Які ЖК передмістя столиці нещодавно отримали Сертифікат готовності

Зазирнула в реєстр будівельної діяльності та подивилась, які новобудови передмістя були введені в експлуатацію наприкінці літа та на початку осені 2023 року. 

Які ЖК передмістя столиці нещодавно отримали Сертифікат готовності

ЖК Art Residence, Ірпінь

Наприкінці вересня було визнано готовим до експлуатації 2 пусковий комплекс ЖК Art Residence, який збудували в Ірпені по вулиці Тургенівська, 24. Відповідний Сертифікат зареєстрований в реєстрі будівельної діяльності 26.09.2023 під № КС122230915615.

ЖК Арт Резіденс візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Арт Резіденс”

Для будівництва цього ЖК обрали чудове місце: майже в центральній частині Ірпеня, поблизу – два місцевих парки (Правика і Дубки), поруч школа, садок, дитяча поліклініка, різноманітні магазини та зупинки маршруток, що їдуть до столиці.

Сам ЖК «Арт Резіденс» – це два цегляних зблокованих будинки заввишки 10 та 13 поверхів, які знаходяться на закритій для сторонніх території. Проєктом передбачена експлуатована покрівля зі SPA зоною та невеликий багаторівневий паркінг із зарядкою для електромобілей – але я не впевнена, що ці «опції» вже доступні для мешканців.

До речі, на вересневих світлинах моніторингу будівництва від ЛУН новобудова виглядає збудованою, але ще не відновленою від обстрілів.

Тим не менше, зараз в ЖК Art Residence девелопер пропонує 2- та 3-кімнатні квартири площею від 60 та 103 кв.м відповідно, які розташовані і в зданому ще до великої війни будинку №1, і в свіжозданому будинку №2. Вартість квадратного метра в них становить $900-1000, а найменша квартира обійдеться в суму від $55.

Квартири меншої площі варто шукати на вторинці – вільних 1-кімнатних у девелопера не залишилось.

  • Девелопер: Ренесанс Буд
  • Офіційний сайт ЖК Art Residence
  • Дізнатися подробиці про комплекс можна тут, а взяти участь в обговоренні –  на форумі чи у телеграм-чаті інвесторів – тут.

ЖК «Банківський-2», Бориспіль

Наприкінці серпня отримав Сертифікат готовності до експлуатації черговий будинок ЖК «Банківський-2», який зводять у Борисполі. Номер документа КС122230821361, він датований 28.08.2023 року.

ЖК Банківський-2 візуалізація та введений будинок
Візуалізація та введений будинок ЖК “Банківський-2”

Цей житловий комплекс складається з 4 будинків заввишки 9-10 поверхів, які розташовані неподалік від головної транспортної артерії Борисполя, вулиці Київський Шлях.

До зупинок маршруток, які курсують до столиці (ст. м. «Бориспільська»), та центральної частини Борисполя можна дійти за 5-7 хвилин. Поблизу новобудови є магазини та супермаркети, дитячі садочки та школи, різноманітні кав’ярні та ресторанчики.

Наразі збудовані вже 3 будинки комплексу: два були здані у 2020 та у 2021 роках, третій – наприкінці літа 2023 року, а четвертий планують здати незабаром, у 2 кварталі 2024 року.

Всі будинки зведені за монолітно-каркасною технологією зі стінами з газоблоків та утепленими пінополістиролом фасадами. Дома підключені до центральних комунікацій, але опалення квартир тут індивідуальне, за рахунок двоконтурних котлів.

Наразі в зданих будинках цього ЖК у забудовника вже не можна придбати квартиру – всі вони знайшли своїх власників. Але в будинку №4, який ще не отримав Сертифікат готовності, в наявності є 1-, 2- та 3-кімнатні майбутні квартири площею від 38 кв.м, 59 кв.м та 76 кв. м відповідно.

Вартість «квадрата» в них становить $790-870, в залежності від параметрів нерухомості та формату оплати.  Мінімальна ціна 1-кімнатної квартири в ЖК «Банківський-2» стартує з позначки $31,7 тис.

  • Девелопер/Забудовник: Бориспільсільбуд
  • Офіційний сайт ЖК «Банківський-2»
  • В взяти участь в обговоренні проєкта можна на форумі чи у телеграм-чаті інвесторів – тут.

ЖК «Атлант», Коцюбинське

Наприкінці вересня був введений в експлуатацію черговий будинок ЖК «Атлант», який зводять в передмісті столиці, Коцюбинському. Сертифікатом за № ІУ123230913897 визнано збудованим дім №15 цього великого проєкту.

ЖК Атлант Коцюбинське генплан та введений будинок
Генплан та введений будинок ЖК “Атлант” (Коцюбинське)

Нагадаю, до складу ЖК «Атлант» в Коцюбинському має увійти 18 будинків заввишки 22-25 поверхів. 13 з них вже побудовані та введені в експлуатацію. До кінця поточного року забудовник планує здати ще 2 будинки (№№13 та 16), а до кінця наступного, 2024 – ще один (№12). А ось щодо строків будівництва двох останніх будинків цього ЖК (№№17 та 18), то вони поки що не визначені.

Всі будинки ЖК «Атлант» зводять за «швидкою» монолітною технологією будівництва: бетонні стіни «ллють» прямо на майданчику, а потім фасади будинків утеплюють мінеральною ватою та штукатурять.

Окрім житла, у складі комплексу є дитячий садок та медичний центр. А також різноманітні магазинчики, кав’ярні та салони, які розміщуються у комерційних приміщеннях на перших поверхах будинків.

Щодо квартир, то загалом їх у ЖК має з’явитися 3 тис., серед яких можна обрати 1-, 2- та 3-кімнатні варіанти. У зданих в експлуатацію будинках всі квартири від забудовника вже продані – їх можна шукати на вторинці.

У відділі продажів новим інвесторам пропонують лише квартири в будинках №№ 12, 13 та 16, які ще будують. В них можна обрати 1-, 2- або 3-кімнатну майбутню квартиру площею від 37 кв.м, 41 кв.м та 77 кв.м відповідно. Вартість квадратного метра в них становить $700-800, в залежності від планування та формату оплати. Мінімальна вартість 1-кімнатної квартири стартує від $30 тис.

ЖК «Всі Свої», Білогородка

Здається, зрушила з «мертвої точки» добудова ЖК «Всі Свої» в Білогородці – цей місцевий довгобуд псує пейзаж села чи не з 2008 року, адже саме тоді його почали будувати під назвою ЖК «Карамель».

З тих часів на майданчику мінялись забудовники та девелопери, переносились строки здачі – і ось нарешті дві секції цього будинку отримали Сертифікати готовності до експлуатації.

Так, секцію №1 було офіційно введено в експлуатацію в травні 2023 року (№ ІУ123230505215), а секцію №2 – у серпні 2023 року (№ ІУ123230728316). Але секцію №3 цього будинку планують добудовувати ще десь рік і здати вже наприкінці наступного, 2024 року.

ЖК Всі Свої візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Всі Свої”

ЖК «Всі Свої» – це 3-секційний 7-9-поверховий цегляний будинок на 144 квартири. Розташований він в центральній частині Білогородки, поблизу від зупинки маршруток, які курсують до Києва та інших передмість столиці. Неподалік від новобудови розташовані школа та дитячий садок, магазини, місцевий ринок.

Також по сусідству знаходиться ЖК «Білий Шоколад. Center», який може похвалитись власною доволі розвиненою інфраструктурою. До речі, в ЖК «Всі Свої» теж є комерційні приміщення на перших поверхах, тож і тут можуть з’явитися різноманітні сервіси для мешканців.

Наразі в комплексі можна придбати готові 1-, 2- та 3-кімнатні квартири площею від 21 кв.м, 56 кв.м та 107 кв.м, вартість квадратного метра в яких стартує від позначки $800. Найменша 1-кімнатна квартира-студіо обійдеться в суму від $17 тис.

  • Девелопер: Квартал Девелопмент
  • Офіційний сайт ЖК «Всі Свої»
  • Взяти участь в обговоренні ЖК можна на форумі чи у телеграм-чаті інвесторів

P.S. Я вітаю всіх забудовників та інвесторів зданих новобудов і бажаю затишного та безпечного життя в нових квартирах! Доповнюйте перелік зданих ЖК у коментарях на форумі чи в тг-чаті інвесторів новобудов.


155 відповідей
  • Максим
    30.10.2020 о 15:46

    Очень интересно.
    Думаю, стоит это сделать регулярной рубрикой и выдавать такую информацию в конце каждого месяца.

    Галина
    30.10.2020 о 16:27

    очень интересная публикация, голосую за регулярность таких статей.
    Спасибо

    Олександр
    30.10.2020 о 17:26

    Я вважаю що це дуже важлива тема для інвесторів, як тих хто вже інвестував, так і майбутніх. Дякую Вам за Ваші труди.

    Очень важная информация, спасибо! Пишите еще ))

    Эндрю
    30.10.2020 о 18:55

    А в пригородах можно такой
    же обзор?

Читайте всі 155 коментарів на форумі: Дозволи та сертифікати на будівництво