ЖК «Щасливий Grand» у Софіївський Борщагівці

На початку вересня інвесторам представили новий проєкт багатоквартирного будинку в Софіївській Борщагівці – забудовник розпочав будівництво ЖК Щасливий Grand та відкрив відділ продажів. Розповім, що мені вдалося дізнатися про цей житловий комплекс.

ЖК Щасливий Гранд візуалізація
Візуалізація ЖК “Щасливий Гранд”

Майданчик ЖК «Щасливий Grand» розташувався поруч зі вже збудованим ЖК «Щасливий на Яблуневій» – вздовж тієї ж самої Яблуневої вулиці, тільки ближче до Окружної дороги та храму Мормонів. Адреса нового житлового комплексу – вулиця Яблунева, 3а.

ЖК Щасливий Гранд на карті
Місцерозташування новобудови

Колись ця частина Софіївської Борщагівки була майже незабудованою околицею – приватні будинки на парній стороні вулиці були житловим «кордоном» села, за якими лежали поля та пустирі.

Нині ситуація докорінно змінилася: по непарній стороні Яблуневої вулиці спочатку з’явився чималий ЖК «Щасливий на Яблуневій», потім почалось будівництво ще більшого ЖК «Софія Резіденс» та до цієї околиці добудували ЖК «Софія Сіті» – тобто колишній край села вже перетворився на сучасний спальний район.

З появою нових багатоповерхівок тут почала розвиватись інфраструктура: з’явилися магазини та салони, кав’ярні та ресторанчики, медичні заклади, дитячі садочки, школа та різноманітні курси розвитку дітей (щоправда всі ці заклади поблизу – приватні, тож навчання в них влетить в копійчину).

Тобто майбутні мешканці ЖК «Щасливий Grand» вже мають жити в доволі розвиненому мікрорайоні. А крім того, в рамках будівництва ЖК мають теж розбудувати місцеву інфраструктуру: в комплексі з’явиться окремий торгівельний центр та комерційні приміщення на перших поверхах будинку.

ЖК Щасливий Grand генплан
Генеральний план комплексу

Згідно генплану, у складі ЖК «Щасливий Grand» мають збудувати лише один будинок, але він буде складатися з 7 секцій заввишки 8-12 поверхів. В плані його конфігурація нагадуватиме декілька з’єднаних між собою букв «П» чи «Е» – тобто майбутні секції та їх частини розміщуватимуться паралельно та перпендикулярно одна до одної.

З одного боку, це наче й непогано: між такими секціями простіше створити затишний внутрішній простір, вільний від автівок. Але з іншого, таке розташування обмежуватиме краєвиди з вікон та знизить рівень інсоляції деяких приміщень. Тож я раджу інвесторам зважити на цей нюанс при виборі розташування майбутньої квартири.

Забудовник обіцяє, що мешканці ЖК «Щасливий Grand» будуть позбавлені проблем з паркуванням автівок – «головної болі» мешканців сусіднього ЖК «Щасливий». Але я маю сумнів, що проблеми нестачі паркомісць тут не буде.

Так, в ЖК передбачений підземний паркінг на 175 машиномісць (який, до речі, може слугувати укриттям під час повітряних тривог). Запроєктовані тут і гостьові паркомісця в торцях будинку, і великий паркінг біля ТЦ – припускаю, що на наземних парковках буде ще десь 150-200 машиномісць.

Тобто “в” та “біля” будинку можна буде запаркувати приблизно 300 автівок – і цього, як на мене, замало для автовласників з 527 квартир ЖК «Щасливий Grand» плюс бажаючих запаркуватися з сусіднього ЖК «Щасливий на Яблуневій». Тому я б радила тим, хто інвестуватиме в майбутню квартиру в ЖК «Щасливий Grand», одразу потурбуватись і про паркомісце.

ЖК Щасливий Grand та ЖК Щасливий на Яблуневій вигляд згори аерообліт
Між ЖК “Щасливий на Яблуневій” та “Щасливий Гранд” проходить дорога

Ще одна «фішка», яку обіцяє забудовник ЖК «Щасливий Grand» – тихі та затишні дворики без автівок. Це дійсно добре, але повз ці вільні від автівок двори все одно проходить дорога, якою будуть їздити транспортні засоби. Тому мені здається, що шум та шкідливі викиди у ці дворики все одно долітатимуть.

Забудовник обрав для фасадів спокійні відтінки сіро-синього кольору, які (на мою думку!) виглядають доволі естетично – принаймні на рендерах. Власного стилю будинку додають і віконні отвори – збільшені та зі змінним «ритмом». Не впевнена, що з цих панорамних вікон у всіх мешканців буде чудовий краєвид (особливо в тих квартирах, які розташуються в двох внутрішніх паралельних секціях), але зовні таке рішення виглядатиме непогано, особливо якщо забудовник використає для скління непрозоре з зовнішнього боку скло.

ЖК Щасливий Grand загальний вигляд
Деякі секції розташовані паралельно одна одній

Будуватимуть ЖК «Щасливий Grand» за монолітно-каркасною технологією. Зовнішні стіни викладатимуть з газоблоків, фасади утеплять мінеральною ватою та оздоблять за допомогою тинькування/фарбування та клінкерної цегли.

Основні комунікації тут будуть централізованими, а за опалення квартир відповідатиме власна дахова котельня. До речі, девелопер обіцяє забезпечити її безперебійним резервним живленням, що дозволить їй працювати (а людям – сидіти в теплих квартирах) навіть за умови блекауту.

Я вже говорила, що загалом в ЖК «Щасливий Grand» має з’явитися 527 квартир, які розмістяться в 7 секціях. Але поки що забудовник відкрив для інвестування лише квартири, які будуть розташовані в секції №1 – саме її будівництво нещодавно розпочалося.

Зараз, судячи з офіційних світлин майданчика, ведуться роботи на рівні «підготовка котловану», але закінчити будівництво і здати секцію в експлуатацію обіцяють менш ніж за 2 роки, в 2 кварталі 2025 року.

Я дещо скептично ставлюсь до цієї дати – хоча маю зазначити, досі цей девелопер на своїх інших проєктах виконував зобов’язання більш-менш вчасно. Але за сучасних умов, щоб за 7 кварталів «з нуля» звести 12-поверхову будівлю з даховою котельнею, треба бути великим оптимістом (перспектива блекаутів, можливість руйнувань через обстріли тощо).

Як на мене, більш реальним строком здачі виглядає 4 квартал 2025 року або навіть 1 квартал 2026 – але я буду дуже рада помилитися і розповісти про отримання Сертифіката готовності на першу секцію цього ЖК вже в 2 кварталі 2025 року.

ЖК Щасливий Гранд хід будівництва
Будмайданчик секції №1 у вересні 2023 року. Офіційне фото

Якщо подивитись на квартирографію секції №1, то побачимо, що на типовому поверсі розташовується 10 квартир, мешканців яких на потрібний поверх підніматимуть 2 ліфти. Квартири тут будуть 1-, 2- та 3-кімнатні, площею від 36, 56 та 85 кв.м відповідно. На першому поверсі розташовані квартири з терасою.

Помітила, що 3-кімнатна квартира розташовується впритул до ліфтової шахти. Але межують вони по коридору, тож особливих незручностей таке сусідство не має нести.

Більш спірним, як на мене, можна назвати сусідство санвузла 2-кімнатної квартири (2К-3 на плані) зі спальнею 1-кімнатної квартири (1К-6 на плані). Мені здається, власникам 1-кімнатної до початку облаштування спальні слід пересвідчитись в достатній звукоізоляції суміжної з сусідським санвузлом стіни. Ну і бути готовими до того, що ця кімната проглядатиметься наскрізь з вікна сусідньої квартири.

ЖК Щасливий Гранд план типового поверху
План типового поверху секції №1 ЖК “Щасливий Гранд”

Щодо планування інших квартир, то, на мій погляд, вони досить непогані: високі стелі (висота поверху 3 м від підлоги до підлоги, тобто десь 2,75 під підлоги до стелі без оздоблення), кухні мають найфункціональнішу форму (наближену до квадрата), коридори зручні (з місцем для гардеробу або вже з гардеробною кімнатою), просторі санвузли (від 4 кв.м), в квартирах є лоджії.

Майже половина планувань має більше одного вікна в кімнаті – але я не впевнена, що в даному випадку це перевага. По-перше, чим більше вікон, тим важче розставити в кімнаті меблі. І, по-друге, з деяких квартир через такі вікна можна буде милуватися лише вікнами квартир навпроти.

До речі, якщо 1- та 2-кімнатні квартири тут мають звичайні планування, то 3-кімнатна буде дуже нестандартною: санвузол розташований «острівцем», кухня та одна з кімнат «прохідні», в одну з кімнат можна потрапити як з кухні, так і з коридору. Як на мене, цікаве планування.

ЖК Щасливий Гранд варіанти планування квартир
Варіанти планування квартир

На даному етапі будівництва (нагадаю, це найперший етап, котлованні роботи) вартість квадратного метра в секції №1 ЖК «Щасливий Grand» стартує з позначки $850 в 1-кімнатних квартирах та $790 в 2-кімнатних.

Мінімальна сума інвестиції в цей проєкт наразі становить $30,5 тис. – стільки доведеться віддати за майбутню 1-кімнатну квартиру площею 36 кв.м за умови повної сплати її вартості. Забудовник готовий надати інвесторам розтермінування строком на 12 місяців за умови сплати першого внеску в розмірі 30% повної ціни нерухомості.

Замовником будівництва ЖК «Щасливий Гранд» виступає ПАТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд ГРАВІС» (створений у 2012 році, уставний капітал 800 млн грн, серед засновників фігурує людина з відомим для інвесторів передмістя столиці та Львова прізвищем Савочка, великий пакет акцій належить ТОВ «Девелоперська компанія «Новабудова»). Генеральним підрядником на цьому проєкті є ТОВ «Крісталбуд» (приймає участь в багатьох проєктах девелопера «НоваБудова»). Девелопер проєкта – бренд «НоваБудова».

Будівництво комплексу ведеться на ділянці землі з кадастровим номером 3222486200:02:001:5440, цільове призначення якої 02.03 «Для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку». Ділянка знаходиться в приватній власності у замовника.

ЖК Щасливий Grand дані кадастру
Ділянка на кадастровій карті

В 2020 році замовник отримав містобуди за №17-18/108 (інформація, про що саме в них йдеться, відсутня в реєстрі будівельної діяльності). Але схоже на те, що всі вимоги були виконані, а необхідні ТУ та погодження отримані, адже влітку 2022 року замовник отримав Дозвіл на будівництво за № ІУ013220721144. Сподіваюсь, що і з отриманням Сертифіката готовності секцій до експлуатації проблем не виникне.

Це вся інформація, яку мені вдалося зібрати про ЖК «Щасливий Grand» в рамках короткого огляду. Сподіваюсь, що з ваших коментарів на форумі та в чаті інвесторів новобудов ми дізнаємось про цей проєкт більше. А я, вже традиційно, нагадаю: інвестуючи в новобудову, ви не купуєте квартиру. Ви купуєте обіцянку забудовника побудувати її для вас. Тож ретельно оцінюйте всі ризики та реалістично співвідносіть їх з можливою вигодою!    


11 відповідей
Читайте всі 11 коментарів на форумі: ЖК «Щасливий Grand» у Софіївський Борщагівці