський”

Майданчик ЖК «Венґлінський» розташований у східній частині Львова, в мікрорайоні Майорівка (Личаківський район). Це чистий та зелений куточок міста, який вважається чи не самим екологічним у Львові – він лежить між двома великими лісопарками, Вінниківським та «Погулянка».

До речі, новий ЖК збудують майже впритул до території парку «Погулянка», вздовж вулиці Пасічна. Забудовник навіть говорить про те, що у мешканців буде власний вхід до парку – тож гадаю, що майбутні мешканці «Венґлінського» будуть забезпечені чистим повітрям та місцями для прогулянок.

Взагалі, якщо оцінювати місце розташування майбутнього ЖК, то, на мій погляд, обрали його доволі вдало. З одного боку новобудови, як я вже зазначила, знаходиться великий лісопарк. З іншого – доволі розвинений мікрорайон, з крамницями, дитячими садочками, школами, поліклінікою, кав’ярнями, фітнес-клубами тощо. Причому вся інфраструктура розташована на відстані до 10 хв пішки від новобудови.

До центру міста звідси теж дістатись не важко – поруч знаходиться зупинка громадського транспорту, який за 15 хвилин довезе до центральної частини міста або до інших мікрорайонів Львова та його передмістя. Та й автівкою звідси є зручний виїзд на вулицю Пасічна, з якої легко потрапити на радіальні магістралі міста – вулиці Личаківську та Зелену.

ЖК Венґлінський на карті
Місце розташування новобудови

Девелопер позиціонує ЖК «Венґлінський» в бізнес-класі, і, як на мене, за більшістю критеріїв цей проєкт йому відповідає – і зовні, і за технічними параметрами, і за заявленим комфортом для мешканців.

На рендерах майбутній будинок дійсно має нестандартний вигляд: архітектура комплексу витримана в стилістиці кубізму, пом’якшеного за допомогою різної поверховості будинку, «багатошаровому» об’єму та контрастному фасаду. Як на мене, архітектори дуже непогано попрацювали над проєктом, і я сподіваюсь, що будівельники максимально ретельно втілять задуману архітектором «музику» у «камені».

ЖК Венґлінський зовнішній вигляд
Новобудова матиме цікавий зовнішній вигляд

Щодо технічних параметрів майбутньої будівлі, то комплекс матиме монолітний каркас, стіни з керамоблоків, мінераловатне утеплення фасаду, під’єднання до інженерних мереж (газ, електрика, вода, каналізація). В кожній квартирі планується монтаж індивідуальної системи опалення (двоконтурний котел та тепла підлога в коридорі, кухні та санвузлах).

Також планується система центрального кондиціонування, але мені здалося, що остаточне рішення щодо неї поки що не прийнято – принаймні на рендерах можна побачити закриті декоративними щитами наружні блоки спліт-систем.

Концепція ЖК «Венґлінський» витримана в стилістиці work-life balance. В будинку будуть зручні квартири (деякі з терасами) для комфортного життя, офісні приміщення для праці, комерційні приміщення для розміщення інфраструктури, місця для відпочинку біля будинку (навіть з куточком для барбекю), затишне лоббі з камінною залою та бібліотекою.

ЖК Венґлінський інфраструктура
Майбутнім мешканцям обіцяють консьєрж-сервіс і лаунж-зону з каміном та книгами

Будинок складатиметься з двох секцій заввишки 7 та 9 поверхів. В нижчій секції 6 поверхів займатимуть офісні приміщення, у вищій на всіх поверхах (окрім першого) розташуються квартири. Їх, до речі, буде не так вже й багато, лише по 7 квартир на поверсі, тобто загалом в будинку налічуватиметься 72 житлових приміщення. Під будинком спроєктований дворівневий підземний паркінг на 78 машиномісць, в який можна спуститися на ліфті.

ЖК Венґлінський план типового поверху
План типового поверху ЖК “Венґлінський”

Згідно квартирографії, в будинку будуть 1-, 2- та 3-кімнатні квартири площею від 42, 63 та 82 кв.м відповідно. На 9 поверсі розмістяться дворівневі квартири (другий рівень – відкрита тераса на даху).

Щодо планувань, то вони доволі різноманітні і «на папері» виглядають зручними та ергономічними – більшість квартир мають гардеробні, просторі кухні та світлі кімнати (до речі, висота стелі тут заявлена на рівні 2,85 м). Хоча в деяких плануваннях не передбачено ані балкону, ані лоджії, а в деяких немає кімнати для верхнього одягу.

Також помітила, що в багатьох квартирах тут вихід на балкон знаходиться в кімнаті, а не в кухні – це не погано, але я звернула на це увагу тому, що зазвичай вихід на балкон чи лоджію роблять саме з кухні.

ЖК Венглінський варіанти планування квартир
Варіанти планування квартир в ЖК “Венґлінський”

Робота над ЖК «Венґлінський» тільки почалась – забудовник готує майданчик під забудову. А здати ЖК в експлуатацію планується майже за два з половиною роки, наприкінці 2025. Як на мене, цілком реальний термін, звісно за умови активного будівництва.

ЖК Венглінський хід будівництва
Так виглядає будмайданчик ЖК “Венґлінський” у серпні 2023 року. Фото ЛУН

Якщо говорити про ціни, то на етапі «будівельного паркану» майбутній квадратний метр в ЖК «Венґлінський» коштує від $1,5 тис. (приблизно 56,8 тис. грн). В залежності від формату оплати та планування квартири, його вартість може піднятися до $1,8 тис.

До речі, у сусідньому ЖК Tiffany, який вже збудований та введений в експлуатацію, вартість квадратного метра готових квартир не набагато вища – тому мене особисто трохи здивувала цінова політика девелопера ЖК «Венглінський».

Мінімальна сума інвестиції в майбутню квартиру комплексу наразі становить близько $63,5 тис. – стільки коштуватиме майбутня 1-кімнатна квартира площею 42 кв.м з чорновим оздобленням від забудовника. Можлива оплата вартості квартири в розтермінування, але на індивідуальних умовах з забудовником. Інвестиція в цей проєкт оформлюється через вступ до кооперативу.

 

Замовником будівництва ЖК «Венґлінський» виступає обслуговуючий кооператив «Венґлінський», який, схоже, було створено саме під цей проєкт (дата реєстрації 5 квітня 2023 року). Засновниками є три фізособи: Назарій Слюсарчук (колишній директор компанії-забудовника ЖК «Казка» та нинішній засновник ТОВ «Скайфол Компані», забудовника ЖК «Скайфол»), Андрій Хомцій та Роман Іконяк (власник девелоперської компанії «Айкон» та будівельної компанії «ВР-Груп»). Девелопером проєкту виступає бренд IKON DEVELOPMENT, а генеральним підрядником – «ВР-Груп».

У власності кооперативу знаходиться земельна ділянка, на якій і будуватимуть ЖК «Венґлінський». Її кадастровий номер 4610137200:05:001:1991, площа – 0,25 га, а цільове призначення 02.10 «Для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури», яке цілком відповідає намірам забудови.

ЖК Венглінський дані кадастру
Ділянка забудови на відкритій кадастровій карті

На офіційному сайті ЖК «Венґлінський» розміщені скани отриманих замовником будівництва Містобудів та зареєстрованого Повідомлення про початок виконання підготовчих робіт ЛВ020230623801.

Зауважу, що забудовник ще не отримав Дозвіл на будівництво, який є необхідним документом для легітимного будівництва та початку залучення коштів від приватних інвесторів. Тому я раджу тим, кого зацікавив цей проєкт, дочекатись, поки забудовник не отримає повний пакет дозвільних документів на будівництво. І, звичайно, дуже уважно читати договір, за яким ви інвестуєте в майбутню квартиру.

Традиційно, нагадаю: інвестуючи в новобудову, ви не купуєте квартиру. Ви купуєте обіцянку забудовника побудувати її для вас. Тож ретельно оцінюйте всі ризики та реалістично співвідносіть їх з можливою вигодою! 

P.S. Долучайтеся до обговорення ЖК «Венглінський» на форумі блогу чи в чаті інвесторів в новобудови


Приєднуйтесь до обговорення на форумі: ЖК «Венґлінський» біля парку «Погулянка» у Львові