Coming soon: 4 ЖК передмістя столиці, які планують здати до кінця року

Розповівши про столичні та львівські новобудови, будинки в яких мають отримати Сертифікат готовності вже до кінця року, вирішила зробити аналогічну добірку для житлових комплексів передмістя столиці. 

Чотири ЖК передмістя столиці, які планують здати до кінця року

Ще раз наголошую: ця добірка не є рекомендацією до інвестування, а потрапляння в неї проєкту зовсім не гарантує того, що його будинки дійсно отримають Сертифікат готовності у визначений термін. Хоча я на це дуже сподіваюсь 😉

ЖК «На Озерній», Новосілки

Наприкінці року планується до здачі перший будинок в ЖК «На Озерній», який зводять неподалік від столиці, в Новосілках. Забудовник планує отримати Сертифікат готовності на будинок №1 – і в такий розвиток подій можна повірити.

Судячи з усього, «життя» на майданчику відновлено і забудовник звітує про завершальну стадію загальнобудівельних робіт (ведеться під’єднання будинку до комунікацій, завершуються покрівельні роботи) та активну фазу робіт внутрішніх.

За великим рахунком, все необхідне для здачі будинку вже в цьому році робиться, тож план дійсно можна встигнути виконати до зими – і я дуже сподіваюсь, що так воно і буде.

ЖК На Озерній хід будівництва
Будинок №1 ЖК “На Озерній” в липні та серпні 2023 року

Нагадаю, ЖК «На Озерній» будують в декількох кілометрах від південної околиці столиці, в селі Новосілки. До складу комплексу мають увійти три будинки заввишки 20, 23 та 25 поверхів, в яких розміститься 1,1 тис. квартир.

Зауважу, що в цьому році здати в експлуатацію планують лише перший будинок, а ще два заплановані до здачі аж в 2025 році, тож перших мешканців чекають деякі незручності через сусідство з активним будмайданчиком.

ЖК На Озерній візуалізація
Візуалізація ЖК “На Озерній”

Цей проєкт позиціонується в класі економ, тож своїм майбутнім мешканцям він пропонує, за великим рахунком, мінімальні зручності. Відкрита територія, лише гостьовий паркінг, центральне опалення, монолітно-бетонні стіни.

Щодо квартир, то в будинку №1 вони будуть лише 1-кімнатні, площею від 36,5 кв.м. Вартість квадратного метра в них стартує з $820, тож мінімальна вартість майбутньої квартири становить лише $30 тис.

ЖК  Idilika Avenue, Буча

Мені здається, що є непогані шанси нарешті отримати Сертифікат готовності до експлуатації і будинку ЖК Idilika Avenue – забудовник планує зробити це вже наприкінці поточного, 2023 року. Дивлячись на світлини з майданчика, можна помітити, що роботи в напрямку завершення будівництва потроху рухаються.

ЖК Іділіка авеню хід будівництва
Будинок ЖК “Іділіка авеню” в липні та серпні 2023 року

Зауважу, що ЖК Idilika Avenue – це «клаптик» колишнього більш масштабного проєкту Bucha City. Раніше тут планували збудувати чотири П-подібних 9-поверхівки на 700 квартир, але зі зміною девелопера проєкт зменшився до однієї 9-поверхівки на 160 квартир. Хоча, звісно, цілком можливо, що після закінчення її будівництва, девелопер повернеться до первісних планів і поруч з’являться ще 3 будинки.

ЖК Idilika Avenue візуалізація
Візуалізація проєкту ЖК “Іділіка Авеню”

Нагадаю, ЖК «Іділіка Авеню» будують в Бучі по вулиці Гмирі – поруч з ЖК «Нова Буча» та «Буча Квартал». Позиціонується ЖК Idilika Avenue в класі комфорт: мешканцям обіцяють закриту для сторонніх територію, власну інфраструктуру, яка розміститься в стилобатній частині та опоряджений внутрішній простір. Будинок зводять з цегли та утеплюють пінопластом. Квартири тут будуть з чорновим опорядженням та індивідуальною системою опалення.

Наразі в цьому ЖК можна обрати 1- або 2-кімнатну квартиру площею від 38 та 56 кв.м відповідно. Вартість квадратного метра тут стартує з $770, тож мінімальна сума інвестиції починається від $29,5 тис. Також до інвестування доступні комерційні приміщення площею від 17 кв.м з ціною метра від $600.

  • Девелопер: R-Building
  • Офіційний сайт проєкта: ЖК Idilika Avenue

ЖК Desna Park Residencе, Зазим’я

До кінця 2023 року планують завершити роботу над будівництвом ЖК Desna Park Residencе і здати в експлуатацію чотири останні будинки проєкту: №№6, 7, 8 та 9.

Нагадаю, що будинки №№ 1-4 побудували ще до початку війни, а будинок №5 отримав Сертифікат готовності нещодавно, в 2 кварталі 2023 року. Сподіваюсь, що і Сертифікат наступних 4 будинків теж буде датований 2023 роком – тим більше, що на світлинах ЛУН Моніторинг прогрес їх будівництва очевидний.

ЖК Десна Парк Резиденс хід будівництва будинок 6
Будинок №6 ЖК “Десна Парк Резиденс” в липні та серпні 2023 року

ЖК Desna Park Residence будують в селі Зазим’я по вулиці Київська – до околиці столиці, мікрорайону Троєщина, звідси можна доїхати за 5 хвилин, але до найближчої станції метро шлях триватиме близько півгодини.

У складі ЖК – дев’ять 4-поверхових будинків, які розміщуються на закритій для сторонніх та автівок території. Поблизу комплексу – озеро та ліс, тож з екологією тут все має бути непогано. В ЖК з’явиться власна інфраструктура, для розміщення якої на перших поверхах будинків є комерційні приміщення – тож і зі зручністю життя тут має бути все гаразд.

ЖК Десна Парк Резиденс візуалізація
Візуалізація ЖК “Десна Парк Резиденс”

Загалом в ЖК заплановано будівництво 500 квартир, серед яких є 1-, 2-, 3- та навіть 4-кімнатні, але в будинках, які ще будуються, у девелопера залишились лише 4-кімнатні варіанти площею від 140 кв.м, вартість квадрата в яких стартує з позначки $560 – тож повна ціна такого житла починається з $85 тис.

Проте в цьому ЖК у забудовника залишились вільні квартири у вже збудованих домах – в них можна обрати 1-, 2- та 3-кімнатну квартиру площею від 46, 67 та 110 кв.м відповідно. Ціна метра в них починається з $920, 840 та 620, а вартість – з $42 тис., 56 тис. та 82 тис. відповідно. До того ж готову квартиру в ЖК Desna Park Residence можна оплачувати на умовах розтермінування.

ЖК Madison Gardens, Бровари

Чи не зо дня на день очікує Сертифікат готовності і останній будинок ЖК Madison Gardens, який зводять у Броварах – здати його планують вже у 3 кварталі 2023 року, тобто у вересні.

До речі, попередній будинок отримав документ, який засвідчує його готовність до експлуатації, в серпні 2023 року, тож сподіваюсь, що і цей будинок ненадовго від нього відстане. Тим більше, що на світлинах ЛУН Моніторинг видно, що роботи просуваються і будинок виглядає майже готовим до прийому мешканців.

ЖК Медісон Гарденс хід будівництва
Будинок ЖК “Медісон Гарденс” в липні та серпні 2023 року

ЖК «Медісон Гарденс» знаходиться в центральній частині Броварів вздовж вулиці Київська. Цей мікрорайон міста має розвинену інфраструктуру: тут працюють магазини, є дитячі садочки та школи, медичні заклади, зустрічають гостей ресторани та кав’ярні.

ЖК Медісон Гарденс візуалізація
Візуалізація проєкту ЖК “Медісон Гарденз”

До складу комплексу входять 4 будинки заввишки 7, 10, 19 та 24 поверхи, на перших поверхах яких розташовані комерційні приміщення для поповнення місцевої інфраструктури. В самих будинках має розміститись майже 600 квартир, серед яких є 1-, 2-, 3- та 4-кімнатні. Квартири зручні та просторі: їх площа починається від 42, 62, 87 та 106 кв.м відповідно.

Наразі в будинку, який ще не зданий, у девелопера залишились лише 3-кімнатні квартири площею 88-89 кв.м з ціною квадрата від $780 і повною вартістю від $69,5 тис. Але у вже зданих будинках вибір більший – в них можна купити 1-, 2- або 3-кімнатну квартиру площею від 42 кв.м, 68 кв.м та 88 кв.м за ціною метра від $930, $830 та $780 відповідно.

Тож готова 1-кімнатна площею 42 кв. обійдеться в суму від $43 тис. Оплатити квартиру в цьому ЖК можна за допомогою програми пільгової іпотеки «єОселя».

P.S. Хочу нагадати, що отримання забудовником Сертифіката готовності будинку до експлуатації не означає одномоментного набуття інвестором права власності на квартиру в ньому. Зазвичай між такими подіями як «отримання Сертифіката» та «оформлення права власності» проходить від 1 до 6 місяців, але в деяких випадках між ними може пролягати і більший термін.


Приєднуйтесь до обговорення на форумі: Coming soon: 4 ЖК передмістя столиці, які планують здати до кінця року