До кінця року: 4 львівських ЖК на фінальній стадії будівництва

Подивившись будинки в столичних ЖК, які мають непогані шанси отримати Сертифікат готовності в цьому році, вирішила зробити аналогічну добірку для житлових комплексів, що будуються у західному регіоні України, а точніше у Львові.

До кінця року: 4 львівських ЖК на фінальній стадії будівництва

За даними ЛУН, в 2023 у місті Лева мають ввести в експлуатацію не менше, ніж у столиці – отримати Сертифікат тут теж планують в більше сотні житлових комплексів чи їх черг. І я зізнаюсь, що в цьому місті мені було важче обирати проєкти для своєї добірки.

Справа в тому, що підхід до забудови Львова мені подобається більше за столичний – як на мене, в цьому місті девелопери виваженіше підходять до розробки концепції своїх проєктів, намагаються зробити максимально цікавими навіть ЖК економкласу. До речі, деякі з місцевих «економів» цілком могли б позиціонуватись в класі комфорт, а окремі навіть могли б прорватись і в бізнес-клас. Тому визначитись у власних уподобаннях мені було важкувато. Але я постаралась впоратися 🙂

Проте, про всяк випадок хочу ще раз наголосити: ця добірка не є рекомендацією до інвестування, а потрапляння в неї того чи іншого проєкту зовсім не гарантує того, що його будинки дійсно отримають Сертифікат готовності у визначений термін. Хоча я на це дуже сподіваюсь 😉

ЖК HYGGE LUX

Цей житловий комплекс почали будувати наприкінці минулого року – і за планом забудовника першу секцію, №4а за генпланом, мають здати в експлуатацію вже наприкінці року нинішнього.

Судячи зі світлин моніторингу будівництва на ЛУН, у забудовника дійсно є шанс отримати на неї Сертифікат готовності у визначений термін: коробка будівлі вже зведена, розпочались внутрішні роботи. Забудовнику залишилось виконати фасадні та завершити внутрішні інженерні та оздоблювальні роботи, з якими за 4 місяці цілком можна впоратись. Особливо якщо зважити на те, що у секції №4а лише 3 поверхи та 16 квартир.

Але зауважу, що повністю завершити будівництво цього комплексу планують в 4 кварталі 2024 року.

ЖК Хюгге Люкс хід будівництва
Динаміка будівництва секції від січня до серпня 2023 року

ЖК HYGGE LUX будують поруч з вже зведеним ЖК HYGGE – по вулиці Пасічній в мікрорайоні Пасіки (Сихівський район міста). Новобудова складатиметься з 4 різноповерхових секцій (3-8 поверхів), які об’єднає стилобат з комерційними приміщеннями, а під будинком розміститься підземний паркінг.

ЖК Хюге Люкс візуалізація
Візуалізація ЖК “Хюгге Люкс”

Наразі в найближчій до здачі секції можна інвестувати в 1- або 2-кімнатну квартиру площею від 31 та 44 кв.м відповідно. Вартість квадратного метра в них стартує з позначки $1,27-1,3 тис., а найдешевша майбутня квартира коштуватиме від $44 тис.

ЖК Avalon Yard

В цьому проєкті планують до кінця поточного року завершити роботу над першим будинком комплексу і ввести в експлуатацію секції №№ 3.1-4.2. Зауважу, що в 2 кварталі 2023 року забудовник отримав Сертифікат готовності на секції № 1.1-2.4 цього будинку.

З огляду на стан справ на майданчику, план виглядає не таким вже й фантастичним – загальнобудівельні роботи вже завершено, забудовник зосередився на фасадному та внутрішньому оздобленні. І я сподіваюсь, що за 4 місяці він зможе з ними впоратись.

ЖК Авалон Ярд хід будівництва
Стан справ на майданчику ЖК в серпні 2023 року

ЖК «Авалон Ярд» будують за адресою вулиця Замарстинівська, 76 – це мікрорайон Підзамче в Шевченківському районі міста. Поруч з новобудовою розвинена транспортна, соціальна та побутова інфраструктура, до того ж в самому будинку є комерційні площі для розміщення додаткових закладів обслуговування.

Цей комплекс складається з двох будинків перемінної (3-9 поверхів) висотності, в яких розміститься майже 800 квартир. Внутрішня територія ЖК матиме обмежений для сторонніх доступ та буде вільною від автівок – для них в комплексі передбачений підземний паркінг, в який можна спуститися на ліфті.

ЖК Avalon Yard позиціонується в класі бізнес, тож будинки мають цікаву зовнішність, сучасне інженерне наповнення та дизайнерське опорядження загальних внутрішніх зон.

ЖК Avalon Yard візуалізація
Візуалізація ЖК Avalon Yard

В найближчих до здачі секціях ЖК Avalon Yard можна інвестувати в 1- або 2-кімнатну квартиру площею від 53 та 77 кв.м, а також у величезні 4-кімнатні квартири площею 157 кв.м. Вартість квадратного метра в 1-кімнатних стартує з $1750, в 2-кімнатних – з $1650, а в 4-кімнатних – з $1500. Мінімальна вартість майбутньої 1-кімнатної квартири в цих секціях становить $93 тис.

ЖК «Парус City»

З огляду моніторингу будівництва на ЛУН, непогано йдуть роботи на майданчику 4 будинку ЖК «Парус City», який теж планують ввести в експлуатацію ще до кінця 2023 року – наразі будівельники працюють над фасадним та внутрішнім оздобленням.

Нагадаю, що перший та другий будинки проєкту були введені в 2021 році, а третій отримав Сертифікат готовності в 2022, вже після початку збройної агресії. Проте зауважу, що минулого року говорили про те, що четвертий будинок має отримати Сертифікат в 2 кварталі 2023 року – тобто бачимо, що строки робіт були скориговані.

Я сподіваюсь, що наразі вони вже остаточні, а саме: 4 будинок здадуть наприкінці 2023, а 5 – в 3 кварталі 2024 року.

ЖК Парус Сіті хід будівництва
Хід робіт на майданчику

ЖК «Парус City» будують по вулиці Кульпарківська у Франківському районі міста. Поруч з двома парками – Лікарняним і Кульпарківськім – та озером, в мікрорайоні з розвиненою інфраструктурою.

Комплекс має цікаву архітектуру – будинки заокругленої форми та різної поверховості дійсно чимось нагадують вітрильник і обумовлюють не тільки яскраву зовнішність, а й різноманіття планувань квартир.

ЖК Парус Сіті візуалізація
Візуалізація ЖК “Парус Сіті”

До складу ЖК «Парус City» має увійти 6 житлових будинків різної поверховості (5-17 поверхів), в яких розмістяться 1,5 тис. квартир. Крім житла тут з’явиться і інфраструктура: дитячий садок та комерційні приміщення. Для автівок передбачені підземний та наземний паркінги, а також гостьові паркомісця.

Зараз у найближчому до здачі будинку у забудовника залишились лише 2-кімнатні та 4-кімнатні квартири, площа яких стартує з 61 та 120 кв.м. відповідно. Вартість квадратного метра в них стартує з $1220 та $1100, а найнижча ціна майбутньої квартири становить $82 тис.

ЖК Park Residence

Ще один львівський житловий комплекс, який планують ввести в експлуатацію вже цього року – ЖК Park Residence. І, з огляду на стан справ на майданчику, цей план дійсно може бути втіленим у життя. Наразі будівельники вже закінчили роботи над «коробкою» будинку і займаються фасадним та внутрішнім оздобленням.

ЖК Park Residence хід будівельних робіт
Динаміка робіт на майданчику від травня до серпня 2023 року

ЖК Park Residence – це 16-поверховий будинок бізнес-класу, який розташований по вулиці Стрийській, 144 у Франківському районі Львова. Окрім 118 квартир з чорновим ремонтом, в ньому розташуються комерційні приміщення на першому поверсі та підземний паркінг, в який можна опуститися на ліфті.

Комплекс матиме закриту для сторонніх територію, що межуватиме з парком «Боднарівка», привертатиме увагу незвичайною «скрученою» архітектурою фасаду та надаватиме максимум додаткових зручностей своїм резидентам.

ЖК Парк резіденс візуалізація
Візуалізація ЖК “Парк резіденс”

Наразі у девелопера проєкту залишились лише 1-кімнатні квартири площею 44-45 кв.м, квадратний метр в яких коштує від $1,8 тис. – тобто вартість таких майбутніх квартир стартує з позначки $80 тис. Також в будинку можна інвестувати в комерційні площі, квадратний метр яких оцінюється в $3 тис.

P.S. Хочу нагадати, що отримання забудовником Сертифіката готовності будинку до експлуатації не означає одномоментного набуття інвестором права власності на квартиру в ньому. Зазвичай між такими подіями як «отримання Сертифіката» та «оформленням права власності» проходить від 1 до 6 місяців, але в деяких випадках між ними може пролягати і більший термін. 


5 відповідей
  • Непатріот
    05.09.2023 о 22:13
    посадовец
    Ни одного комента. Похоже блог при смерти. Эх, а а были времена свитлопарк лохов в коментах разводил по паре сотен комментариев в неделю.

    На мою думку, є кілька факторів, що негативно вплинули на зацікавленість цією темою:
    – люди, яких поки не позбавили права обирати власну долю, намагаються закріпитися за кордоном, або хто намагається виживати за умов війни
    – чоловіки, яких просто зрівняли з рабами, вимушені шукати шляхи як врятувати власне життя
    – багато померлих, яким вже нічого не цікаво

    Далі буде гірше, якщо нічого не змінювати в країні: хто хотів, вже зі зброєю вбиває інших людей, хто хотів, втік, або буде намагатися уникати шансів звільнити цю землю.

    PS: пишу українською не знаю навіщо – вона мені нерідна, ніколи нею не буде, мабуть, треба повертатися.

    Комент, мабуть, потруть, але ще раз висловлюсь про ностальгію, як було класно жити до 2014, коли не було суперечок якою мовою спілкуватися, поряд був дружній сусід, і проблеми були зовсім не проблемами.

Приєднуйтесь до обговорення на форумі: До кінця року: 4 львівських ЖК на фінальній стадії будівництва